Mój Raj cz. IV

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 cze 2014, o 15:56
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Mój Raj cz. IV

Post »

Grażynko piękne grzyby, widzę ,że podobnie jak mój Stasiu, Twój Pan to grzybiarz :)
no i ciągle piękne kwiaty, cudne róże, pysznogłówki, słoneczniczek--one na szczęście kwitną długo :) śliczn ie tam u Ciebie . ja też już plony zbieram , buraczki częściowo w słoikach z papryką, dużo jeszcze w ziemi, ale się wykopie stopniowo :heja pozdrawiam karola
Moje Arboretum
Część 8 - zapraszam Karolina
e-babcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 paź 2011, o 16:34
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Grazynko piękne ostrózki ;:oj Jak ja je kocham ;:196
Poproszę o jeden słoiczek dla mnie :D
Wysłałam pw :wit
Awatar użytkownika
anym
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 kwie 2013, o 19:01

Post »

Ach Grażynko jak ja Ci tych grzybów zazdroszczę u mnie suchoty :( przed chwilą obejrzałam prognozę pogody i u mnie nadal nie będzie padać ;:185 Koniecznie muszę pochwalić kokorycz ;:63 bo to żółte to chyba ona, prawda?
Wierzę, że są kwiaty, które się rodzą z spojrzeń ludzkich oczu. Anka
Moje wątki, Aktualny
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Królowe lasów, królowe ogrodów :!: ekskluzywnie w Twoim wątku ;:215
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

U nas sucho, muszę popytać mojej guru od grzybów, gdzie warto jeszcze podjechać.Bo tam gdzie byłam ;:185
Podobają mi się Twoje aksamitki. Są duże, łądne kolory. Moje to takie mizeroty żółte i pomarańczowo - żółte.
Czerwone róże są piękne, nie rozumiem dlaczego obecna moda na róże eliminuje te czerwone? Coraz ich mniej wokoło, a dla mnie ten głęboki, aksamitnie dojrzały burgund jest iście królewski.
Awatar użytkownika
Monifd
500p
500p
Od: 12 kwie 2012, o 00:40

Post »

Piękne różyczki. Chyba nie masz z nimi problemów? Co do koloru to chyba kwestia gustu co się komu podoba.
Znowu słoiczki ;:138 Normalnie ślinka cieknie...
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witaj Grażynko, ja też uwielbiam te aksamitne bordowe róże ,to najdostojniejsze róże ,a prawdziwków to masz sporo ,aż nie mogę się doczekać ,kiedy i ja pojadę na takie zbiory ,pozdrawiam ;:168
Awatar użytkownika
alicjad31
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lip 2013, o 20:38

Post »

Grażynko piękne grzybki ;:215
Twój ogród cały czas zachwyca ;:138
Pozdrawiam Alicja
Awatar użytkownika
tesia39
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 kwie 2012, o 10:45

Post »

Ale świetny ten piętrowy grzybek ;:oj Na widok tego koszyka zatęskniłam za lasem i grzybobraniem ;:173 ech pomarzyć dobra rzecz ;:131
Widoczki działkowe przepiękne, uwielbiam róże ;:138
Awatar użytkownika
gracha
1000p
1000p
Od: 23 maja 2012, o 21:49
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Deszczyk podlewa nasze ogrody już drugi dzień i co dziwne jest w miarę ciepło,
Mój eM jest zapalonym grzybiarzem i wędkarzem,dlatego grzybów i ryb ci u mnie dostatek ,
zapraszam kochane koleżanki na sosik grzybowy i na kapelusze prawdziwków smażone jak schabowe

Alu rozchodnik ma dużo kwiatów bo jest już wiekowy,chyba czas już go rozsadzić :wit

Bożenko witaj w moim ogrodzie, może nie bogato ale za pięknie dziękuję ;:196

Anabuko cieszymy się jeszcze naszymi kwiatkami dopóki możemy,moje róże mają dużo pąków ,mam nadzieję że zdążą przed zimą,pysznogłówkę mam pierwszy rok,ładnie się pyszni i nawet dwa razy

Moniko pod tą magnolią miałam dookoła posadzone wrzosy i jak widzisz został tylko jeden ,za bardzo chyba słoneczne to miejsce, :wit

Karolka grzybobranie to ulubione zajęcie mojego eMa ,jak byłam na kuroniówce też woził mnie do lasu i na ryby nawet chodziłam ,teraz jak pracuję nie mam czasu na te przyjemności,na emeryturze wszystko nadrobię, sporo kwiatków jeszcze kwitnie tylko żeby nie było jak w zeszłym roku ,na początku października przeszedł mróz i ściął dużo kwiatów a potem była długa jesień ale już bez kolorów w ogrodzie, ;:108 spiżarkę trzeba zapełniać bo zima bardzo długa i jest komu dawać jak dzieci przychodzą :wit

Jadziu dzięki za przepisik , dzisiaj wypróbowany , pyszne,
Jadziu słoiczek pojedzie do Ciebie ,podaj adresik na pw
lubię też takie kwiatki jak ostróżki bo kwitną dwa razy :wit

