dorcia7,
Ola2310,
Jane_Rose,
pela11,
Lucynko,
Patrycjo-

dziękuję za odwiedziny i wszystkie porady. Już zaplanowałam tę ścieżkę i powiem tylko tyle, że ze wszystkich Waszych podpowiedzi od każdego zapożyczę pomysł

. Będą bukszpany, trawa kostrzewa - oddzielę to rabatami kwiatów i na przemiennie posadzę - a na końcu ścieżki akurat jest mało ciekawa studnia, która jest wspólna z sąsiadką - będzie postawiona pergola i róża pnąca

. Bardzo wszystkim dziękuję za podpowiedzi

.
Pogoda u mnie okropna, śnieg wcale nie przestaje padać i jak rano człowiek spogląda w okno i widzi tę biel - to

.
Dziś rano pojechałam do Carfura - miały być zgodnie z gazetka reklamową - migdałki - zaplanowałam zakup jednego - ale jak pojechałam niestety nie znalazłam - były grusze, śliwy, jabłka, wierzby no i cała gama róż - do wyboru i koloru. Nie mogłam oczywiście oprzeć się i nic nie kupić więc do koszyka włożyłam jedną róże pnącą, tylko że teraz nie wiem co mam z nią zrobić - bo na działkę jeszcze nie wsadzę, jest w mokrym worku i wypuszcza pąki już

.
I jeszcze dodatkowe zakupy

Ciekawa jestem bardzo czy trawy, które posiałam a mają się na razie bardzo dobrze - dotrzymam i będą oko cieszyć w naturze - ostnica i kostrzewa sina

Zastanawiam się czy powinnam je pikować

- nie mam pojęcia - jak się z nimi obchodzić - tym bardziej że pierwszy raz je posadziłam - zresztą jak większość moich roślinek

. Na opakowaniu ostnicy jest informacja która mówi o tym, żeby po posadzeniu - 2-4 tyg trzymać w temp powyżej 18 st a potem przez 4-6 tyg w temp -4 do 2 st.

więc chyba powinnam już wystawić np na balkon - ale czy to mi nie zmarznie ? Jakoś nie mam odwagi tego zrobić i nie wiem co robić tak szczerze.

Ale skoro jest taka informacja to powinnam się jej trzymać.