Moje domowe - IWONA1311

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
Zablokowany
Awatar użytkownika
Katri
30p - Uzależniam się...
30p - Uzależniam się...
Od: 28 cze 2010, o 21:57
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Moje domowe - IWONA1311

Post »

Witaj :wit To i ja przybiegłam do Ciebie. Piękne kwiatuchy ;:138 U mnie ze storczyków same falki, ale za to ciągle coś kwitnie. Inne chciałabym ...ale boje się ;:14 bo miejsca już nie mam, a tu jeszcze na hoye zachorzałam! U mnie w podstawówce też były takie hibki, pod specjalnym nadzorem i wysoko na regale. Zero szans na uszczypliwość zaszczepki. Twój jest wspaniały! ;:167
Awatar użytkownika
magda41
500p
500p
Od: 24 lip 2011, o 09:14

Post »

Witaj Iwonko przepiękne kwiaty a hibiskus ;:138 i słodkie fiołeczki :tan

pozdrawiam Iwonko
Moje roślineczki :) :)

Zapraszam! Magda :)
Awatar użytkownika
tasikk
200p
200p
Od: 8 lut 2012, o 08:57
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Sliczne rozyczki. A to na zdjeciu pod nimi to co to takiego? Ladnie wyglada ale nie widzialam jeszcze czegos takiego....

Edit: a teraz dopiero zauwazylam ze to aptenia tak? Fajne musze poczytac i zobaczyc czy cos takiego u mnie sie znajdzie bo ladne ma listki i podoba mi sie :D
Pozdrawiam Kasia
Moje kwiatuszki
Awatar użytkownika
nirali
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lis 2011, o 12:20

Post »

Iwonko już posiałaś trawę ;:224 ja się dopiero przymierzam...brak czasu albo lenistwo ;:7
Niestety ona jest jednoroczna ale urocza i pięknie się buja na wietrze :wink:
Pozdrawiam Kasia.

niralowy ogród
Awatar użytkownika
IWONA1311
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 mar 2011, o 12:10

Post »

Agnieszko posiałam tak żeby zobaczyć czy szybko wschodzi, a z tych nasion co mi dałaś to cały trawnik mogę wysiać, dobrze że mi napisałaś ze jest jednoroczna...
Awatar użytkownika
jola1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 kwie 2008, o 08:15

Post »

Oj ja też mam tę trawę i zastanawiałam się czy już ją wysiewać.
Iwonko ja w sprawie Twojej datury. Ja przyniosłam do mieszkania te które ukorzeniłam jesienią. Te starsze stoją w ogrzewanym garażu i tak jak pisałam u Tadzia słabo się rozwijają ale z obserwacji wiem że nawet jak się podgoni w pomieszczeniu to po wyniesieniu na zewnątrz wiatr i słońce uszkadzają bardzo delikatne liście, lepiej jak się zrobi ciepło to wynosić na dzień na dwór a na noc chować wtedy młode przyrosty są zdrowsze i ładniej wyglądają.Jak możesz to pokaż zdjęcie swojej datury w chwili obecnej.
Awatar użytkownika
E-mienta
500p
500p
Od: 21 mar 2011, o 18:22

Post »

Hej!
No moja Droga - jestem pod wrażeniem twego hibiskusa. Ja kiedyś dostałam sporej wielkości różę chińską, ale niestety nie udało mi się jej utrzymać przy życiu. Pewnie coś robiłam żle :oops: do fiołków też nie mam ręki, albo je zasuszam, albo zalewam. Poza tym koty... muszą mieć swoje parapety, a to co zostaje wykorzystuję na rozsady.
Gratuluję imponujących domowych i czekam na wiosenny start wątku ogrodowego ;:196
Pozdrawiam Ewa
Spis treści, Życie po życiu - 2014 - Aktualny
"Ludzie posłuszni żyją, aby spełniać oczekiwania innych. Nieposłuszni realizują swoje marzenia..."
Awatar użytkownika
IWONA1311
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witaj Kasiu (Katri) U mnie też większość storczykow to falki, te dwie cambrie to kupione tak pod wpływem chwili i teraz to trochę żałuję bo nie wiem czy uda mi się je doprowadzić do kwitnienia jeszcze.
Magda41 :wit i dziękuję

tassik dobrze wyczytałaś to aptenia sercolistna niestety u nas nie jest roślinką zimującą więc trzeba ją sobie przechowywać w domu.

