Moja działka 7
- slila1
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 18 maja 2009, o 19:05
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Moja działka 7
Patrycjo piotrkowice witaj. Krokusy ostatnio pozamykały kwiaty, bo brakuje słońca, a w dodatku znów straszą śniegiem. Jutro już marzec, więc teraz chyba wiosna nie da nam już na siebie długo czekać.
Lucynko płocczanka te moje kolorki podobno w środę ma znów przysypać śnieg.
Zdjęcie biedroneczek wyszło trochę nieostre, ale one rzeczywiście są śliczne. Kotki słodkie, ale też już stęsknione za ciepłem i słońcem.
Dorotko dorcia7 już u Ciebie sypie, czyli prognoza się sprawdzi. U mnie w środę wieczorem mają być zamiecie śnieżne. Muszę jutro kwitnące rośliny zabezpieczyć doniczkami.
Lucynko płocczanka te moje kolorki podobno w środę ma znów przysypać śnieg.
Zdjęcie biedroneczek wyszło trochę nieostre, ale one rzeczywiście są śliczne. Kotki słodkie, ale też już stęsknione za ciepłem i słońcem.
Dorotko dorcia7 już u Ciebie sypie, czyli prognoza się sprawdzi. U mnie w środę wieczorem mają być zamiecie śnieżne. Muszę jutro kwitnące rośliny zabezpieczyć doniczkami.
- Daria_Eliza
- Od: 26 lut 2013, o 01:30
Ojoj! Szkoda mi sierpówki, że sama bez towarzyszy została.
Ale jak przylatuje do Ciebie już trzy lata, to chyba znaczy, że lubi Twoje towarzystwo i wie, że może się czuć bezpiecznie (w odpowiedniej odległości od kotów).

Ale jak przylatuje do Ciebie już trzy lata, to chyba znaczy, że lubi Twoje towarzystwo i wie, że może się czuć bezpiecznie (w odpowiedniej odległości od kotów).
- slila1
Dario Daria_Eliza sierpówka prawie całe dnie spędza na działce. Zimą przylatuje do karmnika, latem korzysta z poidełka dla ptaków. Koty nie zwracają na nią uwagi, a Piorun wręcz jej się boi, tak samo jak bażanta.
- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Lidziu u mnie myszołów zjadł jedną sierpówkę, ale widać gdzieś był nadmiar i mam parę znowu 

- JacekP
- Od: 5 mar 2007, o 13:10
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witaj Lidziu! Zupełnie mnie zaskoczyłaś mnogością roślin, które już kwitną u Ciebie!
Kosaćców to się zupełnie nie spodziewałem a i kępy szafranów mnie mocno zaskoczyły! Super! Ale pamiętam, że w lutym wiał ciepły halny więc i wegetacja dość szybko u Was ruszyła (?)

Lidziu witaj serdecznie w tą mieszaną pogodę. Wczoraj totalna zima dzisiaj wiosenne roztopy. Kiedy patrzę po ogrodach na te piękne wczesne iryski chyba holenderskie to mi żal, ze zapomniałam jesienią ich kupić. Kiedyś miałam 4 kolory, ale coś mi się wytraciły albo coś to zjadło, kto wie. muszę koniecznie umówić się z tobą na twoją działeczkę. 

- slila1
Marysiu Maska Twoja sierpówka miała szczęście, że odnalazła drugą połowę
Jacku JacekP witaj. Jak miło, że znalazłeś chwilę, aby obejrzeć moje przedwiośnie. Zakwitły na razie kosaćce z grupy histroides, a żyłkowane są w pąkach. Szafrany otwierają kwiaty tylko w słońcu, które ostatnio rzadko się pojawia. Zima na przemian z wiosną zaglądają do ogródka. Od wczoraj stery przejęła znów zima.
Danusiu danutab witaj. Mamy niezłą huśtawkę pogodową. U mnie dzisiaj na działce było bardzo dużo śniegu i pewnie jeszcze jakiś czas poleży. Najwcześniej kwitną irysy histroides i żyłkowane, a holenderskie dopiero początkiem lata.
Oczywiście na działkę serdecznie Cię zapraszam.
Dzisiaj było tak.

