Mój kwiecisty zakątek cz.5
- tu.ja
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 21 lip 2008, o 09:18
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Mój kwiecisty zakątek cz.5
No nareszcie! Fotki! Jaką masz zaawansowaną wiosnę
Korony tradycyjnie robią wrażenie. U mnie po raz kolejny tylko "biedronkowa" zakwitnie.

-
- Od: 22 mar 2007, o 19:33
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
nareszcie ciepełko i wiosenne zdjęcia
Tadziu jak Ci się sprawują żółte korony w porównaniu z pomarańczowymi?

- kogra
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 maja 2007, o 18:02
Korony cesarskie masz super.
U mnie pojedyncze rośliny rosną.
Trudno je obronić przed jeżami, więc co rusz mi podjedzą jakieś łodygi i po kwiatach.
Miodunka tez superowa, niezły krzaczor Ci urosnął.

U mnie pojedyncze rośliny rosną.
Trudno je obronić przed jeżami, więc co rusz mi podjedzą jakieś łodygi i po kwiatach.

Miodunka tez superowa, niezły krzaczor Ci urosnął.
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- malgocha1960
- Od: 8 lut 2010, o 18:15
Tadziu,czy to niebieskie to niezapominajki?I jeszcze co to jest nad tulipanami,bo tez mam i nie wiem co to jest?
-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 5 lis 2010, o 20:56
Dorcia , a gdyby jeszcze w cieniu rosła , jaka wtedy była by.
Izuś , Przy takich temperaturach jak z dopingiem wszystko nadrabia stracony czas. W cieniu 25 , a w słońcu
Jak korona kwitnie co roku , nic tylko zwiększyć stan posiadania.
Uleczko , aż za ciepło. To tylko 2 tygodnie jak śnieg zniknął , a ja już na araba opalony jestem.
Za szybko to wszystko , jak na ludzki organizm. Pomarańczowe korony mam od Janusza , mają wybitne geny
Choć na żółte też nie mam co narzekać , rosną mniejsze , ale prawie wszystkie po 2 pędy wypuszczają i prawie wszystkie kwitną.
Graziu , akurat koronom u mnie pasuje. Lużna gleba chyba im odpowiada.
Raz tylko miałem taki przypadek , nie miałem pojęcia , że jeże mogą to zrobić.
Miodunka także ''słoneczna'' , mam też cieniowe, jeszcze nie za bardzo rozkwitły.
Gosiu , to niebieskie to ułudka, brunnery też tak kwitną tylko póżniej nieco. Nad tulipanami gęsiówka kaukaska różowa u góry a niżej serduszka wspaniała, wielka kępa . Muszę ją zmniejszyć , rozpanoszyła się niezmiernie.
Miłego dzionka

Izuś , Przy takich temperaturach jak z dopingiem wszystko nadrabia stracony czas. W cieniu 25 , a w słońcu

Uleczko , aż za ciepło. To tylko 2 tygodnie jak śnieg zniknął , a ja już na araba opalony jestem.

Graziu , akurat koronom u mnie pasuje. Lużna gleba chyba im odpowiada.

Gosiu , to niebieskie to ułudka, brunnery też tak kwitną tylko póżniej nieco. Nad tulipanami gęsiówka kaukaska różowa u góry a niżej serduszka wspaniała, wielka kępa . Muszę ją zmniejszyć , rozpanoszyła się niezmiernie.
Miłego dzionka

-
- Od: 15 paź 2010, o 00:18
Hej
witaj Tadziu widzę że pieknie wiosna sie panoszy u ciebie,miłej soboty ,pewnie pedzisz na działeczkę
aha miałam zapytac , to prawda ,ze korony odstraszaja krety

aha miałam zapytac , to prawda ,ze korony odstraszaja krety

- marzenaruda
- 200p
- Od: 7 paź 2012, o 11:29
Witaj Tadziu.
Dawno się nie odzywałam, no cóż czasu brak.
Dzisiaj w końcu pada, tak troszkę, ale to zawsze coś.
Gdyby tak jeszcze ciepło było , ale trudno na północy też ktoś musi mieszkać.
Piękne tulipanki, moje za kilka dni też zakwitną.
Dobrze, że Gosia pyta Cię o nazwy to i ja dowiedziałam się przy okazji jak ułudka wygląda
Dawno się nie odzywałam, no cóż czasu brak.
Dzisiaj w końcu pada, tak troszkę, ale to zawsze coś.
Gdyby tak jeszcze ciepło było , ale trudno na północy też ktoś musi mieszkać.
Piękne tulipanki, moje za kilka dni też zakwitną.
Dobrze, że Gosia pyta Cię o nazwy to i ja dowiedziałam się przy okazji jak ułudka wygląda

