Kolejny sezon w ROD... cd.

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Kolejny sezon w ROD... cd.

Post »

marta64 dziękuję za pochwałę ale to raczej dotyczy roślin bo ogrodu niewiele pokazuję :)

stasia_ogrod lilie mi pachną 24/24 :D Jeszcze chwila i przekwitną... ;:131 Od kilku lat sadzę te kupione wiosną w skrzynki balkonowe i one mi później kwitną i pachną a jesienią cebule sadzę w gruncie
Stasiu faktycznie o tej porze łatwiej sfotografować każdego motylka czy bzyka niż ominąć go obiektywem! :) W niektórych miejscach przy pewnych roślinach jest ich pełno.
Cieniolubnych mam troszkę bo i rabat zacienionych dla nich pod drzewami troszkę przygotowałam.. Paprocie odmianowe uwielbiam! ;:167 Liliowce dobrze u mnie rosną..wszystkie przesadzone wiosną zakwitły...
są zdrowe i bezproblemowe pewnie dlatego , że mam tylko te zwykłe nie zmutowane.

plocczanka dziękuję i cieszę się,że mam w Tobie fankę mojej fotografii! ;:196 ;:97 Nie jest tajemnicą, że fotografowanie to dla mnie wielka przyjemność !Nie mam zapewne super talentów fotograficznych..Troszkę pogłębionej wiedzy w temacie i troszkę sprzętu oraz wielka przyjemność i praktyka składają się na moje pstrykanie... :?

iwona0042 Mimo najszczerszych choćby chęci nie da się fizycznie mieć wszystkiego... :lol:
Floks jest mocno niebieski nieomal granatowy ale nazwy to ja już nie pamiętam,,, :oops:
pysznogłówki lubię także ale biała po 2 latach zniknęła i już jej nie ma ale są za to inne... ;:224

U mnie wczoraj i dzisiaj fajnie podlało! :tan

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
marta64
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 kwie 2018, o 19:35

Post »

Maryniu, wydaje mi się, że ogród, w którym robisz tak bajeczne zdjęcia, jest cudny ;:108 ;:108 ;:108 oczywiście bez pięknych roślin nie byłby taki!
Wcześniej zrobiło na mnie wrażenie zdjęcie dmuszka z czarną petunią, a dzisiaj dmuszek i ta samotna cynia przemawia do mnie.
Mnóstwo róż kwitnie u Ciebie, lilie i liliowce, floksy i przetaczniki! I taka jarzmianka fioletowa?
Pozdrawiam! Marta
Ogród pod wierzbą 3
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Maryniu :wit
Widzę ,że mamy fuzo6 takich samych roślin. ;:108
Ale i dużo innych pięknych. ;:108
I zawsze je prezentujesz w sposób doskonały. ;:63 ;:63
Awatar użytkownika
ed04
Przyjaciel Forum - silver
Przyjaciel Forum - silver
Od: 5 mar 2017, o 14:48
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Twoje zdjęcia można oglądać w nieskończoność, przepiękne kwiaty na cudownych fotkach. Brawo.
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

marta64 ;:180 zgoda, ogród mam ładny,jestem z niego zadowolona , odstaje od obrazu stereotypowego dla ROD na czym mi bardzo zależało.. :)
Twoje komentarze do zdjęć bardzo mi się podobają bo widzę,że jesteś bacznym i nie tuzinkowym odbiorcą ! ;:138 Jarzmianka przekwita i zmienia kolor i przybrała barwy różowo-buraczkowe ale to nie typowa dla niej kolorystyka.Bardzo dziękuję, za tak miłe dla mnie i budujące słowa! ;:196

anabuko1 to miłe,że Ci się podobają prezentacje moich roślin..Lubię widzieć nieco więcej przez oko obiektywu... :D Rośliny mam popularne,nawet jak kiedyś były mało znane to z biegiem lat i pokazywania , swoimi zdjęciami przyczyniłam się do ich popularyzacji..Choć kto by tam pamiętał co było najpierw.. :lol:

ed04 ;:180 - Takich opinii niewiele u mnie , oprócz dosłownie garści moich stałych odbiorców większość wchodzi i wychodzi b/k... Bardzo dziękuję, za tak sympatyczne słowa uznania! ;:180

Obrazek

jarzębina już czerwona... za oknem
Obrazek
na balkonie ostatnie lilie się panoszą czarując zapachem
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

koper się suszy do przetworów
Obrazek
ostatnie pożegnanie z łezką ...? :(
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Jak mnie tu dawno nie było :roll:
Jak zwykle z przyjemnością obejrzałam Twoje cudowne zdjęcia.
Zachwyciło mnie to z lisimi ogonkami wystającymi znad płotka.
Muszę jednak posadzić je u siebie
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Gosiu dziękuję za miłe odwiedziny, cieszę się,że lubisz oglądać moje zdjęcia! ;:196

Wczoraj zwizytowałam swoją działkę po kilku dniach nieobecności... Wszystko w porządku, nic nie wyschło wręcz działka po deszczach podlana,pełne beczki deszczówki...Będzie dla hortensji bo one ją lubią.Wody u mnie nie brakuje, używam bez ograniczeń w razie potrzeby.. ;:108 Również i chwastów przybyło szczególnie
dzikiego prosa ale łatwo go wyrwać za co ochoczo się zabrałam.. Liliowce do oberwania suszków ale najpierw zabrałam się za aparat..Bo ulotne te chwile bardzo a wiało tak chwilami ,że ciężko było uchwycić moment względnego spokoju ale dałam radę ....

