"Tam gdzie mgły i róże mieszkają" 2012

Zablokowany
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: "Tam gdzie mgły i róże mieszkają" 2012

Post »

Beatko, a gdzież Ty się podziewasz??? Żeby była wiosna, musi być zima. Niech przyjdzie i będziemy mieć to z głowy :wink: Co to za świeta bez śniegu?
Awatar użytkownika
Edyta1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 paź 2011, o 00:06
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Agnieszko, chciałabym zapytać o Twoją first Lady. W katalogu Tantau jest wyraźnie bardziej różowa, podczas, gdy na Twoich zdjęciach zewnętrzne płatki ma bardzo jasne (ogromnie mi się to podoba ;:167 ). Czy ona zmienia kolory w trakcie kwitnienia? Od czego zależy jej wybarwienie?I - jeśli można zapytać - gdzie ją kupowałaś?
Pozdrawiam - Edyta
Zapraszam do mojego ogrodu
Awatar użytkownika
Safoya
500p
500p
Od: 3 sie 2010, o 16:06

Post »

Witam po dłuższej przerwie.
Dziękuję wam za wasze ciepłe słowa.
Zima niestety zrobiła się tak paskudna, że znowu zaczęłam tęsknić za latem. Ja też nie lubię chlapy i szarości.
Domek cudny, ale...
Jeśli to ma być karmnik, to regularnie trzeba go oczyszczać ze śniegu i dosypywać ziaren, ale...
To raczej wygląda na budkę, choć ptaszki wolą zdecydowanie prostsze formy i zaciszne miejsce wśród gałezi, ale...
Niewątpliwie jest piekny i zdobi ogród :-)

A różane mrożonki są urokliwe...
Miłka
To zdecydowanie ozdoba. Raczej nie ma szans, by jakiekolwiek ptaki zdecydowały się choćby na skubnięcie ziarna a co dopiero na zamieszkanie. Od wielu lat naszą skarpę zamieszkują kolejne pokolenia jastrzębi. Codziennie szybują nad moim ogrodem. Dokładnie taki sam karmik ma nasz teść. Jest oblegany przez ptaszki i świetnie funkcjonuje jako wylęgarnia. To naprawdę fajna konstrukcja. Tutaj można o nim poczytać: http://www.fide.pl/wildlife-garden/karm ... WG210/300/
Agnieszko, chciałabym zapytać o Twoją first Lady. W katalogu Tantau jest wyraźnie bardziej różowa, podczas, gdy na Twoich zdjęciach zewnętrzne płatki ma bardzo jasne (ogromnie mi się to podoba ;:167 ). Czy ona zmienia kolory w trakcie kwitnienia? Od czego zależy jej wybarwienie?I - jeśli można zapytać - gdzie ją kupowałaś?
Edytko Kolory mojej First Lady zależą od temperatury i fazy rozwoju. Im cieplej tym jest jaśniejsza. Drugie kwitnienie jest też jaśniejsze niż pierwsze. Moją kupiłam w Rosarium.

-- 9 sty 2013, o 12:54 --

Mam też dla was trochę niepublikowanych wspomnieniowych zdjęć :)

A Shropshire Lad
Obrazek

Heritage
Obrazek

Ghita R
Obrazek

Larissa z Charlesem Austinem
Obrazek

Pozdrawiam ciepło ;:167
Awatar użytkownika
AnaAn
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 gru 2012, o 17:49
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Ja też u Ciebie bywam Agnieszko od jesieni ubiegłego roku systematycznie. Jestem pod wrażeniem Twoich zdjęć, a róże masz zdecydowanie w moim guście. Wiele z tych odmian mam u siebie bądź będę miała na wiosnę. :D
Pozdrawiam, Ania
Ogród 100 róż cz. IV
Awatar użytkownika
Safoya
500p
500p

Post »

AnaAn Witaj :) Bardzo mi miło. Mam nadzieję, że kiedyś pochwalisz się nam swoimi różami :)
Awatar użytkownika
asia2
1000p
1000p
Od: 2 maja 2006, o 19:11

Post »

Agnieszko, cieszę sie, ze znów możemy podziwiać Twoje urokliwe zdjęcia. Zachwycają mnie nieodmiennie!
Awatar użytkownika
konwalia12
1000p
1000p
Od: 24 lut 2012, o 19:59

Post »

Te kolorki są moim zimowym pocieszeniem... ;:167
Ogród w lasku
Krótki filmik o moim ogrodzie
Jeśli umiecie patrzeć, zobaczycie, że cały świat jest ogrodem. Anusia
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Twoje róże jak zwykle podnoszą na duchu.
Bardzo spodobała mi się A Shropshire Lad
Awatar użytkownika
takasobie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2009, o 22:32

Post »

Rzeczywiście pomysłowy domek! Wiedziałam, że takie istnieją, ale często jest tak, że to co ładne, zazwyczaj jest niefunkcjonalne. Ja zawiesiłam ładne budki w ogrodzie, a pleszki zagnieździły się w szparce pod dachem :-) Tam pewnie było wygodniej, pomimo iż budki były wykonane zgodnie z zasadami :-)

