Sezon twórczy u kochammmkwiaty

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
anym
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 kwie 2013, o 19:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Sezon twórczy u kochammmkwiaty

Post »

Aguś :wit takie prezenty do sama radość, piękne i praktyczne ;:215
Twój Franek taki bialutki i czyściutki moja biała Princessa gdy wraca z łazęgi to jej nie mogę poznać. Nie wspomnę już o kaloryferze który okupuje jak wraca. Cóż...jak się kocha to się i sprząta.
Pozdrowienia przesyłam :wit
Wierzę, że są kwiaty, które się rodzą z spojrzeń ludzkich oczu. Anka
Moje wątki, Aktualny
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2008, o 13:01

Post »

Aguniu witam w nowym tygodniu, u mnie piękne słoneczko a więc humor świetny.
Walenty wie co sprawia ogrodnikowi radość :wink:
Ściskam i tulę do ;:167
Awatar użytkownika
Bufo-bufo
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 lip 2009, o 20:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Piach i glina wymieszane razem chyba są całkiem dobrym podłożem, a jeśli dodać jeszcze kompostu, no to chyba super dla większości roślin. Co innego gdy piach na górze, a glina na dole..Mi irgi się podobają, ale z odchwaszczaniem szczególnie tych płożących jest kłopot, dlatego w zeszłym roku położyłam włókninę (wyjątkowo) i wysypałam korę, niestety zrobiłam to pod kilkuletnim krzewem więc nie wszędzie włókninę mogłam położyć (gałązki się ukorzeniły).
Awatar użytkownika
Ave
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 kwie 2008, o 12:11

Post »

Z wielkim zainteresowaniem będę śledziła powstawanie nowego image skarpy. Ciekawe jakie ostatecznie rozwiązanie wybierzesz.
Słonko i zapowiedź wiosny ładuja nasze zielone akumulatorki nalepiej... juz za chwilę znów będziemy grzebać w ziemi. Tez mam sporo planów "modernizacyjnych", ciekawe co z tego wykonam, bo planują zawsze duuużo, ale potem z realizacją jakoś kiepsko :;230
Awatar użytkownika
Kochammmkwiaty
1000p
1000p
Od: 25 maja 2012, o 09:30
Kontakt:

Post »

Witajcie,

niestety ok 5 dni przerwy od FO daje się we znaki z zaległościami.

Powoli przymierzam się do cięcia większych krzewów i drzew w ogrodzie - sprawdzałam pogodę do 5 marca ma być pow 3 do 6 stopni.
Jutro wybieram się po nasionka jednorocznych i pomidorów .

A oto co zobaczyłam w ogrodzie

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

cdn...
Agnieszka :) wątki: cz1 ,cz2,cz3 - aktualna
"Tylko od Ciebie zależy jak będziesz się czuła w swoim życiu"
Awatar użytkownika
asma
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 wrz 2011, o 12:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Do jutra Agnieszko :wit Wiosenka się pcha do naszych ogródków :tan
Awatar użytkownika
dorcia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2011, o 13:58

Post »

Zauważyłam,że coś Cię mało na forum ,roślinki już pchają sie na ten świat ,piękny widok ;:215
Awatar użytkownika
Ave
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 kwie 2008, o 12:11

Post »

Wiosnę, wiosnę masz ;:138
Awatar użytkownika
Kochammmkwiaty
1000p
1000p
Kontakt:

Post »

Przeszłam się dzisiaj po działce - i zrobiłam takie oczy :shock: na ilość pracy i cięcia - a najwięcej pielenia jakie mnie czeka po zimie.
Uradował mnie milin i trytoma - zapomniane i nieprzykryte przeze mnie przezimowały dobrze, podobnie róże , 2 są podejrzane - te duże przesadzane na jesień, wyglądają jakby zeschły - ale zobaczymy,

Zasmuciła mnie mahonia wyglądająca najgorzej po zimie odkąd pamiętam ją w ogrodzie. Ma pełno zeschłych liści - winą z pewnością były zimowe wiatry, które często wiały co przyniosło taką a nie inną szkodę. Skarpa wygląda tragicznie - myślę jak usunąć tą irgę aby było łatwo, szybko i bez szkody dla bocznych roślin - masakra jakaś - jak to zrobię będę wielka ;:306

Ale co tam siłę mam prawda ? :)
Obiecuje nie zaniedbywać FO - siedzę nad dwoma sporymi projektami - już ogarniam , ale pracy na najbliższy miesiąc jest sporo - ale jestem już prawie w połowie i to cieszy :)

Ave witaj kochana - cieszę się z odwiedzin :) Tak wiosnę mam - jeszcze taka nieśmiała niewielka - ale mam. Czas zakasać rękawy i ruszyć na ogród - może piątek, sobota - tak planuję :) Zapraszam Ciebie do oglądania moich poczynań - może coś z tego będzie. Muszę opracować w miarę sensowną metodę usunięcia irgi i mało inwazyjną dla skarby i roślin sąsiednich :)

Dorotko - tak roślinki się pchają - nieśmiało. Tak jak pisałam powyżej - wciągnęły mnie 2 projekty zawodowe - sporo pracy , wielka niewiadoma ;:224 sporo pracy przede mną - ale najgorsze chyba za - ogarnąć to psychicznie ;:306 obiecuję już nie zaniedbywać :)

