Chałaputkowo-dwa

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
sweetdaisy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2015, o 19:21
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Chałaputkowo-dwa

Post »

Fajny pomysł z tym tarasikiem. A powiedz czy ten dach z poliwęglanu nie brudzi się i wtedy nie zaciemnia?
A zimą jak śnieg spadnie, to jak? Pytam, bo znajomi szukają pomysłu na zadaszenie nad oknami, a Twój fajny, może im podpowiem ;:198
Pozdrawiam, Zuza
----------------------------
Słoneczny kawałek mojego miejsca na ziemi I, II, III
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2014, o 13:16

Post »

Oj, przypadł mi do gustu ten tarasik! ;:180 ;:215
Awatar użytkownika
chalaputkowo
1000p
1000p
Od: 16 cze 2014, o 18:59

Post »

Och joj - jak powiedział by zapewne krecik z czeskiej bajki - mam chandrę , właśnie wyżeram marmoladę śliwkową ze słoika
jest taka piosenka Perfectu - Odnawiam duszę i w tej piosence tekst cytuję ;
" Jestem już w drodze tyle lat'
mam taki bardzo rzadki fach - odnawiam duszę ....
choć tęsknię tak jak wiejski pies
muszę z daleka kochać Cię
odnawiam duszę ,
czasem w ludziach nagle tak
zajdzie zmiana
i zrzucają swe przebrania
potem na przekór biegną w noc
jakby Azteków mieli moc
już nic nie muszą ...............
płyną pejzaże wokół mnie
życie ucieka Bóg wie gdzie
odnawiam duszę
i choć bym chciał normalnie żyć
by zrobić to nie robię nic ...........
chciałem to dawno rzucić w kąt
lecz umiem robić tylko to ..........."
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Zielono mi - bo wesoło mi - bo zielono mi - Monika
Chałaputkowo,Chałaputkowo-dwa
Chałaputkowo to i owo
athshe
500p
500p
Od: 12 cze 2009, o 09:10

Post »

Moniko - jak ten twój taras pokaże Darkowi w weekend to od razu powie, że pomysł wypełnienia boków ściągnęłam od ciebie.... uch ;) też chciałam takie krateczki pod poręczami. A u nas będzie tak stodołowato - prosto - ale to dlatego, że chłop wszystko sam robi. I powiem ci, że zaskakuje mnie, jak mu to ładnie wychodzi...
Agnieszka - istota w ogrodzie ekstremalnie początkująca http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... =2&t=73469" onclick="window.open(this.href);return false;
Nie działa mi c z kreseczką - przepraszam, jeśli razi kogoś ta literówka.
x-M-k
---
Od: 23 maja 2014, o 23:33
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

;:138 Jak tu ładnie znów i śpiewają  ;:224 :heja Jednak Chałaputkowo ma swój czar :) Kwiatki ;:333, zdjęcia ;:333, taras ;:333 , dach nad tarasem ;:333, kratki z doniczkami jako ogrodzenie tarasu ;:333, skrzynia z pergolą  ;:333, czyli mamy 6 :!: ;:138

Bardzo tu ładnie u Ciebie i wszystko przemyślane, też marzy mi się taki dach, mężowi też bardzo się spodobał :) ale nie od razu Rzym zbudowano ;:306
Pozdrawiam :wit
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

:wit
Tarasik, duży,ładny ;:63 ;:63
coraz więcej kolorów w ogrodzie,Pięknie ci korony kwitną. :D
WAW!! 6 magnoli!!Ja mam tylko jedną.Na więcej za mała działka.Bo przecież, kazda magnolia urośnie duża :)
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 cze 2014, o 15:56

Post »

Kwiatki super, ale taras ;:oj przepiękny :!: uwielbiam tarasy ;:63 też mam i też z przeźroczystym dachem , z podobnych powodów i też się brudzi, a ponadto czasem przez dachówki szklane jak deszcze zacina przecieka. Ni i wpadliśmy na taki pomysł. Dach umyliśmy, potem założyliśmy na wierzch przeźroczystą folię( taka jak na foliaki, grubą) Teraz nie przecieka , a jak się zabrudzi to co kilka lat zmieniamy :lol: Małż sam to wszystko zrobił(tzn taras) i nadal robi :)
Moje Arboretum
Część 8 - zapraszam Karolina
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44

Post »

Moniu spójrz jaki masz piękny ogród i w tym momencie chandra od razu powinna "siooo" ;:168
Awatar użytkownika
Eliza52
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 wrz 2014, o 11:42

Post »

Monisiu jak możesz mówić o chandrze i pokazywać zdjęcia cudownych roślin, znaczy się nie masz chandry tylko udajesz.
Na temat Twojego tarasu, ogrodu pergoli możnaby napisac pracę dyplomową. Ja dziś posadziłam miecze, ale nie tyle co Ty.
Pozdrawiam Ela
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

Monia ;:196 Doły też wskazane. Bo jakby było codziennie pięknie i cacy, to nuuuuuda no nie? :D A tak, troszkę soli, pieprzu. I jutro będzie inaczej. Może to przez te wiatrzyska, co się przez nasze tereny przewijały?? Wiatr zawsze niesie sobie sobą złą energię.
A repertuar zmień sobie kochana, bo Perfect be be na złe chwile. Może coś z Marylki? :lol: I tona cukru w cukrze, może jakiś tort? Albo pizza? I zakupy. To moje sposoby na chandrę. A czasami jak się na da....przeczekać trzeba. :uszy
Awatar użytkownika
rosiowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2008, o 15:08

