"Tam gdzie mgły i róże mieszkają" 2012
- sweety
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 20 mar 2012, o 09:37
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: "Tam gdzie mgły i róże mieszkają" 2012
Beatko, a gdzież Ty się podziewasz??? Żeby była wiosna, musi być zima. Niech przyjdzie i będziemy mieć to z głowy
Co to za świeta bez śniegu?

- Edyta1
- Od: 20 paź 2011, o 00:06
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Agnieszko, chciałabym zapytać o Twoją first Lady. W katalogu Tantau jest wyraźnie bardziej różowa, podczas, gdy na Twoich zdjęciach zewnętrzne płatki ma bardzo jasne (ogromnie mi się to podoba
). Czy ona zmienia kolory w trakcie kwitnienia? Od czego zależy jej wybarwienie?I - jeśli można zapytać - gdzie ją kupowałaś?

Pozdrawiam - Edyta
Zapraszam do mojego ogrodu
Witam po dłuższej przerwie.
Dziękuję wam za wasze ciepłe słowa.
Zima niestety zrobiła się tak paskudna, że znowu zaczęłam tęsknić za latem. Ja też nie lubię chlapy i szarości.
To zdecydowanie ozdoba. Raczej nie ma szans, by jakiekolwiek ptaki zdecydowały się choćby na skubnięcie ziarna a co dopiero na zamieszkanie. Od wielu lat naszą skarpę zamieszkują kolejne pokolenia jastrzębi. Codziennie szybują nad moim ogrodem. Dokładnie taki sam karmik ma nasz teść. Jest oblegany przez ptaszki i świetnie funkcjonuje jako wylęgarnia. To naprawdę fajna konstrukcja. Tutaj można o nim poczytać: http://www.fide.pl/wildlife-garden/karm ... WG210/300/
-- 9 sty 2013, o 12:54 --
Mam też dla was trochę niepublikowanych wspomnieniowych zdjęć
A Shropshire Lad

Heritage

Ghita R

Larissa z Charlesem Austinem

Pozdrawiam ciepło
Dziękuję wam za wasze ciepłe słowa.
Zima niestety zrobiła się tak paskudna, że znowu zaczęłam tęsknić za latem. Ja też nie lubię chlapy i szarości.
MiłkaDomek cudny, ale...
Jeśli to ma być karmnik, to regularnie trzeba go oczyszczać ze śniegu i dosypywać ziaren, ale...
To raczej wygląda na budkę, choć ptaszki wolą zdecydowanie prostsze formy i zaciszne miejsce wśród gałezi, ale...
Niewątpliwie jest piekny i zdobi ogród
A różane mrożonki są urokliwe...
To zdecydowanie ozdoba. Raczej nie ma szans, by jakiekolwiek ptaki zdecydowały się choćby na skubnięcie ziarna a co dopiero na zamieszkanie. Od wielu lat naszą skarpę zamieszkują kolejne pokolenia jastrzębi. Codziennie szybują nad moim ogrodem. Dokładnie taki sam karmik ma nasz teść. Jest oblegany przez ptaszki i świetnie funkcjonuje jako wylęgarnia. To naprawdę fajna konstrukcja. Tutaj można o nim poczytać: http://www.fide.pl/wildlife-garden/karm ... WG210/300/
Edytko Kolory mojej First Lady zależą od temperatury i fazy rozwoju. Im cieplej tym jest jaśniejsza. Drugie kwitnienie jest też jaśniejsze niż pierwsze. Moją kupiłam w Rosarium.Agnieszko, chciałabym zapytać o Twoją first Lady. W katalogu Tantau jest wyraźnie bardziej różowa, podczas, gdy na Twoich zdjęciach zewnętrzne płatki ma bardzo jasne (ogromnie mi się to podoba). Czy ona zmienia kolory w trakcie kwitnienia? Od czego zależy jej wybarwienie?I - jeśli można zapytać - gdzie ją kupowałaś?
-- 9 sty 2013, o 12:54 --
Mam też dla was trochę niepublikowanych wspomnieniowych zdjęć

A Shropshire Lad

Heritage

Ghita R

Larissa z Charlesem Austinem

Pozdrawiam ciepło

Ja też u Ciebie bywam Agnieszko od jesieni ubiegłego roku systematycznie. Jestem pod wrażeniem Twoich zdjęć, a róże masz zdecydowanie w moim guście. Wiele z tych odmian mam u siebie bądź będę miała na wiosnę. 

Pozdrawiam, Ania
Ogród 100 róż cz. IV
Ogród 100 róż cz. IV
AnaAn Witaj
Bardzo mi miło. Mam nadzieję, że kiedyś pochwalisz się nam swoimi różami 

Agnieszko, cieszę sie, ze znów możemy podziwiać Twoje urokliwe zdjęcia. Zachwycają mnie nieodmiennie!
- konwalia12
- 1000p
- Od: 24 lut 2012, o 19:59
Te kolorki są moim zimowym pocieszeniem... 

Ogród w lasku
Krótki filmik o moim ogrodzie
Jeśli umiecie patrzeć, zobaczycie, że cały świat jest ogrodem. Anusia
Krótki filmik o moim ogrodzie
Jeśli umiecie patrzeć, zobaczycie, że cały świat jest ogrodem. Anusia
- Margo2
- Od: 8 lut 2010, o 12:14
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Twoje róże jak zwykle podnoszą na duchu.
Bardzo spodobała mi się A Shropshire Lad
Bardzo spodobała mi się A Shropshire Lad
- takasobie
- Od: 1 mar 2009, o 22:32
Rzeczywiście pomysłowy domek! Wiedziałam, że takie istnieją, ale często jest tak, że to co ładne, zazwyczaj jest niefunkcjonalne. Ja zawiesiłam ładne budki w ogrodzie, a pleszki zagnieździły się w szparce pod dachem
Tam pewnie było wygodniej, pomimo iż budki były wykonane zgodnie z zasadami 
A zdjęcia róż jak miód na serce!

