owszem..żyje tam australijska rzekotka nadrzewna,również australijska żaba biegająca i rzekotka arlekin..możesz je zobaczyć w moim wątku..Lana pisze:Józefie czekaj, czekaj, jak to, żabki. Czy ja dobrze rozumiem, trzymasz razem z kwiatami żywe stworzonka ???
"Tygrysek","Kleksik"i in. MariiTeresy
- MariaTeresa
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 1 lut 2008, o 02:43
A czy mógłbyś zdradzić czy pod okapem np. altanki czy całkiem na łasce aury?Józef pisze:Owszem..Wandy są dwie ale jakoś dotychczas nie kwitły..pozostałe-katleye oncidia cambrie i inne teraz mieszkają na działce..MariaTeresa pisze: Do Józefa :widać Wandy i katleye? Pytam bo w głębi słabiej widać...
Pozdrawiam ciepło
Ulubieńcy MariiTeresy
Ulubieńcy MariiTeresy
- MariaTeresa

zachwycila mnie ta ćmówka nie tylko ubarwieniem ale i wielkością kwiatu-11cm,do tej pory widziałam tak duże kwiaty tylko u białych..
Pozdrawiam ciepło
Ulubieńcy MariiTeresy
Ulubieńcy MariiTeresy
- MariaTeresa
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... &start=784Lana pisze:Mario przepraszam, że tak panoszę się w twoim wątku, ale mam jeszcze pytnie do Józefa.
A w której części naszego wszak ogromnego forum szukać twojego wątku ? Bardzo chciałbym dowiedzieć się czegoś więcej o twoich żabkach.
Pozdrawiam ciepło
Ulubieńcy MariiTeresy
Ulubieńcy MariiTeresy
- MariaTeresa
wygląda na to że przybył jeszcze jeden milośnik storczyków, 3-letni aż
kupiłam falenopsis na prezent -i synek powiedział "To moje" i nie chciał oddać , a potem
,
a oto jego "Orange":

kupiłam falenopsis na prezent -i synek powiedział "To moje" i nie chciał oddać , a potem

a oto jego "Orange":

Pozdrawiam ciepło
Ulubieńcy MariiTeresy
Ulubieńcy MariiTeresy
- Józef
- Od: 26 mar 2006, o 12:11
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Niestety..na łasce aury..jak napisałaś.Najpierw stały w szklarni ale tam w czasie ostatnich upałów było zbyt gorąco więc wyniosłem je na zewnątrz.Jak na razie nie widać jakichś negatywnych objawów.MariaTeresa pisze:A czy mógłbyś zdradzić czy pod okapem np. altanki czy całkiem na łasce aury?Józef pisze:Owszem..Wandy są dwie ale jakoś dotychczas nie kwitły..pozostałe-katleye oncidia cambrie i inne teraz mieszkają na działce..MariaTeresa pisze: Do Józefa :widać Wandy i katleye? Pytam bo w głębi słabiej widać...
- Józef
- Od: 26 mar 2006, o 12:11
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
mój falek (ten pierwszy przy szklarence-najwyższy)też ma duże kwiaty..no może nie 11 cm ale utrzymują się od 2-ch miesięcy.Było ich 19.A moja mama dostała podobnego na imieniny..13-go marca.Do tej pory nie odpadł ani jeden kwiat.Co więcej..na tej samej łodyżce wyrosła następna i dalej kwitnie..w niedzielę zrobię fotkę...
- MariaTeresa
czekam.na obiecane fotki, 19 kwiatów to naprawdę niesamowita ilość!Józef pisze: mój falek (ten pierwszy przy szklarence-najwyższy)też ma duże kwiaty..no może nie 11 cm ale utrzymują się od 2-ch miesięcy.Było ich 19.A moja mama dostała podobnego na imieniny..13-go marca.Do tej pory nie odpadł ani jeden kwiat.Co więcej..na tej samej łodyżce wyrosła następna i dalej kwitnie..w niedzielę zrobię fotkę...
Te dwa jakoś mnie zachwyciły, chociaż było pełno odmianowych falenopsisów, Black Jack, Ever Spring King itp. Największy plus falków to to, że tak długo kwitną, niektóre nawet pachną jak ten "Orange".
Bardziej mnie interesują katlejowate...ale nie spotkałam jeszcze zdrowotnie bez zastrzeżeń

Pozdrawiam ciepło
Ulubieńcy MariiTeresy
Ulubieńcy MariiTeresy
- MariaTeresa
Dzięki..bardzo obficie kwitnie
, zasilasz często czy to akurat taka hybryda?

Pozdrawiam ciepło
Ulubieńcy MariiTeresy
Ulubieńcy MariiTeresy
Noooooo,Józef ma dobrą ręke do kwiatów, pewnie wystarczy to zamiast zasilania 
Coś w tym jest
A tak poważniej,: obfitość kwitnienia czy długość trwania , cykl----> to jest cecha osobnicza storczyków.
Oczywiście, nie jest to idealnie prosta linia wykresu, jest tendencja zwyżkowa i niestety po pewnym czasie opadająca. Ale do tego jest długiiiiiiiiiiii czas.
Już trzeba popełnić duży błąd w pielęgnacji , aby efekt, był gorszy niż poprzedni.
Dopiero na przestrzeni kilku lat obserwacji i zmagań ,można sobie potwierdzić tezę.
Oczywiście Wszystkim życzę takich analiz po czasie.
A kwiatów.. pięknych i powtarzalnych.,zawsze!!!!
Mario-Tereso, kolorek nabytku b.pociągający. Pewnie to właśnie sprawiło zainteresowanie synka
- nooooooooooooo wcześnie zaczyna
.
Chyba dobrze, będzie następca szybko i pewnie.
pozdrawiam J ;:76 VANKA

Coś w tym jest

A tak poważniej,: obfitość kwitnienia czy długość trwania , cykl----> to jest cecha osobnicza storczyków.
Oczywiście, nie jest to idealnie prosta linia wykresu, jest tendencja zwyżkowa i niestety po pewnym czasie opadająca. Ale do tego jest długiiiiiiiiiiii czas.
Już trzeba popełnić duży błąd w pielęgnacji , aby efekt, był gorszy niż poprzedni.
Dopiero na przestrzeni kilku lat obserwacji i zmagań ,można sobie potwierdzić tezę.
Oczywiście Wszystkim życzę takich analiz po czasie.
A kwiatów.. pięknych i powtarzalnych.,zawsze!!!!
Mario-Tereso, kolorek nabytku b.pociągający. Pewnie to właśnie sprawiło zainteresowanie synka
- nooooooooooooo wcześnie zaczyna

Chyba dobrze, będzie następca szybko i pewnie.
pozdrawiam J ;:76 VANKA