Ciurkadełko wśród róż - moje miejsce na ziemi

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Blueberry
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 kwie 2013, o 22:34
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Re: Ciurkadełko wśród róż - moje miejsce na ziemi

Post »

Gratuluję wykonanej pracy oraz zapału i energii ;:63 wiosnę czuć w powietrzu, ale z odkrywaniem roślin bym uważała, od jutra ma się ochładzać ;:108
?Nadzieja to jest kwiat, który zakwita i rośnie gdy inni go podlewają.? Charles Martin
Truskawkowa działka cz.3 Zielona ferajna cz.4
Pozdrawiam, Natalia
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Marlenko ja też wczoraj się napracowałam na działce,pograbione liście,sporo ich było po zimie.Przycięłam kocimiętki i 3 róże.
Sporo pracy Nas wszystkich czeka,pozimowe porządki ;:224
Biały bukiet róż ;:215
Awatar użytkownika
Ann_85
1000p
1000p
Od: 26 mar 2010, o 14:00

Post »

Wszystkich widzę rączki świerzbią, żeby już pogrzebać i pokopać ;) Ja mam jeszcze pokopczykowane róże, ale widzę, że trzeba to szybko zmienić ;:65
Awatar użytkownika
maniolek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 gru 2016, o 17:45
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Marlena będą rosły na pewno nie masz co się martwić :) pierwsze prace już za Tobą widzę teraz już tylko będzie z górki :) się nie obejrzymy jak kwiatki będą kwitły :)
Najlepsze życzenia z okazji Dnia Kobiet zostawiam :) ;:196
gloff
1000p
1000p
Od: 2 gru 2011, o 10:21

Post »

Wszystkiego najlepszego Marlenko,dużo zdrowia życzę ;:196
Awatar użytkownika
wagabunga123
1000p
1000p
Od: 11 lip 2013, o 14:34

Post »

Witajcie,

Pogoda znów nas nie rozpieszcza. Jest zimno, mokro i ponuro. Na szczęście temperatury są dodatnie, więc nie boję się o moja różane panny.
Na działkę wybieram się w sobotę, więc będę miała troszkę zdjęć :wink:
Dziś za to, jeszcze przed pracą, wybrałam się do lidla po wióry rogowe oraz podpory do pnączy. Kupiłam to co chciałam, ale w kolejce musiałam odstać, ludzi cała masa :)

_oleander_ Ja również odczuwałam ogrodowe robótki w każdym mięśniu. Do tego jeszcze te moje plecy ... nie wskazane jest dźwigania ;:224 Za to jaka satysfakcja z wykonanej pracy. Hortensje przycięłam a pozyskane patyczki właśnie moczą nóżki w w wodzie, może uda mi się je ukorzenić ;:333

Seba ja jednak mam nadzieję, że zima już nie powróci, co najwyżej będziemy mieć przedwiośnie, ale bez ujemnych temperatur. Choć przyznam, że wszystkie róże dalej w kopcach. Zdjęłam jedynie ubranka z włókniny.

Blueberry Z każdym promieniem słonecznym mam więcej sił. W taką pogodę, jaka była w ostatni weekend nie jestem w stanie usiedzieć w domu a robota sama pali mi się w rękach.

Annes 77 Chyba jako pierwsza ciachnęłaś róże w tym sezonie :;230 Moje jeszcze pod kopczykami. Niestety, część pędów jest poczarniała, więc ciąć będę nisko. Mam nadzieję, że pod kopcami zobaczę zielony kolor.

Ann_85 Kopców nie ruszam, chyba jeszcze za wcześnie. Ale nie powiem, świerzbią mnie rączki ;:306

Drodzy Mariusze, maniolek i gloff dziękuję Wam za życzenia, to bardzo miłe z Waszej strony ;:196
Jeśli pot­ra­fisz o czymś marzyć, to pot­ra­fisz także te­go dokonać - Walt Disney
Ciurkadełko wśród róż - moje miejsce na ziemi Tu na razie jest ściernisko ale będzie ... Pozdrawiam, Marlena
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

No ciachnęłam kilka róż,ale reszta nie ruszona,a mają już naprawdę spore kiełki ;:oj
Wióry rogowe? Hmm ciekawe kiedy u nas będą? Chętnie zakupiłabym magiczny worek ;:333
Czekam na relację z soboty co u Ciebie w ogrodzie wychodzi z ziemi?
U mnie również niebo zasnute chmurami,czekam na słonko ;:3
Awatar użytkownika
Ola2310
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 maja 2015, o 13:37
Kontakt:

Post »

