W moim ogródeczku

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Sylwia85
1000p
1000p
Od: 24 lut 2013, o 16:57
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: W moim ogródeczku

Post »

Witaj Renatko :wit
Storczyk tyle czasu kwitł aż nie możliwe ;:oj jak to zrobiłaś? musisz mieć do nich bardzo dobra rękę skoro odwdzieczaja się tak długim kwitnieniem.
Kwiatki wiosenne cudne, też sie nie mogę doczekać do takich widoczków.
http://images65.fotosik.pl/768/505c9c9e17e15d1emed.jpg a co to za roślinka za tulipanami. Bardzo ładna i ciekawa.
Jak pogoda u Ciebie? Ja dzisiaj się obudziłam , odsłaniam rolety a tu biało, pomyślałam zima wróciła czy co ale na szczęście wszystko szybko sie rozpuściło i po śniegu już znaku nie ma :)
Awatar użytkownika
Reniatka
100p
100p
Od: 28 sie 2013, o 14:16

Post »

Kajko :lol: :lol: :lol: :wit .
Sylwuś, o storczyki jakoś specjalnie nie dbam ;:185 . Podlewam je raczej sporadycznie i raz na jakiś czas zasilam specjalnym nawozem do storczyków, albo humusem. Najwyraźniej taka troska, a raczej jej brak im odpowiada.
Ta mała roślinka za tulipanami to zawilec, ale nie pamiętam jaki ;:14 . Pogoda się znacznie poprawiła. Wczoraj wiał jeszcze dosyć silny wiatr, ale dzisiaj było nawet sporo ;:3 .

Dla wszystkich odwiedzających iryski, orliki i takie tam.

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Pozdrawiam Renia
W moim ogródeczku
Awatar użytkownika
merymg
200p
200p
Od: 4 mar 2013, o 14:22
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Ładne te Twoje "jakieś tam" ;:333 Piękne masz iryski no i te orliki ;:170 Nie wiem czemu kilka lat temu traktowałam je wyłącznie jako chwast- nie znosiłam ich podczas plewienia u mojej drugiej mamuśki.Między irysami zawsze miałam problem jak usunąć chwasty ;:124
Małgoś
Awatar użytkownika
kajko278
500p
500p
Od: 20 sty 2013, o 17:32
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Jak ja lubię te "takie tam" orliki w majtkowych kolorach :;230 (zapożyczyłam nazwę koloru od jednej forumowiczki :heja )
Awatar użytkownika
olgawro
200p
200p
Od: 21 paź 2011, o 10:01

Post »

Witaj Reniu pospacerowałam po Twoim ogrodzie bez zaproszenia bardzo mi się podoba,mam pytanie jak nazywa się ten krzew na str.4 z tymi niebieskimi owocami. Wydaje mi się ,że też taki kupiłam tylko nie pamiętam jak się nazywa ,czy te owoce są jadalne.Pozdrawiam i zapraszam do siebie :D
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 kwie 2012, o 18:56

Post »

Witaj. Ale ładne masz te storczysie. U mnie też jedne kwitną, drugie przekwitają a trzecie wypuszczają łodyżki. Pocieszne te kwiatuchy. Pogoda widzę i Ciebie nie rozpieszcza.
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Renatko :wit
Ślicznie jest u Ciebie ;:108
I azalki i róże, orliki ,iryski i wiosna wszystko ślicznie się prezentuję :D
Awatar użytkownika
Paulii
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 lut 2013, o 15:03

Post »

Witaj Reniu :wit te trochę wiosny przepiękne :D już niedługo będą takie widoczki
Sasanka piekniutka,Piękne iryski i orliki :)
Pauli :) "To możli­wość spełnienia marzeń spra­wia, że życie jest tak fascynujące"
Awatar użytkownika
ilona2715
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 wrz 2010, o 11:47

Post »

Super wspomnienia, cieszę się, że jeszcze troszkę i znów będziemy mogli podziwiać to wszystko na żywo, w każdym bądź razie na pewno bliżej niż dalej :heja. Reniu, ależ Ty masz przepiękne azalie i jak ładnie komponują się z tym grysikiem, róże cudo i te piwonie, najbardziej zauroczyła mnie żółta, bo to moje marzenie, które rośnie sobie u mnie od jesieni, więc na takie widoki przyjdzie mi jeszcze poczekać. Widzę, że możesz jeszcze co nieco poszaleć, trawnik u Ciebie dość spory, jest co okrajać w razie czego ;:306
Awatar użytkownika
-Piotr-
200p
200p
Od: 2 mar 2014, o 10:33

