Agatko wreszcie internet mi w miarę normalnie chodzi więc mogę pobiegać po Waszych wątkach Przykro mi z powodu Twojego cyklamena niestety musisz poczekać na kogoś bardziej doświadczonego nigdy nie miałam takiego kwiatka i nie mam pojęcia co z nim zrobić
Agatko. Bardzo ładne fotki z wystawy Trzymam kciuki za roślinki od Arletki Niech wszystkie pięknie rosną Może ten biały cyklamen chce odpocząć i dlatego tak się dzieje? Bo one chyba zasychają na odpoczynek?
Moje kwiatowe wątki i nie tylko ;) Zapraszam Spróbuj żyć tak, żeby ktoś dzięki Tobie powiedział: "Tak, jestem szczęśliwy"... Iwona
No ale w takim razie dlaczego temu, który stoi obok, nie jest za gorąco? Może podczas podlewania polałaś go po liściach? Na przykład fiołki afrykańskie tego nie znoszą, od razu rdzewieją.
A może mu się z korzonkami coś dzieje, może trzeba je obejrzeć, czy nie są podgnite? Ale to tylko moja luźna sugestia. Też nie wiem co mu dolega skoro ten drugi rośnie.
Wpadłam i ja obejrzeć Twój wąteczek i popodziwiać Twoje zieloności i czytam że tu storczykoza co widać i fiołkoza rządzi to jak i u mnie plus jeszcze hoje na dokładkę ale to są straszne uparciuchy Niech Ci wszystko cudnie i szybciutko rośnie będę wpadała do Ciebie
nyskadu pisze: hej agatko, widzę u Ciebie mnóstwo storczyków, ja niestety nie posiadam ani jednego. Pochwal się swoim adenium, ja swoje mam dopiero od wczoraj
dziś już ciemno ale jutro zrobię zdjęcia i pochwalę się adenium
trzynastka dziekuje
Rośliny są jak ludzie, potrzebują miłości by żyć, pokonywać choroby i umierać w spokoju. ZAPRASZAM
Wiesz co mam dokładnie: ADENIUM ARABICUM ODMIANA RAI CHI NEE PAN DOK (RCN) z tego co znalazłam w internecie to kwiatki powinny być różowe ale przekonamy się myślę że tak jak podają za jakieś dwa lata
Rośliny są jak ludzie, potrzebują miłości by żyć, pokonywać choroby i umierać w spokoju. ZAPRASZAM