Storczykowe szaleństwo Joane

Zablokowany
Joane
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 paź 2009, o 23:10
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Storczykowe szaleństwo Joane

Post »

Dziękuję Renatko za odwiedziny i miłe słowa.
Ludisa w pąkach
Obrazek
Awatar użytkownika
Miami
100p
100p
Od: 27 paź 2009, o 14:32

Post »

Świetny pomysł z tą belką :uszy gratuluje tak dobrych zakupów ;:138 ładna ta Ludisa, kolory liści mi się podobają :D
Kwiat żyje, kocha i przemawia cudownym językiem.
Peter Rosegger
Kwiaty Miami
Joane
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dziękuję Miami, Ludisa urzekła mnie właśnie ze względu na liście. Takie dekoracyjne nawet jak nie kwitnie. Sam kwiat nie jest rewelacyjne ale dość długo kwitnie i jest łatwa w uprawie i rozmnarzaniu.
Awatar użytkownika
Agita
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 lis 2008, o 15:22
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Joane, kobieto, szalejesz!!
Mnie rozwalają te kompozycje i urocze miniaturki, a ceny takie, że nawet w Polsce ciezko po takich coś spotkać. Na tej belce to chyba kilka roślinek jest posadzonych, co? Piękny widok!! :) Możesz pokazać jak one są zamocowane- dosłownie NA belce, czy ta belka jest wydrążona w środku?
U mnie na górze listy jednak niezmiennie phalaenopsis, więc nimi najbardziej się zachwycam, ale inne storczyki też masz wspaniałe. I jaką rozrośniętą masz ludisię! Też lubię jej paseczkowane listki :)
Pozdrawiam, Agnieszka
Storczyki cz. I ; Storczyki cz. II ; Tu inne zielone
"Nie ma jednej prawdy, jeśli rzetelnie obserwuje się człowieka" Z. Zapasiewicz
Awatar użytkownika
trzynastka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 paź 2009, o 18:42
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witaj , przyszłam z rewizytą i co widzę , cuda! Słyszysz ten huk? to moja szczena walnęła o podłogę, napisałaś mi ze u mnie są piękne kwiaty, a TY masz PRZECUDNE, vanda urzekająca , inne oryginalne a falki cudne a te na belce to już marzenie :)
Awatar użytkownika
gogi
200p
200p
Od: 27 lut 2009, o 12:50

Post »

Witaj Joane
Moja szczęka również wyladowała na podłodze.
Pełen szacunek dla takiej kolekcji a i M co kwiaty do domu znosi zazdroszczę. Vanda jest powalająca, nie mogę sie pozbierać, ale będę wracała z nadzieją, ze pokażesz nam jej kwiaty ;:65
Awatar użytkownika
justus27
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 mar 2009, o 18:54

Post »

A ja zakochana w sabotkach...będę na pewno czekać na ich kwitnienie z niecierpliwością :D
parapetowce
Tylko marzenia serca się spełniają.
Joane
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dziękuję wszystkim za wizytę i słowa uznania dla moich kwiatków. nie wiem czy moje kwiatki to słyszą ;:7 ;:7 ale strasznie się rozszalały w puszczaniu pąków.

Agita Masz rację że szaleję i to już od roku, dlatego też mój wątek nazywa się szaleństwo ............ ;:7 ;:7 ;:7
A co do belki to w bambusie jest wydrążona dziura do niej wsypano trochę kory wsadzono kilka młodych roślinek (ja się doliczyłam 13) i przykryto spaghnum. Przy usówaniu żółtych liści i suchych korzeni zobatrzyłam że ma też kilka nowych pędzików kwiatowych.
A tak wygląda po zabiegach pielęgnacyjnych.
Obrazek
Awatar użytkownika
AnnaL
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 lut 2008, o 14:45

Post »

