Rabatki Konstantego część 5

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
EwkaEs
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2008, o 20:28
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Rabatki Konstantego część 5

Post »

Złotlin- końcówka kwitnienia.Czosnki ozdobne,jeden jest biały.
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Elzbieto G.-suchość wielka! Wczoraj były trzy burze,dziś jedna,burze lokalne,dzielnicowe powiedziałabym,prawie nie widać,że padało,na oknach tak naturalnie,parę kropli na roślinach,a w ziemi bardzo wody brak.
Obrazek Obrazek Obrazek
Judyto-moja piwonia z domyślnym kiedyś będzie kwiatem
Obrazek
Olu-hortensja
Obrazek
WielkaKulko-nie wiem czy warto siać niektóre warzywa,czasem brak warunków(odczyn gleby,zasobność w wodę,nasłonecznienie,zawartość metali ciężkich w glebie),czasem inwazja szkodników(nicienie,stonka,pędraki,gryzonie),niewłaściwy płodozmian lub sąsiedztwo roślin,wiosna była późna.Ale życzę by w końcu się udało.
Priamie warto mieć złotlin,jest niedrogi,niewymagający.
Awatar użytkownika
Tosia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2010, o 16:48
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

:wit U nas też burze się kręciły, ale wody poskąpiły!!!
Podlewanko mi jeszcze nie grozi, ale pojedyncze roślinki podlewam wodą z oczka.
Chwilo trwaj!! Jak ja nie cierpię zimy!!!! ;:223 ;:223
Co zasiejesz, to zbierzesz
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
Awatar użytkownika
EwkaEs
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Tosiu-uwiędłych roślin odpukać jeszcze nie mam,ale widać,że podlanie bardzo by się przydało.

Obrazek
Awatar użytkownika
Aza
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lut 2008, o 18:33

Post »

A u mnie nawet popadało sporo sadziłam w deszczu truskawki co się znalazły w irysach i hostach. mam nadzieję, że będą dobrze rosły.
OLGA od malamutów
Wątki Azy
Awatar użytkownika
judyta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lut 2008, o 14:08

Post »

wielkakulka pisze:Ja mam dość siania - pietruszke i marchewkę siałam już 3 razy. Ostatnio na rządek o długosci (3x1metr) posiałam 2 opakowanie pietruszki. Podlewam konewka z ciepłą wodą, odstaną. Konewka z sitkiem i nic nie wschodzi - od miesiaca sieję i czekam - coś zżrea warzywa zanim wzejdą.... ;:202 :?:
U mnie podobnie, dosiewam w tym roku niestety pierwszy raz w życiu takie warzywa jak burak, pietrucha, mizernie wzeszła marchew, fasolka też tylko ładnie się zapowiadała :( Susza nieziemska, a nie sposób wszystkiego podlać.

Ewciu zapowiedziała się piwoniasta ładnie ;:215 .
Pamiętam, jak zaczęłam sadzić u siebie piwonie i nie zakwitły mi :( , a tak bardzo byłam ciekawa ich kolorków. Gdy wreszcie zakwitły nędznie w następnym roku, zamawiane kolorki nie sprawdziły się odmianowo,, ale na reklamacje było już za późno. Teraz to wszystko jakby chcą zrekompensować :D ilością pąków kwiatowych. A ja już dawno się pogodziłam, że z pięciu zamawianych odmian o różnych kolorach wszystkie są jednakowe. ;:306

;:oj śliczne te hosty z wielkimi liściorami. Uwielbiam rośliny o wielkich liściach.
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Ewciu jeśli chcesz Stilettę to pisz masz ją jak w banku .Szybko robią sie z nich wielkie kępy i ślicznie wyglądają .Zresztą uwielbiam kolorowe liście. U mnie nie trzeba podlewać ,bo podlewanie mam darmowe,a takie bardziej cenią sobie roślinki
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
EwkaEs
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witam nadal upalnie dość.Ale chmury ciemne się gromadzą w ilości hurtowej.Sroki też skrzeczące ale jakieś takie oklapłe,no to może lunie kolejny raz w centrum.Umówiłam się z panem elektrykiem na ogląd co jest do naprawy w piecu elektrycznym,może w tym czasie przekropić.
Judyto-Piwonie mam od Jadzi Jakuch,kolor był znany-jedna ciemny róż klasyczny wcześniejsza i dwie jasne w ulubionym dziewczęcym kolorze późniejsze i niższe,liście też mają zdecydowanie jaśniejsze.Niedawno doszły też dwie od Jagodki o kolorze prawdopodobnym ,jedna blady róż druga biała.Ale jak miałam działkę kupowałam kilka razy piwonie,które miały być białe a były brudnoróżowe.Doszłam do siedmiu sztuk i wtedy wiosną zastałam na swojej działeczce pana wykopywacza,wziął wszystkie poza dwoma zastanymi po poprzedniej użytkowniczce działki,które naturalnie też były takie same.
Hosty w tym roku dostały dawkę granulowanego obornika jak były w fazie rureczek i był dostęp do każdej,liście mają zdecydowanie większe i lepiej wybarwione jak w ubiegłym roku.
Jadziu-Jakuch-no to poproszę.....Na Śląsku pada??????
Olu-(Ogród Azy)to te specjalne truskawki pochodzenia zagranicznego?A różowo kwitnące Ci przezimowały?
Awatar użytkownika
wielkakulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2012, o 12:25

