Ogród Linety 2

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
MamciaTerenia
1000p
1000p
Od: 1 lis 2012, o 14:44
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Ogród Linety 2

Post »

Super wyjazd zaliczyłaś, Gosiu! Z tego co piszesz wnioskuję że świetnie się bawiłaś...świetny odpoczynek od codzienności...
Twoje tulipanki wyglądają super. Moje, posadzone po tym jak zobaczyłam je u Ciebie, już zaczynają powoli wypuszczać zielone listki :lol:
Pozdrowiam cieplutko ;:196 u mnie zimno i bardzo wietrznie...
Pozdrawiam, Tereska
Aleja Różana 33 cz. 3
Awatar użytkownika
Rudominka
200p
200p
Od: 9 wrz 2010, o 21:10
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Nawet nie wiedziałam, że u nas było -18... Mam nadzieję, że w ogrodzie strat nie będzie...
W takim razie wybieram się na poszukiwanie cebul na przecenach, ubiegłej zimy i chyba nawet wiosną sprzedawali cebulki tulipanów i hiacyntów.
U mnie w garażu i to prawie przy samej bramie stoi sobie rozmaryn, ale póki co ma się dobrze :)
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15

Post »

Gosiu,super wyjazd i podziwiam za odwagę.Ja jestem jednak typowo ciepłolubna,a nawet gorącolubna.
Awatar użytkownika
Lineta
1000p
1000p
Od: 15 mar 2012, o 21:02

Post »

Dzień dobry w ostatnim dniu stycznia! Już od jutra będzie luty, a więc coraz bliżej wiosny. :heja
Wstał nawet pogodny dzień, temperatura -2 stopnie, ale trochę wieje, więc nie jest zbyt przyjemnie. Ale za to jest więcej światła, bo wiatr przegonił chmury.
Dziś mam ochotę na trochę niebieskości, więc zebrałam kilka zdjęć z poprzednich lat i zaraz je tu wkleję. Ale najpierw odpowiedzi na Wasze posty.

Teresko Jatro, gdyby nie nadzieja na wiosnę, zima byłaby nie do zniesienia. Jak to dobrze, że od jutra luty, że luty jest odrobinę krótszy, że do marca już nie tak daleko... Sama zobacz, ile powodów do radości! :D

Mamciu Tereniu, o, tak, bawiłam się świetnie, ale to dlatego, że miałam obok sympatycznych, kochanych ludzi. :D Tak się cieszę, że Twoje tulipanki też rosną i zakwitną pewnie niebawem. Koniecznie zrób zdjęcie, nacieszymy się wspólnie. ;:108 Ściskam Cię serdecznie i byle do wiosny!

Aniu Rudominko, nie było mnie wtedy w domu, ale mąż i syn twierdzą, że jednej nocy było -18. Właśnie mam nadzieję, że straty w ogrodzie nie będą duże. Rośliny są pozabezpieczane, ale sama wiesz, że to nie zawsze wystarcza. Dobrze, że ten Twój rozmaryn daje sobie radę. Powodzenia w pędzeniu cebul, koniecznie wstaw zdjęcia, gdy już coś zakwitnie. :D

Małgoś, ja właściwie też jestem ciepłolubna, ale wiesz, jak siedem osób w moim wieku, moich przyjaciół, lata po dworze na mrozie w mokrych kostiumach kąpielowych, włazi na zmianę do cieplutkich i do tych zimnych basenów, to co, mam pokazać, że jestem mięczakiem?! :;230 To idę razem z nimi. Taka jest siła grupy. :D Nie wiem, czy w pojedynkę okazałabym tyle hartu ducha. A raczej wiem, na pewno nie. :;230

Dziękuję Wam gorąco, że tu zaglądacie. Dla Was wszystkich trochę niebieskości z mojego ogródka.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Ogród tysiąca kwiatów i motyli. Serdeczne pozdrowienia, Gosia
Ogród Linety
Ogród Linety cz.2
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

Lineta pisze:Obrazek
O tak, niebieskości to moje ulubione obrazki. Ale nie wiem co to takiego?
Awatar użytkownika
Lineta
1000p
1000p

Post »

Joluś, to śnieżnik lśniący. Wiosenna bylinka drobnocebulowa.

