Jesień życia wśród kwiatów,zwierząt i ptaków cz. 6

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Re: Jesień życia wśród kwiatów,zwierząt i ptaków cz. 6

Post »

Lucynko widziałaś u mnie też ciemierniki w pączkach mniejszych lub większych, nie ma ciepełka i kwiatuchy skulone. Jakby poświeciło kilka dni słońce i temperatura wzrosła to w oczach miałybyśmy kolorowo :D
Klucha rabarbarowa fajna :;230
Smutno mi się na końcu zrobiło, może dom nie tyle smutny co cichy ;:4
Spokojnego wieczoru Luciu i bądźmy dobrej myśli ;:4
Wypatruj awiza skoro listonosze u Was nie noszą ;:196
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witaj Lucynko ;:196
Czytam że byłaś na działeczce i trochę się odprężyłaś - ja byłam dosłownie na pięć minut , ale zimno , szaro i coś z nieba leciało i wróciłam .
Noc przespałam ale dzisiaj tam weszłam i cieszę oczy :D
U mnie też nic nie chce kwitnąć , chyba kwiatuszki czują i wiedzą że jeszcze nie czas na nie i boją się zimnych nocy .
U mnie nawet przebiśniegi się nie pokazały - chyba że je nornice zjadły .
Skalniaczki masz ładne ;:333
Pozdrawiam cieplutko ;:4
Awatar użytkownika
adamiec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 mar 2010, o 19:30
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ja jak zwykle o nocnej porze , Reksio dał znać a teraz sen nie przychodzi. ;:19 ;:7 Życzę radości w domu i słoneczka w ogródku. ;:180 ;:168
Mój ogródek moja miłość.
Zapraszam Irena
Ogródek pełen marzeń cz.1, cz.2, cz.3
danuta z
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 cze 2011, o 11:58

Post »

Lucynko z prawej strony to pierwiosnek który przekwitł, a za irysem ciemiernik który sam się nasiał.
kupiłam dziś w ogrodniku ustrojstwo do kija z sekatorem i piłką,a tu patrzę do gazetki a w BIEDRONCE będą z kijem tańsze. Oszukałam się.
Jednak nie trzeba się spieszyć. Kupiłam też małe znaczniki do zawieszania, bo muszę oznaczyć pomidory. Lucynko,jeżeli chcesz to wyślę Ci
cebulki przebiśniegów jak przekwitną. :D
Awatar użytkownika
Malvy
500p
500p
Od: 10 lut 2015, o 19:39

Post »

Lucynko, prawda to i nie prawda, uwielbiam fantastykę, choć wolę klasyczną, niż tą naukową, przy większej ilości nazw technicznych po prostu wysiadam :D uwielbiam za to także przygodówki, romanse, biografie, książki historyczne, szczególnie z okresu dwudziestolecia międzywojennego i kryminały, a w sezonie, wszystko o roślinach i uprawie ;:306 w sumie to ja w kółko czytam... ;:170
Awatar użytkownika
witch
1000p
1000p
Od: 9 cze 2013, o 10:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Lucynko, dziś pewnie ciemierniki zaszalały i rozkwitły. Był piękny słoneczny dzień. W takim słonku wszystko kwitnie ;:138
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

:wit Witajcie!
Piękny słoneczny dzień minął mi, niestety, głównie w domowych pieleszach.
Byłam wprawdzie na działce, ale raptem dwie godzinki, bo pojechałam z eMem, który nie chciał mnie tam samej zostawić.
Po powrocie udałam się więc po ziemię w miłym damskim towarzystwie, dzięki czemu moja działeczka wzbogaciła się o nowego pierwiosnka, którego dostałam w prezencie. :tan

Obrazek

Sama wykazałam się naprawdę mocną silną wolą i zakupiłam wyłącznie ziemię. ;:63 A było na czym oko zawiesić! :roll: Oj, było!

