Ibrakadabra wita w zielonych pokojach
Re: Ibrakadabra wita w zielonych pokojach
A już myślałam, że aparat się popsuł (błysk) , kiedy robiłam zdjęcia deszczowym rododendronom
Nie będę kupować nowych roślin. Nie będę kupować nowych roślin. Nie będę kupować... akurat
10 minut
10 minut
- Ignis05
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 16 gru 2009, o 14:08
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Jagódko
jak Ci się udało tak złapać pleszkę w kadrze
Podobno jej jajeczko błękitne tkwi w mojej budce lęgowej, ale nigdy nie udało mi się jej dojrzeć nawet, a co dopiero zrobić zdjęcie.
Dzięki za żurawkę i oświeć mnie proszę, jak się ona nazywa.

Podobno jej jajeczko błękitne tkwi w mojej budce lęgowej, ale nigdy nie udało mi się jej dojrzeć nawet, a co dopiero zrobić zdjęcie.

-
- Od: 4 lut 2011, o 17:31
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Jagi byłam i widziałam kwiatek Hurdalsrosen, ślicznotka ona i jeszcze tyle pąków
Deszcze Ci wysyłam bo mam ich serdecznie dość a ściągam słonko na południe

Deszcze Ci wysyłam bo mam ich serdecznie dość a ściągam słonko na południe

-
- Od: 8 kwie 2012, o 14:10
Witajcie
.
Po dość paskudnej środzie czwartek był dniem
.
Ciepły, słoneczny, piękny. Skosiłam trawniki, wyrównałam brzegi rabat, przycięłam krzewy i przekwitłe kwiaty i ... podlałam cały ogród. A i tak trawnik w salonie przypomina zarost Borysa Szyca: ledwo widoczny a jednak irytujący... Kto wie, czy dywanu w salonie nie trzeba będzie zamienić na wąski chodniczek
.
Poranek z Filozofem:
- Co pan porabiał wczoraj?
- Zimno było, piłem...
- A jakie plany na dziś, tak cieplutko?
- Będę pił i robił...
Robaczku, z fioletowym astrem rośnie mały krwawniczek Achillea X kellereri, ale zgadzam się, duet cudny.
A teraz dla Ciebie rozwijający się kwiatek białego agapanta.

Tak, Marysiu, to kozłek. A czemu stoi
notabene już jest prawie mojego wzrostu, a ja niska nie jestem...
Dla odmiany - niziutki żółty posłonek.

Misiu, w rzeczy samej, dzięki temu, że w ogrodzie jest spokój i cisza, ptaki się nie boją.
"Czarny" irysek Black Knight dla Ciebie. Piękny, co?

Patysiu kochana, bądź uprzejma porównać daty: zdjęcia 3. 06. - słońce, pisanina 5. 06 - brak słońca i zimno
.
Zobacz, jakie piękne kwiaty ma wysoka kocimiętka.

EwoM
Na pocieszenie energetyczny kwiatek wiciokrzewu Telmanna.

Barabello, ten kwiatek z żółtym oczkiem to aster alpejski. Mam też odmianę białą. Skoro Ci się spodobał bodziszek wspaniały Geranium magnificum, jeszcze raz on z naparstnicą.

Krysiu, obejrzyj sobie w necie, jakim pięknym ptakiem jest pleszka. Moje zdjęcia nie oddają całego uroku tego stworzenia. A jak śpiewają
Po moim ogrodzie kręci się ich sporo. Moja chata powinna nazywać się "Dom pod pleszką"
.
Dedykowana Tobie żurawka to Lime Rickey.

Edulkotku, oto kolejne zdjęcia rozkwitającej Hurdalsrose. Słodziutka jak cukierek, ale krzew trochę nieporządny. Rośnie u mnie od wiosny 2012.
A deszczu na Wybrzeżu ma nie być jeszcze długo, więc wysyłaj, wysyłaj...

A na bis - widok.

