Twoja wiosna jest też ładna Widzę, że krokusy masz obsypane korą - też by mi się przydała - powiedz mi skąd ją bierzesz? Kupujesz gdzieś w ogrodniczym? I z jakich drzew powinna być?
Fressia witaj w moim ogrodzie. Korę mam z różnych źródeł czasem z pod Warszawy przywożą pod dom, w wiekszości jednak kupuję w OBI, wczoraj też kupiłam 80 l worek 9,99 zł kora przeważne sosnowa o róznym stopniu grubości. Pozdrawiam Isia
Witaj Isiu! cieszę się że choroba Cię już opuściła,Lecz nawrót zimy i tak uniemożliwi nam pracę w ogrodach. Dziśiaj rano w Lublinie było biało i -4 stopnie. Na górze komuś pomyliły się święta/jutro zacznę ubierać choinkę /
Zyczę zdrowych i wesołych świąt .
Miłych i spokojnych Świąt Wielkanocnych
zdrowia i wszelkiej pomyślności smacznego "świeconego" oraz mokrego dyngusa
dla wszyskich Forumowych Przyjaciół Isia
Witaj Isia Piękne te wspomnienia z wakacji Prawdziwe cudo.
Pierwszy raz jestem z wizytą w Twoim ogrodzie...a już wywarł na mnie duże wrażenie. Zachwyciły mnie róże i powojniki. Piękne. "Odratowane" roślinki też piękne..a jaka satysfakcja..prawda ? Isiu...jak to się mówi u nas...masz dobrą rękę do roślinek. Gratuluję pięknego, dobrze zapowiadającego się "młodego" ogrodu.
Bardzo ładnie u ciebie w ogrodzie. śliczne kwiatuszki i ta nowo nabyta wierzba - a juz nie wspomne jak fajnie wygląda u ciebie ta wierzba z pokręconymi gałązkami. ślicznie się rozkrzewiła i tak nisko.
A teraz życzenia świateczne dla Ciebie i całej Twojej rodziny:
Żeby śmiały się pisanki,
uśmiechały się baranki,
mokry śmingus zraszał skronie,
dużo szczęścia sypiąc w dłonie.
Marysiu dziekuje za odwiedziny i bardzo cieszę się, że Ci sie u mnie podoba bardzo lubie róże i lubie je fotografować to dla Ciebie jeszcze jedno wspomnienie z zeszłego roku
Reniu wierzba zwisająca to nowy nabytek, natomiast wierzba poskręcana to mandżurska rośnie juz ok 3 lat, widać że całkiem jej u mnie dobrze. Przycinam ja dwa razy do roku wczesną wiosną i w sierpniu.
Wierzba mandżurska u ciebie tak fajnie wygląda. Nie wiem czy sa jej jakieś odmiany, czy to może zależy od podłoża, w którym rośnie. Bo widziałam po sąsiedzku to taka wybujała, jeszcze przycięli ją równo od góry - wygląda jak miotła. A twoja taka śliczniutka. Ja posadziłam u siebie w poprzednim sezonie i jeszcze jest malutka. Czyli teraz by ją trzeba przyciąć?