Moja foto autopromocja Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35

Post »

Kłosowca kupiłam sobie dopiero w tym roku i jakoś nie mamy do siebie szczęścia. Chociaż to raczej on go nie ma, bo przy każdym pieleniu częściowo go usuwałam ;:145 Teraz na szczęście już jest w miarę widoczny, to może biedakowi uda się ujść z życiem przed moimi zapędami. Śliczny motyl przysiadł sobie na jeżówce ;:oj Taki inny. Fajny pomysł z liliami na balkonie, nawet będąc w domu, można poczuć się jak na działce.
Piękne zdjęcia, nie przekoloryzowane, rzeczywiste, bez upiększeń. Takie jak na żywo, nawet z suszkami. One w końcu też składają się na tę rzeczywistość.
Chwile są ulotne i też staram się je szybciutko zapisać, bo za moment, to już będzie inne zdjęcie ;:108
Pozdrawiam ;:196
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Witaj Maryniu :wit , kłosowce u mnie chyba nie chcą rosnąć, a tak mi się podobają, no trudno, piękne zdjęcie jeżówek i motyli ;:167 pozdrawiam serdecznie
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

A u mnie wszystkie dwie :D Iwonki w komplecie ! ;:180
Iwonko1 dzięki ;:167 za komplementy dla moich zdjęć! ;:196 Dokładnie uważam jak Ty, że suszki to także natura i rzeczywistość i nie ma co jej nadmiernie poprawiać.Wpadam ostatnio dość rzadko na działkę i najpierw robię obchód z aparatem... Nie mam czasu na robienie czystek wokół siebie bo zewsząd natura kusi łakomy pstrykania obiektyw :roll: ... :D Najczęściej nie jeden... ;:306 Dopiero potem zabieram się za porządki! :)

iwona0042 ;:196 Kłosowce też lubię ale one mnie nie... ;:131 Miło,że Ci się spodobało zdjęcie z motylkami ;:180 Są takie miejsca na działce,że trudno je ominąć i łatwiej pstryknąć zdjęcie z nimi jak bez nich... :D Czasem trafi się jakiś całkiem inny nowy przybysz...

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

w lustrze widziane
Obrazek
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

cd...Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Maryniu :wit
Cudne te twoje lilie i ciekawie je pokazujesz. :)
Śliczne liliowce. Kilka widzę mamy takich samych. :D
Hortki pieknieja. Róże ,hosty wciąż cieszą. ;:215
Zachwycam się Tym liściem paproci. ;:63 ;:63
Dobrego dnia. :)
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Pomidory w towarzystwie lubczyka, ciekawe sąsiedztwo. ;:215
Maryniu też posadziłam jesienią donicowe lilie na grządkę, ale okazły się niskie, więc inne im zasłaniają światło. ;:222 Znowu jesienią szpadel musi zostać użyty. :roll:
Życzę słońca dniem i trochę deszczu nocą. :wit
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu dziękuję za pochwały dla liliowych fotek ;:180
Moje liliowce to najpopularniejsze z popularnych...kilka odmian kiedyś gdy grasowały u mnie nornice zginęło a na nowe miejsca nie mam :roll: ... Jeszcze kilka kęp muszę wysadzić z miejsca gdzie je posadziłam razem / białe ulubione 3 odmiany/ ,które to zasłonięte zostały przez wyrośnięte ponad przewidywalną miarę bodziszki łąkowe, które to pasują z kolei do sąsiednich róż... ;:oj No i piratesa muszę wyjąć z cienistego miejsca, gdzie mu ładnie z paprociami ale kwitnie słabo... Wciąż dylematy...

Soniu Pomidory rosną w towarzystwie ... selerów! ;:108 To mój patent od kilku lat na dorodne selery...zawsze obsadzam grzędę pomidorową własnie selerami i bulwy mam ładne...Lubią obie rośliny swoje sąsiedztwo... ;:108 Ogród bywa nigdy nie skończony ... przesadzanie ma już w założeniach.... ;:131 Patrz wyżej! :D
Nadchodzą upały więc życzenia ;:3 umiarkowanego przyjmuję bo ponad 30 st,to już nie dla mnie! ;:131 A deszczyk nocny może być...tego nie za wiele choć dzisiaj sumiennie podlałam całość z węża. :D ;:180
Za sąsiedzkie odwiedziny dziękuję serdecznie! ;:196

Zdjęcia mam dzisiejsze i świeżutkie ale rano tyle zapodałam, że byłoby to już nie strawne... ;:7
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Moje niedzielne pstrykanie...
Obrazek