Początki storczykomanii - Affa

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Edyta 74
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 sty 2009, o 16:58
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Początki storczykomanii - Affa

Post »

Wszystkie storczyki masz prześliczne ;:63 Najbardziej podoba mi się ten jasno różowy ,jet taki delikatny :D
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lut 2008, o 19:31
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Wszystkie są prześliczne, a co do tego, że te nabytki są ostatnie, mam duże wątpliwości. Wiem to po sobie, że ta pasja jest niezwykle uzależniająca i nawet jak się nie ma miejsca, zapal do powiększania kolekcji i spełniania marzeń nie słabnie.
Awatar użytkownika
kasiunieczka_32
1000p
1000p
Od: 19 maja 2010, o 08:31

Post »

Aniu przeglądnęłam Twój wątek i jestem pod wielkim wrażeniem szczególnie pięknych cattleyi i phalków woskowych. Szkoda, że tak długo nic nie pokazywałaś :(
Biała miniaturka cudo ;:63
Myślę też, że straty w kwiatuszkach szybciutko uzupełnisz, a ostatnie zakupy najlepiej o tym świadczą ;:108
Awatar użytkownika
affa
100p
100p
Od: 19 lip 2009, o 09:38
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Dziękuję Wam za miłe słowa ;:196 i jeszcze raz witam :wit
justus27 - kwiatki tego białego wprost mnie urzekły. Tamtego dnia, kiedy go kupiłam, długo wahałam się pomiędzy nim a miniaturką z fioletowo-różowymi kwiatami z białą cieniutką obwódką. Wygrał biały i nie żałuję :D Ciągle pojawiają się nowe kwiaty, a max miał ich 48 :roll: :tan
Edyta 24 - witam i dziękuję.
Storczykowa - Dusiu, nie pisząc nic w swoim wątku, bardzo rzadko :oops: ale zaglądałam tutaj, na forum i oglądałam storczyki, m.in. Twoje. I bardzo się cieszę z Twoich nowych nabytków - Wandy są prześliczne ;:108
I masz rację - zapał nie słabie :D, zawsze będąc w marketach, znajdę parę minut, aby spojrzec na storczyki, bo a nuż coś znajdę...
kasiunieczka_32- dziękuję. Cattleye podziwiam na zdjęciach :roll: , bo Lime Yellow puszcza nowe pseudobulwy (dwie tylko :wink: ) ale nie może zdecydowac się zakwitnośc, natomiast druga cały czas się zastanawia, czy w ogóle dać znak życia. Planuję dać jej ultimatum ;:14 i wstawić do szklanego pojemnika, aby zwiększyć wilgotność.
Pozdrawiam. Anna
GmbH
50p
50p
Od: 23 maja 2008, o 20:23

Post »

affa pisze:Obrazek
Ja zwykle jeszcze profilaktycznie usuwam pseudobulwę na której widać zmiany...
Joane
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 paź 2009, o 23:10

Post »

Wspaniały powrót. Niesamowite kwitnienia. Ta biała miniaturka Cudo. :shock:
Awatar użytkownika
patrysia
500p
500p
Od: 26 mar 2009, o 15:31

Post »

Tak tak biała miniaturka prześliczna ale i tak jestem pod ogromnym wrażeniem pelorica tęczowego ;:3 ;:3 ;:3
Patrysia
Awatar użytkownika
chmara3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lip 2007, o 00:18

Post »

Aniu muszę Ci powiedzieć, że z Tą miniaturką to przyszalałas gdzies Ty taką znalazła?? rewelacyjna jest :) a Alivia chociaż tylko jeden kwiatek ale za to jaki orginalny.
Pozdrawiam
Kiedy coś uparcie gaśnie zaufaj iskierce nadziei ~~~~ Pozdrawiam Aga
Moje storczyki :)
Moje kaktusiki:)
Awatar użytkownika
dorotakol
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 maja 2009, o 20:03

Post »

Na mojej jest nazwa avila czyżby jakieś przyrodnie siostrzyczki :tan
Pozdrawiam Dorota!
cz.2 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=45150" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
affa
100p
100p

Post »