Post »

Zobaczę co rosnie i za rok sieję, tylko to co daje się uprawiać.
Awatar użytkownika
Aza
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lut 2008, o 18:33

Post »

Różowych truskawek nie mam, sadziłam te zagraniczne.
OLGA od malamutów
Wątki Azy
Awatar użytkownika
judyta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

wielkakulka pisze:Zobaczę co rosnie i za rok sieję, tylko to co daje się uprawiać.
Aniu - ale może to taki rok :roll: , ten sezon jest od początku jakiś dziwny, długa zima, spóźniona wiosna, która od razu zmieniła się w lato... :shock: Do następnej wiosny przejdzie nam załamanie i zniechęcenie z powodu tych małych niepowodzeń :uszy
Awatar użytkownika
wielkakulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2012, o 12:25

Post »

Może...może...Posiałam jeszcze raz i czekam...
evluk
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lis 2008, o 17:19
Kontakt:

Post »

Ależ te dwie hosty mają olbrzymie liściory ;:oj Piękne..dobrze im w podwórkowym Ewka ;:108
Awatar użytkownika
EwkaEs
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Evluk-nie tylko te dwie,jest kilka host jak parasole.Odwiedziła mnie dzisiaj całkiem nieoczekiwanie Foggia ze Szkocji.Była wizytacja Podwórkowego.Pokazałam moją jedyną różę(ona ją przywiozła w walizce samolotem),funkie,bergenie,brunery,zawilce,zioła,świeżo po psie odbudowane miętowisko,czosnki ozdobne,wiciokrzew,półskalniak.
A to Scarlett z filiżanką w kropki od Foggii.
Obrazek
Hipki kwitną mi obecnie w barwach narodowych-zaczął Christmas Gift,a na drugim pędzie rozwija się Benfica(ma jeszcze trzeci),do tego niższa od nich rudawo-złota Exotica też na drugim pędzie. Obrazek Obrazek
Judyto-bordowolistna języczka,obie hosty,pierwiosnki gruzińskie i naparstnica raczej zadowolone z czarnoziemu Podwórkowego,liliowiec nieco gorzej,ale jest sucho-wszystkie dodatkowo podlane odstaną wodą z Raby,wiem przyzwyczajone do Wieprza...
Awatar użytkownika
judyta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ale trafiłam ..hipki w rozkwicie..mój ostatni świr ;:219
Moje w tym roku się bardzo zbuntowały i obecnie nie kwitnie nic. Tak mi odpłaciły za eksmisję z domu do budynku gospodarczego w ubiegłym sezonie. No nic...w tym roku naprawiłam błąd i urlopuję je na tarasie przed domem.

Ewuś - wszystkie rośliny na Twoich czarnoziemach będą miały bezwarunkowo lepiej niż u mnie na piaskach. Tylko patrzeć jak reszta wymaszeruje idąc w ślady wysłanników ;:202
Awatar użytkownika
EwkaEs
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Judyto-Podwórkowy skąpany deszczem,ale nie za bardzo,pada i nie pada, parę kropli spadnie,potem parę minut spokój,ale tak popaduje już od wieczora,to trochę podlane jest.Chłodno.
Moje zwartnice nabywają liści w dużym pokoju,a spoczywają w piwnicy.Mam nowość jest to hipeastrum ogrodowe,ale u mnie jest doniczkowe,zobaczymy co z tego wyrośnie.Chyba powinno być deportowane pod Lubartów.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”