Witam wieczorem!
Ogród dominował moje życie

nic tylko sadzę i wyrywam
beatrix+ pisze:Nardka....u mnie też józiowegi mało...
What?
Moniko akurat w tym czasie pogoda się stabilizowała, ale dzień słoneczny, nie za gorący...w sam raz do prac ogrodowych
Elu owszem roślinki napite ale nie ma nadmiaru wilgoci, dwa dni bez deszczu i będzie sucho

Podpórkę trochę wbiłam i oparłam, a drugą mam tylko wbitą. No tak auto spore i siedzenie trzeba było złożyć.
Bożenko tylko dziś?
Julciu to mamy
nazwisko
Iwonko szczec, czyli dalej sucho

Żabusie od kolegi z USA, a aniołek od Iwonki Zielonej Jagody

a naradkę zapisz

Nieustająco życzę Ci deszczu
Ewuniu rzeczywiście malutko Cię, ale pewnie zmęczona jesteś i boli

Ściskam i życzę zdrówka
Moniko dziękuję, podpory kupiłam do powojników, przydałoby się więcej ale od dwóch zaczęłam

Nie mogę się nawet równać z Twoją pracowitością, cóż za dużo na mnie a i lata już nie te
Dorotko dziękuję! Tak żurawinę zbieram co roku jeżeli rok mokry, ubiegły był suchy i nie podlewałam więc owoce spadły
Iwonko 1 z odpoczynkiem o jakim piszesz coraz gorzej, ale zastąpiłam go FO i tu się udzielam...bo lubię
Dziękuję ! Ogród jest moim miejscem pracy, rozrywki i odpoczynku. Tu przyjmuję ogrodników, rozmawiam o roślinach, w internecie poznaję nowe odmiany, a nawet oglądanie TV ograniczam do programów ogrodniczych. Oczywiście mam jeszcze parę innych zainteresowań

Nowe kurki nie dbają o powiększenie rodziny, ale stare mam nadzieję powiększą bo jedna z kurek siedzi od tygodnia na jajeczkach
Alu ja Twojego M rozumiem, bo nawet jeżeli masz ograniczone zdrowie i poruszanie się to żadna przyjemność siedzieć i nic nie robić, tylko się oszczędzać ...nie nie to idzie zwariować. Mam kolegę dużo starszego od Twojego męża po takiej operacji odzyskał formę i też prowadzi czynne życie, zbudował sobie altanę i pracuje w ogrodzie, a przy tym uczęszcza jeszcze do pracy mimo emerytury. Jest profesorem więc może pracować dopóki chce.
Lucynko o tak woda jest ważna dla wigoru roślin i to ta z nieba

Jak jeszcze będzie zobaczymy jakie będzie lato czy takie gorące i suche jak rok temu? Podlewanie jest bardzo męczące, przynajmniej dla mnie. Deszczyku Ci w nocy i jutro życzę
Ewelinko podgrzewasz ! przyznałaś

Niektóre rośliny u Ciebie kwitną tydzień wcześniej

Bardzo lubię dużo kwiatów i kolorów dlatego u mnie marnie z pustym miejscem na grządkach. I ja Cię pozdrawiam
Jeszcze kwitną tulipany!
Ale już parzydło zbiera się do kwitnięcia
Za ogrodzeniem u sąsiadki, której wszystko przeszkadza. Każda gałązka wisząca po jej stronie
Dobranoc wszystkim odwiedzającym