Dzięki Wam wszystkim za słowa uznania.
GmbH - wydłubałam ją tak głęboko, jak tylko mogłam :wink:
Joane, patrysia, chmara3 - prawie 20 min stałam w Obi ważąc w rękach: biały czy ciemno różowy z jaśniuteńką obwódką. Wygrał biały - jak dla mnie perfekcja lini i koloru. Kwitnie nieprzerwanie od początku kwietnia.
patrysia - tęczowy na razie nic :? On czeka nie wiem na co :evil: , ja na kwiaty. Ale łodyżka mu nie uschnęła, wiec...jest nadzieja :)
dorotakol - hmm, wyciągnełam malucha z kapieli, w kórej siedzi już drugą godzinę i ... jak byk Avila :oops: :oops: Skąd mi ta livia wyskoczyła :roll:
Storczykowa poniżej dowód poparcie Twoich tez. Należy słuchać bardziej doświadczonych ;:180
Obrazek Obrazek
Pojechałam do Castoramy po agrowłókninę. Co ja mogę poradzić, że między mnóstwem takich "prawidłowych" :wink: stał jeden jedyny papuzi. Na razie ukryłam go między liśćmi fikusa beniaminka. Jak mąż odkryje :shock: , będę udawać, że zawsze tam stał :roll: :D
Pozdrawiam. Anna
Awatar użytkownika
justus27
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 mar 2009, o 18:54

Post »

Ależ fascynujący ma kształt kwiatka ;:138 Chcę takiego ;:224
parapetowce
Tylko marzenia serca się spełniają.
Awatar użytkownika
affa
100p
100p

Post »

Witam gorąco Arletko i dziękuję Ci za pomoc w odkurzaniu :D ;:196
justus27, dorotakol, chmara3 dziękuję za wizyty i miłe słowa.
Przyznaje się, że od dobrych kilku miesięcy na forum zaglądałam baaaaardzo sporadycznie :oops: , na krótko i tylko podziwiałam piękności innych. Nauka do specjalizacji niestety ma swoje prawa ;:132 ;:101 ;:223 ;:132 ;:223 . Podziwianie piekności przedstawianych w wielu wątkach pozwalało mi na troszeczkę relaksu, lecz nie miałam wystarczająco wolnego czasu aby aktywnie prowadzić własny wątek i wizytować inne :( :oops: .
Na szczęście został mi już tylko 1 egzamin pod koniec stycznia i potem .... ;:19 ;:224 :heja

W podziękowaniu i jako zaproszenie na przyszłość dla wszystkich przedstawiam kilka ostatnich kwitnień :-)

Obrazek Obrazek
kremowy kropek
Obrazek
sarina
Obrazek
razem zestaw różowy "zebra-róż" i sarina
Obrazek

Pozdrawiam gorąco i proszę o wybaczenie, jeżeli przez najbliższy miesiąc moje rewizyty będą opóźnione.

P.S. ponieważ to już tylko 1 egzamin, postaram się być na forum częściej :-) Wasze wszystkie storczyki są przepiękne ;:138
Pozdrawiam. Anna
Awatar użytkownika
arlet3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 maja 2010, o 19:30

Post »

Aniu ;:138 że znalazłaś chwilkę aby jednak pokazać nam swoje śliczności :D bo jest co podziwiać ;:224
Poczekamy aż wszystkiego się nauczysz, pozdajesz egzaminy (za co będziemy trzymać kciuki ;:215 ) a potem to mam nadzieję, że wrócisz do nas na dobre :tan A że jesteś miejscowa to jeszcze mam nadzieję że poznamy się osobiście na najbliższej wystawie w Sosnowcu :roll:
Wszystkiego najlepszego w Nowym Roku
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lut 2008, o 19:31
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ale cudeńka! I masz nawet niebieską Vandzię :). To kupne kwitnienie czy twoje?
Masz też Phal. valera (ten rózowy z ostrymi płatkami), czy twój też pachnie? Wszystkie kwitnienia cudowne, pierwszy ma duże i liczne kwiaty pięknie zwieszające się na pędzie.
Awatar użytkownika
justus27
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 mar 2009, o 18:54

Post »

Wow, ale kwiaty cudne :D
Jeśli czas Ci pozwoli, Rób fotki swoim podopiecznym. Za miesic je popodziwiamy... ;:224
parapetowce
Tylko marzenia serca się spełniają.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje storczyki !”