Marysiu [Maska] - moje kwiatuchy nawet dzisiaj mimo jasnego słonka nie chciały obudzić się z zimowego jeszcze snu. ;:222 Zapewne przewidują jeszcze zimne noce.
Masz rację, cicho w domu, bo M pracuje u syna, a ja mam tylko towarzystwo zwierząt. No i moich sieweczek.
Awiza bądź listonosza wypatrywałam przez cały dzień, będę też wypatrywała :roll: jutro. Dziękuję. ;:196

Tereniu [TerDob] - prawda, że jest tam w czym wybierać?! ;:63
Zapewne jest tak, jak mówisz-piszesz. Rośliny przewidują jeszcze zimne dni i noce. Oby nie zdarzyło się u nas tak, jak w USA. ;:145
Przebiśniegi sadzę każdej jesieni, a każdej wiosny kwitnie tylko ta sama i jedyna kępeczka. ;:108
Widać nie przepadają za mną. ;:223

Irenko [adamiec] - współczuję Ci kłopotów z pieskiem. ;:168 Reksiowi też współczuję. Wygłaskaj go ode mnie.
Dziękuję za dobre życzenia i wzajemnie życzę Ci szczególnie spokojnych nocy i oczywiście pięknej pogody. ;:196

Danusiu [danuta z] - próbowałam rozszyfrować tego pierwiosnka, ale wydawały mi się listki jakieś zbyt duże.
Nie sądzę, byś się oszukała z zakupem. W Biedrze niekoniecznie ceny odpowiadają jakości albo może właśnie odpowiadają. Moim zdaniem lepiej trochę więcej zapłacić i dłużej cieszyć się sprawnym urządzeniem. ;:108
Bardzo Ci dziękuję za ofertę, ale szkoda Twoich przebiśniegów, bo ja co rok sadzę nowe cebulki, a kwitnie zawsze tylko ta jedna kępka. ;:222

Malwinko - też kocham czytać. ;:333
Ostatnio gusta mi się zmieniły i coraz częściej sięgam po dobry kryminał, a Chmielewską mam w swojej domowej biblioteczce w całości, łącznie z jej autobiograficznymi tomami. Uwielbiam jej poczucie humoru.
Teraz jednak namiętnie czytam powieści Remigiusza Mroza i Katarzyny Bondy.
Literaturę ogrodniczą czytałam zanim znalazłam nasze Forum. Do dziś całe stosy czasopism o tej tematyce zalegają u mnie w domu, a do tego kilkanaście książek i segregatorów. ;:124 Ostatnio jednak więcej mogę się dowiedzieć z netu i od koleżeństwa na FO.

Aguniu [witch] - nie zaszalały. ;:185 Nie zakwitły. ;:185
Dzień faktycznie piękny był, ale roślinki pewnie coś przeczuwają, :( bo nie śpieszno im do rozwijania pąków.
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Lucynko podczytywałam, ale na pisanie dopiero dziś mam czas. :oops: Mam nadzieję, że mama już dobrzeje w domu, a szpitalne perypetie się nie powtórzą. ;:168 Twoich wysiewów nic nie przebije. ;:180 Heliotropy śliczne, będą mieć wiele kwiatów. ;:215 Praca na działce i tak najprzyjemniejsza, bo widać budzące się do życia rośliny. Dobrze że M cię pilnuje, za dużo byś pracowała. :wink: Ja wczoraj robiąc zakupy spożywcze, nie oparłam się i kupiłam dwie różowe dalie. ;:173 Słońca i ciepła, ;:3 żadnej powtórki z USA. ;:202
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Łał Lucynko to Ty masz silną wolę, i wcale nie słabą ;:oj śliczny piewiosnek ;:215
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Lucynko widzę cudowny pierwiosnek i mam nadzieję, że przetrwa w gruncie.Coś jakby w stylu tych moich, a Aga u mnie napisała że okryty przetrwał jej zimę ;:333 Powoli Lucynko moje czasopisma ogrodnicze oddaję na makulaturę. Poszły Mój piękny ogród, Kwietniki i takie inne pojedyncze. Zastanawiam się na Działkowcem, ale przeglądać mi się go nie chce ;:223
Miłego spokojnego wieczoru i takiejże nocy a jutro może uda się zobaczyć działeczkę ;:196
Awatar użytkownika
apus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 kwie 2007, o 21:57

