Moje "zaczarowane" kwiaty - kolekcja Haliny - 1cz.
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 25 mar 2009, o 16:55
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Halinko jestem pełna uznania dla Ciebie, ja chyba bym się bała czy sobie poradzę , mnie przestraszyłyby już same nazwy he he.
W każdym razie trzymam kciuki żeby dobrze rosły, oraz szybko kwitły.
Marzyło by mi się takie dendrobium.
Masdevallie mam /inna odmianę/ ale za chiny nie mogę trafić w jej wymagania, próbowałam wiele, ostatnio ledwie ja odratowałam z wielkiej kępy zostało kilka łodyżek.
W każdym razie trzymam kciuki żeby dobrze rosły, oraz szybko kwitły.
Marzyło by mi się takie dendrobium.
Masdevallie mam /inna odmianę/ ale za chiny nie mogę trafić w jej wymagania, próbowałam wiele, ostatnio ledwie ja odratowałam z wielkiej kępy zostało kilka łodyżek.
Pozdrawiam Mirka
Moje wątki
Moje wątki
- orange30
- Od: 27 paź 2007, o 22:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Mirko myślisz, że ja taka "szkolona" w temacie Masdevallia i inne? hi hi
Najpierw kupiłam a teraz będę zdobywać wiedzę na jej temat. Muszę przyznać szczerze, że czekam na Asię(Art) aż wróci z urlopu i będę ją męczyła na temat uprawy, bo ona ma żółciuchną i ślicznie jej rośnie 
W czym tzn. w jakim podłożu Twoja "siedzi"? Chciałam swoją przesadzić, ale nie mam pojęcia w czym jej będzie dobrze?
Przesadzałam dzisiaj (oprócz Masdevalli właśnie) wszystkie swoje nowości i byłam w szoku:( Takiego świństwa jeszcze nie widziałam w doniczkach jak tym razem:( Były to roślinki z różnych źródeł i wszystkie miały wrrrrrrr......... w doniczkach
Ale już są w nowym podłożu, teraz niech tylko spróbują nie rosnąć :P hi hi

W czym tzn. w jakim podłożu Twoja "siedzi"? Chciałam swoją przesadzić, ale nie mam pojęcia w czym jej będzie dobrze?
Przesadzałam dzisiaj (oprócz Masdevalli właśnie) wszystkie swoje nowości i byłam w szoku:( Takiego świństwa jeszcze nie widziałam w doniczkach jak tym razem:( Były to roślinki z różnych źródeł i wszystkie miały wrrrrrrr......... w doniczkach

- orange30
Renatko ale zbieg okoliczności, akurat teraz byłam u Ciebie oglądać, czy już wstawiałaś jakieś Twoje kwitnące osiągnięcia 
Miałam Ci pisać o zajrzeniu w podłoże u tych Twoich, ale już się dowiedziałaś z mojego wątku
Kupiłam sobie wczoraj na pocieszenie nowego kwiatucha, ale nie miałam czasu zrobić fotki

Miałam Ci pisać o zajrzeniu w podłoże u tych Twoich, ale już się dowiedziałaś z mojego wątku

Kupiłam sobie wczoraj na pocieszenie nowego kwiatucha, ale nie miałam czasu zrobić fotki

- orange30
No właśnie Renatko oby był chętny i ponawiał kwitnieniarenata75 pisze:Halinko, piękny okaz wybrałaś, oby był chętny do kwitnienia i długo Cie cieszył. ;:12
Pozdrawiam :P

Oto przykład ponownego kwitnienia

Pęd jest bardzo wysoki jak na domowe kwitnienie (u mnie) i ma jeszcze trzy boczne rozgałęzienia z pąkami