A teraz pochwalę się nowościami, które dzisiaj do mnie dotarły. Ze względu na śnieg zalegający na działce, na razie posadziłam je do doniczek i ustawiłam na balkonie.
rannik zimowy 'Schwefelglanz'
rannik zimowy 'Grunling'
rannik zimowy o dużych kwiatach - siewka
Jacku JacekP witaj. Jak miło, że znalazłeś chwilę, aby obejrzeć moje przedwiośnie. Zakwitły na razie kosaćce z grupy histroides, a żyłkowane są w pąkach. Szafrany otwierają kwiaty tylko w słońcu, które ostatnio rzadko się pojawia. Zima na przemian z wiosną zaglądają do ogródka. Od wczoraj stery przejęła znów zima.
Danusiu danutab witaj. Mamy niezłą huśtawkę pogodową. U mnie dzisiaj na działce było bardzo dużo śniegu i pewnie jeszcze jakiś czas poleży. Najwcześniej kwitną irysy histroides i żyłkowane, a holenderskie dopiero początkiem lata.
Oczywiście na działkę serdecznie Cię zapraszam.
Dzisiaj było tak.

A teraz pochwalę się nowościami, które dzisiaj do mnie dotarły. Ze względu na śnieg zalegający na działce, na razie posadziłam je do doniczek i ustawiłam na balkonie.

- dorcia7
- Od: 13 lip 2011, o 13:58
Skąd masz te cuda ?? a wiesz co do irysów holenderskich to miałam do nich kilka podejść,nie są drogie więc parę lat z rzędu kupowałam ,nigdy nawet czubka liścia nie wystawiły,nie mówiąc o kwiatach
-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 31 lip 2014, o 21:16
Lidko, nie mam, niestety ani jednego rannika zimowego, ale choć one bardzo mi się podobają, to nie staram się wprowadzać ich na moją działkę.
One kwitną w czasie, gdy ja rzadko jeszcze bywam na działce, więc cieszyłyby oczy innych, nie moje.
M nie zna się na kwiatach, toteż z niektórych po prostu rezygnuję.
Zależy mi na takich roślinach, które kwitną w czasie, gdy ja spędzam na działce dużo czasu.
One kwitną w czasie, gdy ja rzadko jeszcze bywam na działce, więc cieszyłyby oczy innych, nie moje.

M nie zna się na kwiatach, toteż z niektórych po prostu rezygnuję.

Zależy mi na takich roślinach, które kwitną w czasie, gdy ja spędzam na działce dużo czasu.

Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
- mar33
- Od: 13 mar 2012, o 16:35
Lidziu piękne nowe ranniki odmianowe pokazałaś
w przciwieństwie do białych pejzaży 

Pozdrawiam Maria "Przyroda jest lekarstwem w każdej chorobie" Hipokrates
Moje wątki- zapraszam. Ogrodowy - aktualny cz.8
Mój wątek personalny
Moje wątki- zapraszam. Ogrodowy - aktualny cz.8
Mój wątek personalny
-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 3 gru 2011, o 09:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
LIDKO,ranniki nowe piękne
Podejrzewam,ze drogie ...Ale warto je mieć
Pozdrawiam

Podejrzewam,ze drogie ...Ale warto je mieć

Pozdrawiam

- Bufo-bufo
- Od: 26 lip 2009, o 20:31
Chyba zabrakło mi słów na odpowiedź dlaczego sierpówka jest sama. O ja naiwna. Nawet nie podejrzewałam że taka jest rzeczywistość. Śnieg w słońcu jest piękny.
- delosperma
- Od: 20 mar 2012, o 00:52
Lidziu, ranniki prima sort.
Czy biała pierzyna już znikła. 

Maria motyczką dziabnięta
Moje wątki Aktualne: https://forumogrodnicze.info/viewtopic. ... 4850Wiosna" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje wątki Aktualne: https://forumogrodnicze.info/viewtopic. ... 4850Wiosna" onclick="window.open(this.href);return false;
- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Lidziu perełeczki w doniczkach
mnie też się wysiały ranniki, przynajmniej w jesieni widziałam i ciekawa jestem kiedy i jak zakwitną. To kapryśne kwiatuszki, bo w jednym miejscu miałam więcej i zniknęły a w drugim mniej przyjaznym rosną niestrudzenie
Mam nadzieję, że ze śniegu już nic nie zostało 

- semper
- Od: 27 lis 2011, o 10:12
Te nowe ranniki rzeczywiście glanz.
Niezłe rarytasiki.
Mam nadzieję, ze śnieg już zniknął.
Niezłe rarytasiki.
Mam nadzieję, ze śnieg już zniknął.