polcczanka-Lucynko dziękuję kochana za pochwały w imieniu hortensji.

Te piękne kwiaty mnie zauroczyły i właśnie one zmobilizowały mnie na stare lata do założenia ogrodu. Wprawdzie kwiaty ogrodowych bardziej mi się podobały, ale one u mnie nie kwitną, a bukietowe są niezawodne. Wprawdzie trochę w czasie burzy wyłamało, ale to nic z tym co inni przeżywają.
Pozdrawiam serdecznie i miłego pobytu na działeczce
ewelkacha88-Ewelinko miło mi i dziękuję

Moje hosty i brunnery torszkę ślimaki podgryzły, ale bardziej straciły na urodzie przez pierwszy grad i inne jakieś robaki, może osy,,opuchlaki? Drobniutkie dziurki to raczej nie sprawka ślimaków
anabuko1- Aniu dziękuję za uznanie

Teraz cieszą oczy hortensje i zaczynają hibiskusy. Te drugie u mnie zakończą kolorowy spektakl w ogrodzie.Jeżówki w większości straciły na urodzie, kilka nowych zamówiłam, ale cisza i chyba nic z tego nie będzie, nawet nie odbierają telefonu.
Aniu sama jestem zaskoczona cannami. Wiosną wyglądały tragicznie, ale jak poszły do ziemi szybko przybrały na masie, tylko też na początku grad poszarpał liście. Jak sadziłam to pod każde kłącze dałam trochę obornika w granulkach i nie ukrywam, że ciągle dokarmiałam koktajlem pomidorowym.
Angel Fall's trzyma rysunek przez cały sezon, a WP go traci i pod koniec czerwca jest już zielona
War Paint teraz
cyma2704-Soniu bardzo dziękuję w imieniu podopiecznych i swoim
Canna w donicy to moja wymarzona Cleopatra, ale Thai Sunray też wyrosła do nieba i ma cudowne kwiaty
jarha-Halinko to prawda, co piszesz, że jedna jaskółka wiosny nie czyni ,a jedna żółta hosta jesieni. Ale u mnie tych oznak jest już znacznie więcej, chociaż do kalendarzowej jest jeszcze daleko.
Dziękuję i miło mi, że podobają Ci się moje podopieczne, a z cann jestem bardzo zadowolona, ciekawe czy uda mi się je przezimować?
Iwonka1- Iwonko dziękuję w imieniu podopiecznych jak również za odwiedziny.
Do ubiegłego sezonu myślałam, że cany są tylko o czerwonych i pomarańczowych kwiatach, a tu jest tyle pięknych odmian o tak cudownych liściach i kwiatach
ewita44-Ewuniu dziękuję za pochwały

ale chyba pomyliłaś hortensję na pniu Red Wim's z Vanille Frise.
Jeżówki u mnie też nie wszystkie rosną idealnie. Część wymarza, a część ginie nie wiadomo kiedy. Myślę, że duże znaczenie w ich przetrwaniu ma co dwa lata odmładzanie, czego też nie robię , bo się boję
anabuko 1- Aniu moje hortensje dębolistne to Harmony i jedna Burgundy młodsza, Twoja jest inna.
Jeżówka to Sun Seekers Rainbow, mam jeszcze z tej odmiany Salmon jest i jest różowa. Canny to piękne i dostojne kwiaty, u Ciebie by się pięknie prezentowały
Kwiat Burgundy
Ignis05-Krysiu dziękuję

Pacioreczniki to cudowne kwiaty, w grupie pięknie się prezentują.
Jeżówka to Sun Seekers Rainbow
Z tej odmiany Sun Seekers Salmon wczoraj
Locutus - Loki dziękuję
Eucumis zimuje w gruncie
ewita44-Ewuniu miło mi i bardzo dziękuję za pochwały.

Zapraszam furtka zawsze otwarta
cd. za chwilę...
danuta z- Danusiu dziękuję. Ja do ubiegłego sezonu też miałam tylko ze trzy canny ze względu na liście.
Dopiero jak latem ubiegłego roku przez przypadek trafiłam na grupę z tymi cudownymi kwiatami od razu dopadła mnie choroba, no i musiałam się szybko wyleczyć. Na jesieni zakupiłam kilka odmian i całą zimę drżałam czy przetrwają, ale dały radę. Tylko trzy straciłam. Teraz jestem z nich bardzo zadowolona.
Dziękuję wszystkim za odwiedziny i pozdrawiam serdecznie

Zakwitła brunnera.