A zdjęcia róż jak miód na serce!
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
Agnieszko, ponieważ wiem, że jesteś fachowcem i robisz czarodziejskie zdjęcia, a ja jestem przed zakupem nowego aparatu i jestem kompletnym amatorem, mam serdeczną prośbę o wskazówkę (jeśli to możliwe) - na co zwrócić szczególną uwagę. Najprawdopodobniej będzie to lustrzanka, ale nie z górnej półki. Oczywiście głównie do robienia zdjęć naszym ulubienicom i zdjęć krajobrazowych. Z góry dziękuję. 

Pozdrawiam, Ania
Ogród 100 róż cz. IV
Ogród 100 róż cz. IV
-
- 1000p
- Od: 9 mar 2010, o 10:35
Agnieszko oglądając Twoje zdjęcia tęsknota za wiosną staje się jeszcze silniejsza.
Poproszę o kolejną porcję takich umilaczy zwłaszcza, że za oknem zrobiło się biało a do czerwca i takich widoków jeszcze daleko.
Mam prośbę czy możesz podzielić się swoimi wrażeniami o Clair Austin. Na fotkach wygląda bardzo ładnie
Poproszę o kolejną porcję takich umilaczy zwłaszcza, że za oknem zrobiło się biało a do czerwca i takich widoków jeszcze daleko.
Mam prośbę czy możesz podzielić się swoimi wrażeniami o Clair Austin. Na fotkach wygląda bardzo ładnie
Pozdrawiam Monika
Agnieszko, chcę Ci powiedzieć, że Twój wątek jest bardzo niebezpieczny. Przeglądam zdjęcia kolejny raz i ulegam kolejnym pokusom
. Właśnie zamówiłam Sebastiana Kneippa 

Pozdrawiam, Ania
Ogród 100 róż cz. IV
Ogród 100 róż cz. IV
- christinkrysia
- Od: 26 maja 2006, o 18:37
Agnieszko wpadam do Ciebie od czasu do czasu aby nasycić oczy naturalnym pięknem bo tego u Ciebie nigdy nie brakuje.
Dziś przy niedzieli więcej czasu więc po raz pierwszy zostawię ślad po sobie i podziękuję za ten "lek dla duszy i ucztę dla oczu ".
Pozdrawiam
Dziś przy niedzieli więcej czasu więc po raz pierwszy zostawię ślad po sobie i podziękuję za ten "lek dla duszy i ucztę dla oczu ".
Pozdrawiam
Moje drogie panie jakże was rozumiem. Sama szukam pociechy i kolorów na zdjęciach róż. Szkoda, że nie pachną.
Serdecznie wam dziękuję
Margo A Shropshire jest naprawdę uroczą różą. Jedyną jej wadą jest mała trwałość kwiatu, ale nie ma jakieś tragedii.
Miłka ptaszki w dachu mogą być prawdziwym utrapieniem. Mieliśmy kiedyś przy sypialni szpaki. Nie dawały nam spać ;)

Serdecznie wam dziękuję

Margo A Shropshire jest naprawdę uroczą różą. Jedyną jej wadą jest mała trwałość kwiatu, ale nie ma jakieś tragedii.
Miłka ptaszki w dachu mogą być prawdziwym utrapieniem. Mieliśmy kiedyś przy sypialni szpaki. Nie dawały nam spać ;)
Każde body różni się nieco od poprzedniego i trudno przewidzieć na ile jest udane o ile nie pracuje się gdzieś blisko dużej ilości sprzętu. Wybrałabym jednak sprawdzone firmy czyli Canona lub Nikona. Postawiłabym przede wszystkim na dobry obiektyw, bo te kupowane w zestawie z aparatem rzadko są wartościowe. Porządny obiektyw niejednokrotnie kosztuje więcej niż body. Oczywiście wszystko zależy od twoich zasobów finansowych, ale sporą część sumy przeznaczoną na aparat wydałabym na porządny obiektyw. Warto poczytać testy na optyczne plAgnieszko, ponieważ wiem, że jesteś fachowcem i robisz czarodziejskie zdjęcia, a ja jestem przed zakupem nowego aparatu i jestem kompletnym amatorem, mam serdeczną prośbę o wskazówkę (jeśli to możliwe) - na co zwrócić szczególną uwagę. Najprawdopodobniej będzie to lustrzanka, ale nie z górnej półki. Oczywiście głównie do robienia zdjęć naszym ulubienicom i zdjęć krajobrazowych. Z góry dziękuję.

Postaram się jeszcze dzisiaj odpowiedzieć na twoją prośbęAgnieszko oglądając Twoje zdjęcia tęsknota za wiosną staje się jeszcze silniejsza.

AnaAn to fantastycznie! Uważam, że to świetna róża. W dodatku łatwo ją rozmnożyć

Barrdzo się cieszę z twoich odwiedzin i oczywiście zapraszamAgnieszko wpadam do Ciebie od czasu do czasu aby nasycić oczy naturalnym pięknem bo tego u Ciebie nigdy nie brakuje.
Pozdrawiam

Dziewczyny na niepogodę polecam wam tę książkę: http://lubimyczytac.pl/ksiazka/34222/zapomniany-ogrod
Piękna!