Moje oczko w głowie cz. 7

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Moje oczko w głowie cz. 7

Post »

Witaj Tereniu,przeżyliśmy następny upalny dzień ,jutro powtórka ,kwiatuszki od Ciebie te bez wody wsadzone i podlewane ,a te w wiaderku jeszcze stoją w wodzie,ale dobrze wyglądają ,jutro idą do sadzenia ,już bez względu na upał,bo nie ma nadziei na chłodniejsze dni przynajmniej na razie,dzisiaj wieczór podlałam ogród a Bogdan przed ogródek i jakoś może jutro wytrzyma ,ale w niedzielę znowu lanie z węża ,bo pewnie nic nie popada,borówki taka ilość,że trzeba obierać ,a w dzień się nie da ,z niczym nie można zdążyć w takiej ograniczonej ilości godzin,Ty pewnie też nie dasz rady obrać swoich agrestów i porzeczek,a takie słodziutkie ,pozdrawiam i buziaczki ;:196
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 cze 2014, o 15:56
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ach te upały wszystkim dają się we znaki. U mnie niestety borówki zaschły na krzakach a co do przesadzania czy wsadzania w ten upał to mam złe doświadczenie :( Rosły mi na ogrodzie 3 siewki złotokapu , z nasionek ładnie wyszły i rosły, to wpadłam na pomysł wykopać z bryłą ziemi i wsadzić do doniczki i tak dbać żeby szybko rosły , no i już ich nie mam :( Nie pomogło że wykopałam z bryłą , podlewałam , trzymałam w cieniu, zginęły i tyle . Więcej tego n ie zrobię ;:223 niech rosną do jesieni choćby i marnie, ale rosną . Mam jeszcze kilka hibiskusów i judaszowców w ogrodzie na tym upale , ale rosną i nie ruszę :) No i mam nadzieję ,ż e upały za tydzień się skończą i będziemy reanimować to co zmarniało--bo u mnie będzie trochę tego. Na Dolnym Śląsku upały chyba największe i będę miała niestety straty w roślinach :( Ale na przyrodę nie ma silnych :) :wit Trzymajcie się dziewczynki chłodno :wit
Moje Arboretum
Część 8 - zapraszam Karolina
Awatar użytkownika
Tacca
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 lut 2009, o 12:23
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Post »

Tereniu i cały sezon taka szarpanina, upał, ślimaki i inne kataklizmy, a ogród masz piękny kwitnący. ;:215
Karolinko, masz rację na przyrodę nie ma mocnych. Ja wszystkie rozsady trzymam bezpośrednio w gruncie, w miejscu zacienionym i wilgotnym, w suszę łatwiej utrzymać przy życiu.
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Witaj Tereniu
Coś się chmurzy może spadnie trochę deszczu jak zapowiadali?
Czytam że masz jeszcze porzeczki i agrest, u mnie już zjedzone albo przerobione. Bo mam kilka krzaków agrestu i zrobiłam tylko trochę dżemu, bo najlepiej lubię stać koło krzaczka i objadać :;230
Wody i ochłody Ci życzę ;:196
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 cze 2014, o 15:56

Post »

Widzisz Danusiu człowiek zbiera doświadczenia całe życie :) Ja narobiłam rozsad w doniczkach , nawet jeśli cos wyszło z tego to i tak w tym upale umiera. W gruncie byłoby lepiej :)
Przekonałam się ,ze jak sieje nasionka w doniczkach to delikatne, słaba, to posiałam hibiskusy w ogród , do gruntu--może nie są dorodne, ale mają mocne łodyżki, grube i na pewno będą po przesadzeniu jesienią dobrze rosły. W przyszłym roku sieję i sadzę wszystko do gruntu :) :wit
Moje Arboretum
Część 8 - zapraszam Karolina
Awatar użytkownika
alicjad31
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lip 2013, o 20:38

Post »

Tacca pisze:Tereniu i cały sezon taka szarpanina, upał, ślimaki i inne kataklizmy, a ogród masz piękny kwitnący. ;:215
Karolinko, masz rację na przyrodę nie ma mocnych. Ja wszystkie rozsady trzymam bezpośrednio w gruncie, w miejscu zacienionym i wilgotnym, w suszę łatwiej utrzymać przy życiu.
Witaj Tereniu ;:196 Oj ,tak szarpiemy się wiosną ,szarpiemy się latem i jesienią też będziemy się szarpać .
To miejsce zacienione na rozsady nie pomyślałam o tym ,a mam takie z bardzo dobrą ziemia .
Tereniu deszczyku i chłodu i zdrówka Ci życzę ;:167 ;:47
Pozdrawiam Alicja
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witaj Tereniu,co porabiasz,,pewnie lejesz ogródki,mnie już przeraża to podlewanie,nic nie można zrobić więcej.kwiaty od Ciebie rosną jakby w ogóle nie były wysadzone ,przewiezione i wsadzone,nawet nie zwiędły ,a porzeczkoagrest jest w domu w wodzie ,może wypuści jakieś korzonki,bardzo bym chciała ,bo pyszne ma owoce ,pozdrawiam ;:196
Awatar użytkownika
ewunia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lis 2012, o 15:31

Post »

:wit
Tereniu piękną kolekcję lilii uzbierałaś ;:138 co jedna to cudniejsza
Nowa działka super się prezentuje, a ze ślimakami w końcu wygrasz ;:108
Cudowną trawkę u Ciebie dojrzałam na 5 str przed suszkami, jak się nazywa? i czy jest wieloletnia czy jednoroczna?
Pozdrawiam serdecznie ;:196
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06

Post »