Marlenko pokaż te podpórki z Lid..
Też się na nie czaję ale dopiero jutro mogę podjechać.Kurcze chciałam coś pod powojniki ale nie wiem czy one nie będą za niskie?
gloff
1000p
1000p

Post »

Olu,podpórki z Lidla mają 120cm,bez dospawania przedłużających prętów są raczej za niskie do powojników.O ile mówimy o tych za 25zł.
Awatar użytkownika
wagabunga123
1000p
1000p

Post »

Dziś w planach miałam wizytę na działce ale od rana kiepsko się czuję i dzień spędzam w łóżku na planowaniu. W tym sezonie, oprócz podłoża tarasu, chciałabym uporządkować moje skalniaki. Są to twory robiona na tzw "prędce", bez ładu i składu. Mniejszy znajduje się przy domku, większy pomiędzy ogrodzeniem a pergolą. Plan, który od jakiegoś czasu kiełkuje w mojej głowie polega likwidacji mniejszego oraz powiększeniu większego. W miejscu mniejszego, wzdłuż domku chciałabym postawić duże donice, w których rosły by hortensje oraz trawy. Skłaniam się ku donicom betonowym, niestety są strasznie drogie i jeśli nie znajdę tańszych zrobimy donice drewniane.
Mając jeden duży skalniak łatwiej mi będzie wprowadzić do niego ład i harmonię w nasadzeniach. Do tego chciałabym aby miał w sobie odrobinę humoru - może zamieszają w nim jakieś trolle ;:224 No zobaczymy jak to wszystko wyjdzie. Wstępnie prace planuję na koniec kwietnia.

Obrazek

Annes 77 Niestety nie dotarłam dziś na działkę, może jutro wpadnę. Ciekawa jestem czy moje panny puszczają do mnie oczka ;:65 Pogoda dziś jest paskudna, może następny weekend będzie ładniejszy ;:108 Chciałabym troszkę popracować na rabatach. Pewnie nie tylko ja, też bym sobie coś ciachnęła sekatorem ;:306

Obrazek

Olu Podpórki są w aktualnej gazetce lidla ale wydaje mi się, że dla powojników będą jednak zbyt niskie. Są za to śliczne więc można się skusić. Zdjęć niestety nie miałam jak zrobić, bo podpórki są na działce na którą niestety nie dotarłam

Obrazek

Mariusz tak, to te za 25 pln ;:108

Udanego weekendu :wit
Jeśli pot­ra­fisz o czymś marzyć, to pot­ra­fisz także te­go dokonać - Walt Disney
Ciurkadełko wśród róż - moje miejsce na ziemi Tu na razie jest ściernisko ale będzie ... Pozdrawiam, Marlena
Awatar użytkownika
dorotka350
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 26 maja 2014, o 20:18

Post »

A mnie najbardziej zaciekawiły zmiany na skalniaku...trolle powiadasz :D Hm...co też ciekawego Ci chodzi po głowie? :wink:
Awatar użytkownika
wagabunga123
1000p
1000p

Post »

Dorotko szukając donic betonowych natrafiłam na cudaczne trolle i chociaż nigdy nie podobały mi się figurki w ogrodzie, to nad tymi zastanawiam się. Ba, na 80% je zamówię ;:172 Nadadzą one wysokości mojemu płaskiemu skalniakowi i będą stanowiły taki mały żarcik ;:173

Oto one (jest jeszcze wersja szara)

Obrazek

Obrazek

Tylko które wybrać ;:306
zmieszczę 3-4 szt
Awatar użytkownika
buum
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2015, o 17:43
Kontakt:

Post »

Ale piękną masz działeczkę Marlenko:) Ile wkładu waszego trzeba było by doprowadzić do tak pięknego efektu jaki teraz macie ;:138 ;:138 ;:138 Brawo. Widzę że u Ciebie róż nie brakuje ;:215 Aż zachęciło mnie to do dokupienia jeszcze do siebie :;230
Piękne kwiatki, cudne tuje a do tego śliczna trawka :) ;:215 ;:215 ;:215 brawo WY ;:136 ;:136 ;:136
Moja działka mój raj :) Pozdrawiam Piotrek ;:163
Moja działeczka cz1.
Moja działeczka cz2.
Awatar użytkownika
seba1999
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2014, o 20:10
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Marlenko muszę mieć takie trolle ;:oj Są cudowne ;:108 Z czego są wykonane ?
Jeślibyś mogła powiedzieć ile kosztują ;:170 ( na pw :wink: )
gloff
1000p
1000p

Post »

Niestety nie widzę zdjęcia,o takich mówicie triolach ?

Obrazek
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”