Mój kwiecisty zakątek cz.5

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
tu.ja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lip 2008, o 09:18
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Mój kwiecisty zakątek cz.5

Post »

No nareszcie! Fotki! Jaką masz zaawansowaną wiosnę ;:oj Korony tradycyjnie robią wrażenie. U mnie po raz kolejny tylko "biedronkowa" zakwitnie.
lawenda
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 mar 2007, o 19:33
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

nareszcie ciepełko i wiosenne zdjęcia ;:3 Tadziu jak Ci się sprawują żółte korony w porównaniu z pomarańczowymi?
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Korony cesarskie masz super. ;:138
U mnie pojedyncze rośliny rosną.
Trudno je obronić przed jeżami, więc co rusz mi podjedzą jakieś łodygi i po kwiatach. ;:222
Miodunka tez superowa, niezły krzaczor Ci urosnął.
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15

Post »

Tadziu,czy to niebieskie to niezapominajki?I jeszcze co to jest nad tulipanami,bo tez mam i nie wiem co to jest?
tade k
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 5 lis 2010, o 20:56

Post »

Dorcia , a gdyby jeszcze w cieniu rosła , jaka wtedy była by. ;:224 ;:224
Izuś , Przy takich temperaturach jak z dopingiem wszystko nadrabia stracony czas. W cieniu 25 , a w słońcu ;:oj Jak korona kwitnie co roku , nic tylko zwiększyć stan posiadania. ;:333
Uleczko , aż za ciepło. To tylko 2 tygodnie jak śnieg zniknął , a ja już na araba opalony jestem. ;:215 ;:215 Za szybko to wszystko , jak na ludzki organizm. Pomarańczowe korony mam od Janusza , mają wybitne geny ;:215 ;:108 :D Choć na żółte też nie mam co narzekać , rosną mniejsze , ale prawie wszystkie po 2 pędy wypuszczają i prawie wszystkie kwitną. ;:333
Graziu , akurat koronom u mnie pasuje. Lużna gleba chyba im odpowiada. ;:108 Raz tylko miałem taki przypadek , nie miałem pojęcia , że jeże mogą to zrobić. ;:131 Miodunka także ''słoneczna'' , mam też cieniowe, jeszcze nie za bardzo rozkwitły.
Gosiu , to niebieskie to ułudka, brunnery też tak kwitną tylko póżniej nieco. Nad tulipanami gęsiówka kaukaska różowa u góry a niżej serduszka wspaniała, wielka kępa . Muszę ją zmniejszyć , rozpanoszyła się niezmiernie.
Miłego dzionka ;:3
Keetee
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 paź 2010, o 00:18

Post »

Hej :wit witaj Tadziu widzę że pieknie wiosna sie panoszy u ciebie,miłej soboty ,pewnie pedzisz na działeczkę :heja
aha miałam zapytac , to prawda ,ze korony odstraszaja krety :?:
Awatar użytkownika
marzenaruda
200p
200p
Od: 7 paź 2012, o 11:29

Post »

Witaj Tadziu.
Dawno się nie odzywałam, no cóż czasu brak.
Dzisiaj w końcu pada, tak troszkę, ale to zawsze coś.
Gdyby tak jeszcze ciepło było , ale trudno na północy też ktoś musi mieszkać.
Piękne tulipanki, moje za kilka dni też zakwitną.
Dobrze, że Gosia pyta Cię o nazwy to i ja dowiedziałam się przy okazji jak ułudka wygląda ;:173
Pozdrawiam Marzena
Awatar użytkownika
anka93
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 paź 2008, o 17:40

Post »

Tadeuszu ;:oj :wit .
Korony cudowne ;:215 ,się musze zapisać na nie. :wink:
Beata
Awatar użytkownika
Ruda2011
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 mar 2011, o 10:29

Post »

A mnie urzekły te niebieskie, maleńkie, podobne do niezapominajek ( pierwsza fotka ). Co to jest Tadziu ?
Awatar użytkownika
E-mienta
500p
500p
Od: 21 mar 2011, o 18:22
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Tadziu :D :D
Wpadła pooglądać wiosenne plejady kwiatowe i się nie zawiodłam.
Ale na początek wielka moja radość i całusów sto, że udało Ci się znaleźć zatrudnienie. Z opisów widzę, że jesteś zadowolony. Świetnie, że to co robisz Ci pasuje i że płaca godna.
Bo płaca rzecz święta. Wszystkie jesienno-zimowe zaskórniaki wydaję w ogrodniczych i na ryneczkach. A przecież już miało być dosyć.
Nie mogę nasycić oczu Twoimi szachownicami. Niestety moje umarły. Wnioskuję, ze albo nie mam do nich ręki, albo po prostu im u mnie za mokro.

