Clematisowo -różany świat Aneczki. Cz. 8

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
fiskomp
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 wrz 2010, o 21:22
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Clematisowo -różany świat Aneczki. Cz. 8

Post »

:wit
Aniu niektóre fotki oglądałam po kilka razy, świetne zestawienia. Masz tak dużo powojników, super łączą się z różami.

Purple Lodge piękna, kolor mnie zachwyca.

Tak myślałam na skalniakiem, nie chciałabyś dodać zawciągu, jest biały i różowy kwitnie od czerwca, uszczknięty po kwitnieniu zakwitnie ponownie jesienią już mniej spektakularnie. Spelnia Twoje wymagania pod względem wysokości, nawet jak nie kwitnie ma ładne trawiaste listki w kolorze ciemniej zieleni lub w purpurze, świetnie nadaje się na obwódki.
Zieloni podopieczni u Fiskomp'a
Pozdrawiam - Baśka :)
Awatar użytkownika
kania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2009, o 10:09
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ojej, Aneczko, mam nadzieję, że nie połamało Ci roślin ;:218 . I ja dziś popędziłam na chwilkę na działkę, żeby podeprzeć różę, która ma wyjątkowo podatne na wyłamywanie pędy.
Jestem pod wrażeniem jak ładnie urządziłaś swój balkon ;:138 .
Krzaczki Kani
Krzaczki Kani(2)
Pozdrawiam :) - Kasia
Awatar użytkownika
Elwi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lis 2013, o 19:38
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

A tak wygląda Patricia Flower Circus, która na zdjęciach Flor... wyglądała identycznie jak Pashmina, tyle że była czysto biała. Grrrr... kogo mam pogryźć?
Hi, hi, jakbyś czytała mój wątek w ubiegłym roku, to byś wcześniej Panią Patrycję widziała :;230 :;230
Na szczęście zmarzła mi tej zimny i nie mam wyrzutów sumienia :wink:
Żadna z innych odmian serii Flower Circus nie umywa się do Pashminy ;:185 Już dawno temu to stwierdziłam. Korci mnie z tej serii jeszcze Blush Weranda, ale nie do kupienia, chyba, że za oceanem :( Natomiast Escimo na Twoich zdjęciach wygląda całkiem fajnie ;:215
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44

Post »

Witajcie. :wit
Iście szatańskie wiatry, co mi zamieszania na balkonie narobiły, nie były aż tak groźne na działce. Połamało mi troszkę ostróżki. One jednak, na szczęście i tak już do ścięcia się nadają. Innych zniszczeń nie odnotowałam.
Mam nadzieję, że i u Was było bezpiecznie.
Róże czekają na ścinanie przekwitłych kwiatostanów ale niestety popaduje deszcz raz po raz, to i ciąć nie ma sensu i bez tego pierwsze oznaki grzyba się pojawiają. ;:222

Dorotko nie reklamowałam jeszcze Patricii ale zamierzam. Może i ona rzeczywiście powinna taka być ale zdecydowanie nie powinni umieszczać w opisie zdjęć zupełnie innej róży. :oops:
Ty myślisz o eksmisji Pani Johnowej a ja o tym, że powinnam pozbyć się Laguny. Nie mogę pogodzić się z myślą, że róża z ADR'em zaczyna chorować jako pierwsza. Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Soniu jest dokładnie tak jak napisałaś. Na działkach zaciszniej, to i zbytnio szkód nie ma. Obrazek Na szczęście. A jak u Ciebie z upałami? Uspokoiły się trochę?
Z tym drzewem nie będzie tak łatwo, bo chyba i na wycinkę uschniętych drzew trzeba mieć zgodę, prawda?
Dziękuję za pomysł na orliki. Jak tylko deszcze się uspokoją, to od razu ścinam te brzydkie liściory. Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Dominiko różowy rumieniec na Swany chyba jednak nie przychodzi z czasem, bo mam je już trzeci sezon i do tej pory nic takiego nie zaobserwowałam. ;:131 Może to kwestia gleby, nawozów albo ustawień aparatu czy oświetlenia?

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Kasiu patrząc na Twoje pomysły ogrodowe, śmiem twierdzić, że taras pięknie przystroisz, jak i roślinami tak i dekoracjami. ;:108 A jakie planujesz posadzić przy nim róże i powojniki?

