Witaj Ewuniu Piękną masz jesień Ty grzybki to możesz u siebie zbierać
Śliczne trawki , na ostatnim zdjęciu to co za jedna ???? a jaki dzięcioł śliczny ??? sama robiłaś ?????
Pozdrawiam
Tereniu to Miskant póki co to młoda sadzonka ,ale kwiaty ma na wysokości moich oczu.
Dzięcioła czy też może dudka dostałam od sąsiadki, a co do grzybków to uwierz mi ze zbieram ale akurat takie których u siebie nie chciałabym mieć
Niestety opieńki wkradają się po cichutku i atakują kolejną tuję
Ewuniu Miskant ma śliczny kwiat ja też sadziłam ale teraz jesienią - oby się przyjęły
Nie wiem co Ci poradzić na temat opieniek - toż to paskudztwo , ja kiedyś jak obierałam to resztki wyrzucałam na kompost ale potem wyczytałam że można sobie ogród zapaprać i teraz już jestem ostrożna .
Popytaj mądrych ludzi może Ci ktoś , coś podpowie co z Tym zrobić .
Pozdrawiam i życzę powodzenia
Tak mnie się właśnie wydawało że to dudek bo w tym roku był u mnie w "ogrodzie" i jest dość charakterystyczny
Zdjęcie bardzo slabe robione hybrydą i nic nie widziałam przez wizjer - robione na oślep
Oj ta jesień , ledwo się zaczęła a my już tęsknimy za latem
Pisałaś że nie zakwitła Ci hortensja i powodem był cień , to chyba nie do końca tak jest . Mi pięknie kwitła hortensja stojąca w całkowitym cieniu ( przez cały dzień ani grama słońca ) a dwie inne mające słońce po południu przez dwie -trzy godziny nie zaszczyciły mnie kwiatem Powodem musi być co innego , może za młode a może takie chimerne .
Czerwony dudek super żurawki piękne .
A ja się cały czas zastanawiam, czy ta agro to dobry pomysł. Szczególnie na piaskach.
Bo ciężko sypać nawóz, przecież przez agro nie przejdzie.
Wiem, że chcesz mieć mniej pracy z chwastami, ale ja bym wolała gróbszą warstwe kory, czy ogliwia dać. U mnie to rewelacyjnie spełniło swego czasu zadanie. Do tego stopnia, że nic mi się nie wysiewało, nawet to co chciałam, więc po jakimś czasie, kiedy kora się już częściowo rozłożyła, więcej już nie dokładałam. Chwasty wyłażą, ale sporadycznie daję radę pielić