A druga sprawa, to dostałam od mojej kochanej cioci tym razem szczepkę banana, ale nie wiem czy da się ją ukorzenić.
Rośliny egzotyczne z nasion Cz.1
Nasiona kawy i bananowiec
Otrzymałam od znajomej, która przyjechała z zagranicy nasiona kawy. Niestety nie bardzo wiem, jak mam z nimi postąpić. To takie czerwone kulki niczym czereśnie. Czy, ktoś mógłby mi coś poradzić?
A druga sprawa, to dostałam od mojej kochanej cioci tym razem szczepkę banana, ale nie wiem czy da się ją ukorzenić.
czyli mam z tego czerwonego je odłubać? A czy trzeba je jakoś namoczyć, czy pozostawić? Bo dopiero jutro bym je zasadziła.
-------------------------
Zapomniałam o podstawowej sprawie - za parę dni wyjeżdżam na 2 tygodnie, zatem chyba lepiej będzie jeśli na razie ich nie posieję, bo nie miałby kto się nimi zaopiekować. Czy w takim razie, można je w jakiś bezpiecznych warunkach przetrzymać aż do mojego powrotu, by nic im się nie stało?
-------------------------
Zapomniałam o podstawowej sprawie - za parę dni wyjeżdżam na 2 tygodnie, zatem chyba lepiej będzie jeśli na razie ich nie posieję, bo nie miałby kto się nimi zaopiekować. Czy w takim razie, można je w jakiś bezpiecznych warunkach przetrzymać aż do mojego powrotu, by nic im się nie stało?
Obierz podsusz i włóż w dolną szufladę do lodówki na jakimś podstawku byle nie zawinięte w nic bo spleśnieją, perlit - poczytaj tutaj