Mateusz ile Ty posiadasz wiedzy
Garden of my dreams :)
- Koleszko
- 500p

- Od: 14 wrz 2013, o 20:23
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Garden of my dreams :)
PEPSI Siemanko .
ja też jestem ciekawy , na razie nie moge całego areału przeznaczyc pod ogród , najpierw porządnie muszę to ogarnąć co mam .
Pasje są dwie i to jest złe ... wpadnę do Ciebie jak będę miał czas .
Dzięki za odwiedziny .
.Dzięki za info ale niestety muszę wyciąć bo za gęsto to wszystko jest i kosiarką mam ciężko śmigać .
Na te pnące to zbuduję chyba pergolę , tylko jeszcze nie wiem gdzie .
Dzięki za fachowe doradztwo . 
A no chyba ze tak
Ale to jak masz jedno drzewko/krzak obok drugiego,to można zrobić busz do końca 
- Koleszko
- 500p

Wylecą te drzewka w poniedziałek bo wziąłem urlop .
Mateusz jakie polecasz roslinki na rabatę "niską" ?
Dodam że ich wzrost ma być do kolan gdzieś jak urosną, z racji drzewek pomiędzy nimi.
Hosty ? trzmieliny ? żurawki ? co jest jeszcze ciekawego ? żeby było w miarę kolorowo . 
Mateusz jakie polecasz roslinki na rabatę "niską" ?
Wszystko,co chcesz.Istnieje cos takiego jak przycianie.Np. babcia che dature,,ale to takie d?że jest"To,że coś moze rosnąć do 15m,nie znaczy,że takie musi byc.Moze mieć 0.5
a na drzewka pnącza.A co do rabaty,to jaki kolor?Jak cały rok,to możesz np. róże i żurawki.Ale to Ty jestes ogrodnikiem,ja mogę poprawić/doradzić.Ale nie zrobic.a projektantów to tylko naiwni ludzie wynajmuja 
- Koleszko
- 500p

No tak ale niektóre rośliny nie wyglądają tak pięknie jak są poprzycinane .
Nie wiem jaki kolor .
Pomyślę co i jak .
Mateusz wynajmują Ci co maja kasę i nie mają pojęcia .
Mateusz wynajmują Ci co maja kasę i nie mają pojęcia .
To po co im,jak nie mają pojęcia???Juz lepiej niech w bloku mieszkają,i zostawia przestrzen dla tych,co jej potrzebują 
- Koleszko
- 500p

Niech nam te tereny oddadzą .
I trochę kaski na roślinki .
I trochę kaski na roślinki .
- Koleszko
- 500p

