Moje roślinki domowe - mommy_b

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
bayaga
500p
500p
Od: 4 lis 2008, o 23:02

Post »

mommy_b pisze:Powiem szczerze, że sama nie wiem jak to z nimi jest. Od momentu kiedy go kupiłam, podlałam go ciupkę raz i tak sobie stoi. Czasem sobie o nim przypomnę, popatrzę chwilkę i znowu zapominam.
no to wiesz dokładnie to co ja :D czyli nic ,trza by sie dokształcić gdzieś u kaktusiarzy :lol:
Pozdrawiam Aga, świrus kwietnikus maksimus :P
Zielona chatka Baby Yagi
Zagroda Baby Yagi
Awatar użytkownika
mommy_b
200p
200p
Od: 25 kwie 2008, o 19:47

Post »

trza by się dokształcić gdzieś u kaktusiarzy
dokładnie, szkoda by mi było go stracić, bo to całkiem fajna roślinka jest, i mało miejsca zajmuje :lol:
Awatar użytkownika
bayaga
500p
500p

Post »

cuś mi się kojarzy ,że oglądałam kamienie na allegro i tam w opisie pisało ,że jak zmieniaja skórkę to moga zakwitnąć oglądałam okazy i powiem ,że jestem pod wrażeniem jakie maja piękne kwiaty
Zielona chatka Baby Yagi
Zagroda Baby Yagi
Awatar użytkownika
mommy_b
200p
200p

Post »

No ja właśnie przeczytałam, że po zrzuceniu skórki zakwitają ale podobno kwiatek krótko żyje, ale dobre i to. I to gdzieś na wiosnę się dzieje, może on jak dopiero zaczął to akurat na wiosnę zrzuci i zakwitnie.
Awatar użytkownika
mommy_b
200p
200p

Post »

Byłam sobie dzisiaj w sklepie po pieluszki dziecku i po prostu musiałam....
Naoglądałam się u Was pięknych kwiatów grudników, zła na siebie, że nie kupiłam w biedronce jak były, bo w kwiaciarni to drożej i się zakochałam. Więc jak je zobaczyłam w Kauflandzie za niecałe 5 zł to serce mi pękło na ich widok. Były różowe i czerwone, oczywiście oba wylądowały w koszyku, zapodziała się w nim też begonia rex, bo ma piękne metaliczne liście. Mam nadzieję, że grudniki nie zgubią pączków, a jeśli już to mało, bo tak chcę zobaczyć ich w pełni rozwinięte kwiaty.

Obrazek Obrazek Obrazek
Saraaa

Post »

Piękne nabytki :shock: Nie dziwie się, ze nie mogłaś się im oprzeć :D
Begonia powalająca :wink:
marzena 63
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 lip 2008, o 06:39
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Tę śliczną begonię kupiłaś w Kauflandzie?
Ja dzisiaj byłam tam i nawet śladu po begoniach :cry: ,tylko gwiazdy betlejemskie i grudniki
pozdrawiam Marzena
Spis moich linków
Awatar użytkownika
treissi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 sty 2008, o 16:34

Post »

Śliiiczne :shock: Prześliczne :D
Pozdrawiam Monika
Moje wątki
Sprzedam zielone
Awatar użytkownika
mommy_b
200p
200p

Post »

Begonia też w kauflandzie razem z grudnikami kupiona, było kilka sztuk, różne rodzaje, pełno grudników i storczyków i troszkę gwiazd betlejemskich, ale jakichś takich maleńkich i brzydkich.
Cieszę się, że się Wam podobają, bo mnie urzekły.

Szkoda mi było pewnej dziewczyny, bo ta na kwiatki z tęsknym okiem patrzyła a mąż krótko "jak chcesz kwiaty to na wiosnę, w zimę się nie kupuje" :lol: Ach ci faceci......
Awatar użytkownika
treissi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 sty 2008, o 16:34

Post »

mommy_b pisze:Szkoda mi było pewnej dziewczyny, bo ta na kwiatki z tęsknym okiem patrzyła a mąż krótko "jak chcesz kwiaty to na wiosnę, w zimę się nie kupuje" :lol: Ach ci faceci......
Szkoda gadać :shock:
Pozdrawiam Monika
Moje wątki
Sprzedam zielone
Awatar użytkownika
Agii
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 lip 2008, o 20:59

Post »

Dawno mnie nie było u Ciebie i widzę ,że Ci zielonych przybyło :D Begonia śliczna a żywe kamienie cudo. :wink:
Awatar użytkownika
bayaga
500p
500p

Post »

matko jaka cudna begonia :D i ma niesamowity kolor,a co do tego faceta w sklepie to chyba jakiś wyjątkowy dekiel był i współczuje kobitce :evil:
Zielona chatka Baby Yagi
Zagroda Baby Yagi
Awatar użytkownika
mommy_b
200p
200p

Post »

Begonia ma na prawdę piękne liścvie, takie metaliczne, sama nie wiem jak to nazwać, ale na zdjęci tego nie widać.

Mój M też kiedyś mnie odciągał od stoisk z kwiatami, a teraz kochany nawet ze mną popatrzy. I tylko pyta gdzie ja to postawię i mówi wszystkim którzy są u nas, że ja dżunglę z domu robię :lol: .
Awatar użytkownika
anoli
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 lis 2007, o 16:26

Post »

Dużo tu się u Ciebie dzieje, życzę zdrówka dla małej. Bananowiec i reszta cudne, zwłaszcza begonka. Mój bananek ciężko odchorowuje zimę :? Muchołówka też niestety nie wygląda kwitnąco. U Ciebie to chyba nadal wiosna. :D
Wątki Zapraszam serdecznie Ilona
Awatar użytkownika
mommy_b
200p
200p

Post »

No rzeczywiście, co poniektórym kwiatom wydaje się, że jest wiosna i mają młode przyrosty.

Najbardziej jednak cieszy mnie fakt, że grudniki nie zrzuciły pąków i pięknie kwitną. Jak znajdę kamerę to wkleję zdjęcia kwitnących grudników.

Malutka już praktycznie zdrowa, po kontroli stwierdzono że jest znaczna poprawa. a z kolei teraz ja i syn mamy grypę. I to na święta.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”