Życząc słonecznego dnia wszystkim, a szczególnie uczestnikom Zjazdu Forumowiczów oraz świetnej zabawy i konstruktywnego" plewienia, odmeldowuję się - Jagoda

Po dość paskudnej środzie czwartek był dniem

Ciepły, słoneczny, piękny. Skosiłam trawniki, wyrównałam brzegi rabat, przycięłam krzewy i przekwitłe kwiaty i ... podlałam cały ogród. A i tak trawnik w salonie przypomina zarost Borysa Szyca: ledwo widoczny a jednak irytujący... Kto wie, czy dywanu w salonie nie trzeba będzie zamienić na wąski chodniczek

Poranek z Filozofem:
- Co pan porabiał wczoraj?
- Zimno było, piłem...
- A jakie plany na dziś, tak cieplutko?
- Będę pił i robił...
Robaczku, z fioletowym astrem rośnie mały krwawniczek Achillea X kellereri, ale zgadzam się, duet cudny.
A teraz dla Ciebie rozwijający się kwiatek białego agapanta.

Tak, Marysiu, to kozłek. A czemu stoi

Dla odmiany - niziutki żółty posłonek.

Misiu, w rzeczy samej, dzięki temu, że w ogrodzie jest spokój i cisza, ptaki się nie boją.
"Czarny" irysek Black Knight dla Ciebie. Piękny, co?

Patysiu kochana, bądź uprzejma porównać daty: zdjęcia 3. 06. - słońce, pisanina 5. 06 - brak słońca i zimno

Zobacz, jakie piękne kwiaty ma wysoka kocimiętka.

EwoM

Na pocieszenie energetyczny kwiatek wiciokrzewu Telmanna.

Barabello, ten kwiatek z żółtym oczkiem to aster alpejski. Mam też odmianę białą. Skoro Ci się spodobał bodziszek wspaniały Geranium magnificum, jeszcze raz on z naparstnicą.

Krysiu, obejrzyj sobie w necie, jakim pięknym ptakiem jest pleszka. Moje zdjęcia nie oddają całego uroku tego stworzenia. A jak śpiewają

Dedykowana Tobie żurawka to Lime Rickey.

Edulkotku, oto kolejne zdjęcia rozkwitającej Hurdalsrose. Słodziutka jak cukierek, ale krzew trochę nieporządny. Rośnie u mnie od wiosny 2012.
A deszczu na Wybrzeżu ma nie być jeszcze długo, więc wysyłaj, wysyłaj...

A na bis - widok.

Życząc słonecznego dnia wszystkim, a szczególnie uczestnikom Zjazdu Forumowiczów oraz świetnej zabawy i konstruktywnego" plewienia, odmeldowuję się - Jagoda
- survivor26
- Od: 31 sty 2012, o 14:23
Naparstnica Ci już kwitnie? Mam taką samą i dopiero pąki bieleć zaczynają... za to kocimiętki to u mnie już przekwitnięte, albo odmeldowały się wcześniej z braku słońca
Fragmenty o podlewaniu pomijam wzrokiem, bo na myśl o wodzie mi zaczyna oko z nerwów latać 

- a_nie
- Od: 31 mar 2011, o 12:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Ten Twój Czarny Król rzeczywiście królewski i zarościk ma jak Twoja trawka i wspomniany pan Sz.
Wiciokrzew Telma- piękny musze o nim poczytać, czy tak pięknie pachnie jak pomorski?
Wiciokrzew Telma- piękny musze o nim poczytać, czy tak pięknie pachnie jak pomorski?
- Sosenki4
- Od: 8 lut 2012, o 12:58
No co Ty? podlewałaś? Wstydu nie masz, pisać takich rzeczy?
. U mnie właśnie słońce się pokazało. Coś niesamowitego... weekend się zbliża i słońce na niebie nastaje? Ostatnio zawsze było na odwrót...
Rabaty masz piękne

Rabaty masz piękne

- Mufka
- Od: 11 lut 2009, o 20:02

Witaj Jaguś, ostatnio nie mam czasu by pisać, ale odwiedzam Cię jak zwykle z ochotą i regularnie

Irys Black Knight wprost nieziemski

Pleszek zazdroszczę, ale mam za to kopciuszki i pliszki, że nie wspomnę o jaskółkach