Witam w kolejny upalny wieczór ;:4

Wiesiu ;:196
Jadziu ;:196 nie płacz jak tylko dojdę do tego gdzie rośnie to się podzielę z Tobą , były chyba trzy a może cztery .
Ciągle coś nam dokucza ale upały to już dają do wiwatu - ja nie nadążam podlewać , nie wiem co pierw , co ważniejsze .
Martuś kolejny i kolejny dzień upałów . Ja też dzisiaj posadziłam od Ciebie kwiatuszki bo nie mogę doczekać się ochłodzenia .
Martusiu ja w czwartek podlewałam nową działkę , w piątek byłam na górce i tam podlewałam w sobotę znowu na nowa przyjechałam a tam wąż pękł chyba z gorąca i woda się lała , żeby to chociaż pod kwiatki to sąsiada budynek gospodarczy podlewała ;:306
Nie ma kiedy oberwać agrestów bo w południe się nie da za gorąco a po południu podlewam i rano tez podlewam .
Ja również Was pozdrawiam i ;:196 posyłam .
Karolinko U mnie agrest zasechł - niby podlewam ale to nic nie daje malutki i twardy . A wczoraj musiałam magnolie wsadzić do wiadra bo tam gdzie wsadziłam ma być wiata , na razie stoi i nic jej się nie dzieje , podlałam obficie i wstawiłam w cień . Dzisiaj wysadzałam kwiatuszki które przywiozła mi Martusia i tez na razie stoją zobaczymy jutro .
Jeszcze na dwa tygodnie zapowiadają 37 stopni a dalej to nie wiadomo .
Ty tez Karolinko się trzymaj :wit
Danusiu dziękuję Ci bardzo i zdrówka życzę ;:196
Zawsze musi być pod górkę , już działkę zmieniłam żeby nie byłą na górce a i tak mam pod górkę ;:306
Witaj Marysiu ;:196
Chmurzy się grzmi i nic nie pada , dzisiaj tez pogrzmiewało wokoło a do nas nie doszło ;:185
Agrest mam jeden na nowej działce to tez z krzaczka podjadam a na starej nie urósł jest mały i twardy podlewam ale nie chce urosnąć . Jest jeszcze porzeczko agrest dobry i słodki ale nie ma kiedy zerwać bo w południe za gorąco a rano i wieczorem podlewam .
Oby twoje życzenia się spełniły ;:168
Karolinko młode sadzonki i w gruncie padają , u Danusi jest trochę chłodniej z tego co pokazuj TV .
Alu witam ;:196 Ja Ci nie pisałam żebyś patyczki w cieniu wsadziła ?? szkoda bo może by coś z tego było .
Wzajemnie i oby nam się te życzenia spełniły ;:168
Martusiu żebyś wiedziała leję i leje wodę . Cieszę się że wszystko rośnie a porzeczko agrest najwyżej podwiozę albo wyśle :D
Ja też dzisiaj wsadziłam te od Ciebie .
Dzięki ;:196 ja również pozdrawiam .
Witam Ewuniu :wit dziękuję w imieniu lilii .
Na razie wygrałam ze ślimakami bo sucho choć i tak się pokazują .
Trawka jednoroczna : Włośnica ber Setaria italica łatwa w uprawie .
Dziękuję i również przesyłam pozdrowienia ;:196

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
jeszcze raz zapytam o te niebieskie kwiatuszki - co to za jedne ??

Dziękuję Wam serdecznie za odwiedziny , pozdrawiam i życzę deszczyku spokojnego i chłodu ;:4
Awatar użytkownika
Tacca
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 lut 2009, o 12:23
Kontakt:

Post »

U mnie w dzień upał, jak dla mnie zdecydowanie jest za gorąco i cały dzień siedzę w chłodnym pokoju, przy wentylatorze. W nocy za to jest bardzo chłodno, bywa że poniżej 15 st. eM późnym wieczorem podlewa to ziemia zdąży nasiąknąć i nie wysycha tak szybko. Przez te upały ogród oglądam przez chwilę po 21.
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witaj Tereniu,lilie masz cudne i one nic sobie nie robią z upałów i słoneczka,dobrze ,że te odmiany kwitną w różnych terminach ,bo pierwszych dawno nie ma ,a teraz też ich tak dużo jeszcze kwitnie ,upały takie niebotyczne i końca nie widać ,niech by było słońce,ale niższe temperatury i deszczyk nocą ,to moje pobożne życzenie,pozdrawiam i pięknych snów ;:196
vimen
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 11 sty 2015, o 16:21

Post »

Niebieskie kwiatuszki śliczne - może to jakaś odmiana ułudki albo brunnery?
evastyl
1000p
1000p
Od: 13 sie 2009, o 18:06

Post »

Pierwsze zdjęcie super ....bardzo fajnie wygląda ogród w sadzie bo tak można by go nazwać ...jaka soczysta zieleń pewno teraz troszkę się zmieniło . b13 arów to już ładny kawałek do zagospodarowania a ziemia taka czarna pewno urodzajna :) Co do ślimaków to u mnie tez buszują ...najbardziej cierpią hosty :(
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Tereniu lilie masz śliczne i tak bogato kwitną, moje w tym roku jakby gorzej i szybko przekwitły, pewnie to wina upałów. Bo chociaż parę razy spadł deszcz, to pewnie wtedy co lilie chciały pić było sucho :wink:
Tereniu czy ja od Ciebie dostałam galtonie? bo dostałam jakieś rośliny które miałam przechować w pomieszczeniu :lol:
Chłodu i wody wszyscy wołamy ;:196
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Tereniu wszyscy ledwo żyjemy, a co dopiero rośliny .Podlewam tylko to co trzeba ,żeby nie zmarniało i czekamy na podlewanie z nieba .Cieszę się Tereniu na cebulkę pieguski ;:196 ;:196
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”