Aniu kiedyś jak nie miałam działki to byłam niezadowolona jak deszcz padał ,a teraz jestem szczęśliwa tak jak wczoraj i dzisiaj deszczyk podlewa działeczkę , kokorycz tak jak napisałam na pw będzie wysłana,może jeszcze coś bym dorzuciła ,tylko nie wiem co ,bo w Twoim ogrodzie taka różnorodność roślin, ze wydaje się że wszystko masz,dzisiaj na spokojne przejrzałam Twój wątek
coś nie samowitego ile tego uzbierałaś na swoich hektarach :wit

Marysiu jak tak mówisz to trochę się zawstydziłam ,chyba muszę wprowadzić trochę bałaganu ;:306

Małgosiu jak nie będziesz miała grzybków na wigilię to skarbie mogę Ci podesłać ,tylko szepnij słówko przed świętami , ;:303
Aksamitki jak na razie kwitną u mnie bardzo ładnie,miałam chyba dobre nasiona ,kupowałam u Legutki
Jeśli chodzi o róże to ja osobiście kocham je we wszystkich kolorach ale najbardziej uwielbiam czerwone i mocno czerwone,dla mnie jest wtedy prawdziwą różą :wit

Moniu niestety z różami też mam problemy ,na niektórych pojawiła się czarna plamistość , walczę z nią opryskami z sody ,mydła szarego , słyszałam że trzeba pryskać róże na wiosnę jak jeszcze nie wypuszczają pąków , co do koloru czerwonego to mój ulubiony kolor,może też dlatego że mi w czerwonym było zawsze ładnie :wit
słoiczki to dary z mojej ukochanej działeczki,kiedyś nie robiłam tyle bo trzeba było wszystko kupować, :wit

Martuś to też jesteś grzybiarą ,nadawałabyś z moim eMem , noga go boli ale jak chodzi po lesie to nie czuje, ;:65 Martuś cieszę się że też jesteś zwolenniczką czerwoniastych różyczek :wit

Alu witaj mó eM nie pracuje już zawodowo to ino świt pruje na grzyby,i niech tam ,przynajmniej ma zajęcie ,on strasznie nie lubi bezczynności,od kiedy nie pracuje dużo prac domowych łącznie z gotowaniem obiadów wykonuje sam,już go nie chwalę ,bo podobno chłopa nie można zbytnio przechwalać bo w piórka obrośnie ;:306 :wit

Teresko my też podziwialiśmy tego nietypowego piętrowego grzybka, Tersko a dlaczego tylko pomarzyć możesz o grzybobraniu , z braku czasu :?:
ja od tego roku też uwielbiam róże,chodzę koło nich ,pielęgnuję ,na razie odwdzięczają się pięknie,
jak Teresko u Ciebie z plamistością ,jak masz to jak zwalczasz :?: :wit
Pozdrawiam Gracha
Mój Raj cz.5
Moje wątki
Awatar użytkownika
wiolamanka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 cze 2012, o 20:12

Post »

Grażynko działeczka wygląda ślicznie i na pewno nie na jesienną i szarą ;:215
Pochwały dla eM za piękne dary natury ;:138
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Witaj Grażynko, ogród jeszcze zachwyca, a i grzybobrania nadszedł czas, my też byliśmy w niedzielę na grzybkach, o 6 rano M mnie zerwał z łóżka i do 9 mięliśmy 3 wiaderka grzybków, zaczęło padać, jak do auta wsiadaliśmy :tan
Awatar użytkownika
chalaputkowo
1000p
1000p
Od: 16 cze 2014, o 18:59

Post »

Grażynko - opryski na różach rozpoczęłam gdy tylko puściły pąki ;:224 , różne preparaty , naprzemiennie , powiem tak , może odrobinę później niż co roku ale przyszła ;:223 , przerzedzam również krzewy róż od dołu oskubuję je z liści by był przewiew i by woda długo nie zalegała na liściach , ;:223 nic to nie dało , odpowiednio dawkuję i dobieram nawozy , wybieram spod krzewów wszystkie , opadłe zainfekowane liście , nigdy nie podlewam "po liściach" ;:223 , czarna plamistość , jest i u mnie , roznosi się w powietrzu więc jeśli tylko Ty z nią walczysz ;:185 , bo sąsiadce szkoda parę złoty na opryski , nie wygrasz ;:185 ;:145
Zielono mi - bo wesoło mi - bo zielono mi - Monika
Chałaputkowo,Chałaputkowo-dwa
Chałaputkowo to i owo
Awatar użytkownika
tesia39
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 kwie 2012, o 10:45

Post »

Grażynko o grzybobraniu mogę pomarzyć, bo nie mam lasu w pobliżu i jestem nie zmotoryzowana. Poza tym w lesie zupełnie tracę orientację ;:224 więc samotna wyprawa nie wchodzi w grę ;:185
Plamistość niestety mam mimo że robiłam opryski. Niestety zaniedbałam profilaktykę i teraz walka raczej jest bezskuteczna. W przyszłym roku już wczesną wiosną zacznę profilaktyczne opryski i może obejdzie się bez chorób w różach ;:108
e-babcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 paź 2011, o 16:34

Post »

Grażynko - witam porannie ;:196
U mnie lało całą noc bardzo intensywnie, i to mnie bardzo cieszy.Cało lato tak nie padało :heja

Miłego grzybobrania życzę i smacznej baby z kaweczką :wit
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”