Ogród kocicy cz.1

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Wipka
100p
100p
Od: 20 mar 2007, o 09:29

Post »

Jakie piękne koteczki , mrr, mrr :D
a piesek z zgodzie żyje z kotkami ? :shock:
Pozdrawiam Wiola !
Mój ogród: http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?t=4196
Awatar użytkownika
kocica
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 wrz 2007, o 16:42
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Post »

Dorotko, witam Cię w moim świecie roślinno-zwierzęcym. Dziękuję za te miłe i wyjątkowe słowa:-). Wiedzę mam podstawową, ale dużo czytam i zostaje w głowie.
Wipka wszystkie moje zwierzaki się lubią. Koty z psami i psy z kotami. Z miłości to się nawet ganiają po ogrodzie, tzn psiaki z radością biegną za kotami, a koty z radością brykają wtedy na drzewa. Robią to aby się wybawić, a nie zrobić krzywdę. A szczeniak to zaczepia każdego kociaka i szuka okazji do zabaw, a oto przykład

Obrazek Obrazek
Moje wątki
Pozdrawiam, Ewa.
Awatar użytkownika
k-c
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 3 wrz 2007, o 15:53
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

ale u Ciebie tłoczno w domu - tyle pięknych stworzeń :)

i ostrokrzew taki ładny :) sama radość :) takie cuda :)
pozdrawiam, Karol
moje wątki
Awatar użytkownika
inag1
500p
500p
Od: 1 lis 2007, o 14:42

Post »

Ale słodziutki maluszek .Nie wiem tylko ,czy taki młodziak i porządek idą w parze ;:112 a koty też na dużo mu pozwalają :P
Awatar użytkownika
E-M
100p
100p
Od: 18 sty 2008, o 11:20

Post »

teraz zakończyłam wizytę u Ciebie. Jestem pod ogromnym wrażeniem tego co zobaczyłam i co przeczytałam - dziękuję Ci za duchową ucztę.
Tyle tutaj w pełni zasłużonych pochlebstw, że ja już nie mam co napisać aby się nie powtórzyć - może tylko to: Kocico imponujesz mi!
Awatar użytkownika
kocica
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Witam k-c. Ja u Ciebie bywam i to często. Lubię te wiejskie klimaty ogrodowe. Te prawdziwe babcine ogrody. Lubię oglądać to co tam wyprawiasz, zmieniasz:-). Co do tłoku zwierzęcego to uwierz mi, że go nie ma. Każdy kicior ma swój kąt - dosłownie. Ich zwyczajnie nie ma bo spią prawie całą dobę. Jedynie te dwa młodsze łobuzy robią sobie wyścigi ze szczeniakiem i muszę im konstruować przeróżne budki - skrytki z dziurami z kartonów. To jest dopiero zabawa. Jeden kot w środku, a drugi na górze i zaczepiają się łapami... Zwyczajnie jest wesoło i radośnie. Lubię je obserwować, uwielbiam przytulać i mówić do nich. Taki mam jakiś defekt :oops:
A ten młodziak inag1 to całkiem znośny jest. Miałam gorsze przejścia z moją znajdą wilczycą - to był szok jak dorastała....nikomu nie życzę:-).
Witam E-M ja tak sobie myślę, że im mniej człowiek dostał miłości jako dziecko, to tym bardziej jej poszukuje. Ja miłość i wierność odnajduję w zwierzętach. Ich miłość jest prawdziwa, one nie kłamią, nie krzywdzą, nie krzyczą na mnie. A to jest dla mnie bardzo ważne, a może najważniejsze.
Szkoda, że nie mogę tu wkleić linka z wątkiem o moich zwierzakach na innym forum....nikomu by to nie zaszkodziło, a może wyszłoby na korzyść....
Zapraszam Was do mnie w wolnych chwilach, niedługo wiosna i sama jestem ciekawa, które z moich nowych nasadzeń zakwitną, przeżyją czy cokolwiek....
Moje wątki
Pozdrawiam, Ewa.
Awatar użytkownika
E-M
100p
100p
Od: 18 sty 2008, o 11:20

Post »

Kocico chętnie zagościłabym w Twoim zwierzyńcu - mamy podobne "odchylenia" jeżeli chodzi o zwierzęta a zwłaszcza te po przejściach. Może podasz mi linka gdzie Cię i Twój zwierzyniec znajdę? Obrazek
Awatar użytkownika
kocica
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

E-M wysłałam Ci link na pw:-).
Moje wątki
Pozdrawiam, Ewa.
Awatar użytkownika
Nalewka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 paź 2006, o 12:42
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Kocico, nie bądź taka, prześlij tego linka i do mnie, proszę...