Prawdziwa kobieta potrafi zrobić wszystko, zaś prawdziwy mężczyzna to ten, który jej na to nie pozwoli ;)
Moja Wizytówka Mufka - ogrodowe marzenia...cz.1 cz.2 cz.3 cz.4
Moja Wizytówka Mufka - ogrodowe marzenia...cz.1 cz.2 cz.3 cz.4
Wygląda na to, że pogoda się poprawi, bo jerzyki wróciły
Nie będę kupować nowych roślin. Nie będę kupować nowych roślin. Nie będę kupować... akurat
10 minut
10 minut
- amba19
- Od: 11 kwie 2007, o 20:04
Ja też podlewałam i to tak...brutalnie,wężem
Ja podlewam konewkami, wodą odstałą, cieplutką z Leśnej Kałuży A potem uzupełniam ubytek rzeczoną armatą ale nie dałabym rady z tymi konewkami po całości
Na stronie 64 jest cudne zdjęcie pod tytułem "Wszystkie trzy koty" - podziwiam! Moje bardzo trudno uchwycić w jednym kadrze

Na stronie 64 jest cudne zdjęcie pod tytułem "Wszystkie trzy koty" - podziwiam! Moje bardzo trudno uchwycić w jednym kadrze

-
- Od: 8 kwie 2012, o 14:10
Dobry wieczór
.
Jak Wam minął ten przepiękny dzień
Wiem, że spora część forumowiczów dzielnie "plewi" w Sulejowie, część biedaków pracowała,a cała reszta zapewne buszowała w zieleni, jak nie przymierzając ja.
Nie ma za bardzo czasu siedzieć przy komputerze, bo i pogoda świetna i jest co robić w ogrodach, ale odpowiedzieć miłym gościom - rzecz święta
Rozumiem bowiem, jak przykro może być osobie, której wpis pozostaje niezauważony. U mnie taka sytuacja jest nie do pomyślenia...
, albowiem każde odwiedziny bardzo sobie cenię.
Pati, widzę, że i u Ciebie i u mnie temat wody jest drażliwy, choć ze zgoła innych przyczyn
. U Ciebie czosnek siculum stoi prosto, natomiast mojego krzywulasa muszę kijami podpierać.
Alicjo, na mój nos palacza
wiciokrzew Telmanna nie pachnie.
Sosenko, popatrz na prognozy, cały czas na Wybrzeżu słonecznie i sucho
. Z jednej strony - super, zaś z drugiej, stanie z wężem...
.
Muffinko, dzięki, że jednak wpadłaś. W istocie ani czas, ani pogoda nie sprzyjają siedzeniu przed komputerem. Natura wzywa z taką siłą, że nie sposób jej się oprzeć. Wiem, że Ty robisz wszystko, żeby zaprosić ptaki do swojego ogrodu. Ja też się staram. Nieważne jakie, byle były. Dziś piłyśmy z Basią kawę w ogrodzie, a cztery pleszki dokazywały nad nami w jabłoniach. Pliszki i jaskółki też są, ale nie tak zadomowione w zielonych pokojach, jak właśnie pleszki. Miłego
.
EwoM, skąd te jerzyki wróciły
Na pogodę powinny wyżej latać
. Ale pogody, takiej, jak u nas, szczerze życzę.
Ambo, z konewką po całości - niemożliwe. Wystarczy mi noszenie konewek na taras. Trzeba zasuwać z wężem. Dobrze, że i Ty o tym piszesz, bo Sosenka mi nie wierzy, że sucho
. Ale za to jak pięknie, słonecznie i cieplutko
.
Podobały Ci się trzy koty naraz
No to jeszcze raz...

Wiem, że wiele osób boczy się na tę roślinę, a ja ją lubię...
.

Każdą moją wysmakowaną kompozycje tarasową umaja kolekcja mopów pani Porządnickiej
, a ja ciągle szukam winorośli japońskiej, żeby się troszkę zasłonić...

Takie coś się pojawiło, ale chyba Ibrakadabra ze smakiem toto zjadła...

A taki śmieszny kwiatostan kluje się na żeleźniaku.

Na koniec moja piękna tarasowa Rosarium Uetersen.