Jestem po weselu , było bajecznie - dzięki odpowiedniej partnerce .
Krwiaka mam na palcu i ścięgna mnie bolą , także jutro nie będzie prac ogrodowych i musi się to odwlec .
Plany na najbliższy czas to zrobienie podjazdu do garażu z cegły 15m2 .Aktualnie jest to utwardzone kamieniami lecz nie moge tam wjechać kosiarka i kosić dlatego muszę to zrobić .
Zapodam niebawem przystrojone weselnie drzewka .
Ludzie nie mogli się nadziwić , że mamy tak pięknie ... aż mi serce urosło .Wszyscy zazdrościli tej zieleni ... nawet stodoły .
Wiecie gdzie będzie sesja ślubna robiona ? na podwórku i reszcie terenów wokół domu .
Fotograf powiedział że nie ma co cudować z innymi miejscami jak tu jest pięknie .Siostra była czesana pod ta dużą wierzbą mandżurską .
Błogosławieństwo było na środku podwórka też . 
Krwiaka mam na palcu i ścięgna mnie bolą , także jutro nie będzie prac ogrodowych i musi się to odwlec .
Plany na najbliższy czas to zrobienie podjazdu do garażu z cegły 15m2 .Aktualnie jest to utwardzone kamieniami lecz nie moge tam wjechać kosiarka i kosić dlatego muszę to zrobić .
Zapodam niebawem przystrojone weselnie drzewka .
Ludzie nie mogli się nadziwić , że mamy tak pięknie ... aż mi serce urosło .Wszyscy zazdrościli tej zieleni ... nawet stodoły .
Co za wieśniaki, kolka drzewek i pięknie
To to będzie jak gaj zrobisz?
To to będzie jak gaj zrobisz?
- ASK_anulla
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 25 cze 2013, o 13:44
No, wiesz Mateuszu, nie zawsze więcej znaczy lepiej...
Pawle, no proszę, to teraz zachwyconego fotografa już nie przebijemy z komplementami
. Miło tak przez chwilę być chwalonym, ale satysfakcja trwa o wiele dłużej, jeśli zrealizujesz Swoje marzenia i plany. Nawet, jeśli nikt nie doceni...
Widzę, że są ogrody, które, mimo, że wyglądają bajecznie i elegancko, nie są dla mnie. Piękne, ale do oglądania, a nie do życia w nich. Może mój nie będzie wycacany jak należy, może nie chwalony tak często, ale MÓJ CI ON
i po mojemu ma być 
Pawle, no proszę, to teraz zachwyconego fotografa już nie przebijemy z komplementami
Widzę, że są ogrody, które, mimo, że wyglądają bajecznie i elegancko, nie są dla mnie. Piękne, ale do oglądania, a nie do życia w nich. Może mój nie będzie wycacany jak należy, może nie chwalony tak często, ale MÓJ CI ON
Pozdrawiam, Anna.
Jak mówi prof. Bralczyk jest różnica, kiedy robimy komuś łaskę, a kiedy laske... Używajmy polskich znaków!
Potencjalny ogród Anulli cz. 2
Jak mówi prof. Bralczyk jest różnica, kiedy robimy komuś łaskę, a kiedy laske... Używajmy polskich znaków!
Potencjalny ogród Anulli cz. 2
- Koleszko
- 500p

Mateusz bo ja wiem
Gaj jak już to będzie ale tylko w niektórych miejscach .
Moim zdaniem ludzie z miasta doceniają takie ogrody podwójnie .Jeśli sami nie mają własnych to dziwicie im się ? bo ja nie ...
Aniu powiem Ci tak : mój zakątek nie wygląda jakoś ślicznie , bynajmniej dla mnie .Dopiero rozpocząłem swoją przygodę ze wszystkim i teraz wiem jak zrobić żeby to wszystko wyglądało sto razy lepiej .
Moim zdaniem jak jest wszystko zadbane , trawka jest skoszona to jest ładnie .
grunt to dbać o coś a nie mieć hektary ogrodu zaniedbane ...
Najwazniejsze jest robić to co się kocha i po swojemu .Reszta się nie liczy tak na prawdę, bo się spełniamy .
Zrobisz nową rabatę , posadzisz nową roślinkę ... ile Ci to daje szczęścia ? mnóstwo .
Moim zdaniem ludzie z miasta doceniają takie ogrody podwójnie .Jeśli sami nie mają własnych to dziwicie im się ? bo ja nie ...
Aniu powiem Ci tak : mój zakątek nie wygląda jakoś ślicznie , bynajmniej dla mnie .Dopiero rozpocząłem swoją przygodę ze wszystkim i teraz wiem jak zrobić żeby to wszystko wyglądało sto razy lepiej .
Najwazniejsze jest robić to co się kocha i po swojemu .Reszta się nie liczy tak na prawdę, bo się spełniamy .
- beacia0088
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 25 lis 2013, o 20:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witaj Pawle
Fajnie,że masz swoje pasje i zamiłowania,że sprawia ci to przyjemność.Gratuluję pomysłów i ambicji .Na pewno twój ogród będzie piękny i ogromny bo masz miejsca bardzo dużo ,już jest ładnie i widać,że coś robisz a będzie przepięknie.Powodzenia ,będę śledzić twoje nowe pomysły,powodzenia:)
Oj chciałabym,żeby mój syn (chociaż jeden) miał taką pasję
Fajnie,że masz swoje pasje i zamiłowania,że sprawia ci to przyjemność.Gratuluję pomysłów i ambicji .Na pewno twój ogród będzie piękny i ogromny bo masz miejsca bardzo dużo ,już jest ładnie i widać,że coś robisz a będzie przepięknie.Powodzenia ,będę śledzić twoje nowe pomysły,powodzenia:)
Oj chciałabym,żeby mój syn (chociaż jeden) miał taką pasję
- Koleszko
- 500p