A wszystkie swoje zwierzaczki podrap ciepło na dobranoc :) To jednak cudowne, że na naszym forum jesteś kolejną osobą, która zbiera od okolicznych mieszkańców niechcianą i niekochaną "żywiznę" i daje jej dom, mimo trudności, czy kosztów. Może forum przyciąga dobrych ludzi? Nie, nie, nie jestem zaślepioną optymistką, wiem, że są różni ludzie, ale może ci, co kochają rośliny, dbają o nie, cieszą się nimi i dzielą z innymi, jednocześnie mają też ciepłe uczucia dla zwierząt. Z wzajemnością :wink:
"Wyrzuciłem telewizor na śmietnik, a w radiu urwałem gałkę, tak aby nikt z rodziny nie mógł zmienić stacji i teraz jest tylko wasze radio u mnie w domu. I jestem naprawdę wolnym człowiekiem."
Awatar użytkownika
KaeR
1000p
1000p
Od: 10 maja 2007, o 18:09
Kontakt:

Post »

Witam.

Kocico wiele osób myśli podobnie tylko nie wszyscy są w stanie tak sie realizować
ale jestem z Tobą tak trzymaj.

Obrazek Obrazek Obrazek

Pozdrawiam, Krzysztof.
Awatar użytkownika
kocica
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Nalewko, możliwe, że masz rację z tymi roślinami i zwierzętami. Możliwe, że to się wszystko zazębia i wzajemnie uzupełnia. Widziałam już na forum miłośników zwierząt zabiedzonych i bardzo się z tego cieszę. Ja osobiście to jak widzę jakąś biedę np. w mieście to zaraz wchodzę do sklepu po karmę i karmię takiego biedaka na oczach ludzi. A niech sobie myślą co chcą. Nie obchodzi mnie to. Z drugiej strony może coś im się poukłada widząc taką jedną dziwaczkę:-).
Marzy mi się ten kraj z ludźmi o innej mentalności, z innymi prawami dla bezbronnych istot. Marzy mi się żeby ludziska zaczęli te biedy sterylizować aby zniknął problem bezdomności zwierzaków. PArę osób cudów nie zdziała, ale zawsze dadzą jakiś przykład.
KaeR dziękuję za dodanie otuchy:-) i poparcie.

A za oknem mróz, no bo czemu nie pomrozić po deszczu? Delikatnie straszy, ale kałuże pozamarzały. Obejrzałam roślinki ogrodowe i widzę mnóstwo cebulowych gotowych do obudzenia się na dobre. Powyłaziły na powierzchnię i czają się:-).
Widzę też słoneczko, ciekawe....
Moje wątki
Pozdrawiam, Ewa.
Grzegorz B

Post »

Kocico, ale masz kawał "pola" i do tego ile już w nim roślin i to jakich :shock: :shock: :shock: . Idę dalej spacerować :D W najbliższym czasie się odezwę, bo mam parę pytań a dzisiaj już limit czasu się powoli kończy, więc zamiast pytać wolę jeszcze troszkę popatrzeć :D
Awatar użytkownika
kocica
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

A ja Grzegorzu już wcześniej widziałam Twoje ogrodowe cuda. I wrócę do tego ogródka żeby w końcu coś napisać:-). Czasami gubię się w tych ogrodach i nie pamiętam czy coś skrobnęłam czy nie, ale tak chyba mamy wszyscy ze względu na dużą ilość ogródków. Pocieszam się?

A moja mahonia wypuszcza kolejne długie łodyżki z pąkami kwiatowymi. Było ich wcześniej 5, a teraz jest już 7. No i kwiaty się rozwijają....
Moje wątki
Pozdrawiam, Ewa.
Awatar użytkownika
Karo
-Administrator Forum-.
-Administrator Forum-.
Od: 16 sie 2006, o 14:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Kocico jakiego rodzaju jest to Twoje "zwierzakowe" forum?
Istnie moiżliwość umieszczenia linku tutaj jeśli na tamtym zostanie umieszczony adres naszego forum.
/baner/
Tak mówi nasz regulamin
d) powstrzymania się od reklamowania na forum działalności gospodarczej, innych for, a w szczególności ogrodniczych, bez wyraźnej zgody Administratora www.forumogrodnicze.info oraz nie posiadania w swoim nicku adresu strony internetowej, kropki lub adresu e-mail, szukania do pracy i prowadzenia innych for.
a tutaj masz informację o wymianie linków z adresami między forum
http://forumogrodnicze.info/link.htm
Rozeznaj sprawę i napisz coś więcej o tym forum i możliwościach wymiany adresów między nami.
Zapraszamy... :D
Awatar użytkownika
kocica
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Rozejrzę się tam jutro w tej sprawie :-). A tak swoją drogą to macie tu użytkownika, który otwarcie przyznaje się do prowadzenia szkółki, umieszcza przeróżne opisy swoich roślin itp. Czy to jakiś wyjątek? Jakiś specjalny użytkownik skoro nie wolno tu się reklamować w sprawach ogrodniczych.
Moje wątki
Pozdrawiam, Ewa.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”