Moje roślinki-KamilaP

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
KamilaP
100p
100p
Od: 23 maja 2008, o 22:57

Post »

Karinko oto pare fotek ze skalnika Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazektak to wygląda,troche mało zielony ale wiosną dosieje sie troche kwiatkow i ujdzie.A dzisiaj byłam po iglaczki w Zielonce,jutro dam fotki.
Awatar użytkownika
KamilaP
100p
100p

Post »

Katrina miło słyszeć te słowa.
Reposit-09
Konto usunięte na prośbę.
Od: 26 cze 2007, o 19:40
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Kamilko, ani się obejrzysz, jak Ci się skalniak rozrośnie, sama zobaczysz!
Mojemu wystarczyła jedna wiosna i teraz jest strasznie przeładowany, bo jak go tworzyłam, to ciągle mi się wydawało, że odstępy między roślinami są za duże. No i teraz mam za swoje ;)
Awatar użytkownika
anoli
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 lis 2007, o 16:26
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

To teraz możesz go spokojnie skubać :lol:
Wątki Zapraszam serdecznie Ilona
Awatar użytkownika
KamilaP
100p
100p

Post »

Dziś pare fotek z wieńcami dożynkowymi,które odbyły się w naszej gminie. Obrazek Obrazek ObrazekCo roku podziwiam izastanawiam się,ile to trzeba cierpliwości i zdolności na takie cuda.
Awatar użytkownika
anoli
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 lis 2007, o 16:26

Post »

Piękne są, i faktycznie muszą być rezultatem niełatwej pracy
Wątki Zapraszam serdecznie Ilona
Awatar użytkownika
agaM
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 kwie 2008, o 19:29
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Kwiatek łazienkowy :D ślicznie się rozrósł :D widać klimat mu sprzyja ;) masz okienko więc możesz spróbować i z paprotkami w łazience, podobno dobrze rosną [bo wilgotno od wody ;)]
skalniak już się fajnie prezentuje, jak wszystkie roślinki się rozrosną, to dopiero będzie :D
a u mnie chyba przegapiłam te biedronkowe paprotki, pewnie nie raz będą jeszcze..
pozdrawiam
Awatar użytkownika
KamilaP
100p
100p

Post »

Ostatnia paprotka "biedronkowa"chyba mnie nie polubiła ,powoli zaczynają jej usychać listki.Powędrowała do łazienki ,codziennie jest spryskiwana i na razie ją obserwuje .
Awatar użytkownika
agaM
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 kwie 2008, o 19:29
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

paprotki to delikatne kwiatki, niestety jak się kupi dużą to najczęściej odchorowywują :(
ale to pewnie nic dziwnego, jak przez krótki okres czasu była faszerowana nawozami by była piękna i się sprzedala, a potem nie dość że zmiana miejsca to i wody i nawozu, chorera wie czym je faszerują..
może zmiana miejsca u Ciebie i takie troskliwe zabiegi jak piszesz ;) pomogą jej :) na pewno a nie może :D
w razie czego, zawsze można ściąć prawie na łyso i dać szansę od początku ;) albo na wiosnę przesadzić w nową ziemię
ja tak ze swoimi robię jeśli jest coś nie tak
kwiato_maniaczka
1000p
1000p
Od: 6 lip 2008, o 17:55

Post »

Czy doszły roślinki ode mnie??
Awatar użytkownika
KamilaP
100p
100p

Post »

Doszły ogromne dzięki,są już wsadzone do ziemi i czekam na korzonki.Aco tam u Ciebie ,doszły czy nie?
kwiato_maniaczka
1000p
1000p
Od: 6 lip 2008, o 17:55

Post »

to dobrze ze doszły, one są malutkie ale szybko rosną, powinnaś wsadzić je do ziemi przepuszczalnej, np. kaktusowej z uniwersalną i ze żwirkiem i bardzo mało podlewać, raz na 2 tygodnie albo rzadziej, a zimą w ogóle, A roślinki od Ciebie czekają na korzonki:)
Mirabilis
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 maja 2006, o 19:35

Post »

KamilaP pisze:Ostatnia paprotka "biedronkowa"chyba mnie nie polubiła ,powoli zaczynają jej usychać listki.Powędrowała do łazienki ,codziennie jest spryskiwana i na razie ją obserwuje .
Ja ostatnio kupiłam paprotkę "tescową". Wyglądała ładnie, ale coś mnie podkusiło by ją przesadzić. Okazało się, że większość korzeni była przegniła. Oberwałam co się dało i wymieniłam ziemię. Na szczęście zaczyna odbijać.
Dziel się swoją wiedzą. To sposób na osiągnięcie nieśmiertelności.
Awatar użytkownika
karpek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2008, o 11:21
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witam. Bardzo podobają mi się Twoje rośliny Kamilo - szczególnie wyróżniam begonię z pierwszej strony - cudna ! Szkoda, że nie napisałaś mi szybciej o Delonix regia, miałem "na zbyciu" - dostałabyś 20 cm roślinkę. Ale spróbuj od nasionka - satysfakcja większa. Polecam też jakarandę. Ni to drzewo, ni to krzak, ni to marchewka - ale w sumie bardzo ładna roślinka.
"Wesoła myśl jest niczym wiosna. Otwiera pąki natury ludzkiej" - Jean-Paul Sartre
Pozdrawiam - Janusz K.
Moja zielona ścianka, Storczykowe początki karpka,
Awatar użytkownika
KamilaP
100p
100p

Post »

Dzięki Januszu za szybką odpowiedz ,faktycznie na dzień dzisiejszy w swojej ofercie niema Delonix.Po namyśle stwierdziłam że lepiej wstrzymać się do wiosny z wysiewem nasion,a do tej pory na pewno wystawi je.Polecaną jakarande też będe miała na uwadze a, co do begoni to jeżeli zapragniesz mieć podobną u siebie ,to możesz liczyć na szczepki .
ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”