Zielono i kolorowo - będzie cz 4.

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
alicjad31
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lip 2013, o 20:38
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Zielono i kolorowo - będzie cz 4.

Post »

Aniu ,oczywiście . Z korą jest tak jak np. jeść masło czy margarynę i za jakiś czas dowiemy sie ,że jednak kora jest ''zdrowa '' ;:306
Pisząc u Ewy miałam przed oczami Twoje piękne zdrowe róże ;:333 . Ja kory nie stosuje ze względów finansowych i może tez dlatego ,że wolę gołą ziemię chociaż teraz u mnie o taką trudno :;230 :;230 .

;:167
Pozdrawiam Alicja
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Alu i ja kory nie stosuję przynajmniej powszechnie, trochę pod borówki. Głownie z powodu, że w moim buszu nie miałoby to sensu. Ci co mają korę mają zupełnie inne rabatki. Poza tym nie stosuję chemicznych oprysków róż. Mój ogród jest w zasadzie naturalny. Oglądam angielskie programy ogrodnicze i nie widzę w nich tylu reklam środków ochrony roślin co w naszych ....właściwie to prawie wcale. Za to jak to robić w sposób naturalny jest wiele przepisów. Jedynie stosuję spray na szerszenie, bo mam uczulenie i jak prysnę nim to śmierdzi w ogrodzie przez parę godzin ;:oj
U mnie niestety śmierdzi gnojówkami :;230
Awatar użytkownika
alicjad31
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Marysiu no właśnie te reklamy tych środków chemicznych ni jak sie maja do tego co w programie ogrodniczym ,gdzie podsumowując czyjś ogród wypunktowują eko -pozytywy .U mnie w ogrodzie też nie ma chemii no może kupię coś na mrówki bo mam jakąś plagę i zaczynają robić kopce .Na mszyce zrobiłam oprysk z mydła .
Tak sobie jeszcze myślę jak tu pozbyć sie pokrzyw w ekologiczny sposób bo na ich miejscu chciałabym posadzić dobrą odmianę truskawek .
Marysiu na wsi musi śmierdzieć gnojówką ;:306
Pozdrawiam Alicja
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Alu jak masz żyzną glebę bogatą w azot to nie pozbędziesz się łatwo pokrzyw, ale trzeba zacząć od wybrania najlepiej widłami rozłogów a potem plewić, plewić, plewić :;230
Alu ale na wsiach ludzie pozbyli się gnojówek, bo im śmierdziało ;:oj i teraz jak u mnie czuć pokrzywówkę to trochę mi wstyd przed sąsiadem albo gośćmi ;:202
Awatar użytkownika
alicjad31
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Marysiu nie ma sie czego wstydzić . Ja zawsze uświadamiam ludzi kiedy słyszę ,że przyszli na wieś dla świeżego powietrza ,
a tu u sąsiada świnie i różne inne rzeczy im śmierdzi .Mówię wtedy ,że mieszkają na wsi i tak dalej ...........,
A za ekologiczny sposób pozbycia się pokrzyw dziękuję ;:306
Pozdrawiam Alicja
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witaj Aluś ,ja tam lubię zapach wsi ,chociaż nigdy na stałe w niej nie mieszkałam,ale pobyty u moich ukochanych dziadków,sprawiły ,że bardzo polubiłam takie miejsca i chętnie na wieś zajeżdżam na grzyby ,gdzie mieszkam sezonowo i mam pod nosem gospodarstwo z krowami i 200 szt świń ,kury i koguty ,które mnie co rano budzą ,bo taki jest rejwach,pozdrawiam i miłego dnia życzę ;:196
Awatar użytkownika
alicjad31
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Martuś witaj takich gospodarstw niestety coraz mniej ,a szkoda .Zazdroszczę ci tych chwil na prawdziwej wsi .Ja mieszkam na wsi ,ale to wieś tylko z nazwy ,aż boje się pomyśleć ,że być może za kilka lat będzie miastem :? również pozdrawiam i miłego dnia życzę ;:196
Pozdrawiam Alicja
Awatar użytkownika
Pulpa222
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 kwie 2010, o 08:45

Post »

Alu, ale ja też nie widzę innego wyjścia z pokrzywami, jak tylko je wykopywać ;:108 . Wiesz, jakie będą w tym miejscu 'truskawy'?. Dużo tych pokrzyw terytorialnie?. Potem na kompost - będzie wyśmienity ;:173 . Wcale teraz nie żartuję ;:185 .
Pozdrawiam Ania
"Niebezpiecznie jest mieć rację w sprawach, w których ustanowione władze się mylą." Voltaire
Ogród "po 30-tce" Cz.I, Część II , Część III aktualna,Tillandsie są ? dla leniwych
Awatar użytkownika
alicjad31
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu będzie ze sto metrów kw. .Ziemię mam dobrą ,a jeszcze tak jak piszesz wzbogacona dodatkowo :D
Maż dzisiaj powiedział ,że nie może już patrzeć na te łąkę ,a ja mu na to ,żeby zamknął oczy ;:306
Pozdrawiam Alicja
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

I ja tak uważam, gnojówka na wsi nie śmierdzi, ona pachnie wsią, ja tam lubię zapach wsi, jest taki prawdziwy, naturalny ;:215
Awatar użytkownika
Pulpa222
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dobrze, że zapytałam, zanim zadeklarowałam, że pomogę usunąć te pokrzywy ;:223 . A jeszcze chciałam zabrać pokrzywy; ale by była kupa, pewnie cały wóz ;:oj . Ale by było 'azotowego' kompostu ;:7 .
No cóż, jak to mówią: 'nie te lata, nie te oczy' - nie dałabym rady, a szkoda ;:174 .
A łąka, jak łąka, co tu patrzeć - normalka ;:108 .
Pozdrawiam Ania
"Niebezpiecznie jest mieć rację w sprawach, w których ustanowione władze się mylą." Voltaire
Ogród "po 30-tce" Cz.I, Część II , Część III aktualna,Tillandsie są ? dla leniwych
Awatar użytkownika
alicjad31
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Iwonko :D

Aniu dzięki ,że pomyślałaś ,ale damy radę :D znaczy ja dam :wink: czekam tylko na więcej wolnego .
A swoją drogą to łąka jak się patrzy ;:224
Mężowi chodzi o to ,że nic biedaczysko nie może pomóc ,a swoja drogą będzie super sianko :heja ,albo kompost .
Pozdrawiam Alicja
Awatar użytkownika
Pulpa222
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

'Sianko', brzmi ciekawie... ;:224 . Pomarzyć dobra rzecz :;230 .
Pozdrawiam Ania
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Dziewczyny, ale te pokrzywy to chyba przed kwitnieniem trzeba na kompost, bo obawiam się że nasiona są bardzo żywotne. A co z kłączami rozłożą się?
Awatar użytkownika
alicjad31
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Marysiu słuszna uwaga ;:108
Pozdrawiam Alicja
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”