Pozdrawiam i zapraszam .
Mój ogród - rochrzarochrza
- MariaWy
- 1000p

- Od: 3 lip 2011, o 22:12
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Mój ogród - rochrzarochrza
Wprosiłam się na spacerek po twoich włościach i jestem pełna podziwu ,ale masz przestrzeń urzekł mnie szpaler tawuł,i w ogóle wszystko jest piękne
Pozdrawiam i zapraszam .
Pozdrawiam i zapraszam .
Marysiu, dziękuję za odwiedziny i pozdrowienia. Wpadaj tutaj kiedy tylko znajdziesz czas i ochotę. Byłam już kiedyś u Ciebie, ale teraz pędzę zobaczyć co nowego zdziałałaś w swoim San Francisco
- bunia79
- 500p

- Od: 25 cze 2012, o 23:27
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Dziewanna??
Rety, myślałam, że to jakiś krzak. Ogromna jest!
A wiesz, ja przytargałam w lecie 3 takie roślinki z nasypu kolejowego i wsadziłam w miejscu w którym chyba jakiś terminator wytrzyma tj na haszy,
bo łyso tam było a stwierdziłam, że skoro w takich warunkach naturalnie rosły to może i u mnie dadzą radę
Może kiedyś coś do towarzystwa jej dosadzę...jak wytrzyma.
Pozdrawiam. Bogusia
A wiesz, ja przytargałam w lecie 3 takie roślinki z nasypu kolejowego i wsadziłam w miejscu w którym chyba jakiś terminator wytrzyma tj na haszy,
bo łyso tam było a stwierdziłam, że skoro w takich warunkach naturalnie rosły to może i u mnie dadzą radę
Może kiedyś coś do towarzystwa jej dosadzę...jak wytrzyma.
Pozdrawiam. Bogusia
Dziewanna nie ma zbyt wielkich wymagań jak widać, myślę, że da sobie radę u Ciebie.
Szukając informacji o niej, zdziwiłam się, że jest tak dużo odmian. Moja np. nie ma owłosionych liści, za to wiele drobnych kwiatków. Może i taka "kłaczasta" kiedyś do nas przywędruje ?
A dla towarzystwa na pewno znajdziesz jakieś mało wymagające a ładne rośliny.
Szukając informacji o niej, zdziwiłam się, że jest tak dużo odmian. Moja np. nie ma owłosionych liści, za to wiele drobnych kwiatków. Może i taka "kłaczasta" kiedyś do nas przywędruje ?
A dla towarzystwa na pewno znajdziesz jakieś mało wymagające a ładne rośliny.
-
PEPSI
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 20 sty 2013, o 10:54
ŻÓŁTY kolor
Uwielbiam, zwłaszcza o tej burej porze. 
Jakieś czary chyba - w tym momencie zabłysnęło słońce nad Poznaniem 
-- So 30 lis 2013 10:55 --
Małgosiu, dzisiaj byłam u Ciebie z bardzo poranną kawą - zatrzymałam się na dłużej przy powojniku na drzewie, ślicznie wygląda, więc pozytywnie zazdroszczę
-- So 30 lis 2013 10:55 --
Małgosiu, dzisiaj byłam u Ciebie z bardzo poranną kawą - zatrzymałam się na dłużej przy powojniku na drzewie, ślicznie wygląda, więc pozytywnie zazdroszczę
Jeśli tak, to poproszę więcej takich czarów w pochmurne poranki
Pozdrawiam
- Ivona44

- Od: 31 mar 2013, o 14:44
O Boże, jaki teren, jak zazdroszczę
już Cię znienawidziłam
brak słów - taki ogród to skarb
sadzenie się nigdy nie skończy - fajnie masz 
Pozdrawiam, Iwona.
- baasik

- Od: 29 sie 2013, o 16:23
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Słoneczniki 
pozdrawiam ciepło i zielono... Barbara Ogród zimowy cz.1. Ogród zimowy!!! cz.2. - aktualna
Moje miejsce na ziemi...cz.1.Moje miejsce...cz.2. - wiadomości z ogródka Ciekawe rośliny z innych stron świata...
Moje miejsce na ziemi...cz.1.Moje miejsce...cz.2. - wiadomości z ogródka Ciekawe rośliny z innych stron świata...
- MariaWy
- 1000p

- Od: 3 lip 2011, o 22:12
Ale słoneczne piekności pokazujesz,tak patrzę ze przed chwilą wstawiłam u siebie podobne zdjęcia
.
Faktycznie Marysiu, zdjęcia jakby z tego samego ogrodu. Wypatrzyłam tylko, że na Twoim słoneczniku są dwa nektarowe głodomory a u mnie tylko jeden. 
Tak zmieniała się jedna z moich rabatek, która powstała głównie po to, by złagodzić kształt placyku przy altanie.

Zaczęliśmy ją formować, gdy przygotowano teren pod łąkę, jak widać pierwsze koszenie trawy za nami. Malutki klon tatarski, porzeczka ozdobna i jałowce wkopane. Wokół jeszcze śmieci, ale zarys rabatki gotowy.
Po którejś zimie wypadła porzeczka, ale pojawiły się rozchodniki, marcinki, porcelanka jako wypełniacz sezonowy, kolumnowa sosna i na koniec kalina.
Rabatka jest niewielka, ale bardzo pachnąca i "głośna" w czasie, gdy kwitnie miododajny klon. On był już kilka razy cięty, bo za bardzo przytulał się do jałowca.

Zaczęliśmy ją formować, gdy przygotowano teren pod łąkę, jak widać pierwsze koszenie trawy za nami. Malutki klon tatarski, porzeczka ozdobna i jałowce wkopane. Wokół jeszcze śmieci, ale zarys rabatki gotowy.
Po którejś zimie wypadła porzeczka, ale pojawiły się rozchodniki, marcinki, porcelanka jako wypełniacz sezonowy, kolumnowa sosna i na koniec kalina.
Rabatka jest niewielka, ale bardzo pachnąca i "głośna" w czasie, gdy kwitnie miododajny klon. On był już kilka razy cięty, bo za bardzo przytulał się do jałowca.
-
PEPSI

- Od: 20 sty 2013, o 10:54
Zdjęcie zrzucającego szatki klona - niesamowite