Garden of my dreams :)

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Koleszko
500p
500p
Od: 14 wrz 2013, o 20:23
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Garden of my dreams :)

Post »

PEPSI Siemanko . :wink: ja też jestem ciekawy , na razie nie moge całego areału przeznaczyc pod ogród , najpierw porządnie muszę to ogarnąć co mam . :) Pasje są dwie i to jest złe ... wpadnę do Ciebie jak będę miał czas . :lol: Dzięki za odwiedziny . :wink:

Mateusz ile Ty posiadasz wiedzy ;:138 .Dzięki za info ale niestety muszę wyciąć bo za gęsto to wszystko jest i kosiarką mam ciężko śmigać . :? Na te pnące to zbuduję chyba pergolę , tylko jeszcze nie wiem gdzie . :) Dzięki za fachowe doradztwo . :wink:
Awatar użytkownika
Tulap
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2014, o 09:30
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

A no chyba ze tak ;:108 Ale to jak masz jedno drzewko/krzak obok drugiego,to można zrobić busz do końca :lol:
Awatar użytkownika
Koleszko
500p
500p

Post »

Wylecą te drzewka w poniedziałek bo wziąłem urlop . ;:138

Mateusz jakie polecasz roslinki na rabatę "niską" ? :D Dodam że ich wzrost ma być do kolan gdzieś jak urosną, z racji drzewek pomiędzy nimi. :wink: Hosty ? trzmieliny ? żurawki ? co jest jeszcze ciekawego ? żeby było w miarę kolorowo . :)
Awatar użytkownika
Tulap
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Wszystko,co chcesz.Istnieje cos takiego jak przycianie.Np. babcia che dature,,ale to takie d?że jest"To,że coś moze rosnąć do 15m,nie znaczy,że takie musi byc.Moze mieć 0.5 ;:108 a na drzewka pnącza.A co do rabaty,to jaki kolor?Jak cały rok,to możesz np. róże i żurawki.Ale to Ty jestes ogrodnikiem,ja mogę poprawić/doradzić.Ale nie zrobic.a projektantów to tylko naiwni ludzie wynajmuja ;:215
Awatar użytkownika
Koleszko
500p
500p

Post »

No tak ale niektóre rośliny nie wyglądają tak pięknie jak są poprzycinane . :D Nie wiem jaki kolor . :wink: Pomyślę co i jak . :D

Mateusz wynajmują Ci co maja kasę i nie mają pojęcia . ;:128
Awatar użytkownika
Tulap
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

To po co im,jak nie mają pojęcia???Juz lepiej niech w bloku mieszkają,i zostawia przestrzen dla tych,co jej potrzebują ;:108
Awatar użytkownika
Koleszko
500p
500p

Post »

Niech nam te tereny oddadzą . :D

I trochę kaski na roślinki . :)
Awatar użytkownika
Koleszko
500p
500p

Post »

Jestem po weselu , było bajecznie - dzięki odpowiedniej partnerce . :)

Krwiaka mam na palcu i ścięgna mnie bolą , także jutro nie będzie prac ogrodowych i musi się to odwlec . :lol:

Plany na najbliższy czas to zrobienie podjazdu do garażu z cegły 15m2 .Aktualnie jest to utwardzone kamieniami lecz nie moge tam wjechać kosiarka i kosić dlatego muszę to zrobić . :wink:

Zapodam niebawem przystrojone weselnie drzewka . :wink:
Ludzie nie mogli się nadziwić , że mamy tak pięknie ... aż mi serce urosło .Wszyscy zazdrościli tej zieleni ... nawet stodoły . ;:oj Wiecie gdzie będzie sesja ślubna robiona ? na podwórku i reszcie terenów wokół domu . ;:138 Fotograf powiedział że nie ma co cudować z innymi miejscami jak tu jest pięknie .Siostra była czesana pod ta dużą wierzbą mandżurską . ;:oj Błogosławieństwo było na środku podwórka też . ;:215
Awatar użytkownika
Tulap
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Co za wieśniaki, kolka drzewek i pięknie :roll:
To to będzie jak gaj zrobisz?
Awatar użytkownika
ASK_anulla
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 cze 2013, o 13:44

Post »

No, wiesz Mateuszu, nie zawsze więcej znaczy lepiej...

Pawle, no proszę, to teraz zachwyconego fotografa już nie przebijemy z komplementami ;:224 . Miło tak przez chwilę być chwalonym, ale satysfakcja trwa o wiele dłużej, jeśli zrealizujesz Swoje marzenia i plany. Nawet, jeśli nikt nie doceni...

