"Tygrysek","Kleksik"i in. MariiTeresy

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Józef
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2006, o 12:11
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Post »

Lana pisze:Józefie czekaj, czekaj, jak to, żabki :shock: . Czy ja dobrze rozumiem, trzymasz razem z kwiatami żywe stworzonka ???
owszem..żyje tam australijska rzekotka nadrzewna,również australijska żaba biegająca i rzekotka arlekin..możesz je zobaczyć w moim wątku..
Awatar użytkownika
MariaTeresa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lut 2008, o 02:43

Post »

Józef pisze:
MariaTeresa pisze: Do Józefa :widać Wandy i katleye? Pytam bo w głębi słabiej widać...
Owszem..Wandy są dwie ale jakoś dotychczas nie kwitły..pozostałe-katleye oncidia cambrie i inne teraz mieszkają na działce..
A czy mógłbyś zdradzić czy pod okapem np. altanki czy całkiem na łasce aury?
Pozdrawiam ciepło
Ulubieńcy MariiTeresy
Awatar użytkownika
MariaTeresa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Obrazek

zachwycila mnie ta ćmówka nie tylko ubarwieniem ale i wielkością kwiatu-11cm,do tej pory widziałam tak duże kwiaty tylko u białych..
Pozdrawiam ciepło
Ulubieńcy MariiTeresy
Awatar użytkownika
Aankaa
500p
500p
Od: 11 kwie 2008, o 12:31

Post »

Piękna... Ciekawe jak długo będą się kwiaty utrzymywały...Informuj nas:)
Lana
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 29 lis 2007, o 13:52

Post »

Mario przepraszam, że tak panoszę się w twoim wątku, ale mam jeszcze pytnie do Józefa.
A w której części naszego wszak ogromnego forum szukać twojego wątku ? Bardzo chciałbym dowiedzieć się czegoś więcej o twoich żabkach :D .
Awatar użytkownika
MariaTeresa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Lana pisze:Mario przepraszam, że tak panoszę się w twoim wątku, ale mam jeszcze pytnie do Józefa.
A w której części naszego wszak ogromnego forum szukać twojego wątku ? Bardzo chciałbym dowiedzieć się czegoś więcej o twoich żabkach :D .
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... &start=784
Pozdrawiam ciepło
Ulubieńcy MariiTeresy
Lana
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 29 lis 2007, o 13:52

Post »

Ooo...., bardzo dziękuję Mario :D
Awatar użytkownika
MariaTeresa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

wygląda na to że przybył jeszcze jeden milośnik storczyków, 3-letni aż ;:1
kupiłam falenopsis na prezent -i synek powiedział "To moje" i nie chciał oddać , a potem ;:98,

a oto jego "Orange":
Obrazek
Pozdrawiam ciepło
Ulubieńcy MariiTeresy
Awatar użytkownika
Józef
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

MariaTeresa pisze:
Józef pisze:
MariaTeresa pisze: Do Józefa :widać Wandy i katleye? Pytam bo w głębi słabiej widać...
Owszem..Wandy są dwie ale jakoś dotychczas nie kwitły..pozostałe-katleye oncidia cambrie i inne teraz mieszkają na działce..
A czy mógłbyś zdradzić czy pod okapem np. altanki czy całkiem na łasce aury?
Niestety..na łasce aury..jak napisałaś.Najpierw stały w szklarni ale tam w czasie ostatnich upałów było zbyt gorąco więc wyniosłem je na zewnątrz.Jak na razie nie widać jakichś negatywnych objawów.
Awatar użytkownika
Józef
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

MariaTeresa pisze:Obrazek

zachwycila mnie ta ćmówka nie tylko ubarwieniem ale i wielkością kwiatu-11cm,do tej pory widziałam tak duże kwiaty tylko u białych..
mój falek (ten pierwszy przy szklarence-najwyższy)też ma duże kwiaty..no może nie 11 cm ale utrzymują się od 2-ch miesięcy.Było ich 19.A moja mama dostała podobnego na imieniny..13-go marca.Do tej pory nie odpadł ani jeden kwiat.Co więcej..na tej samej łodyżce wyrosła następna i dalej kwitnie..w niedzielę zrobię fotkę...
Awatar użytkownika
Józef
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

MariaTeresa pisze:wygląda na to że przybył jeszcze jeden milośnik storczyków, 3-letni aż ;:1
kupiłam falenopsis na prezent -i synek powiedział "To moje" i nie chciał oddać , a potem ;:98,

a oto jego "Orange":
Obrazek
piękny kolor!!
Awatar użytkownika
MariaTeresa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Józef pisze: mój falek (ten pierwszy przy szklarence-najwyższy)też ma duże kwiaty..no może nie 11 cm ale utrzymują się od 2-ch miesięcy.Było ich 19.A moja mama dostała podobnego na imieniny..13-go marca.Do tej pory nie odpadł ani jeden kwiat.Co więcej..na tej samej łodyżce wyrosła następna i dalej kwitnie..w niedzielę zrobię fotkę...
czekam.na obiecane fotki, 19 kwiatów to naprawdę niesamowita ilość!
Te dwa jakoś mnie zachwyciły, chociaż było pełno odmianowych falenopsisów, Black Jack, Ever Spring King itp. Największy plus falków to to, że tak długo kwitną, niektóre nawet pachną jak ten "Orange".
Bardziej mnie interesują katlejowate...ale nie spotkałam jeszcze zdrowotnie bez zastrzeżeń :(
Pozdrawiam ciepło
Ulubieńcy MariiTeresy
Awatar użytkownika
Józef
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

ten ma w tej chwili chyba 18...kwitnie na pędzie wierzchołkowym już baardzo długo.Dostałem go w zaprzyjaźnionej kwiaciarni po przekwitnięciu.
Obrazek
a w niedzielę będą fotki tego u mamy..
Awatar użytkownika
MariaTeresa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dzięki..bardzo obficie kwitnie ;:138 , zasilasz często czy to akurat taka hybryda?
Pozdrawiam ciepło
Ulubieńcy MariiTeresy
Jovanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 29 cze 2006, o 00:04
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Noooooo,Józef ma dobrą ręke do kwiatów, pewnie wystarczy to zamiast zasilania :lol:
Coś w tym jest :lol:

A tak poważniej,: obfitość kwitnienia czy długość trwania , cykl----> to jest cecha osobnicza storczyków.
Oczywiście, nie jest to idealnie prosta linia wykresu, jest tendencja zwyżkowa i niestety po pewnym czasie opadająca. Ale do tego jest długiiiiiiiiiiii czas.

Już trzeba popełnić duży błąd w pielęgnacji , aby efekt, był gorszy niż poprzedni.
Dopiero na przestrzeni kilku lat obserwacji i zmagań ,można sobie potwierdzić tezę.

Oczywiście Wszystkim życzę takich analiz po czasie.

A kwiatów.. pięknych i powtarzalnych.,zawsze!!!!

Mario-Tereso, kolorek nabytku b.pociągający. Pewnie to właśnie sprawiło zainteresowanie synka
- nooooooooooooo wcześnie zaczyna ;:65 .
Chyba dobrze, będzie następca szybko i pewnie.

pozdrawiam J ;:76 VANKA
ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje storczyki !”