Post »

Witaj Reniu, wpadłem na chwilkę się przywitać, (walczę w ogrodzie).
Roślinki i kwiatki super, a te orliki w majtkowych kolorach świetne ;:306 (ta nazwa przejdzie chyba do historii)
Pozdrawiam Piotr

Nasz kochany ogródek
Awatar użytkownika
Reniatka
100p
100p
Od: 28 sie 2013, o 14:16

Post »

Małgosiu, jedna z moich znajomych chciała zrobić niespodziankę swojemu M, zapalonemu ogrodnikowi i razem z chwastami wyrwała wszystkie wschodzące roślinki ;:145 . Dobrze, że Ty się z nimi nie rozprawiłaś, jak z chwastami. ;:173
Kajko, majtkowy- świetna nazwa koloru ;:306 ;:306 ;:306 .
Olgawro, mój ogród jest otwarty dla każdego. Cieszę się, że do mnie trafiłaś. Skorzystałam z Twojego zaproszenia i pobiegałam trochę po Twoim ogrodzie.Muszę przyznać, jestem pod ogromnym wrażeniem zmian, jakie w nim wprowadziłaś ;:oj .
Krzew, o który pytasz, to borówka amerykańska o pysznych, jadalnych owocach, dojrzewających w zależności od odmiany aż do przymrozków.
Madziu, Aniu, Pauli, fajnie, że mnie odwiedziłyście :tan . Dzięki za miłe słowa.
Ilonko, ja też się cieszę, że wreszcie zrobiło się cieplej. Rzeczywiście mam jeszcze gdzie zaszaleć. Powiem więcej, mam nawet pewne plany. Tylko niestety doba jest zdecydowanie za krótka, a chwasty rosną zdecydowanie za szybko ;:223 . Nie chcę stosować chemii, więc szybko się z tym tematem nie uwinę ;:185 .
Piotrze, jak ja Ci zazdroszczę. Dzisiaj taka fajna pogoda była do grzebania w ogrodzie, a ja tylko przez okno mogłam popatrzeć ;:145 . Po powrocie z pracy nawet nie zdążyłam obejść ogrodu, a już zrobiło się ciemno. Za to na jutro mam wielkie plany :tan . Oby tylko pogoda dopisała ;:3 , czego życzę sobie i wszystkim miłośnikom zieleni wszelakiej.
:wit
Zdążyłam zrobić kilka fotek przed wyjściem do pracy :heja .

Fiołek rogaty,Obrazek pierwsze tulipanki,Obrazek
Tulipany i pszczółki Obrazek Obrazek

brunnera,Obrazek sasanki, Obrazek
łubin, Obrazek żagwin Obrazek
krokusy niespodzianki, nie wiadomo skąd się tutaj wzięły Obrazek Obrazek
moje ulubione wrzosowisko Obrazek i wrzośce, które jutro dosadzę :heja . Obrazek
Pozdrawiam Renia
W moim ogródeczku
Awatar użytkownika
dehaef
200p
200p
Od: 3 sie 2013, o 22:34

Post »

Imponujący ogród! ;:oj
Awatar użytkownika
kajko278
500p
500p
Od: 20 sty 2013, o 17:32

Post »

Wrzosowisko genialne ;:138 Kopara mi opadła ;:oj
Awatar użytkownika
-Piotr-
200p
200p
Od: 2 mar 2014, o 10:33

Post »

Reniu, za bardzo nie masz mi czego zazdrościć. Ja cały tydzień chodzę na popołudniówkę, tak że mam tylko trochę czasu rano.
Jak wracam z pracy to już jest niestety ciemno. ;:145 . ale w przyszłym tygodniu będę miał wolne to nadrobię ;:333 .
Pozdrawiam Piotr

Nasz kochany ogródek
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37

Post »

Wrzosowisko pierwsza klasa :uszy Niektórym się wydaje, że wrzosy nie są wymagające i że to nic takiego. Ale jak się wezmą ;:224
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”