Arlet- on ma przepiękne listeczki. Są marmurkowe, dlugie, wąskie i błyszczące
Goska1307- A Widzisz...spełnianie marzeń storczykowych przez Innych Forumowiczów bardzo cieszy

Zwłaszcza tych, które długo widnieją na liście "zachciewajek". King Arthur był na mojej...około roku.
Leszku- reanimuję 4 falki od kwietnia ubiegłego roku. Dwa z nich już kwitły. Dwa ładnie już podrosly, jeden jest całkiem duży...może na wiosnę będzie pędzik

Uwielbiam reanimki
Aniu- to ja dziękuję za odwiedziny
Marwes- cieszy fakt, że uratowany storczyk pokazał kwiatuszki ;)
A sabotki...hmm...przynajmniej koloru "włosów" nie wybieram, może blondyn lub brunet..
Kasiu74- dziękuję i życzę Tobie takich sukcesów. Gdy zakwita reanimek, człowiek czuje, że warto było ratować ową roślinkę ;)
Agitko- u mnie zimą ruch, bo więcej w domku jestem. Latem w ogrodzie odpoczywam, a na forum "Orchidarium" rzadziej zaglądam
Kobietko Droga, Pozwól, że zrobię rodzinną fotkę w przyszłym tygodniu. Być może sabotków będzie więcej o kolejne, dwa "dziwne" Osobniki
Grażynko- dziękuję w imieniu sadzoneczki
Co prawda nie mam zdjęć, ale dziś było u mnie moczenie storczysiów.
I...zauważyłam pierwsze oznaki wiosny. Katlejki ruszyły w produkcję młodych pseudobulw.
Najbardziej się cieszę z maleńkiej, nowej psb na Cattley'i forbesii alba.
Hybrydy katlejastych też rosną, niektórym korzonki już wychodzą z koszyczków. A przecież, co roku ich przesadzać nie będę.
Falkom też ruszyły korzonki. A reanimowane dendrobia nobile puszczają korzonki i keiczki