Post »

Ale Monia? Jaka chandra??? Wiosna, słońce, kwiaty, zapachy. Dawaj dziewczyno do przodu.
pozdrawiam - Gosia
Moje wątki
Awatar użytkownika
chalaputkowo
1000p
1000p
Od: 16 cze 2014, o 18:59

Post »

Dziewczynki moje Kochane - wszystkie razem i każda ;:196 z osobna
To żadna chandra była to zwykłe lenistwo i uboczny efekt przerabianego ostatnio stresu ;:223

Ewuniu - skrzynki tak majstrowaliśmy sami i te przed domem i te przed pergolą , sama pergola kupna - łatwiej i szybciej jak się nie ma odpowiednich narzędzi ;:173

Aniu - to właśnie dziś jest ten dzień , kiedy mam zamiar zacząć odpoczywać w zaciszu domowym - bo dzisiaj piątek , piąteczek , piątunio :tan

Małgosiu - przekażę szefowi ;:306

Zuza- brudzi się - wszystko się brudzi i nawet wczoraj misio skakał po tym daszku jak małpka z karherem i znów jest przezroczysty , ale to pierwszy raz odkąd daszek powstał 4 lata temu

Beatko - zapraszam ;:304

Agniesiu - no jak sam robi to szcun ;:180 , my poszliśmy w tym wypadku na łatwiznę , ale kupno klejonego drewna było prawie nie możliwe , a jak już przyjechała ekipa stawiać daszek to i obudowa dookoła ze skrzynkami na kwiaty powstała , a jeszcze panowie zrobili mi dwie skrzynki z pergolami na taras - siedzą w nich pnące róże i pergolę łuk do ogrodu też pod róże i nawet z nas skóry nie zdarli

Monisiu ;:196 - my najpierw kombinowaliśmy z parasolem na taras ale u nas rozdzielnia wiatrów i się nie dało - to jest dla nas idealne rozwiązanie ;:333

Aniu - niedaleko w Przelewicach mają ogród dendrologiczny - tam sie napatrzyłam mieszkając jeszcze w bloku i postanowiłam już kilkanaście lat temu , że jeśli mi się poszczęści i będę miała kiedyś własny ogród to pierwszym drzewem jakie posadzę będzie właśnie magnolia , Na ostatniej Gardenii , prezentowali taką o błękitnych kwiatach ale cena była zaporowa ;:145

Karolinko - dziękuje ,i pogratulować pomysłu na rozwiązanie problemu , mój na szczęście nie przecieka a wczoraj został umyty ;:108

Aneczko - ;:196 już zrobiła siooo

Eluniu - aleś mnie rozgryzła :;230 , ja sadzić miecze zaczęłam wczoraj -wysadziłam 1/4 - obsadziłam pierwszą rabatkę ;:219 a dziś łapek nie czuję ;:224

Małgosiu -oj nie mam ja się niestety okazji ponudzić i chyba nawet nie umiem ;:306 ale w sumie masz rację życia nudnego bym nie chciała . Marylke też czasami słucham i kilku innych też . Przerąbane to maja moi sąsiedzi bo jak działam w ogrodzie to ze słuchawkami i czasami sie zapominam i śpiewam ile sił w płucach ;:306

Gosia - już się robi ;:306

Wysadziłam dalie , canny , w końcu powojniki znalazły swoje miejsce , piwonie drzewiaste , obrazki włoskie i kilka innych , w zasadzie do posadzenia została jeszcze ketmia syberyjska i to co przyjdzie z BR - trochę mnie to martwi - co to tak długo trwa . Obsadziłam wczoraj rabatę mieczykami , tą z pergolą , czyli wysadziłam jakąś 1/4 mieczyków , dziś dalej , jak sie wezmę od razu po pracy to może się uda ? ;:185
Zielono mi - bo wesoło mi - bo zielono mi - Monika
Chałaputkowo,Chałaputkowo-dwa
Chałaputkowo to i owo
Awatar użytkownika
sweetdaisy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2015, o 19:21

Post »

Monia, troszkę tego poszło u Ciebie do ziemi ;:333 Ja też wciąż w trakcie sadzenia. Od wtorku sadzę, sadzę i końca nie widać. A wczoraj żeby tego było mało, nakupiłam znów roślin. Chyba zwariowałam, już nie mogę patrzeć na te doniczki... :? A cebul mieczyków też jeszcze sporo czeka w kolejce... ;:224
Pozdrawiam, Zuza
----------------------------
Słoneczny kawałek mojego miejsca na ziemi I, II, III
Awatar użytkownika
rosiowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2008, o 15:08

Post »

Monia, czy rabata tulipanowa już kwitnie??? Myślę, że tak. Wrzuć jakieś fotki co by nam szczęki poopadały :)
pozdrawiam - Gosia
Moje wątki
Awatar użytkownika
anym
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 kwie 2013, o 19:01

Post »

Moni zadaszonego tarasu zazdroszczę :oops: u mnie po południu słońce pali nie miłosiernie.
Portreciki kwiatowe miodzio ;:167
Wierzę, że są kwiaty, które się rodzą z spojrzeń ludzkich oczu. Anka
Moje wątki, Aktualny
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”