Witaj Kasiu (Katri) U mnie też większość storczykow to falki, te dwie cambrie to kupione tak pod wpływem chwili i teraz to trochę żałuję bo nie wiem czy uda mi się je doprowadzić do kwitnienia jeszcze.
Magda41

i dziękuję
tassik dobrze wyczytałaś to aptenia sercolistna niestety u nas nie jest roślinką zimującą więc trzeba ją sobie przechowywać w domu.
Agnieszka (nirali) posiałam tą trawkę żeby sprawdzić jak szybko wschodzi no i żeby zdążyła mi zakwitnąć bo u Ciebie mi się bardzo spodobała.
Jolu moja datura wygląda fatalnie trochę podeschła i aż dziwne że nie podmarzła bo stoi w garażu przy samych drzwiach na dwór razem z agawami i aloesem.
Ewa moja róża już niedługo będzie pełnoletnia, jakiś czas jak nie mieszkałam u rodziców to zajmował się nią mój tato i jest to jeden z dwóch kwiatów jakie przetrwały z czasów mojego dzieciństwa, a że u mnie dużo miejsca a tam już było jej ciasno to ją zabrałam. Ja nie mam kotów (bo szczerze mówiąc to nie lubię jak są w domu) więc mam dużo wolnych parapetó które systematycznie się zapełniają