Darmokoty ,Diabliki i inne kocidła w ogrodzie 2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Re: Darmokoty ,Diabliki i inne kocidła w ogrodzie 2

Post »

Ale jestem obdarowana, a dzisiaj opowiadałam mojej nieformalnej synowej o Tobie i Twoich kotach w kontekście naszych dwóch! i są koteczki wszystkie - no to kolacja rodzinna była :lol: Ten wiesiołek to jest ten lekarski (chyba) i okropnie się sieje (wytępić trudno!). Proszę wpisz mnie na pysznogłówkę bo takiego koloru nie mam ;:185
Malwa gigant - no i masz słoneczniki, bo ja nie wiem czy zdąża moje zakwitnąć - ostatnie to dzisiaj?
dziękuję a teraz idź do mnie bo tak czekają moje drapaki jak mówi Jagusia ;:306 ;:306
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Michale :wit
Jakie fajne,ładniuchne szerciuchy,,, ;:167
Ładne funkie kwitnące,pysznogówki,nagietki ;:108
a zdjatka z azdodem słońa są zawaliste,,,zawłasza to ze słonecznikami ;:63 ;:63 ;:63
perdii
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 mar 2006, o 16:35
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Michale, Marysiu robicie sobie piękne prezenty zdjęciowe, a ja korzystam oglądając Wasze przepiękne zdjęcia. ;:138 Kociaki masz urocze.Jakbym na stałe mieszkała na wsi to bym chyba wszystkie koty z okolicy przygarnęła :;230
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Niedawno martwiłam się tak o czarną kotkę Pucucu, całą dobę jej nie było. Wydaje mi się, że ktoś ją u siebie zamknął. Od tamtej pory kocica w ogóle się nie oddala z podwórka, jeśli nie ma jej w domu, leży gdzieś w ogrodzie, cały czas się na nią natykam.
Mam jedną malwę, pełną, o wysokości metra :roll:
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
Ignis05
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 gru 2009, o 14:08

Post »

Wiedziałam , kiedy tu zajrzeć i mogę oglądać kotki w komplecie. ;:138 ;:138 ;:138
Masz bardzo kolorowo na rabatach. ;:224
Czy dobrze tam widzę rosnące karczochy ?
Wysiewałeś, czy dostałeś już gotowe sadzonki ?
Zużyjesz kulinarnie ? :lol:
:wit
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:58

Post »

Zdjęcia super i opowieść nimi okraszona smakuje wyśmienicie, równie dobrze jak ziemniaki z własnej redliny
Awatar użytkownika
Darmokot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lis 2012, o 20:37

Post »