Siemanko Beatko .
Dziękuje bardzo .
Kiedyś będzie ... kiedyś ... Dzięki , dzięki .Wpadnę do Ciebie niebawem .
Nie da się go zarazić ?
Pewnie nie da bo to już trzeba mieć w sercu od urodzenia .
Nowe zakupy poczynione .
Jutro fotki zapodam itd .
Poza tym już zrobiłem 5 foremek do kostki .
Wolno to idzie z racji braku czasu.Również trzeba to dokładnie wykonać .
Foremek będzie około 25 z tych materiałów co posiadam .Będa grube na 8 cm .Poza tym mam pomysły na inne formy bo wiadomo , że można cudować do woli .Jedziemy z tym . 
Nie da się go zarazić ?
Nowe zakupy poczynione .
Poza tym już zrobiłem 5 foremek do kostki .
-
Filemon24
- 1000p

- Od: 1 sie 2014, o 14:59
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Fajnie, że zabawa się udało ja również miło wspominam wesele siostry szkoda że w życiu piękne są tylko chwilę a czas leci nie ubłaganie, najszybciej w tych najlepszych momentach. Ja na weselu siostry postawiłam na kwiaty na sali weselnej i w domu było ich mnóstwo i każdemu się podobało
Jestem strasznie ciekawa twoich zdjęć coś ty tam nacudował
nie skromnie dodam że goście weselni też byli zachwyceni naszą działką także nie jesteś sam 
Jestem strasznie ciekawa twoich zdjęć coś ty tam nacudował
- Koleszko
- 500p

Co tydzień mógłbym być na weselu tylko wiesz $$ .Wesela są zajefajne .Nie jestem może jakimś imprezowiczem ale bawiłem się wyśmienicie .
Grunt to dobra partnerka w moim przypadku .
Ej szkoda że ja nie byłem na Twoim weselu a Ty na moim .
U mnie coś tam sie dzieje , czasu niestety nie mam żeby nadążyć ze wszystkim ale jakoś idzie to do przodu .A co do zachwytów to mało ogólnie osób ma zadbaną działkę / ogród i ogarnięte to z jakimś sensem ... Dlatego jak my u siebie to ogarniamy z sensem to ludzie doceniają to ...
Wiem tylko jedno , że jak ja będę miał swoje wesele to chcę drzewka /kwiatki + kasę zamiast jakichś słodyczy czy innych głupot.Żona nie będzie miała nic przeciwko jak zrozumie moja pasję.Tak jedna osoba zrobiła i mi ten pomysł sie podoba .
Padam teraz ze zmęczenia .Sporo dziś ogarnąłem rzeczy a mało miałem czasu na to .Fotek mało zrobiłem bo już było ciemno niestety .Jutro nadrobię to i wstawię upka powiedzmy, że konkretnego .
Co do kostki to może jutro będę działał chociaż to niedziela ... lecz jak się zamknę w garażu to nie będzie może słychać szlifierki ? jak będzie to rezygnuję chyba .
Ej szkoda że ja nie byłem na Twoim weselu a Ty na moim .
U mnie coś tam sie dzieje , czasu niestety nie mam żeby nadążyć ze wszystkim ale jakoś idzie to do przodu .A co do zachwytów to mało ogólnie osób ma zadbaną działkę / ogród i ogarnięte to z jakimś sensem ... Dlatego jak my u siebie to ogarniamy z sensem to ludzie doceniają to ...
Wiem tylko jedno , że jak ja będę miał swoje wesele to chcę drzewka /kwiatki + kasę zamiast jakichś słodyczy czy innych głupot.Żona nie będzie miała nic przeciwko jak zrozumie moja pasję.Tak jedna osoba zrobiła i mi ten pomysł sie podoba .
Padam teraz ze zmęczenia .Sporo dziś ogarnąłem rzeczy a mało miałem czasu na to .Fotek mało zrobiłem bo już było ciemno niestety .Jutro nadrobię to i wstawię upka powiedzmy, że konkretnego .
Co do kostki to może jutro będę działał chociaż to niedziela ... lecz jak się zamknę w garażu to nie będzie może słychać szlifierki ? jak będzie to rezygnuję chyba .