Sojusz starego z nowym

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Marzenka79
1000p
1000p
Od: 27 lis 2011, o 22:54
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Sojusz starego z nowym

Post »

EEE ja za wrażliwa jestem na zjedzenie takiej sarenki albo innego dzika-jakos mi nie pasuje...
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

A czym się różni sarenka od cielątka albo dziczek od wieprzka? ;:306
EwaM
500p
500p
Od: 1 gru 2007, o 13:19

Post »

Jak ładnie się złożyło :D Wczoraj na obiad konsumowałam gulasz z dostanego kawałka dzika. Był badany naturalmente.
Nie będę kupować nowych roślin. Nie będę kupować nowych roślin. Nie będę kupować... akurat
10 minut
Marzenka79
1000p
1000p
Od: 27 lis 2011, o 22:54

Post »

Marysiu cielęciny nie zjem za nic w świecie,wieprzowinę jem czasami,rzadko,czasem dziubię drób ale i tak mam wyrzuty sumienia-mam grupę krwi a więc z natury jestem jaroszem.
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Marzenko każdy ma swoje smaki ja kiedyś też jadłam bardzo niewiele mięsa, a teraz mi smakuje :wink: i jem więcej, cielęciny nie jem bo jest bardzo droga, ale kiedyś jadłam razem z dziećmi. A dziczyznę uwielbiam! :D Kurczaków sztucznie hodowanych raczej nie jadam ;:185
wybacz Zuziu ;:180
Awatar użytkownika
zuzanna2418
1000p
1000p
Od: 15 maja 2013, o 09:59

Post »

Ja mięsa nie jadłam przez jakieś 8 miesięcy w czasie studiów po obowiązkowych zajęciach w rzeźni... Dziczyzna jest generalnie dużo mniej tłusta a i smak inny, to z uwagi na pobierany pokarm. Dzika badać trzeba obowiązkowo w kierunku włośnicy. Będąc teraz u naszych zachodnich sąsiadów, jadłam Wildschweine kilkakrotnie, bo u nich populacja tych stworów jeszcze większa niż u nas... Teraz W. kupuje dość często kaczuszki na targu (i stąd np. przebranie dla łosia :) ) albo ryby!
Zuzanna Ten, kto się śmieje, ten ma nadzieję :) Nie porzucaj, nie rozmnażaj - sterylizuj
moje wątki miastowe i wiejskie
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Oj Zuziu jak Ty masz dobrze, bo ja tylko jestem objadana i nikt mi nie dogadza ;:145
DTJ_1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 lis 2013, o 15:50
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Zuza Twoje wątki a przede wszystkim historie są rewelacyjne -także ten wątek wiejski ale to lektura na całe zimowe wieczory, zapowiada się ciekawie, Może jakiś blog założysz.
:wit Dorota
Awatar użytkownika
cyganka77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 sie 2012, o 14:52

Post »

Zuziu, dzięki Tobie zakochałam się w grudnikach. Mam już trzy.
Nie mogę doczekać się aż zakwitną.
Awatar użytkownika
tomaszkowa
500p
500p
Od: 28 paź 2013, o 17:39

Post »

Zuzanno i do tego wątku przyszłam, żeby się z Tobą przywitać. Pierwsze zdjęcia wątku nasunęły mi pytanie. Wiklina. Skąd ją wziąć? Ogołocić wierzbę? Jak zrobić taki płotek?
Pozdrawiam. Beata.
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Wybacz Zuziu, ale może Tobie też się spodoba !
tomaszkowa tu znajdziesz odpowiedzi na swoje pytania http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=18&t=71285
Awatar użytkownika
zuzanna2418
1000p
1000p

Post »

Dorotko miło Cię widzieć :) Zapraszam serdecznie! Ja i tak miałam opory przed zapisaniem się na FO i trochę czasu mi zajęło, żeby zebrać się na odwagę i zacząć coś skrobać :) Miałam wrażenie, ze nikogo to obchodzić nie będzie :)
Asiu u mnie w tym roku grudnikowe szaleństwo :) Niech Ci się Twoje zdrowo chowają!
tomaszkowo Witam Cię serdecznie! Wiklinę kupował W. u plantatora gdzieś koło Leszna. A płotek to w zasadzie bułka z masłem, tylko naklęczeć się trzeba :) Kołki pionowe, wbite w ziemię zrobiliśmy z wierzby, leszczyny i derenia. Co tam było pod ręką. Kilka nam się ukorzeniło! A oplot jest z wierzby (namoczonych witek), pędów winobluszczu i jeszcze czegoś tam. Pionowe kołki oplatasz na przemian: raz z lewa, raz z prawa. Takim slalomem. Jak wbijesz dłuższe kołki to możesz jechać z oplotem wyżej, można tez zostawiać "okienka", przez które wyłażą rośliny. Co kto lubi :)
Marysiu dzięki :) Wiklina to wdzięczny budulec i ładnie wygląda w ogrodzie, chyba że on minimalistyczny jest ;:306
Zuzanna Ten, kto się śmieje, ten ma nadzieję :) Nie porzucaj, nie rozmnażaj - sterylizuj
DTJ_1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 lis 2013, o 15:50

Post »

Zuza pisz, pisz i wstawiaj zdjęcia, a najlepiej załuż blog, bo wątek się gubi przy tak dużej ilości wpisów- i myślałaś że nikogo to nie będzie obchodzić ;:333 ;:303
Awatar użytkownika
D-M
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lis 2009, o 00:06

Post »

Zuziu ja miałam okazje posmakowac wyrobów z dzika..no nawet gdzieś tam w zamrażalce ostała się jedna kiełbaska :wink: hmm walory smakowe no nie powiem dobre, smacznie uwędzone, że pachniało w całym mieszkaniu ale np franfuterki twardawe..nie wiem może takie miały być a może coś z nimi było nie tak? :wink: tyle, że ja po taki wędzonym odczuwam to na żołądku ale co tam raz na jakiś czas mogę się chwilę pomęczyć..na święta znów jedziemy po dzika :wink: M-wi zasmakowało.. ;:131
Ostoja spokoju...
Pozdrawiam Daria
Awatar użytkownika
zuzanna2418
1000p
1000p

Post »

Dorotko tu się będę wyżywać literacko i fotograficznie. Z blogiem to już za dużo by było - kruca bomba , mało casu :)
Dario W. kiedyś często polował, ale już tego nie robi (twierdzi, że od czasu, jak zobaczył stadko małych warchlaczków bawiące się ze sobą w najlepsze kilka metrów od niego) Zresztą ja nie jestem fanem myślistwa, poza koniecznością zdobywania pożywienia, eliminacji osobników chorych, cierpiących i cherlaków. Nawet już kwestia tzw. regulacji liczebności populacji na danym terenie, choć teoretycznie słuszna ideowo, jakoś dla mnie kojarzy się z wyrokiem na jakieś nieszczęsne stworzenie, które jest nadliczbowe. Więc polowanie odpada. Ale rzeczywiście umiejętne przyrządzenie dziczyzny daje podobno świetne efekty kulinarne. Jakby sam Włodzimierz Ilicz po podniebieniu stąpał :;230 ;:306
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”