Joane zajrzałam ponownie, by zobaczyć co u Ciebie nowego i szczęka mi opadła na ziemię, powoli ją zbieram. Kompozycja wprost cudowna, a ile w środku roślinek. Paphiopedlia też piękne ;:224 No i 3 w 1 - doniczka z miniaturkami - jak zakwitnie te 11 pędów to będzie widok jak w raju :tan :tan :tan Czekam na zdjęcie kwitnień ;:1
Początek mojej przygody.
Początek ... cz.II, cz. III - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=36123" onclick="window.open(this.href);return false;
Fotogaleria Garnek - moje kwitnienia i miejsca gdzie bywam :)))
Joane
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Obiecuję że jak zakwitną to wstawię zdjęcia. U mnie na razie więcej pączkujących niż kwitnących. :lol: :lol:
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lut 2008, o 19:31

Post »

Jest 13 tych Phal. pink panther w tym pieńku?
Awatar użytkownika
Agita
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 lis 2008, o 15:22

Post »

Więcej pączkujących, jak u wszystkich nas... :) Taki czas teraz.

Joane, ja chyba do Ciebie zaglądać nie będę, bo normalnie jestem chora jak to widzę- ja tu przeżywam, że mam (jednego!) phal. Pink Panther i że puścił pędzik, a Ty z marszu 13 sztuk (belka jest superrr!), ja przeżywam, że moja (jedyna!) miniaturka wypuściła 2 pędy, a Ty nam serwujesz całą paletkę miniaturek, i to wszystko z pędami... I może poszłabym na jakieś zakupy, żeby sobie humor poprawić, ale w domu nie mam już ani kawałeczka miejsca (no chyba, że na storczyki w wersji mikro)!! Nic tylko się pochlastać! A buuu..! ;:14
Kurczę, muszę iść się leczyć... :lol:
Pozdrawiam, Agnieszka
Storczyki cz. I ; Storczyki cz. II ; Tu inne zielone
"Nie ma jednej prawdy, jeśli rzetelnie obserwuje się człowieka" Z. Zapasiewicz
Alusia61
200p
200p
Od: 11 paź 2009, o 22:04

Post »

Asiu ale szalejesz kobieto!!!
Przepiekne wszystkie ;:138 ;:138 ;:138
Musisz koniecznie napisac gdzie to wszystko znalazlas.
Wiadomosc na PW nie doszla.
Awatar użytkownika
Anusska
1000p
1000p
Od: 10 paź 2008, o 15:59

Post »

Ekstra pomysły! I storczyki też! W ogóle to wszystko super wygląda :shock: Zgadzam się z poprzedniczkami, że kompozycja super wygląda, nie mogę wyjść z podziwu :shock:
A teraz pytanie: gdzie ona jest zawieszona? :roll:
Joane
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witajcie wszyscy, cieszę się że do mnie zaglądacie i że się podobają moje kwiaty. Co do pąków ja też nie mogę się doczekać ;:65 ;:65 rozkwitu, a będzie tego sporo. :tan :tan Pierwsza zima z kolorowo kwitnącymi kwiatami. Już na samą myśl mi się buźka :D :D. A w kolejce na rozkwit czeka: 5 Phalaenopsis w doniczkach i Jedna na korze(pierwsze kwitnienie). Te na belce wypuszczają kolejne pędziki. Dalej Bifrenaria, Dendrobium Nobile, Ludisa, Paphiopedilum Maudiae, Odontoglossum-?-. 9 miniaturek(pierwsze moje kwitnienia).
Oprócz tego Phragmipendium wydłuża kolejne pąki e E-ballerina tworzy na kolejnym przyroście pęd kwiatowy.To na razie tyle.

Storczykowa na tej belce jest faktycznie 12 albo 13 kwiatów.

Agita Ja też stale mówię że nie mam miejsca i dlotego kupuję ostatnio te mniejsze, a parapety jakoś mi się "poszeżają" ;:7 ;:7

Alusia61
Alusia61 pisze:Asiu ale szalejesz kobieto!!!
Właśnie dlatego mój wątek nosi nazwę storczykowe szaleństwo ;:7 a kwiaty kupiłam u szwertera i w Herdesie.

Anusska ta belka na razie stoi tak udekorowana jak na ostatnim zdjęciu na dużym stole.

Przepraszam jak kogoś pominęłam. Proszę o ponowne pytanie i ewentualne uwagi jeśli coś nie tak napisałam.
Zablokowany

Wróć do „Moje storczyki !”