Kocham ogród i wszystko z nim związane cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Awatar użytkownika
beacia0088
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 lis 2013, o 20:18
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Kocham ogród i wszystko z nim związane cz.2

Post »

ASK_anulla Aniu mój mąż kupił (ja sobie zamówiłam i wybrałam a on zapłacił) mi już wcześniej róże(do ogródka ) na urodziny,dzień kobiet i imieniny bo ma wszystko bez mała razem a te kwiatuszki to dostałam od wujka i mojej mamy bo męża niestety nie ma .Mój prezent od męża dojdzie po święta z FB.Ja domowe kwiaty też lubię i miałam ich dużo i mam, bo jak nie miałam ogrodu to w domu wynagradzałam sobie właśnie kwiatami domowymi .Teraz staram się pogodzić te na zewnątrz i wewnątrz opieką ,choć tych domowych mam sporo mniej kosztem ogrodowych :)

Czosnek

Obrazek

hiacynt

Obrazek

ostróżka już się wychyla

Obrazek

krokusiki jakoś się nie spieszą,chyba im zimno

Obrazek

Obrazek

zastanawiam się co to może być czy piwonia czy serduszka ,ale chyba to drugie

Obrazek

żonkile czy narcyzy zawsze mam problem maja już poduszki kwiatowe w obu kępkach

Obrazek

Obrazek

hosty też już zaczynają pokazywać łebki

Obrazek

forsycja

Obrazek
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Beatko, sporo już tych oznak wiosny!!
Fajnie.Świetne , ostre, dokładne zdjątka.Z przyjemnością się je ogląda ;:108 ;:108
Awatar użytkownika
ASK_anulla
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 cze 2013, o 13:44
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Tak, to może być. Szkoda, że nie mam żadnego wujka.
Wiosna ruszyła u Ciebie na całego. Aż miło popatrzeć na kolorowe pąki.
Ja mam areszt domowy - z zawirusowanymi dziećmi (od B. Narodzenia nie chodziły do przedszkola dłużej niż tydzień bez przerwy). W związku z tym buszuję po szkółkach różanych - ja mam urodziny jesienią ;:109 . Czuję, że prezent będzie luksusowy, o tak :!:
Pozdrawiam, Anna.
Jak mówi prof. Bralczyk jest różnica, kiedy robimy komuś łaskę, a kiedy laske... Używajmy polskich znaków!
Potencjalny ogród Anulli cz. 2
Awatar użytkownika
slila1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 maja 2009, o 19:05

Post »

Roślinki się budzą, czyli przedwiośnie rozpoczęte. Niedługo pąki otworzą się i ogród będzie kolorowy.
Pozdrawiam Lidka "Jest mowa kwiatów tajemna i cicha". Wincenty Pol
Moje wątki.
Moja działka cz.9
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06

Post »

Witaj Beatko ;:196
Pięknie u Ciebie ;:63 wszystko już ruszyło , jeszcze chwila i będzie kolorowo ;:333
Zdjęcia robisz wspaniałe ;:215
Pozdrawiam i ;:3 ;:3 życzę ;:168
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Beatko tylko słońca trzeba zarówno kolorowym, jak zielonym. Wiosnę widać, na rabatach, ale ciepło potrzebne. ;:108 Zdjęcia mistrzowskie. ;:138
Awatar użytkownika
Michasia1
200p
200p
Od: 6 lis 2014, o 22:03

Post »

Beatko
Wiosna pomału zawitała do Twojego ogrodu. U mnie też coś zaczyna się dziać. Ale jak to mówią szału nie ma
Awatar użytkownika
sweetdaisy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2015, o 19:21

Post »

Śliczne oznaki wiosny no i fotki oczywiście śliczne ;:333
To różowe wyłażące to serduszka, u mnie też jako jedna z pierwszych rwie się do życia ;:108
Pozdrawiam, Zuza
----------------------------
Słoneczny kawałek mojego miejsca na ziemi I, II, III
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lip 2014, o 15:28

Post »

Beatko wiosennie już u ciebie ;:333 U mnie dopiero jedna hosta kiełek pokazała, inne jeszcze śpią w najlepsze. To coś to chyba serduszka, bo ja mam podpisaną i identycznie wygląda jak u ciebie.
Awatar użytkownika
beacia0088
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

anabuko1 Aniu wiosnę zbliżającą się już widać po woli i z dnia na dzień coraz bardziej i coraz więcej.Pogoda zwariowana jeden dzień ciepła i słoneczka aż chce się żyć a na drugi dzień temperatura minusowa i śnieg.I bądź tu mądrym ;:223 Zdjęcia wynagradzają mi niemożność pracy w ogródku póki co .No i nie wiem jak wy ,ale ja mam masę mrówek jak jest już ciepełko ,normalnie mrowiska .

nie wiem czy będzie je widać

Obrazek

ASK_anulla Aniu wiosna ruszyła, tylko ma jeszcze niepotrzebne przeszkody ,ale to dopiero marzec więc ma jeszcze prawo zima nas nawiedzić ,choć lepiej by już było jak by sobie poszła w ciorty ;:224 Mam nadzieje,że wirusy już odpuściły i ty masz już więcej czasu na przyjemności ,oby dzieci już nie chorowały :)Jesienią można więcej roślinek wybrać choćby na urodzinki :wink:

krokusiki już rozwinęły pączki i cudnie wyglądają

Obrazek

Obrazek

na razie jeden zakwitł,ale jest szansa ,że jeszcze coś się pojawi

Obrazek

slila1 Lidziu mam nadzieję,że to nastąpi jak najszybciej,wszyscy tego już pragniemy :)

szafirki już się zaczynają pokazywać

Obrazek

tulipanki i żonkile już coraz większe

Obrazek

Obrazek

TerDob Tereniu już wszystko zaczyna pchać się do światła i budzi się ze snu zimowego.Oby już tylko coraz więcej tego słoneczka było ;:108 Dziękuję i ciesze się,że zdjęcia nadal się podobają :)

serduszki pojawiły się w kolejnym miejscu

Obrazek

nie jestem pewna,ale chyba korona cesarska,oby byłabym szczęśliwa .Kupiłam dwie na próbę i jest coś takiego w dwóch miejscach,więc chyba raczej to :tan

