Mój wiejski bałagan.
- bwoj54
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 8 wrz 2012, o 08:28
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Mój wiejski bałagan.
Aneto!..zapomniałam napisać , ze pergole ekstra...też mam takie , ale muszę po świętach dokupić.

"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
Szostani witaj na Zagórku
Przebudowa tego budynku jest mało opłacalna. Tym bardziej,że trzeba by było obłożyć go, tak jak domek drewnem, i założyć nowy dach. Dobudowanie garażu do domku zdecydowanie mniej wyniesie. A poza tym, po wyburzeniu gospodarczaka, powstanie miejsce na mój wymarzony stawik.
Boguniu
, też jestem zadowolona z nowych pergoli. Mam nadzieję, że powojniki i różyce chętnie będą się po nich wspinać
Ewa
wiem,że czeka mnie ze stawikiem dużo pracy, ale od początku zakupu działki brakowało mi na niej wody. Ale cały czas były inne potrzeby, a kaska ogranicza szumne plany
Wymyśliłam sobie stawik z kaskadą i kładeczką. Plany są teraz czas na realizację. Jestem zodiakalną rybą i woda zawsze mnie wprawiała w doby nastrój 
Boguniu
Ewa
Pozdrawiam, Atena
Mój wiejski bałagan
Mój wiejski bałagan
- Niunia1981

- Od: 18 sie 2011, o 15:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
WOW, rewelacja
nowe pergole i rabatki cudne
Trzymam kciuki za przyszły stawik
Trzymam kciuki za przyszły stawik
No chyba, że tak będzie z tym dużo pracy rozebrać budynek i stawik. Oglądałam róże z rosarium tak z ciekawości, ale tam nie ma cen podanych co mnie bardzo denerwuje nie lubię takich niejasnych sklepów.
Co za wspaniałe miejsce!!! nowa rabatkqa cudowna tylko gratulować! 
-
akl62

- Od: 11 cze 2011, o 19:53
Rh będzie wyglądał jak bukiet.
Piękny domek i otoczenie. Czy te funkie to tegoroczne takie duże ?
Piękny domek i otoczenie. Czy te funkie to tegoroczne takie duże ?
Szostani, rosarium na stronie nie podaje cen, ale wystarczy pstryknąć do nich maila z prośbą i przysyłają pełną, aktualną ofertę wraz z cennikiem.
Betinko, budynek gospodarczy będzie wyburzony, a obok kompostownika powstanie drewniany domek na narzędzia i wiata jako drewutnia. Co do kąpieli, to prezesowa Szelma raczej z tych niepływających. Do wody wchodzi jedynie do kolanka
a koty z natury raczej stronią od wodnych uciech. Jeśli chodzi o komary, to dużo czytałam i wszyscy właściciele oczek wodnych twierdzą,że jeśli są ryby w stawie, to komary nie mnożą się na potęgę, bo rybki pożerają ich larwy.
-- 15 kwi 2014, o 19:11 --
Danusiu, witaj na Zagórku
. Dziękuję za odwiedziny i miłe słowa
Aniu, już nie mogę się doczekać kwitnienia Rh. W tamtym roku posadzony na wiosnę jedynie miał nowe przyrosty, ale kwiatucha ani widu. Tym bardziej czekam z niecierpliwością na wiosenny spektakl w wykonaniu Rh
Betinko, budynek gospodarczy będzie wyburzony, a obok kompostownika powstanie drewniany domek na narzędzia i wiata jako drewutnia. Co do kąpieli, to prezesowa Szelma raczej z tych niepływających. Do wody wchodzi jedynie do kolanka
-- 15 kwi 2014, o 19:11 --
Danusiu, witaj na Zagórku
Aniu, już nie mogę się doczekać kwitnienia Rh. W tamtym roku posadzony na wiosnę jedynie miał nowe przyrosty, ale kwiatucha ani widu. Tym bardziej czekam z niecierpliwością na wiosenny spektakl w wykonaniu Rh
Pozdrawiam, Atena
Mój wiejski bałagan
Mój wiejski bałagan
Zapomniałam odpowiedzieć. Funkie świeżo przesadzane z innych rabatek, ale wszystki zagórkowe autochtonki 
-- 15 kwi 2014, o 19:14 --
Monia dzięki. Stawik to na razie plany, ale myślę,że na jesień zaczniemy prace
-- 15 kwi 2014, o 19:14 --
Monia dzięki. Stawik to na razie plany, ale myślę,że na jesień zaczniemy prace
Pozdrawiam, Atena
Mój wiejski bałagan
Mój wiejski bałagan
- ewamaj66

- Od: 19 lut 2011, o 16:55
Najważniejsze są marzenia do zrealizowania
Potem najwyżej zapłaczesz
Mam jednak nadzieję, że staw da Ci więcej radości niż przysporzy zmartwień.
Jeśli chodzi o wodę, to mnie się raczej marzy mokry kamień niż staw
Ale to kwestia dalszej przyszłości.
Jeśli chodzi o wodę, to mnie się raczej marzy mokry kamień niż staw
Też o tym myślałam Ewa, ale nie do końca mam przekonanie, czy będzie pasował do klimatu Zagórka
-- 15 kwi 2014, o 20:14 --
Dziewczyny wysadzałyście już mieczyki? Pomyślałam sobie, że może w teraz jak będę parę dni na przerwie świątecznej.
-- 15 kwi 2014, o 20:14 --
Dziewczyny wysadzałyście już mieczyki? Pomyślałam sobie, że może w teraz jak będę parę dni na przerwie świątecznej.
Pozdrawiam, Atena
Mój wiejski bałagan
Mój wiejski bałagan
My mamy staw i nie wiem jakie miały by być z nim problemy? Problemy to raczej są z oczkami wodnymi bo trzeba je czyścić. Mój pies się kąpie w stawie nam to nie przeszkadza, a komarów mamy tyle co inni, ostatnio widziałam larwy komarów w kałuży a u mnie w stawie w ogóle nie ma.
Witam wszystkich. U nas zimno brrry..... ale ma się ocieplić. Czekam na słoneczko. Ponawiam pytanie..... MOŻNA JUŻ WYSADZIĆ MIECZYKI?
Kto doradzi?
-- 16 kwi 2014, o 07:12 --
szostani, też tak słyszałam, że larwy komarów są chętnie zjadane przez ryby
-- 16 kwi 2014, o 07:12 --
szostani, też tak słyszałam, że larwy komarów są chętnie zjadane przez ryby
Pozdrawiam, Atena
Mój wiejski bałagan
Mój wiejski bałagan
-
akl62

Moj babciasadziła mieczyki na św. Stanisława. I niczego nie sadziła w Wielkim Tygodniu.
-
akl62

ciągu najbliższego roku Stanisław może obchodzić swoje imieniny w nastepujące dni: 5 maja, 8 maja, 18 września, 13 listopada.
Ja lubię takie zwyczaje.
To chyba o maj chodziło
Ja lubię takie zwyczaje.
To chyba o maj chodziło