Marysiu Oczywiście podzielę się pysznogłówką, piszesz, że czerwonej nie masz a masz inne? Czy mógłbym na nie liczyć? Słonecznik pierwszy został wczoraj skonsumowany, wyborny ;:oj Drapaki Twoje widziałem i nawet całkiem całkiem ładne :D
Aniu Dziękuję ;:168 Zachody jeszcze przez jakiś czas będą takie same bo nie ma chmur...
Gosiu Ja mam właśnie taki problem , że co zobaczę bezpańskiego kota, psa lub innego zwierza to bym od razu zabrał, ale psa wziąć nie mogę bo nie wiadomo czy by się dogadał z kotami i czy nie będzie sikał na krzaki, kota - jest już 5 więc też nie wiem czy by go przyjęły cz odtrącały jak Tojotkę, ale jeszcze kiedyś dorobię się psa 8-)
Ewamaj A chcesz nasiona z mojej wielgaśnej malwy? Myślę, że mojego Alika ktoś zamknął 1,5 roku temu i już nie wypuścił a Alik przywykł do nowych właścicieli :evil:
Krysiu Zabardzo nie wiem o czym piszesz, ponieważ karczochów nie posiadam, może chodziło Ci o białą funkię? Bo ona ciut do karczocha podobna. A jeśli chodzi o kulinaria to zamiast karczochów wolałbym mięso, mogło by tak mięso na drzewach rosnąć, wtedy bym całe pole zasadził takimi drzewami :tan
Marzenko Własne ziemniaki rzeczywiście są wspaniałe, szkoda tylko, że większość z nich ducha wyzionęła z powodu suszy :( Pojawiła się niewielka szansa na deszcz w poniedziałek ale do tego czasu pewnie prognozy zmienią i deszcze znów przejdą przez zachodnią Polskę. W związku z pogodą ciekawych zdjęć nie będzie bo aż strach wstawiać fotki przymierających roślin, trawnika nie kosiłem od miesiąca ale dzięki temu chyba jako jedyny na wsi mam jeszcze trawnik, reszta ma brązowe placki. Wstawię tylko to nadaje się do pokazania z ostatnich dni
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
W kAżdym razie cieszę się, że skończył się paskudny lipiec, dawno tak okropnego pogodowo miesiąca nie było, ostatni taki pamiętam w 1992 albo 1993, też się nie dało w dzień na zewnątrz wyjść. Mam nadzieję, że sierpień naprawi sytuację hydrologiczną i nie będzie już upałów.
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Michale pysznogłówki mam różowe i lila jedne kupione w jesieni rok temu, a drugie dwa tygodnie temu. Zobaczę jak te różowe wyglądają czy da się je podzielić. Darmokot pozuje? Tydzień temu miałam ważkę w ogrodzie ale nijak nie dała się sfotografować ;:185
A moje słoneczniki jeszcze nawet nie zakwitły - co za rok ;:oj
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Ładne ,,ładne zachody słońca ;:333
U mnie sie nie da zrobic na działeczce,,,bo las przysłania,,,musze wychodzić nad zalew dopiero tam,,,, ;:108
Kociaki zawsze są urocze :)
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Malwy dostanę od sąsiadki, też ma spore sztuki :D Dziękuję :D Z kotami tak już jest-zostaną na pewno, jeśli w ogóle nie będą wychodziły z domu. Mój Dzikot się wyprowadził wiosną, przychodzi bardzo rzadko do miseczki-od marca widziałam go może 6 razy. Wybrał wolność :?
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
Ignis05
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Michale, :wink: teraz , jak już napisałeś i ja widzę, że to funkia. :;230
U mnie też dzisiaj tak ciepło i parno po nocnej burzy, że ledwo się człowiek ruszy , a wydaje się , że zaraz się ugotuje.
Taki ma być u nas nadchodzący tydzień. Ale w pracy, jakoś się przeżyje. :lol:
Awatar użytkownika
Darmokot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lis 2012, o 20:37

Post »

Marysiu Mnie dziś znów odwiedziły ważki, dziwne bo jest potwornie sucho a myślałem, że one lubią środowisko wilgotne :shock:
Aniu To może chociaż wschody da się uwiecznić? :D
Ewo Twój Dzikot przebił nawet mojego Darmokota , który wczoraj i dziś przyszedł, dziś to nawet wpadł dwukrotnie ;:oj Czyżby jakiś dzień dobroci dla właściciela? ;:306 Może na zimę Dzikot wróci jak mu ogon podmarznie?
Krysiu Właśnie wyczytałem , że w tym tygodniu mają paść rekordy gorąca w wielu miejscach w Polsce w środę i czwartek a teraz obserwuję burze, które zamiast iść, według prognoz, ma północ zmierzają na wschód...mam cichą nadzieję, że do mnie dotrą i nie zanikną 20 km przed :roll:
Awatar użytkownika
Ignis05
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Michałku :D też czytałam o tych rekordach, które mają paść w tym tygodniu i już od samego czytania robi się gorąco. :lol:
Życzę Ci deszczów dostatek . ;:304 Ale bez przesady. ;:303
Awatar użytkownika
roza333
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 maja 2010, o 11:30

Post »

Fajna ta Twoja rodzina :wit
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06

Post »

Witaj Michał :wit :wit ale mam zapłon :oops: :oops: ;:223 ;:223 toż to już ósma strona a ja dopiero Cię namierzyłam .
Obiecuję nadrobić zaległości ;:65 ;:65 nie da się pracować na działce bo ukrop straszny to odwiedzam Was i podziwiam piękności .
Pozdrawiam i idę popatrzeć co tam u kotków i w ogrodzie .
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”