Obrazek

śniadek czy jakoś tak ;:131

Obrazek

cyma2704 Soniu dziękuję :)
Potrzeba słońca i to dużo,ale liczę na to,że już niedługo nam się nasze prośby i błagania o słoneczko oraz ciepełko się spełnią .

sasanki już zaczynają się pokazywać

Obrazek

tego podbiału sporo mam i chyba muszę to usuwać

Obrazek

Michasia1 Żanko zawitała ,ale chciało by się więcej.No cóż trzeba się cieszyć z tego co jest ,choć mam nadzieję ,że tej wiosenki będzie już coraz więcej.U mnie też jeszcze szału nie ma :)

wiśnia ozdobna

Obrazek

modrzew

Obrazek

sweetdaisy Zuziu Zuziu dziękuję :)
Już teraz wiem ,że serduszka ,sama ja rozsadziłam a potem zapomniałam,ale tak już mam ;:306

iglaczki

Obrazek

Obrazek

clem3 Małgosiu wiosna już tuz tuż .Teraz to się zacznie jak pogoda pozwoli :)
Słoneczka nam potrzeba :)

Obrazek
Awatar użytkownika
Rozana
1000p
1000p
Od: 20 wrz 2014, o 09:30

Post »

U mnie nie widać sasanek ani serduszek. Oby wzeszły bo się zaczynam martwić/.
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Beatko i doczekałyśmy słonka. ;:215 Krokusy od razu pięknie zaświeciły na rabatach. ;:oj Parę dni ciepła i już plecy będą boleć, a my będziemy zadowolone. ;:306
Awatar użytkownika
sweetdaisy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2015, o 19:21

Post »

Beata, mrówy widać, co prawda trzeba się dobrze wgapić, ale widać ;:108
Serduszka w mojej ulubionej fazie wzrostu.
No i jesteś kolejną osóbką której korona cesarska się pokazuje, a moich wciąż ani widu ani słychu :?
Pozdrawiam, Zuza
----------------------------
Słoneczny kawałek mojego miejsca na ziemi I, II, III
Awatar użytkownika
witch
1000p
1000p
Od: 9 cze 2013, o 10:16

Post »

Moją koronę M wykopał na jesieni, schował w wiadrze pod ziemią i mchem. Stała w przedsionku. Teraz wystaje z wiadra na pół metra i chce kwitnąć... ;:oj :D
Awatar użytkownika
beacia0088
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kochani dziękuję,że zaglądacie .Ja wpadam na chwilkę bo w końcu mam fachowców co robią mi tą pod przybitkę.Mięli zacząć w styczniu to zjawili się dopiero w tym tygodniu,bez komentarza...
Doznałam szoku jak zobaczyłam ,ile tego syfu tam było jak rozcięli folię i to wszystko wyleciało ;:223 Masakra jaki syf i bałagan mam na podwórku i boję się czy zdążę to wszystko posprzątać przed świętami bo oni mają skończyć dopiero koło środa czwartek w przyszłym tygodniu .Ptaki zdziwione bo zastawiają im a u mnie to chyba wszystkie ze wsi wprowadziły się pod mój dach .Ale już mam nadzieję,że poszukają sobie innego lokum i nam dadzą spokój .Może uda mi się jakieś fotki cyknąć choć nie jestem pewna czy to dobry pomysł z tym bałaganem ,ale zobaczę.
Kochani fajnego ,słonecznego i ciepłego dzionka życzę ;:3

Rozana Marto wzejdą .U niektórych wszystko wcześniej wychodzi u innych później.U mnie też za wybitnie się nie spieszą w porównaniu do innych co już wcześniej im coś zaczęło wyłazić z ziemi czy też kwitnąć.Myślę,że będzie okej i zaczną się pojawiać jak tylko troszkę więcej słoneczka zobaczą :)

cyma2704 Soniu w końcu zaczyna nas to słoneczko lubić i oby coraz bardziej nas lubiło i świeciło.Jak tylko na dłużej u nas zostanie to i roślinki szybko się zbiorą do wzrostu na co czekamy i w końcu będziemy miały co robić .

sweetdaisy Zuziu ja się obawiam ,że te mrówki niby pożyteczne a dla mnie szkodliwe uszkodzą mi roślinki jak w zeszłym roku.Jest ich dużo więcej niż w było ostatnio.Nie można stanąć na chwilę w miejscu bo już łażą po człowieku.Zastanawiam się jak ja tam chwasty powyrywam ;:223 Koronę cesarską mam pierwszy raz i bałam się czy u mnie się uda jej doczekać.Mam tylko nadzieję,że te przymrozki w nocy im nie zaszkodzą .U ciebie też się pojawią :)

witch Agnieszko to masz chociaż pewność ,że zakwitnie i będzie pierwszą koroną cesarską kwitnącą od wszystkich.No i szybciej będziesz się cieszyć jej pięknym widokiem :)

I mam pytanko jak sądzicie,czy mogę już magnolie odkryć bo mam je owinięte ?
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”