ale się uśmiałam ,to jest sówka tylko trochę zdezelowana bo gałązki już z niej wypadają ale bardzo ją lubię
później zrobię jej zdjęcie z bliska zobaczycie jaka jest urocza
ewasz29 pisze:Super kolorowo ! Sansewierka śliczna ,ja niestety ze swoją (dostałam odnóżki 2 tyg.temu) mam kłopoty
a czemu co się z nią dzieje ??
Liście robią się wiotkie i zaczynają się pochylać. Odnóżki pochodziły z przelanej rośliny i ich korzenie były w trochę kiepskim stanie .Oczyściłam je i zostawiłam tylko te wyglądające zdrowo .Ale obawiam się ,że coś nadal się z nią dzieje. A może to tylko reakcja na zmianę środowiska i przesadzanie ?
ewasz29 pisze:Super kolorowo ! Sansewierka śliczna ,ja niestety ze swoją (dostałam odnóżki 2 tyg.temu) mam kłopoty
a czemu co się z nią dzieje ??
Liście robią się wiotkie i zaczynają się pochylać. Odnóżki pochodziły z przelanej rośliny i ich korzenie były w trochę kiepskim stanie .Oczyściłam je i zostawiłam tylko te wyglądające zdrowo .Ale obawiam się ,że coś nadal się z nią dzieje. A może to tylko reakcja na zmianę środowiska i przesadzanie ?
O joj to coś mi wygląda że przelana na całego ja bym teraz przesadziła do nowej ziemi i nie podlewała miesiąc
Tak właśnie zrobiłam . Oczyściłam korzonki,wsadziłam do świeżej ziemi i na razie nie podlewam zbyt mocno . Tyle ,żeby też i nie zasuszyć . Może mi się uda jeszcze ją ożywić
na pewno ci się uda zyczę powodzenia.
nie poddaję się z wysianych pokrzywek nic nie wykiełkowało ale kupiłam jeszcze jedną paczuszkę nasionek i posiałam jeszcze raz może tym razem mi się uda .