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Ewelinko a po załatwieniu formalności jaki będzie nowy kształt Twojej działki?
Purple Lodge kupiłam w RosaPLA... Myślę, że będzie dostępna i jesienią. Myślę, że to nie do końca jest tak, że nie jestem zadowolona ze zakupów we Flo. Sporo już róż u nich kupiłam. I do tej pory było ok. Wszystkie sadzonki zgodne odmianowo i krzaczki ładne. Tym razem krzaczki też ładne ale na 11 zamówionych krzaczków aż trzy okazały się pomylone. No nie tak powinno być. Czekam jeszcze na kwiaty ostatniej róży z tej dostawy. I dopiero wtedy napiszę reklamację.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Iwonko po wietrzysku nie ma szkód na działce. Uffff... I u mnie sporo deszczu. Dziś też padało, na szczęście nie za długo.
Mam nadzieję, że pogodna jednak pozwoli Ci na działeczkę pojechać. Tego Ci życzę, bo wiem jak potrafi być tęskno za działeczkowaniem.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Basiu pogoda narozrabiała tylko na balkonie. Na działeczce nie jest źle.
Taaaak... Pashmina jest prześliczna. ;:167

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Basiu -fiskomp pomysł z zawciągiem ni jest taki zły. Co prawda nie mam białego, tylko różowy. I rośnie on na pierwszym skalniaku. Okazuje się jednak, że miejsce na nowym skalniaku się skończyło. Mam tam floksy, kilka jednorocznych i dzwonki Poszarskiego. Nic więcej nie wcisnę.
Zachwyca Cię Purple Lodge? To świetnie! Jest tego warta! Dla Ciebie więc ona raz jeszcze:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Kasiu -kaniu i jak u Ciebie na działeczce? Mam nadzieję, że nie ma strat. ;:168
U mnie połamało kilka pędów ostróżek, które i tak kończyły już kwitnienie.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Elwi a gdybyś Ty bywała na forum w zimowych miesiącach Obrazek , to byś mnie przed nią przestrzegła. Obrazek Ta róża sama w sobie nie jest taka zła. Całkiem ładna ale nie takiej się spodziewałam. I nic na to nie poradzę, ze się wnerwiam gdy dostaję nie to co miało być, wszak miejsca nie mam na takie pomyłki. Z Foxy FC jest to samo. Znów nie takie kwiaty jak miały być. ;:223
A mnie z Circusów podoba się jeszcze: Salomon FC za swój kolor, Lavender FC, Garden of Roses to już w ogóle cud, miód i malina, Corinna FC (tę to bardzo bym chciała), Elysium FC, Perfume FC. No jest ich trochę... nie mniej nie sposób się z Tobą nie zgodzić, ze żadna z nich Pashminie do pięt nie dorasta. Obrazek
Musiałam sobie wyguglać tę Blush Verandę, I już wiem dlaczego Ci się tak podoba! Obrazek Ona jest prawie identyczna jak Pashmina! Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
wagabunga123
1000p
1000p
Od: 11 lip 2013, o 14:34

Post »

Aniu, moje ostróżki też połamało a róże mają zdecydowanie za dużo wody, bo zaczynają mumifikować kwiaty i jeszcze plamistość, pora już na ładniejszą pogodę.
Nie jesteś zadowolona z laguny? Ja posadziłam ją na jesieni ale przyznam, że długo się nad nią zastanawiałam ...
Purple Lodge to chyba odkrycie sezonu 2017 - wyjątkowo piękna z niej panna, do tego ilość kwiatów bardzo zachęca do zakupu ;:224
Zdjęcie z perspektywy ;:167 Można zasiąść na huśtawce i odpocząć ;:224
Jeśli pot­ra­fisz o czymś marzyć, to pot­ra­fisz także te­go dokonać - Walt Disney
Ciurkadełko wśród róż - moje miejsce na ziemi Tu na razie jest ściernisko ale będzie ... Pozdrawiam, Marlena
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Anuś, piękny, bogaty ogród.
Róże prześliczne. Urzekła mnie ta Purple Lodge ;:333
I te duety różane fantastyczne ;:63 ;:63 róże.. czosnki z różami, czy clemki z różami,, ;:173 ;:173
Chyba muszę do moich róż podosadzać roślin :)
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Witaj Aniu :wit . Masz rację 3 róże pomylone to sporo a one mało nie kosztują ;:185 . Reklamuj jak nic ;:108 . Działka po powiększeniu będzie kwadratem no może nie tak bardzo idealnym ;:224 . Ostróżki u mnie też połamało ale one to chyba najbardziej podatne na wiatr są. Purple Lodge na razie zapisana w kajecie , kiedyś ją kupię ;:224 . Bardzo ładne masz to swoje hostowisko ;:138 . Uwielbiam Twoje duety a zdjęcia ogólne masz zachwycające. Wszystko takie ładne, bujne chociaż Twoja działka jest przecież młodziutka ;:333 . Lady of Shalott coraz bardziej mi się podoba , cudna jest ;:138 . Ach bosko u Ciebie i oby trwało to jak najdłużej ;:138 . Pozdrawiam :wit .
Awatar użytkownika
Gabriela
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 gru 2007, o 17:22