Następnym razem opowiem o rekonstrukcji pewnego zapuszczonego zakątka...
A teraz życzę wszystkim bardzo pięknego weekendu na łonie natury - Jagoda

Jak Wam minął ten przepiękny dzień

Nie ma za bardzo czasu siedzieć przy komputerze, bo i pogoda świetna i jest co robić w ogrodach, ale odpowiedzieć miłym gościom - rzecz święta

Pati, widzę, że i u Ciebie i u mnie temat wody jest drażliwy, choć ze zgoła innych przyczyn

Alicjo, na mój nos palacza

Sosenko, popatrz na prognozy, cały czas na Wybrzeżu słonecznie i sucho

Muffinko, dzięki, że jednak wpadłaś. W istocie ani czas, ani pogoda nie sprzyjają siedzeniu przed komputerem. Natura wzywa z taką siłą, że nie sposób jej się oprzeć. Wiem, że Ty robisz wszystko, żeby zaprosić ptaki do swojego ogrodu. Ja też się staram. Nieważne jakie, byle były. Dziś piłyśmy z Basią kawę w ogrodzie, a cztery pleszki dokazywały nad nami w jabłoniach. Pliszki i jaskółki też są, ale nie tak zadomowione w zielonych pokojach, jak właśnie pleszki. Miłego

EwoM, skąd te jerzyki wróciły

Ambo, z konewką po całości - niemożliwe. Wystarczy mi noszenie konewek na taras. Trzeba zasuwać z wężem. Dobrze, że i Ty o tym piszesz, bo Sosenka mi nie wierzy, że sucho

Podobały Ci się trzy koty naraz

Wiem, że wiele osób boczy się na tę roślinę, a ja ją lubię...

Każdą moją wysmakowaną kompozycje tarasową umaja kolekcja mopów pani Porządnickiej

Takie coś się pojawiło, ale chyba Ibrakadabra ze smakiem toto zjadła...

A taki śmieszny kwiatostan kluje się na żeleźniaku.

Na koniec moja piękna tarasowa Rosarium Uetersen.

Następnym razem opowiem o rekonstrukcji pewnego zapuszczonego zakątka...
A teraz życzę wszystkim bardzo pięknego weekendu na łonie natury - Jagoda
- amba19
- Od: 11 kwie 2007, o 20:04
Ooooo! Rekonstrukcja pewnego zapuszczonego zakątka - to zabrzmiało intrygująco....
Tym bardziej, że ja sobie żadnego zapuszczonego zakątka w Twoim ogrodzie nie przypominam
Tym bardziej, że ja sobie żadnego zapuszczonego zakątka w Twoim ogrodzie nie przypominam

-
- Od: 15 paź 2010, o 00:18
Ibra zjadła ważkę
koty jednak dla mnie sa niezrozumiałe istoty...moja Toffie łapie pajaki....i zjada
Wiesz ten podagrycznik wariegata fajnie wyglada i tez miąłm na niego ochote...ale jakos dziewczyny z F.O wybiły mi go z łepetyny
Jagi.....u mnie jest w końcu gorąco i słonecznie
cudownie 

Wiesz ten podagrycznik wariegata fajnie wyglada i tez miąłm na niego ochote...ale jakos dziewczyny z F.O wybiły mi go z łepetyny

Jagi.....u mnie jest w końcu gorąco i słonecznie

Jerzyki uciekają w cieplejsze okolice jeżeli słota ma potrwać kilka dni, inaczej padłyby z głodu
10 minut
10 minut
-
- Od: 22 lut 2011, o 23:21
Jagusiu uprzejmie donoszę, że u mnie świeci słońce
Już drugi dzień.
A dziecię moje wróciło z waszych stron opalone tak, że nas wszystkich tutaj razi.... Tak, że w starciu pogodowym pólnoc-południe północ zdecydowanie prowadzi.
Buzaki słoneczne

A dziecię moje wróciło z waszych stron opalone tak, że nas wszystkich tutaj razi.... Tak, że w starciu pogodowym pólnoc-południe północ zdecydowanie prowadzi.
Buzaki słoneczne