Widzę, że są ogrody, które, mimo, że wyglądają bajecznie i elegancko, nie są dla mnie. Piękne, ale do oglądania, a nie do życia w nich. Może mój nie będzie wycacany jak należy, może nie chwalony tak często, ale MÓJ CI ON :heja i po mojemu ma być ;:172
Pozdrawiam, Anna.
Jak mówi prof. Bralczyk jest różnica, kiedy robimy komuś łaskę, a kiedy laske... Używajmy polskich znaków!
Potencjalny ogród Anulli cz. 2
Awatar użytkownika
Koleszko
500p
500p

Post »

Mateusz bo ja wiem :) Gaj jak już to będzie ale tylko w niektórych miejscach . :wink:

Moim zdaniem ludzie z miasta doceniają takie ogrody podwójnie .Jeśli sami nie mają własnych to dziwicie im się ? bo ja nie ...

Aniu powiem Ci tak : mój zakątek nie wygląda jakoś ślicznie , bynajmniej dla mnie .Dopiero rozpocząłem swoją przygodę ze wszystkim i teraz wiem jak zrobić żeby to wszystko wyglądało sto razy lepiej . :) Moim zdaniem jak jest wszystko zadbane , trawka jest skoszona to jest ładnie . :wink: grunt to dbać o coś a nie mieć hektary ogrodu zaniedbane ... :wink:

Najwazniejsze jest robić to co się kocha i po swojemu .Reszta się nie liczy tak na prawdę, bo się spełniamy . :wink: Zrobisz nową rabatę , posadzisz nową roślinkę ... ile Ci to daje szczęścia ? mnóstwo .
Awatar użytkownika
beacia0088
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 lis 2013, o 20:18

Post »

Witaj Pawle :wit
Fajnie,że masz swoje pasje i zamiłowania,że sprawia ci to przyjemność.Gratuluję pomysłów i ambicji .Na pewno twój ogród będzie piękny i ogromny bo masz miejsca bardzo dużo ,już jest ładnie i widać,że coś robisz a będzie przepięknie.Powodzenia ,będę śledzić twoje nowe pomysły,powodzenia:)

Oj chciałabym,żeby mój syn (chociaż jeden) miał taką pasję ;:224
Awatar użytkownika
Koleszko
500p
500p

Post »

Siemanko Beatko . :wink: Dziękuje bardzo . :) Kiedyś będzie ... kiedyś ... Dzięki , dzięki .Wpadnę do Ciebie niebawem . :wink:

Nie da się go zarazić ? :lol: Pewnie nie da bo to już trzeba mieć w sercu od urodzenia . :D

Nowe zakupy poczynione . ;:215 ;:215 Jutro fotki zapodam itd .

Poza tym już zrobiłem 5 foremek do kostki . :tan Wolno to idzie z racji braku czasu.Również trzeba to dokładnie wykonać . :) Foremek będzie około 25 z tych materiałów co posiadam .Będa grube na 8 cm .Poza tym mam pomysły na inne formy bo wiadomo , że można cudować do woli .Jedziemy z tym . :heja
Filemon24
1000p
1000p
Od: 1 sie 2014, o 14:59
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Fajnie, że zabawa się udało ja również miło wspominam wesele siostry szkoda że w życiu piękne są tylko chwilę a czas leci nie ubłaganie, najszybciej w tych najlepszych momentach. Ja na weselu siostry postawiłam na kwiaty na sali weselnej i w domu było ich mnóstwo i każdemu się podobało ;:173
Jestem strasznie ciekawa twoich zdjęć coś ty tam nacudował ;:oj nie skromnie dodam że goście weselni też byli zachwyceni naszą działką także nie jesteś sam :D
Awatar użytkownika
Koleszko
500p
500p

Post »

Co tydzień mógłbym być na weselu tylko wiesz $$ .Wesela są zajefajne .Nie jestem może jakimś imprezowiczem ale bawiłem się wyśmienicie . :wink: Grunt to dobra partnerka w moim przypadku . :wink:

Ej szkoda że ja nie byłem na Twoim weselu a Ty na moim . ;:306

U mnie coś tam sie dzieje , czasu niestety nie mam żeby nadążyć ze wszystkim ale jakoś idzie to do przodu .A co do zachwytów to mało ogólnie osób ma zadbaną działkę / ogród i ogarnięte to z jakimś sensem ... Dlatego jak my u siebie to ogarniamy z sensem to ludzie doceniają to ... :D

Wiem tylko jedno , że jak ja będę miał swoje wesele to chcę drzewka /kwiatki + kasę zamiast jakichś słodyczy czy innych głupot.Żona nie będzie miała nic przeciwko jak zrozumie moja pasję.Tak jedna osoba zrobiła i mi ten pomysł sie podoba . :lol:

Padam teraz ze zmęczenia .Sporo dziś ogarnąłem rzeczy a mało miałem czasu na to .Fotek mało zrobiłem bo już było ciemno niestety .Jutro nadrobię to i wstawię upka powiedzmy, że konkretnego . :wink:

Co do kostki to może jutro będę działał chociaż to niedziela ... lecz jak się zamknę w garażu to nie będzie może słychać szlifierki ? jak będzie to rezygnuję chyba .
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”