Post »

Aneczko, jak zwykle pięknie... ;:138
Piszesz o pomyłkach z Fl... wyobraź sobie, że po 4 latach zakupów u nich i oczywiście reklamacjach, nareszcie w tym roku bez pomyłek... :heja
Sadzonki nawet dosyć ładne, choć jedna z tego roku i jedna z poprzedniego strasznie kuleją... nie chcą rosnąć, choć kwitną... czekam z niecierpliwością, kiedy wypuszczą porządne pędy...
Laguna i u mnie jest taka byle jaka, choć dość obficie kwitnie... zastanawiam się czy nie przyciąć jej bardzo nisko... może łazja wtedy wypuści nowe i zdrowe pędy...
Aniu, a jak radzi sobie w słońcu Purple Lodge ? ... chodzi za mną... ;:306
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
x-ja-a

Post »

Cześć Aneczko Obrazek
Czytam, że i Ty dałaś się nabrać na Patricię FC. Ja kupowałam w RosaP... i tam też została przedstawiona jako bliźniacza siostra Pashminy. No to kupiłam. Była już na granicy zakwitnięcia, więc długo u mnie nie pomieszkała. Ledwo zobaczyłam jej niemal puste kwiaty, natychmiast oddałam ją przyjaciółce. U niej dopiero okazało się, że ten róż wędruje codziennie po kwiatkach i przyjaciółka jest tym zachwycona, tym bardziej, że krzaczek jest zdrowy i silny. Na zdrowie. Ja uznałam, że żadnych róż "w typie" nie będę kupować. Dokupiłam dwie Pashminy i mam z bani - mam to czego chciałam Obrazek
Gdyby moja Crocus Rose miała taki rumieniec to może łaskawiej bym na nią patrzyła. U mnie środek idzie zdecydowanie w cytrynkę, zero różu. Mariatheresia też u Ciebie cała słodko różowa. Moje są bardziej rumieńcowe, ale za to je uwielbiam. To prawda: ta róża nigdy nie zawodzi, tak jak piszesz ;:167
A czy Purple Lodge opuszcza kwiaty, czy trzyma je ładnie i sztywno? Potrzebuję ładnego, zgaszonego fioletu Obrazek
Awatar użytkownika
tulipanka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 20 kwie 2007, o 12:37

Post »

Aniu, popadam w kompleksy gdy wchodzę do Ciebie i widzę same piękne róże w doborowym towarzystwie bylin. Do tego wspaniałe klemki, super rabaty, zero chwastów. Raj po prostu :D
Ech... Purple Lodge i ja miałam kupioną w moim 'ulubionym' sklepie - RP :roll: :roll: Dostałam maszkarona - Summer Lodge :twisted: Jak sobie to przypomnę, to @%#%& No i niestety do dziś nie doprosiłam się właściwej róży.
F. też w tym roku nie fajnie zachowała się z tymi Circusami. Sama miałam nawet ochotę na Patricię (chyba) - ta co miała byc podobna do Pashminy, ale ostatecznie nie kupiłam. Sprawdzałam i faktycznie zdjęcia teraz podmienione. Ciekawa jestem bardzo jak będą reagować na reklamacje :roll:
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55

Post »

Musiałam sobie wyguglać tę Blush Verandę, I już wiem dlaczego Ci się tak podoba! Obrazek Ona jest prawie identyczna jak Pashmina! Obrazek
:wit Aniu to jest ta sama odmian róży Blush Veranda to Pashmina ;:162
Robisz super zdjęcia ;:333
Awatar użytkownika
kasia100780
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 lip 2014, o 16:39

Post »

Aniu bardzo mi się podoba hostowy kącik ;:108
Kupiłam: róże angelica, james galway, jubilee celebration, mariatheresia, powojniki baltyk, barbara dibley, betty corning, kaiser :lol:
Niestety pashminy nie było i innych pięknotek, które mi się marzyły, zapoluję na nie na jesień...
Awatar użytkownika
witch
1000p
1000p
Od: 9 cze 2013, o 10:16

Post »

Przecudne widoki różanego ogrodu ;:173
Bardzo przypadła mi do gustu Pashmina,ostatnio ogólnie lubię takie jasne kolory.
U mnie za dużo jest czerwieni.
W przyszłym roku nie będzie jej w ogóle :wink:
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44

Post »

Witajcie. :wit

Marlenko i u mnie kwiaty się mumifikują. Obcinałam dziś kwiaty First Lady, bo pleśnią zaczęły zachodzić. :roll:
Nie jestem zadowolona z Laguny, bo co roku jako pierwsza z róż łapie plamistość. A to przecież róża z ADR'em. Obrazek W tym sezonie czerwiec zaczynała z plamkami. No porażka. Może ja mam jakąś felerną sadzonkę..? Róża sama w sobie dobrze przyrasta i obficie kwitnie. No gdyby tylko tak raczyła nie chorować.
Purple Lodge szczerze polecam. Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Aniu -anabuko uważam, że wszelakie byliny cudnie uwydatniają piękno róż. Królowe, wiadomo, same w sobie są piękne ale w kompozycji z innym kwiatkiem to są po prostu przecudne!

