Mój zielony świat

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
baasik
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 29 sie 2013, o 16:23
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Mój zielony świat

Post »

anym pisze:Basiu ja pierwszy raz będę przechowywała alstromerie w piwnicy, zobaczymy jak to zniesie
Hmm ;:131 to w końcu wykopać, czy nie wykopać - oto jest pytanie? ;:24
Awatar użytkownika
anym
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 kwie 2013, o 19:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Ewka rudziki uwielbiają owoce derenia, szkoda, że nie mam odpowiedniego aparatu. Dereń rośnie blisko tarasu, zdjęcia na pewno byłyby rewelacyjne ;:108

Aniu nie wyobrażam sobie jesieni bez rudbekii, są niezawodne kwitną do samych mrozów ;:138

Grażynko początkowo cięłam winobluszcz, żeby się zagęścił, ale od kilku lat pozwalam mu się rozrastać bo niestety musiałabym wchodzić na drabinę. Gdy zaczyna się czerwienic jest naprawdę malowniczy ;:108

Alicjo dziękuję Ci kochana ;:196

Agnieszko dziękuję ;:196 jesień jest piękna a rudbekie to nieodzowne kwiaty o tej porze roku, cudownie ubarwiają rabaty ;:138

Teresko jesień wkracza do naszych ogrodów i to dużymi krokami, rabaty z letnimi kwiatami niestety już smutne. W tej chwili trawy, rudbekie i aksamitki królują w moim ogrodzie

Comcia witam serdecznie nowego gościa ;:168 zaraz biegnę obejrzeć Twoje ogrodowe piękności :heja

Ewuniu-Rozalko dziękuję kochana ;:196 za wszytkie milusie słowa, pozdrawiam i przesyłam ogromnego buziaka ;:196

Beatko jesień potrafi być piękna, prawda?

Alinko dziękuję Ci moja sąsiadeczko ;:196 jest mi bardzo miło,że do mnie zaglądasz ;:138 buziaczek ;:196

Aniu przez wiele lat mąż pryskał ścieżki kamienne, teraz jest mi szkoda pięknego mchu który wyrasta między kamieniami i po deszczach staram się ręcznie usuwać chwasty ;:108

Misiu kochana jak mogłabym o Tobie i Twoim ogrodzie zapomnieć ;:196 Jest taki piękny i masz taką oszałamiającą ilość roślin. Mam nadzieję, że wzajemnie będziemy odwiedzać się jeszcze częściej

Basiu wykopuj kochana ;:108 chodziło mi o to, że dwie zimy miałam ją w nieogrzewanym pokoju a w tym roku pójdzie do piwnicy z powodu wielkości

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Wierzę, że są kwiaty, które się rodzą z spojrzeń ludzkich oczu. Anka
Moje wątki, Aktualny
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2008, o 13:01

Post »

Aniu jeszcze raz dziękuję za skarby które dostałam od Ciebie...jesteś kochana ;:167
Proszę o wiadomość na PW.
Awatar użytkownika
asta6265
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 sty 2012, o 12:01

Post »

Piękna, kolorowa jesień - pozdrawiam cieplutko.
Mój kawałek świata
Pozdrawiam Anka
Awatar użytkownika
misia53
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 paź 2011, o 00:32

Post »

Aniu ,czy wiesz jak nazywają się te niebieskie kwiatuszki z ostatniej fotki,hortensje bardzo ładnie się przebarwiają lubie ten okres ,szkoda tylko ze lato tak szybko przemija i nie chce nawet myślć ze to niedługo zbliza nam się zima.
Mój ogród - moje marzenie
Moje nadwyżki
https://plus.google.com/photos/11666739 ... 490/albums" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
Kochammmkwiaty
1000p
1000p
Od: 25 maja 2012, o 09:30
Kontakt:

Post »

przepiękna świecznica - rabaty bardzo ładnie dobrane kolorystyczne i takie zwiewne.