Agnieszka (nirali) posiałam tą trawkę żeby sprawdzić jak szybko wschodzi no i żeby zdążyła mi zakwitnąć bo u Ciebie mi się bardzo spodobała.
Jolu moja datura wygląda fatalnie trochę podeschła i aż dziwne że nie podmarzła bo stoi w garażu przy samych drzwiach na dwór razem z agawami i aloesem.

Obrazek

Ewa moja róża już niedługo będzie pełnoletnia, jakiś czas jak nie mieszkałam u rodziców to zajmował się nią mój tato i jest to jeden z dwóch kwiatów jakie przetrwały z czasów mojego dzieciństwa, a że u mnie dużo miejsca a tam już było jej ciasno to ją zabrałam. Ja nie mam kotów (bo szczerze mówiąc to nie lubię jak są w domu) więc mam dużo wolnych parapetó które systematycznie się zapełniają :D
magda1975
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 lip 2008, o 18:25

Post »

A co jej jest ,u mnie w piwnicy prawie do sufitu az musiałam obciąć.Obejrzyj ją dokładnie.
Awatar użytkownika
IWONA1311
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Magda nic jej nie jest, ona była mała, a poza tym to chyba za rzadko ją tam podlewałam no i stoi przy wyjściu na dwór więc jak się otwierało drzwi żeby przynieść węgla lub drzewa to ją trochę bardziej chłodziło...
Awatar użytkownika
jola1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 kwie 2008, o 08:15

Post »

Iwonko czy garaż jest widny? Jeżeli bez okna to daturkę podlewaj oszczędnie bo zacznie szybko rosnąć i się wyciągnie, ja bym jej jeszcze nie nawoziła dopiero jak zaczniesz wystawiać na dwór.
Awatar użytkownika
IWONA1311
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jolu w garażu sa dwa małe okna więc troszkę światła tam jest, ja i tak bardzo oszczędnie ją do tej pory podlewałam ;:224 (cud że w ogóle żyje) ale dziękuję za rady i zrobię tak jak mówisz będę nawozic jak już pójdzie na dwór.
cd moich roślinek
oleander nadal kwitnie
Obrazek
Paprotka którą dostałam nie bardzo chce u mnie rosnąć ale to może dlatego że teraz grzeją kaloryfery...
Obrazek
i dwie aukuby które wiosna powędrują do ogródka
Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
tasikk
200p
200p
Od: 8 lut 2012, o 08:57

Post »

Alez oleander ladniutki. Paprotka niebawem wiosne poczuje i pewnie wybije jak szalona. A akuby sliczne...Nie widzialam takich a liscie maja sliczniutkie. Musze sie rozejrzec gdzies za nia ;:224
Pozdrawiam Kasia
Moje kwiatuszki
Awatar użytkownika
IWONA1311
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kasiu kwiaty oleandra to odrobina lata w domu w te brzydkie zimne dni, co do paprotki to mam taką cichą nadzieję że wiosną jej się polepszy. Tą aukubę z pierwszego zdjęcia mam od koleżanki która przywiozła ją z Anglii, podobno tam jej dużo rośnie w ogrodach i nie tylko.
Awatar użytkownika
viedzma
200p
200p
Od: 11 sty 2012, o 19:28

Post »

Iwonko ależ śliczne masz te aukuby, brawo dla uroczych kwiatków ;:138
Zablokowany

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”