Ibrakadabra wita w zielonych pokojach

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
EwaM
500p
500p
Od: 1 gru 2007, o 13:19
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ibrakadabra wita w zielonych pokojach

Post »

A już myślałam, że aparat się popsuł (błysk) , kiedy robiłam zdjęcia deszczowym rododendronom
Nie będę kupować nowych roślin. Nie będę kupować nowych roślin. Nie będę kupować... akurat
10 minut
Awatar użytkownika
Ignis05
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 gru 2009, o 14:08

Post »

Jagódko :wink: jak Ci się udało tak złapać pleszkę w kadrze ;:oj
Podobno jej jajeczko błękitne tkwi w mojej budce lęgowej, ale nigdy nie udało mi się jej dojrzeć nawet, a co dopiero zrobić zdjęcie. :lol: Dzięki za żurawkę i oświeć mnie proszę, jak się ona nazywa. 8-)
:wit
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Jagi byłam i widziałam kwiatek Hurdalsrosen, ślicznotka ona i jeszcze tyle pąków ;:215
Deszcze Ci wysyłam bo mam ich serdecznie dość a ściągam słonko na południe ;:3
JagiS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 kwie 2012, o 14:10

Post »

Witajcie :wit.

Po dość paskudnej środzie czwartek był dniem ;:333.
Ciepły, słoneczny, piękny. Skosiłam trawniki, wyrównałam brzegi rabat, przycięłam krzewy i przekwitłe kwiaty i ... podlałam cały ogród. A i tak trawnik w salonie przypomina zarost Borysa Szyca: ledwo widoczny a jednak irytujący... Kto wie, czy dywanu w salonie nie trzeba będzie zamienić na wąski chodniczek ;:306.

Poranek z Filozofem:
- Co pan porabiał wczoraj?
- Zimno było, piłem...
- A jakie plany na dziś, tak cieplutko?
- Będę pił i robił...

Robaczku, z fioletowym astrem rośnie mały krwawniczek Achillea X kellereri, ale zgadzam się, duet cudny.
A teraz dla Ciebie rozwijający się kwiatek białego agapanta.

Obrazek

Tak, Marysiu, to kozłek. A czemu stoi :?: notabene już jest prawie mojego wzrostu, a ja niska nie jestem...
Dla odmiany - niziutki żółty posłonek.

Obrazek

Misiu, w rzeczy samej, dzięki temu, że w ogrodzie jest spokój i cisza, ptaki się nie boją.
"Czarny" irysek Black Knight dla Ciebie. Piękny, co?

Obrazek

Patysiu kochana, bądź uprzejma porównać daty: zdjęcia 3. 06. - słońce, pisanina 5. 06 - brak słońca i zimno ;:218.
Zobacz, jakie piękne kwiaty ma wysoka kocimiętka.

Obrazek

EwoM ;:218 :?:
Na pocieszenie energetyczny kwiatek wiciokrzewu Telmanna.

Obrazek

Barabello, ten kwiatek z żółtym oczkiem to aster alpejski. Mam też odmianę białą. Skoro Ci się spodobał bodziszek wspaniały Geranium magnificum, jeszcze raz on z naparstnicą.

Obrazek

Krysiu, obejrzyj sobie w necie, jakim pięknym ptakiem jest pleszka. Moje zdjęcia nie oddają całego uroku tego stworzenia. A jak śpiewają :!: Po moim ogrodzie kręci się ich sporo. Moja chata powinna nazywać się "Dom pod pleszką" ;:306.
Dedykowana Tobie żurawka to Lime Rickey.

Obrazek

Edulkotku, oto kolejne zdjęcia rozkwitającej Hurdalsrose. Słodziutka jak cukierek, ale krzew trochę nieporządny. Rośnie u mnie od wiosny 2012.
A deszczu na Wybrzeżu ma nie być jeszcze długo, więc wysyłaj, wysyłaj...

Obrazek

Obrazek

Obrazek

A na bis - widok.

Obrazek

Życząc słonecznego dnia wszystkim, a szczególnie uczestnikom Zjazdu Forumowiczów oraz świetnej zabawy i konstruktywnego" plewienia, odmeldowuję się - Jagoda
Awatar użytkownika
survivor26
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 sty 2012, o 14:23

Post »

Naparstnica Ci już kwitnie? Mam taką samą i dopiero pąki bieleć zaczynają... za to kocimiętki to u mnie już przekwitnięte, albo odmeldowały się wcześniej z braku słońca :roll: Fragmenty o podlewaniu pomijam wzrokiem, bo na myśl o wodzie mi zaczyna oko z nerwów latać ;:306
Awatar użytkownika
a_nie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2011, o 12:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ten Twój Czarny Król rzeczywiście królewski i zarościk ma jak Twoja trawka i wspomniany pan Sz.
Wiciokrzew Telma- piękny musze o nim poczytać, czy tak pięknie pachnie jak pomorski?
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:58

Post »

No co Ty? podlewałaś? Wstydu nie masz, pisać takich rzeczy? :wink: . U mnie właśnie słońce się pokazało. Coś niesamowitego... weekend się zbliża i słońce na niebie nastaje? Ostatnio zawsze było na odwrót...
Rabaty masz piękne ;:108
Awatar użytkownika
Mufka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 lut 2009, o 20:02

Post »

:wit
Witaj Jaguś, ostatnio nie mam czasu by pisać, ale odwiedzam Cię jak zwykle z ochotą i regularnie ;:196