Asiu bardzo się cieszę ;:167

Olu ja jakoś przez tą skarpę nie polubiłam irgi ;:185 Pewnie w wersji płożącej na rabacie wygląda piękna, przycięta trzymana w ryzach. Pewnie i ja bym ją pokochała gdybym na skarpie posadziła ją u dołu a nie u góry - a tak odsłania dolne partie ligustru posadzonego piętro wyżej przy płocie, oplata świerki Conica i wychodzi tu i ówdzie na skarpie w niespodziewanych miejscach.
Ta część skarpy jest w miarę poprawnej kondycji glebowej - kiedyś przemieszałam jeszcze czarnoziem z tą ziemią i piachem, gorzej jest na części koło szopki (kiedyś pokazywałam zdjęcia) - tam jest praktycznie sam piach - wymiana nie dała rezultatu - za duże koszty , zbyt duży spadek , brak miejsca do zwiezienia takiej ziemi i inne problemy przesądziły, że posadziłam tam już rośliny, efekt jest taki, że dopóki nie zarosną brzozy, które będą rzucały minimalny cień na skarpę do 14 :00 jest patelnia. Ale brzozy już coraz większe - także jestem dobrej myśli.

Aguś witaj - tak mój Walenty - dba o moje kwestie ogrodnicze wie, że to moja pasja i miłość. Ale ja uwielbiam otrzymywać książki - to mój najlepszy prezent pod słońcem a przede wszystkim ogrodnicze. Ciepło przytulam i jeszcze raz dziękuję Ci za pomoc.

Aniu oj niech cię nie zmyli białe futro Stefanka na zdjęciach - łapska ma jak syn węglarza :) Jak wraca ze spaceru jest koloru burego - w zależności gdzie się wałęsał - najgorzej jak ktoś zapomni i go zamknie w kotłowni gdzie jest węgiel - wtedy ma przymusowe wietrzenie i czyszczenie na dworzu :) Ostatnio ma jakieś humory i bije starszego kota - nie wiem może to jakieś hormony wiosenne (jest przed kastracją).

athshe - zawsze można posypać korę , włókninę , a jeżeli chwasty wychodzą sporadycznie - nie powinno być problemu.
Ja mam dwa powody - wizualne i trudności w pielęgnacji. Jak lubisz irgę to ją trzymaj i pielęgnuj :)

Agness - Aguś rozumiem - powiadom mnie proszę aby mi nie uciekło ;:167 z niecierpliwością czekam - tak Walenty ma wielkie serce :)

magdalek11 ciepło witam nowego gościa - bardzo mi miło, rozgość się :) i pozostań na dłużej :wit

Pauli tak oznaki wiosny są i nie ma dwóch zdań - wiosna idzie. Trzeba zakasać rękawy (coś co lubimy my ogrodnicy) i powoli opracować plan działania - bo jak pogoda i temperatura pozwala i daje zielone światło to trzeba korzystać.
A pracy sporo - oj sporo...Stefek - łobuz jeden - on uroczo wygląda jak śpi, ale jak psoci to rogi można mu przyprawić.

Dziękuję Wam wszystkim za odwiedziny ;:167
Awatar użytkownika
asma
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aguś-te różyczki przesadzane na jesień regularnie podlewaj-koniecznie ;:196 to podstawa ,żeby sie przyjęły.
Budke przenieś na garaż -co roku trzeba ja czyścić i wyrzucać stare gniazdko,żeby nowe ptaszki się zasiedliły.Weź cie pod uwagę montując budkę:)) ;:196
Awatar użytkownika
Kochammmkwiaty
1000p
1000p
Kontakt:

Post »

Asiu - tak wiem - te róże podlewałam- ale dziwnie wyglądają - :roll: one miały 5 lat więc już były wiekowe.
Co do budki - jeszcze nic się nie zagnieździło w zeszłym roku.
Stwierdziłam jednak, że budkę powieszę na sośnie wysoko tam kocur nie wchodzi i jest zacisz .
Przy garażu jest łyso i tłoczono nie wiem czy by się tam zagnieździły - postaram się dzisiaj wykonać tą operację.
Awatar użytkownika
asma
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

dobrze ją przymocuj i skieruj otworkiem na południowy wschód ;:108
Awatar użytkownika
UlaL
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 cze 2013, o 23:30

Post »

Agnieszko, u Ciebie już wiosna, tyle roślinek pragnie ;:3 , i niech tak już zostanie. U mnie podobnie, wawrzynek ma też takie pączki i tulipanki wychodzą, tylko się cieszyć. Ja na razie nie mogę pracować w ogrodzie, ale to zaczeka. Pooglądać tylko chodzę.
Miłego dnia
Awatar użytkownika
gogo76p
500p
500p
Od: 23 maja 2012, o 18:54

Post »

Aga pozdrawiam wiosennie choć słoneczka u mnie dziś mało :wit
Awatar użytkownika
asma
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Agnieszko ;:196 ślicznie DZIĘKUJĘ ZA ZAOFEROWANA POMOC I ZAKUPY ZIEMI i za roweryk dla znajomej wnusi ;:cm
Bardzo fajnie spędziłam czas z Tobą i cieszę się ze spotkania ;:4 było milusio i smacznie choć rozbolało mnie później brzusio :wink: to zapewne z łakomstwa :;230
Pozdrawiam i do kolejnego spotkanka ;:196
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”