Ogród Marylii... cz.2
-
- 1000p
- Od: 26 sie 2008, o 19:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogród Marylii... cz.2
Witaj Sasiu...miło mi Cię gościć i zapraszam ponownie...
Bratki są naprawdę fantastyczne,taka paleta różnych uśmiechniętych buziek i to co najfajniejsze w nich to kwitną gdy jest zimno i nic innego już lub jeszcze nie kwitnie...wrzośce u mnie lepiej rosną niż wrzosy i nie wiem czym to jest spowodowane...moje wrzosowisko jest posadzone w takim nie typowym miejscu bo pod tarasem w niczym to miejsce nie przypomina występowania naturalnego,za kilka lat miejsce to zajmą karłowe iglaki a wrzosowisko będzie przeniesione w inne miejsce ale to plany na przyszłość...
Bratki są naprawdę fantastyczne,taka paleta różnych uśmiechniętych buziek i to co najfajniejsze w nich to kwitną gdy jest zimno i nic innego już lub jeszcze nie kwitnie...wrzośce u mnie lepiej rosną niż wrzosy i nie wiem czym to jest spowodowane...moje wrzosowisko jest posadzone w takim nie typowym miejscu bo pod tarasem w niczym to miejsce nie przypomina występowania naturalnego,za kilka lat miejsce to zajmą karłowe iglaki a wrzosowisko będzie przeniesione w inne miejsce ale to plany na przyszłość...
- dodad
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 21 cze 2009, o 18:22
No, piękne ubranka mają twoje roślinki 

- Tajka
- Od: 23 sty 2010, o 17:32
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Marylko solidnie zabezpieczyłaś swoje roślinki na zimę, bez fuszerki.
Żadne mrozy im nie groźne. Ja azaliom wielkokwiatowym robię tylko kopczyki z kory, a japońskich nie sadzę, gdyż mi wymarzły.
Żadne mrozy im nie groźne. Ja azaliom wielkokwiatowym robię tylko kopczyki z kory, a japońskich nie sadzę, gdyż mi wymarzły.

- ZENOBIUSZ
- Od: 2 sty 2008, o 07:00
Marylo roslinność w Twoim ogrodzie okryta , czy aż tak ostrą zimę zapowiadaja w Twoim regionie. W dniu wczorajszym przy nienalepszej pogodzie okryłem niektóre krzewy i rośliny posadzone w tym roku. Rodendronom i azaliom podsypałem dodadkową porcję torfu i kory , tak właśnie robie od kilku lat.
Pozdrawiam Zenek
-
- 1000p
Dorotko,Tajko,Zenku witam Was bardzo...zabezpieczyłam tylko róże i azalie posadzone w październiku,starsze krzaczki mają tylko kopczyki...o młode się trochę obawiałam ze nie zdążyły się jeszcze dobrze zakorzenić...azalie miałam owinąć włókniną ale te zimy są różne raz wysokie temperatury raz niskie i okryłam tylko igliwiem... 

Marylko, wzorowo przygotowane rośliny do zimy. 5+

- Reni4
- Od: 21 wrz 2009, o 15:01
Pięknie to zrobiłaś...Ja kiedyś też okrywałam róże słomą...robiłam takie chochoły;)))A teraz to już im nie zaszkodzisz ...
))

- skorpion811-51
- Od: 21 lis 2009, o 17:58
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Marylko zajrzałam znowu do Ciebie i przypomniałaś i o owijaniu iglastych
żeby gałązki nie czuły ciężaru śniegu jeszcze tego nie zrobiłam ale jutro ruszam.
Dobrze z tym forum bo każdy o czymś przypomni

żeby gałązki nie czuły ciężaru śniegu jeszcze tego nie zrobiłam ale jutro ruszam.
Dobrze z tym forum bo każdy o czymś przypomni

Rzekła pszczółka do motyla nikt nie widzi więc zapylaj.
MOJE LINKI , Pusta miska -kliknij
SERDECZNIE ZAPRASZAM STASIA
MOJE LINKI , Pusta miska -kliknij
SERDECZNIE ZAPRASZAM STASIA
- Reni4
Wiesz że poszłam na strych i znalazłam worek ze słomą...hihi i znowu opatuliłam troszkę róże;))
-
- 1000p
Witaj Lucynko, starałam się jesienne nasadzenia zabezpieczyć,starszych nie okrywałam a sporo krzewów by trzeba było,po ostatniej zimie kilka krzewów już kilku letnich mi zmroziło,nie sposób wszystkiego okrywać,muszę wierzyć w ich moc przetrwania...
Reni co roku obiecuje sobie zakupić takie maty słomiane,można na nie natrafić w marketach ale jakoś zapominam...
i masz chochoły tradycji stało się zadość...
Stasiu masz racje,samemu to jest się ciężko zmobilizować a co dopiero spamiętać...forum mobilizuje do działania...

Reni co roku obiecuje sobie zakupić takie maty słomiane,można na nie natrafić w marketach ale jakoś zapominam...

Stasiu masz racje,samemu to jest się ciężko zmobilizować a co dopiero spamiętać...forum mobilizuje do działania...

- AGNESS
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Marylu Twój ogród już pięknie przygotowany do zimy, ja jeszcze swoich roślinek nie owijałam, czekam, zeby ustaliły się mrozy około -5, ale podejrzewam, że będzie to już lada chwila.
-
- 1000p
Agnieszko ja też miałam czekać,prognozy coraz bardziej zimowe więc postanowiłam już to zrobić póki aura jeszcze na plusie...myślę ze chyba nic roślinom nie będzie,zastosowałam tylko igliwie,nie stosowałam agrowłókniny właśnie z powodu jeszcze wysokich temperatur... 

- AGNESS
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Marylu pewnie, że nic nie będzie
Zresztą zapowiadają już mrozy, więc zrobiłaś to w odpowiednim czasie, ja już też mam okopcowane, więc tylko pozostało mi poowijać świerkiem i agrowłóknina, ale jeszcze świerk mam nieścięty 

-
- 1000p
Witaj Igorze, miejmy nadzieje ze tak będzie,ze nie "ucierpimy" my zbytnio i pozostałe nie okryte rośliny... 
Agnieszko ściąć świerka można nawet przy - 5,gorzej z kopcowaniem ale Ty już masz to zasobą...

Agnieszko ściąć świerka można nawet przy - 5,gorzej z kopcowaniem ale Ty już masz to zasobą...

- Reni4
Marylka..to po części Twoja zasługa...jakoś tak przypomniałam sobie jak zobaczyłam Twoje pięknie okryte róże...
)