Irys Black Knight wprost nieziemski ;:167

Pleszek zazdroszczę, ale mam za to kopciuszki i pliszki, że nie wspomnę o jaskółkach ;:224 więc pleszki niech już zostaną u Ciebie :D
Prawdziwa kobieta potrafi zrobić wszystko, zaś prawdziwy mężczyzna to ten, który jej na to nie pozwoli ;)
Moja Wizytówka Mufka - ogrodowe marzenia...cz.1 cz.2 cz.3 cz.4
EwaM
500p
500p

Post »

Wygląda na to, że pogoda się poprawi, bo jerzyki wróciły
Nie będę kupować nowych roślin. Nie będę kupować nowych roślin. Nie będę kupować... akurat
10 minut
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 kwie 2007, o 20:04

Post »

Ja też podlewałam i to tak...brutalnie,wężem :oops: Ja podlewam konewkami, wodą odstałą, cieplutką z Leśnej Kałuży A potem uzupełniam ubytek rzeczoną armatą ale nie dałabym rady z tymi konewkami po całości :(
Na stronie 64 jest cudne zdjęcie pod tytułem "Wszystkie trzy koty" - podziwiam! Moje bardzo trudno uchwycić w jednym kadrze :lol:
JagiS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 kwie 2012, o 14:10

Post »

Dobry wieczór :wit.
Jak Wam minął ten przepiękny dzień :?: Wiem, że spora część forumowiczów dzielnie "plewi" w Sulejowie, część biedaków pracowała,a cała reszta zapewne buszowała w zieleni, jak nie przymierzając ja.

Nie ma za bardzo czasu siedzieć przy komputerze, bo i pogoda świetna i jest co robić w ogrodach, ale odpowiedzieć miłym gościom - rzecz święta :!: Rozumiem bowiem, jak przykro może być osobie, której wpis pozostaje niezauważony. U mnie taka sytuacja jest nie do pomyślenia... ;:224, albowiem każde odwiedziny bardzo sobie cenię.

Pati, widzę, że i u Ciebie i u mnie temat wody jest drażliwy, choć ze zgoła innych przyczyn ;:306. U Ciebie czosnek siculum stoi prosto, natomiast mojego krzywulasa muszę kijami podpierać.

Alicjo
, na mój nos palacza ;:209 wiciokrzew Telmanna nie pachnie.

Sosenko, popatrz na prognozy, cały czas na Wybrzeżu słonecznie i sucho ;:218. Z jednej strony - super, zaś z drugiej, stanie z wężem... ;:219.

Muffinko, dzięki, że jednak wpadłaś. W istocie ani czas, ani pogoda nie sprzyjają siedzeniu przed komputerem. Natura wzywa z taką siłą, że nie sposób jej się oprzeć. Wiem, że Ty robisz wszystko, żeby zaprosić ptaki do swojego ogrodu. Ja też się staram. Nieważne jakie, byle były. Dziś piłyśmy z Basią kawę w ogrodzie, a cztery pleszki dokazywały nad nami w jabłoniach. Pliszki i jaskółki też są, ale nie tak zadomowione w zielonych pokojach, jak właśnie pleszki. Miłego ;:196.

EwoM, skąd te jerzyki wróciły :?: Na pogodę powinny wyżej latać ;:218. Ale pogody, takiej, jak u nas, szczerze życzę.

Ambo, z konewką po całości - niemożliwe. Wystarczy mi noszenie konewek na taras. Trzeba zasuwać z wężem. Dobrze, że i Ty o tym piszesz, bo Sosenka mi nie wierzy, że sucho ;:224. Ale za to jak pięknie, słonecznie i cieplutko ;:215.
Podobały Ci się trzy koty naraz :?: No to jeszcze raz...

Obrazek

Wiem, że wiele osób boczy się na tę roślinę, a ja ją lubię... ;:224.

Obrazek

Każdą moją wysmakowaną kompozycje tarasową umaja kolekcja mopów pani Porządnickiej ;:306, a ja ciągle szukam winorośli japońskiej, żeby się troszkę zasłonić...

Obrazek

Takie coś się pojawiło, ale chyba Ibrakadabra ze smakiem toto zjadła...

Obrazek

A taki śmieszny kwiatostan kluje się na żeleźniaku.

Obrazek

Na koniec moja piękna tarasowa Rosarium Uetersen.

Obrazek

Obrazek

Następnym razem opowiem o rekonstrukcji pewnego zapuszczonego zakątka...

A teraz życzę wszystkim bardzo pięknego weekendu na łonie natury - Jagoda
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 kwie 2007, o 20:04

Post »

Ooooo! Rekonstrukcja pewnego zapuszczonego zakątka - to zabrzmiało intrygująco....
Tym bardziej, że ja sobie żadnego zapuszczonego zakątka w Twoim ogrodzie nie przypominam :shock:
Keetee
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 paź 2010, o 00:18

Post »

Ibra zjadła ważkę ;:202 koty jednak dla mnie sa niezrozumiałe istoty...moja Toffie łapie pajaki....i zjada ;:222
Wiesz ten podagrycznik wariegata fajnie wyglada i tez miąłm na niego ochote...ale jakos dziewczyny z F.O wybiły mi go z łepetyny ;:124
Jagi.....u mnie jest w końcu gorąco i słonecznie ;:303 cudownie :heja
EwaM
500p
500p

Post »

Jerzyki uciekają w cieplejsze okolice jeżeli słota ma potrwać kilka dni, inaczej padłyby z głodu
10 minut
daffodil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 lut 2011, o 23:21

Post »

Jagusiu uprzejmie donoszę, że u mnie świeci słońce ;:3 Już drugi dzień.
A dziecię moje wróciło z waszych stron opalone tak, że nas wszystkich tutaj razi.... Tak, że w starciu pogodowym pólnoc-południe północ zdecydowanie prowadzi.
Buzaki słoneczne
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”