A zdjęcia róż jak miód na serce!
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
Awatar użytkownika
AnaAn
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Agnieszko, ponieważ wiem, że jesteś fachowcem i robisz czarodziejskie zdjęcia, a ja jestem przed zakupem nowego aparatu i jestem kompletnym amatorem, mam serdeczną prośbę o wskazówkę (jeśli to możliwe) - na co zwrócić szczególną uwagę. Najprawdopodobniej będzie to lustrzanka, ale nie z górnej półki. Oczywiście głównie do robienia zdjęć naszym ulubienicom i zdjęć krajobrazowych. Z góry dziękuję. :)
Pozdrawiam, Ania
Ogród 100 róż cz. IV
Soczewka
1000p
1000p
Od: 9 mar 2010, o 10:35

Post »

Agnieszko oglądając Twoje zdjęcia tęsknota za wiosną staje się jeszcze silniejsza.
Poproszę o kolejną porcję takich umilaczy zwłaszcza, że za oknem zrobiło się biało a do czerwca i takich widoków jeszcze daleko.
Mam prośbę czy możesz podzielić się swoimi wrażeniami o Clair Austin. Na fotkach wygląda bardzo ładnie
Pozdrawiam Monika
Zapraszam do mojego ogrodu
Awatar użytkownika
AnaAn
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Agnieszko, chcę Ci powiedzieć, że Twój wątek jest bardzo niebezpieczny. Przeglądam zdjęcia kolejny raz i ulegam kolejnym pokusom ;:223 . Właśnie zamówiłam Sebastiana Kneippa ;:224
Pozdrawiam, Ania
Ogród 100 róż cz. IV
Awatar użytkownika
christinkrysia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 maja 2006, o 18:37

Post »

Agnieszko wpadam do Ciebie od czasu do czasu aby nasycić oczy naturalnym pięknem bo tego u Ciebie nigdy nie brakuje.
Dziś przy niedzieli więcej czasu więc po raz pierwszy zostawię ślad po sobie i podziękuję za ten "lek dla duszy i ucztę dla oczu ".
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
Safoya
500p
500p

Post »

Moje drogie panie jakże was rozumiem. Sama szukam pociechy i kolorów na zdjęciach róż. Szkoda, że nie pachną.
Serdecznie wam dziękuję ;:3
Margo A Shropshire jest naprawdę uroczą różą. Jedyną jej wadą jest mała trwałość kwiatu, ale nie ma jakieś tragedii.

Miłka ptaszki w dachu mogą być prawdziwym utrapieniem. Mieliśmy kiedyś przy sypialni szpaki. Nie dawały nam spać ;)
Agnieszko, ponieważ wiem, że jesteś fachowcem i robisz czarodziejskie zdjęcia, a ja jestem przed zakupem nowego aparatu i jestem kompletnym amatorem, mam serdeczną prośbę o wskazówkę (jeśli to możliwe) - na co zwrócić szczególną uwagę. Najprawdopodobniej będzie to lustrzanka, ale nie z górnej półki. Oczywiście głównie do robienia zdjęć naszym ulubienicom i zdjęć krajobrazowych. Z góry dziękuję. :)
Każde body różni się nieco od poprzedniego i trudno przewidzieć na ile jest udane o ile nie pracuje się gdzieś blisko dużej ilości sprzętu. Wybrałabym jednak sprawdzone firmy czyli Canona lub Nikona. Postawiłabym przede wszystkim na dobry obiektyw, bo te kupowane w zestawie z aparatem rzadko są wartościowe. Porządny obiektyw niejednokrotnie kosztuje więcej niż body. Oczywiście wszystko zależy od twoich zasobów finansowych, ale sporą część sumy przeznaczoną na aparat wydałabym na porządny obiektyw. Warto poczytać testy na optyczne pl :)
Awatar użytkownika
Safoya
500p
500p

Post »

Agnieszko oglądając Twoje zdjęcia tęsknota za wiosną staje się jeszcze silniejsza.
Poproszę o kolejną porcję takich umilaczy zwłaszcza, że za oknem zrobiło się biało a do czerwca i takich widoków jeszcze daleko.
Mam prośbę czy możesz podzielić się swoimi wrażeniami o Clair Austin. Na fotkach wygląda bardzo ładnie
Postaram się jeszcze dzisiaj odpowiedzieć na twoją prośbę :)
AnaAn to fantastycznie! Uważam, że to świetna róża. W dodatku łatwo ją rozmnożyć :)
Agnieszko wpadam do Ciebie od czasu do czasu aby nasycić oczy naturalnym pięknem bo tego u Ciebie nigdy nie brakuje.
Dziś przy niedzieli więcej czasu więc po raz pierwszy zostawię ślad po sobie i podziękuję za ten "lek dla duszy i ucztę dla oczu ".
Pozdrawiam
Barrdzo się cieszę z twoich odwiedzin i oczywiście zapraszam :)

Dziewczyny na niepogodę polecam wam tę książkę: http://lubimyczytac.pl/ksiazka/34222/zapomniany-ogrod
Piękna!
Zablokowany

Wróć do „Moje róże !”