mommy_b pisze:Powiem szczerze, że sama nie wiem jak to z nimi jest. Od momentu kiedy go kupiłam, podlałam go ciupkę raz i tak sobie stoi. Czasem sobie o nim przypomnę, popatrzę chwilkę i znowu zapominam.
no to wiesz dokładnie to co ja czyli nic ,trza by sie dokształcić gdzieś u kaktusiarzy
cuś mi się kojarzy ,że oglądałam kamienie na allegro i tam w opisie pisało ,że jak zmieniaja skórkę to moga zakwitnąć oglądałam okazy i powiem ,że jestem pod wrażeniem jakie maja piękne kwiaty
No ja właśnie przeczytałam, że po zrzuceniu skórki zakwitają ale podobno kwiatek krótko żyje, ale dobre i to. I to gdzieś na wiosnę się dzieje, może on jak dopiero zaczął to akurat na wiosnę zrzuci i zakwitnie.
Byłam sobie dzisiaj w sklepie po pieluszki dziecku i po prostu musiałam....
Naoglądałam się u Was pięknych kwiatów grudników, zła na siebie, że nie kupiłam w biedronce jak były, bo w kwiaciarni to drożej i się zakochałam. Więc jak je zobaczyłam w Kauflandzie za niecałe 5 zł to serce mi pękło na ich widok. Były różowe i czerwone, oczywiście oba wylądowały w koszyku, zapodziała się w nim też begonia rex, bo ma piękne metaliczne liście. Mam nadzieję, że grudniki nie zgubią pączków, a jeśli już to mało, bo tak chcę zobaczyć ich w pełni rozwinięte kwiaty.
Begonia też w kauflandzie razem z grudnikami kupiona, było kilka sztuk, różne rodzaje, pełno grudników i storczyków i troszkę gwiazd betlejemskich, ale jakichś takich maleńkich i brzydkich.
Cieszę się, że się Wam podobają, bo mnie urzekły.
Szkoda mi było pewnej dziewczyny, bo ta na kwiatki z tęsknym okiem patrzyła a mąż krótko "jak chcesz kwiaty to na wiosnę, w zimę się nie kupuje" Ach ci faceci......
mommy_b pisze:Szkoda mi było pewnej dziewczyny, bo ta na kwiatki z tęsknym okiem patrzyła a mąż krótko "jak chcesz kwiaty to na wiosnę, w zimę się nie kupuje" Ach ci faceci......
Begonia ma na prawdę piękne liścvie, takie metaliczne, sama nie wiem jak to nazwać, ale na zdjęci tego nie widać.
Mój M też kiedyś mnie odciągał od stoisk z kwiatami, a teraz kochany nawet ze mną popatrzy. I tylko pyta gdzie ja to postawię i mówi wszystkim którzy są u nas, że ja dżunglę z domu robię .
Dużo tu się u Ciebie dzieje, życzę zdrówka dla małej. Bananowiec i reszta cudne, zwłaszcza begonka. Mój bananek ciężko odchorowuje zimę Muchołówka też niestety nie wygląda kwitnąco. U Ciebie to chyba nadal wiosna.