Co to za niebieskie cudo na ostatnim zdjęciu ?
Agnieszka :) wątki: cz1 ,cz2,cz3 - aktualna
"Tylko od Ciebie zależy jak będziesz się czuła w swoim życiu"
Awatar użytkownika
Tajka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2010, o 17:32

Post »

Aniu witaj. :wit
Mnie także te niebieskie kwiatuszki zauroczyły, ciekawa jestem, czy bylinowe, czy jednoroczne. Mają nie powtarzalny kolorek . Trawy w weekend nie udało mi się wykosić, ciągle co chwilę deszcz o sobie przypominał.;:138
Bardzo pomysłowo obsadziłaś altankę winobluszczem, za chwilę, będzie wyglądała, jak gdyby płonęła.
Miłego dnia Ci życzę, ;:196 u mnie właśnie pokazało się piękne słoneczko. :D
Awatar użytkownika
emma1966
500p
500p
Od: 12 wrz 2012, o 17:34

Post »

Piękna kolorowa jesień u Ciebie ;:oj .Cudny masz ogród tak różnorodnie w nim :D .
Awatar użytkownika
zuzanna2418
1000p
1000p
Od: 15 maja 2013, o 09:59

Post »

Po przyjeździe już u Ciebie byłam, ale tak na szybko. Teraz sobie zrobiłam jesienny spacer, kolory przecudne, wczesna jesień w całej okazałości. Winobluszcz całe lato mnie wkurza, bo rozrasta się szybko, włazi, gdzie go nie proszą, ale teraz oczu od niego nie można oderwać :)
Zuzanna Ten, kto się śmieje, ten ma nadzieję :) Nie porzucaj, nie rozmnażaj - sterylizuj
moje wątki miastowe i wiejskie
Awatar użytkownika
anym
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 kwie 2013, o 19:01

Post »

Aguś niema za co dziękować, bardzo się ciesze, że sprawiłam Ci radość ;:196

Aniu wpadłaś jak wicher i już Cię nie ma, dziękuje kochana za wizytę i pozdrawiam cieplutko ;:196

Misiu to jest facelia dzwonkowata, roślinka jednoroczna, można siać ją dwa razy w sezonie bo ma krótki okres wegetacji. W przyszłym roku kupie większą ilość nasion i posieje w każde wolne miejsce na rabatach. Kolor jej dzwonków jest piękny, każdy kto do mnie przyjeżdża pyta co to za cudo ;:108

Aguś-Kochammmkwiaty dziękuję ;:196 staram się zestawiać kwiaty i inne nasadzenia aby ze sobą fajnie współgrały. Jednak często zdarza się, że wsadzam kwiaty gdzie tylko mam wolne miejsce, wtedy na jesieni znowu kombinuje.
Niebieskie cudeńko to facelia dzwonkowata, drobniutka roślinka jednoroczna. Warto ją posiać w ogrodzie, bo kolor dzwonków jest niesamowicie wyrazisty, w połączeniu z innymi niskimi roślinami pięknie wygląda ;:108

Tajeczko witaj, niesamowicie mi miło,że mnie odwiedzasz ;:196 a kwiatek o który pytasz to facelia dzwonkowata, roślinka jednoroczna. Warto znaleźć dla niej w ogrodzie skrawek ziemi i posiać, bo kolorem kwiatów zniewala ;:108

Emmo dziękuję ;:196 staram się aby w moim ogrodzie było różnorodnie i o każdej porze roku kwitły jakieś kwiaty

Zuzka witaj kochana ;:196 mój ogród jest zawsze otwarty dla Ciebie, spaceruj do woli.
Mój winobluszcz też broi włazi już na wierzbę i zauważyłam, że jego pędy płożą się po ziemi. Mimo tego nie można mu odmówić uroku o tej porze, w połączeniu z żółtą pecherznicą, która rosie przy altanie wygląda niesamowicie

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Wierzę, że są kwiaty, które się rodzą z spojrzeń ludzkich oczu. Anka
Moje wątki, Aktualny
Awatar użytkownika
alicjad31
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lip 2013, o 20:38

Post »

Aniu pierwsze zdjęcie aż mi dech zaparło, piękne miejsce ;:108
Pozdrawiam Alicja
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2008, o 13:01

Post »

Czy za starcem płoży się tawulec? On na jesień przebarwia się na czerwony kolor?
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Aniu :wit
Śliczna kolorowa jesień ;:108
Piękne hortensje,,rózowiaste, ;:167
A i facelia dzwonkowata śliczniutka taka niebieściuchna ;:333
Awatar użytkownika
terlica
500p
500p
Od: 24 mar 2013, o 07:26

Post »

a jakie żołędzie śliczne! Dużego masz dęba?
Pozdrawiam-Ewa
Awatar użytkownika
Paulii
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 lut 2013, o 15:03
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

:wit Winobluszcz pięknie się przebarwił :D jakoś znajomo Mi wygląda chyba posiadam go w ogrodzie ;:218 przelazł on mi od pola i oplótł suchego modrzewia.
Widzę, że Pani Jesień powolutku wchodzi Ci do ogrodu :D
Pauli :) "To możli­wość spełnienia marzeń spra­wia, że życie jest tak fascynujące"
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”