Post »

Uroczy pierwiosnek Lucynko, czy pójdzie na działeczkę?
Masz silną wolę, że nic ładnego nie kupiłaś... no ale cóż, takim trzeba czasami być, bo nam ogrody i działki w szwach pękną... ;:333
Pozdrawiam, Basia.
viewtopic.php?f=2&t=117468
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

Soniu, szczerze mówiąc mnie też czasu coraz bardziej zaczyna brakować, a na Forum uciekam od codzienności, by choć przez jakiś czas zająć myśli czymś przyjemnym. ;:108
Ostatnio trochę zaniedbałam swoje siewki ;:222 i jestem zmuszona części z nich zmienić podłoże, bo zauważyłam ziemiórki i pleśń zaczęła się pojawiać. ;:222
Także nie chcę teraz zimowych klimatów. ;:185 Teraz chcę słoneczka i ciepełka, by spokojnie sobie spacerkiem działeczkę odwiedzać. ;:108

Iwonko [00..] - najczęściej mam słabą silną wolę. ;:306
Dzisiejszy dzień był wyjątkowy. Nie byłam sama. ;:80

Marysiu [Maska] - pierwiosnki z poprzedniego roku przetrwały, a biały już dość długo kwitnie, ale na zimę dostały zabezpieczenie przed mrozem. ;:108 Takie delikatne i widać, że takie im wystarczy. Zabezpieczyłam je tak, jak Ty zabezpieczasz szarotkę alpejską. ;:333
Moje czasopisma też powinny trafić na makulaturę, ale trochę mi żal się ich pozbyć. Bardzo mi w wielu sytuacjach pomogły, więc jak wyrzucać przyjaciół? :;230
Dziękuję za dobre życzenia, które odwzajemniam z całej duszy. ;:196 A działeczkę zobaczę, bo muszę, ale - jak się zapewne domyślasz - nie boleję nad tym. :tan

Basiu [apus] - no tak, pierwiosnek powędruje na działkę. ;:108
Gdybym była na zakupach sama, to nie wiem, czy bym się oparła kusicielkom w kapersach. ;:306

Życzę Wszystkim dobrej, spokojnej nocy i pięknej wiosennej pogody na jutro. ;:cm ;:cm
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Lucynko, niestety wiosna ociąga się trochę, ale trzeba się cieszyć, że nie mamy tak jak w Stanach.
50 cm śniegu :shock:
Ja tam już wolę się cieszyć tą naszą umiarkowaną pogodą :D
U mnie też niewiele dzieje się na rabatach
Całe szczęścię mam co robić. Uwielbiam wiosenne porządki.

W ten sposób czas do prawdziwego kwitnienia zleci szybko
Awatar użytkownika
ewarost
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 gru 2010, o 18:21
Kontakt:

Post »

Lucynko coś ostatnio nie dostaję powiadomień,że u was w wątkach coś się dzieje ... A tu taka cudna prymulka u ciebie... niesamowite kolorki ;:215
Rajsko,wiejsko,sielsko...II
Rajsko, wiejsko, sielsko...
Chwytaj chwilę, bo tak naprawdę to istnieje tylko ona. Ewa
danuta z
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 cze 2011, o 11:58

Post »

Pierwiosnek istne cudo. ;:oj
Lucynko przebiśniegów Ci u nas dostatek. Nie wiem cz same się siej,ale mam kępki na całej działce. Kwitną mi też ranniki i śnieżyce.
Cieszę się bo pędy róż nawet ładnie wyglądają. Róż historycznych nie okrywami nie kopczykuję, całe pędy mają zielone.
Najgorsze jest to,że niestety nie mam silnej woli. Kupiłam z koleżanką do spółki mieczyki ,białą lilię , a dla siebie cantedeskię czyli callę.
Zaszłyśmy też do takiego mini sklepiku przy rynku a tam piękne pełne ostróżki po 10,-,piwonie krzaczaste po 16,- i pełno innych pięknych
kwiatów. Po prostu masakra. :evil:
Lucynko ten pierwiosnek sam się posiał. One u mnie się zapylają z innymi.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”