Co do zmniejszania i obracania zdjęć, to dziecinnie proste jest to w programie do rysowania paint. Klikasz na fotkę prawym klawiszem myszy i dajesz "otwórz za pomocą paint'a" a tam w menu górnym jest przerzuć /obróc i dajesz procentowo. pukuś.
Ja za to szukam programu który zmniejszy naraz kilka lub klikanaście zdjęć a nie pojedynczo. Może ktoś zna?
Pozdrawiam.
Pozdrawiam Ewa
Spis treści, Życie po życiu - 2014 - Aktualny
"Ludzie posłuszni żyją, aby spełniać oczekiwania innych. Nieposłuszni realizują swoje marzenia..."
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 wrz 2012, o 08:28
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Tadziu!...witam niedzielnie!
Super kwiatki nam serwujesz...raj dla oczu.Cieszę się ,że po posadzeniu kwiatków od Ciebie ...zostały podlane przez deszczyk ;:215
Pozdrawiam serdecznie! ;:180
"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
tade k
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

Doti Hej ;:168
Panoszy się , oj panoszy , i oby tak dalej , bez żadnych nieszczęść. ;:215 Jest cieplutko i robiło się już sucho . Dzisiaj miałem ''podlewanie'' Teraz nawet kilka dni upałów wytrzyma bez podlewania. ;:333 Pojechałem dzisiaj fotki pstryknąć i jak dochodziłem zaczęło kropić. W minutę kilka strzeliłem i zaraz wstawię. ;:108
Niby coś z koronami ma tak być , ja jednak przestałem już w to wierzyć . Nie zjadają koron krety ani nornice. Ale często spotykam obok nich nory jednych i drugich. Jak trafią na cebulę , wyrzucają na powierzchnię . Miałem tak kilka razy. ;:223
Marzenko , witaj '' po latach'' :wink: :D
Jak wszyscy , odrabiasz na pewno opóżnienia wiosenne. Mam już 3 nowe kwitnące odmiany tulipanów , następne za moment. Za ciepło trochę na kwitnienie, szybko przekwitają. Północ też ma swoje zalety ;:333
Beatko , to także moje faworytki wiosny Lubią mnie także , kwitnienie wspaniałe. ;:215
Mariolciu ;:168
To ułudka wiosenna, brunnera też tak kwitnie. Mam też podobne różowe. Jeszcze gęściej ułożone. ;:333
Ewuś ;:168
Kwitną kwiatuchy niesamowicie. Może za szybko. Ciepło jest , Ty wiesz bo blisko mieszkasz. Pracuję w słońcu i można mnie już mylić z Arabem ;:306 Ostatnie dwa dni słońce szczególnie operowało, może znowu luka ozonowa. ;:oj Być może za mokro mają , ziemia ciężka i w dołku. Pogadamy ;:333
Bogusiu , lepiej nie mogłem trafić z wysyłką . Niech Ci zdrowo rosną. Zaraz następna porcja fotek , niezbyt dobre . Przed samym deszczem robione (właściwie już padało) , na chybcika.
Cieplutko pozdrawiam. ;:168

Stara babcina , niezawodna odmiana , z dwu cebul zaczynałem , teraz mam dziesiątki i w Polce tyle samo.

Obrazek

Nowy nabytek , bardzo wczesna odmiana.

Obrazek

To też nowość.

Obrazek

Żółto ! Iwonko , to od Ciebie cebule tulipanów , martwiłaś się , że takie małe. Jednak zakwitły prawie wszystkie ;:215

Obrazek

Już nie pączki. Zestaw kolorów. Pomarańczowe najwyższe , około półtora metra. ;:333

Obrazek

Sasa..anka , od Anki :wink:

Obrazek

Pierwszy omszony , gruziński już kępą .

Obrazek

Obrazek

I mój nowy ''gość'' , psiząb, Uparciuch psuł zdjęcia . Nie dał się sfocić , na tym też słabo. ;:202

Obrazek

I jeszcze serduszka z bliska . Za kilka dni będzie o wiele więcej kwiatów.

Obrazek
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01

Post »

Tadku świetne te żółte korony u mnie tez piękne wysokie , te czerwone są niższe , ale mam jeszcze jedną odmianę czerwonych i są najwyższe .
tade k
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

To właśnie zależy od odmiany. W tym roku może kupię w końcu kremową i czerwoną , tę jaśniejszą. ;:333
Awatar użytkownika
bina12
1000p
1000p
Od: 17 mar 2011, o 13:15

Post »

:wit Tadziu korona ci się należy za te Korony ;:63 Cudne są , ja w tym roku mam po raz pierwszy jedną żółtą , czerwoną gdzieś wcięło ;:219
- Motyle wymyślają cudowne bajki, by je podszeptywać kwiatom.- Pozdrawiam Ewa

Na końcu tęczy - Na końcu tęczy cz.2
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”