Pozdrawiam Marzena
- anka93
- Od: 5 paź 2008, o 17:40
Tadeuszu
.
Korony cudowne
,się musze zapisać na nie.
Beata

Korony cudowne

Beata
- Ruda2011
- Od: 19 mar 2011, o 10:29
A mnie urzekły te niebieskie, maleńkie, podobne do niezapominajek ( pierwsza fotka ). Co to jest Tadziu ?
- E-mienta
- 500p
- Od: 21 mar 2011, o 18:22
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Tadziu
Wpadła pooglądać wiosenne plejady kwiatowe i się nie zawiodłam.
Ale na początek wielka moja radość i całusów sto, że udało Ci się znaleźć zatrudnienie. Z opisów widzę, że jesteś zadowolony. Świetnie, że to co robisz Ci pasuje i że płaca godna.
Bo płaca rzecz święta. Wszystkie jesienno-zimowe zaskórniaki wydaję w ogrodniczych i na ryneczkach. A przecież już miało być dosyć.
Nie mogę nasycić oczu Twoimi szachownicami. Niestety moje umarły. Wnioskuję, ze albo nie mam do nich ręki, albo po prostu im u mnie za mokro.
Co do zmniejszania i obracania zdjęć, to dziecinnie proste jest to w programie do rysowania paint. Klikasz na fotkę prawym klawiszem myszy i dajesz "otwórz za pomocą paint'a" a tam w menu górnym jest przerzuć /obróc i dajesz procentowo. pukuś.
Ja za to szukam programu który zmniejszy naraz kilka lub klikanaście zdjęć a nie pojedynczo. Może ktoś zna?
Pozdrawiam.

Wpadła pooglądać wiosenne plejady kwiatowe i się nie zawiodłam.
Ale na początek wielka moja radość i całusów sto, że udało Ci się znaleźć zatrudnienie. Z opisów widzę, że jesteś zadowolony. Świetnie, że to co robisz Ci pasuje i że płaca godna.
Bo płaca rzecz święta. Wszystkie jesienno-zimowe zaskórniaki wydaję w ogrodniczych i na ryneczkach. A przecież już miało być dosyć.
Nie mogę nasycić oczu Twoimi szachownicami. Niestety moje umarły. Wnioskuję, ze albo nie mam do nich ręki, albo po prostu im u mnie za mokro.
Co do zmniejszania i obracania zdjęć, to dziecinnie proste jest to w programie do rysowania paint. Klikasz na fotkę prawym klawiszem myszy i dajesz "otwórz za pomocą paint'a" a tam w menu górnym jest przerzuć /obróc i dajesz procentowo. pukuś.
Ja za to szukam programu który zmniejszy naraz kilka lub klikanaście zdjęć a nie pojedynczo. Może ktoś zna?
Pozdrawiam.
Pozdrawiam Ewa
Spis treści, Życie po życiu - 2014 - Aktualny
"Ludzie posłuszni żyją, aby spełniać oczekiwania innych. Nieposłuszni realizują swoje marzenia..."
Spis treści, Życie po życiu - 2014 - Aktualny
"Ludzie posłuszni żyją, aby spełniać oczekiwania innych. Nieposłuszni realizują swoje marzenia..."
- bwoj54
- Od: 8 wrz 2012, o 08:28
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Tadziu!...witam niedzielnie!
Super kwiatki nam serwujesz...raj dla oczu.Cieszę się ,że po posadzeniu kwiatków od Ciebie ...zostały podlane przez deszczyk
Pozdrawiam serdecznie!
Super kwiatki nam serwujesz...raj dla oczu.Cieszę się ,że po posadzeniu kwiatków od Ciebie ...zostały podlane przez deszczyk

Pozdrawiam serdecznie!