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Ewelinko, czyli Lady of Shalott też musi trafić do kajetu. Obrazek
Ostróżki raczej zawsze przywiązuję do podpory, bo wiem że one podatne na łamanie. Tym razem też nie było najgorzej. No i na szczęście ostróżki już przekwitły.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Gabi a u mnie Laguna chętnie wypuszcza pędy, ładnie rośnie. No ale co z tego jak straszy plamami..? ;:223
Moja Purple Lodge ma miejscówkę półcienistą. Po południu ma ze 3-4 godziny cienia. I w największe upały miała lekko przypalone końcówki płatków.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Jagno mam posadzone trzy Pashminy w gruncie i jedną w donicy na balkonie. A mimo tego chciałam jeszcze więcej... zamówiłam więc Patricię i Foxy, których kwiaty miały być identyczne jak Pashminowe ino w innym kolorze. Chciałam więcej... no to mam za swoje... Obrazek Czekam aż pokaże kwiat ostatnia z zamówionych we Flo róża i będę reklamować. Niestety Golden Celebration też pomylona. ;:223
A Crocus Rose czy cytrynowa, czy z różowym muśnięciem to i tak jest w ścisłej czołówce moich ulubienic. Uwielbiam ją!
Mariatheresia niezawodna, to fakt. Nie mniej moje serce nie bije szybciej na jej widok. Nic na to nie poradzę. Jednak i tak cieszę się, że mam jej dwa krzaczki.
Purple Lodge nie zwiesza kwiatów. łodygi ma silne, sztywne i kwiaty nie przewieszają się. Szczerze polecam. ;:215

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Wiolu Ty naprawdę nie masz pojęcia ile u mnie jest chwastów. Naprawdę. Nawet dziś jak spacerowałam po działeczce, to myślałam, że niezły wstyd by był gdyby nagle zjawiła się u mnie jakaś forumka. Także spokojnie. ;:168
Summer Lodge zdecydowanie nie w moim typie. Popłakałabym się, gdyby mi takie coś zakwitło. Jednak sądzę, że ta róża ma wielu sympatyków. I tak być powinno. Różnorodnie.
Czy to RP oznacza sklep w którym i ja kupiłam swoją?
Co do F to jestem zła jak osa, bo rzeczywiście pomyłka mogła się zdarzyć. Wszak wszyscy jesteśmy tylko ludźmi. Ale te podmienione zdjęcia podniosły mi ciśnienie i to nieźle. Tak się nie robi. Choć może zrobili to po pierwszych sygnałach, że ona tak faktycznie wygląda, by nie nabijać już innych ludzi..? Zobaczymy jak ustosunkują się do reklamacji. Wtedy wyjdzie szydło z worka. :roll:

Obrazek

Obrazek

New Dawn ściele nam dywan na nasz przyjazd...

Obrazek

Majeczko i wszystko jasne. Już wiem czemu ona tak mi się spodobała. Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Kasiu wszystkie cztery wymienione przez Ciebie róże mam i wszystkie bardzo lubię. Każda inna i każda na swój, inny sposób czarująca. Jubilee czaruje kolorem i kształtem kwiatów. James zachwyca tymi misternie ułożonymi falbankami. Angelica zachwyca morzem kwiatuszków. Mariatheresia tak samo. Będziesz zadowolona Kasiu. ;:215
Z wymienionych clematisów mam tylko Betty Corning. Cudowny jest. Obficie kwitnie, pięknie pachnie i śliczny ma kolor. Mam go aż trzy sztuki. ;:333

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Aga -witch czerwień w ogrodzie to jedyny kolor na widok którego zgrzytają mi zęby. Nie mniej mam go i ja. Na szczęście w małej ilości. Tak dla Ema... on bardzo lubi czerwone kwiatki. :wink:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

I moja cudowna Pashmina... Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
kasia100780
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 lip 2014, o 16:39

Post »

Aniu nawet mi nie pisz o tylu pomyłkach we Flo..bo jak dostane co innego to się wkurzę ;:223
Jak reklamować, skoro masz w ziemi?
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”