Jeszcze małe postscriptum: dwa tulipanki na oknie, jeszcze wczoraj w pąkach, dziś już się rozwinęły. Zaświeciło słońce i dało im bodziec do kwitnienia. :) A hipeastrum też już tylko patrzeć jak się otworzy. :)

Obrazek

Obrazek
Ogród Linety
Ogród Linety cz.2
Awatar użytkownika
Kriss1515
1000p
1000p
Od: 15 cze 2012, o 21:16

Post »

Niebieski - mój ulubiony kolor wśród kwiatów. Bratek powala na kolana, bardzo mi się podoba. ;:173 A co jest na drugiej fotce?
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Gosiu wiosna u Ciebie na parapecie, bardzo ładny kolorek tulipana, hipeastrum też się nieźle zapowiada ;:173
Niebieskie zawsze chętnie oglądane ....może jeszcze coś znajdziesz?
A takiej kąpieli nigdy nie zażywałam ;:131
Awatar użytkownika
Lineta
1000p
1000p

Post »

Krystianie, to ketmia syryjska czyli hibiskus syryjski. Po tym jak padł mi zimą dwa lata temu duży krzew hibiskusa o różowych kwiatach, kupiłam sobie dwa młode: biały z czerwonym serduszkiem w środku i właśnie ten niebieski. W zeszłym roku dopiero zaczęły kwitnąć. Mam nadzieję, że tegoroczna zima im nie zaszkodzi.
Bratki kupiłam, bo miały taki właśnie niezwykły kolor. Mam nadzieję, że w tym roku też je dostanę. Mogłam niby zebrać nasionka, ale podejrzewam, że i tak wyszłyby już mieszane.

Marysiu, jeszcze poszukam, ale tak naprawdę zaczęłam fotografować rośliny dopiero w zeszłym roku, więc nie wiem, czy coś niebieskiego jeszcze się znajdzie.
A kąpiele ekstremalne :D polecam serdecznie. Nigdy nie jest za późno na pierwszy raz, jak widzę na własnym przykładzie. :D Z drugiej strony, wcale nie mam pewności, jak wygląda sprawa pęcherza i nerek w takich sytuacjach, więc pewnie mądrzej byłoby rozważyć najpierw, czy można sobie na to pozwolić. Ale u mnie wszystko dobrze, nie było żadnych negatywnych skutków.
Ogród Linety
Ogród Linety cz.2
Awatar użytkownika
ElleBelle
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 5 paź 2009, o 15:36

Post »

Kwiatki niebieskie cudne a bratki powalają ;:215 Na parapetach masz cudowną wiosnę i żeby długo kwitły i Twoje oczy cieszyło ;:196
Pozdrawiam, Ela
...mój azyl w środku miasta...
Kwiaty Eli- w ogrodzie i nie tylko cz. 7- Kolejna Wiosna...
Awatar użytkownika
Lineta
1000p
1000p

Post »

Hipeastrum na oknie rozkwitło, jak widać. Miało być wprawdzie bladoróżowe, :roll: ale takie też jest ładne. ;:108

Obrazek

Z oknem wiosenne powiewy wiatru, trochę słońca i świeży zapach ziemi. Ale nie można dać się zwieść pogodzie, dopiero 1 II.

Za to dzień dłuższy od najkrótszego o godzinę i 22 minuty! :heja

Elu, dziękuję! ;:196 Naprawdę wiosennie jest dzisiaj i aż chce się sprzątać dom. Tobie też życzę wiosny w sercu, Elu! :wit
Ogród Linety
Ogród Linety cz.2
Awatar użytkownika
Lineta
1000p
1000p

Post »

Dzień dobry! Dzień dzisiaj będzie dłuższy od najkrószego w roku już o godzinę i 25 minut. :)
Na razie jest ciemno, ale niebo zaczyna szarzeć - wstaje nowy dzień.
Poszukuję nadal zdjęć, na których są niebieskie kwiaty. Znalazłam jeszcze kilka, oto one:

Znów bratki, teraz już mieszane kolorystycznie:

Obrazek

Dzwoneczki - sadzonki, czekające na tarasie na posadzenie w ogródku

Obrazek

Ostróżka, ta jedyna, której nie zjadł królik. :)

Obrazek

Rozwar

Obrazek

Szafirki

Obrazek

To już chyba naprawdę wszystko. Może następnym razem poszukam fioletowych. Trudno czasem określić, z którym z tych kolorów ma się do czynienia.

A tymczasem zrobił się dzień. Miłej niedzieli wszystkim! :wit :wit
Ogród Linety
Ogród Linety cz.2
e-babcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 paź 2011, o 16:34

Post »

Gosiu- hipeastrum- ma ładny malinowy kolor ;:138

Miłej niedzieli :wit
Awatar użytkownika
Elizabetka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 4 lip 2006, o 20:04

Post »

Gosiu piękne te niebieskości. ;:167 Domowe tulipanki i hipek iście wiosenne.
Cieszę się, że wypoczęłaś i nie ważne ile się ma lat. :wink: :D
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Gosiu Hipeastrum prześliczne, niespotykany kolorek :D
Ogrodowe niebieskości super....... tęskno już do takich widoczków.... oby wiosna nie kazała długo na siebie czekać....
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”