"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
-
Doti Hej
Panoszy się , oj panoszy , i oby tak dalej , bez żadnych nieszczęść.
Jest cieplutko i robiło się już sucho . Dzisiaj miałem ''podlewanie'' Teraz nawet kilka dni upałów wytrzyma bez podlewania.
Pojechałem dzisiaj fotki pstryknąć i jak dochodziłem zaczęło kropić. W minutę kilka strzeliłem i zaraz wstawię.
Niby coś z koronami ma tak być , ja jednak przestałem już w to wierzyć . Nie zjadają koron krety ani nornice. Ale często spotykam obok nich nory jednych i drugich. Jak trafią na cebulę , wyrzucają na powierzchnię . Miałem tak kilka razy.
Marzenko , witaj '' po latach''
Jak wszyscy , odrabiasz na pewno opóżnienia wiosenne. Mam już 3 nowe kwitnące odmiany tulipanów , następne za moment. Za ciepło trochę na kwitnienie, szybko przekwitają. Północ też ma swoje zalety
Beatko , to także moje faworytki wiosny Lubią mnie także , kwitnienie wspaniałe.
Mariolciu
To ułudka wiosenna, brunnera też tak kwitnie. Mam też podobne różowe. Jeszcze gęściej ułożone.
Ewuś
Kwitną kwiatuchy niesamowicie. Może za szybko. Ciepło jest , Ty wiesz bo blisko mieszkasz. Pracuję w słońcu i można mnie już mylić z Arabem
Ostatnie dwa dni słońce szczególnie operowało, może znowu luka ozonowa.
Być może za mokro mają , ziemia ciężka i w dołku. Pogadamy
Bogusiu , lepiej nie mogłem trafić z wysyłką . Niech Ci zdrowo rosną. Zaraz następna porcja fotek , niezbyt dobre . Przed samym deszczem robione (właściwie już padało) , na chybcika.
Cieplutko pozdrawiam.
Stara babcina , niezawodna odmiana , z dwu cebul zaczynałem , teraz mam dziesiątki i w Polce tyle samo.

Nowy nabytek , bardzo wczesna odmiana.

To też nowość.

Żółto ! Iwonko , to od Ciebie cebule tulipanów , martwiłaś się , że takie małe. Jednak zakwitły prawie wszystkie

Już nie pączki. Zestaw kolorów. Pomarańczowe najwyższe , około półtora metra.

Sasa..anka , od Anki

Pierwszy omszony , gruziński już kępą .

I mój nowy ''gość'' , psiząb, Uparciuch psuł zdjęcia . Nie dał się sfocić , na tym też słabo.

I jeszcze serduszka z bliska . Za kilka dni będzie o wiele więcej kwiatów.

Panoszy się , oj panoszy , i oby tak dalej , bez żadnych nieszczęść.

Niby coś z koronami ma tak być , ja jednak przestałem już w to wierzyć . Nie zjadają koron krety ani nornice. Ale często spotykam obok nich nory jednych i drugich. Jak trafią na cebulę , wyrzucają na powierzchnię . Miałem tak kilka razy.

Marzenko , witaj '' po latach''

Jak wszyscy , odrabiasz na pewno opóżnienia wiosenne. Mam już 3 nowe kwitnące odmiany tulipanów , następne za moment. Za ciepło trochę na kwitnienie, szybko przekwitają. Północ też ma swoje zalety

Beatko , to także moje faworytki wiosny Lubią mnie także , kwitnienie wspaniałe.

Mariolciu

To ułudka wiosenna, brunnera też tak kwitnie. Mam też podobne różowe. Jeszcze gęściej ułożone.

Ewuś

Kwitną kwiatuchy niesamowicie. Może za szybko. Ciepło jest , Ty wiesz bo blisko mieszkasz. Pracuję w słońcu i można mnie już mylić z Arabem

Bogusiu , lepiej nie mogłem trafić z wysyłką . Niech Ci zdrowo rosną. Zaraz następna porcja fotek , niezbyt dobre . Przed samym deszczem robione (właściwie już padało) , na chybcika.
Cieplutko pozdrawiam.

Stara babcina , niezawodna odmiana , z dwu cebul zaczynałem , teraz mam dziesiątki i w Polce tyle samo.

Nowy nabytek , bardzo wczesna odmiana.

To też nowość.

Żółto ! Iwonko , to od Ciebie cebule tulipanów , martwiłaś się , że takie małe. Jednak zakwitły prawie wszystkie

Już nie pączki. Zestaw kolorów. Pomarańczowe najwyższe , około półtora metra.

Sasa..anka , od Anki

Pierwszy omszony , gruziński już kępą .

I mój nowy ''gość'' , psiząb, Uparciuch psuł zdjęcia . Nie dał się sfocić , na tym też słabo.

I jeszcze serduszka z bliska . Za kilka dni będzie o wiele więcej kwiatów.

- e-genia
- Od: 5 wrz 2008, o 19:01
Tadku świetne te żółte korony u mnie tez piękne wysokie , te czerwone są niższe , ale mam jeszcze jedną odmianę czerwonych i są najwyższe .
-
To właśnie zależy od odmiany. W tym roku może kupię w końcu kremową i czerwoną , tę jaśniejszą. 

- bina12
- 1000p
- Od: 17 mar 2011, o 13:15

- Motyle wymyślają cudowne bajki, by je podszeptywać kwiatom.- Pozdrawiam Ewa
Na końcu tęczy - Na końcu tęczy cz.2
Na końcu tęczy - Na końcu tęczy cz.2