Jest już wiosna!

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Jest już wiosna!

Post »

Witaj, Marysiu! ;:196
Twoje roślinki takie dorodne, piękne. ;:333 Widać, że wody z nieba dostały. :roll:
U mnie non-stop susza. ;:222 ;:222 Łażę z tym wężem po całej działce i leję pod rośliny, ale to nie to samo, co deszcz. ;:185
Śliczny janiołeczek pilnuje Twojego ogrodu. ;:197
Dobrej nocy, słonecznej środy, radosnej pracy ogrodowej. ;:79 ;:79
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witaj. Marysiu pewnie Wszyscy będziemy bardziej aktywni na forum w okresie zimowym ;:306 . Rośliny na skalniaku masz przepiękne ;:108 . Wszystko takie dorodne u Ciebie a mówisz, że to ja podgrzewam rabaty ;:224 . W ogrodzie masz bardzo dużo różnorodnych roślin - to lubię ;:333 . Pozdrawiam :wit .
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Witam wieczorem!
Ogród dominował moje życie ;:224 nic tylko sadzę i wyrywam Obrazek
beatrix+ pisze:Nardka....u mnie też józiowegi mało...
What?

Moniko akurat w tym czasie pogoda się stabilizowała, ale dzień słoneczny, nie za gorący...w sam raz do prac ogrodowych Obrazek

Elu owszem roślinki napite ale nie ma nadmiaru wilgoci, dwa dni bez deszczu i będzie sucho Obrazek Podpórkę trochę wbiłam i oparłam, a drugą mam tylko wbitą. No tak auto spore i siedzenie trzeba było złożyć.

Bożenko tylko dziś? Obrazek

Julciu to mamy nazwisko Obrazek

Iwonko szczec, czyli dalej sucho ;:131 Żabusie od kolegi z USA, a aniołek od Iwonki Zielonej Jagody ;:167 a naradkę zapisz ;:215 Nieustająco życzę Ci deszczu ;:196

Ewuniu rzeczywiście malutko Cię, ale pewnie zmęczona jesteś i boli ;:196 Ściskam i życzę zdrówka ;:168

Moniko dziękuję, podpory kupiłam do powojników, przydałoby się więcej ale od dwóch zaczęłam :D Nie mogę się nawet równać z Twoją pracowitością, cóż za dużo na mnie a i lata już nie te ;:168

Dorotko dziękuję! Tak żurawinę zbieram co roku jeżeli rok mokry, ubiegły był suchy i nie podlewałam więc owoce spadły ;:222

Iwonko 1 z odpoczynkiem o jakim piszesz coraz gorzej, ale zastąpiłam go FO i tu się udzielam...bo lubię :D
Dziękuję ! Ogród jest moim miejscem pracy, rozrywki i odpoczynku. Tu przyjmuję ogrodników, rozmawiam o roślinach, w internecie poznaję nowe odmiany, a nawet oglądanie TV ograniczam do programów ogrodniczych. Oczywiście mam jeszcze parę innych zainteresowań :;230 Nowe kurki nie dbają o powiększenie rodziny, ale stare mam nadzieję powiększą bo jedna z kurek siedzi od tygodnia na jajeczkach ;:224

Alu ja Twojego M rozumiem, bo nawet jeżeli masz ograniczone zdrowie i poruszanie się to żadna przyjemność siedzieć i nic nie robić, tylko się oszczędzać ...nie nie to idzie zwariować. Mam kolegę dużo starszego od Twojego męża po takiej operacji odzyskał formę i też prowadzi czynne życie, zbudował sobie altanę i pracuje w ogrodzie, a przy tym uczęszcza jeszcze do pracy mimo emerytury. Jest profesorem więc może pracować dopóki chce.

Lucynko o tak woda jest ważna dla wigoru roślin i to ta z nieba Obrazek Jak jeszcze będzie zobaczymy jakie będzie lato czy takie gorące i suche jak rok temu? Podlewanie jest bardzo męczące, przynajmniej dla mnie. Deszczyku Ci w nocy i jutro życzę ;:196

Ewelinko podgrzewasz ! przyznałaś Obrazek Niektóre rośliny u Ciebie kwitną tydzień wcześniej Obrazek Bardzo lubię dużo kwiatów i kolorów dlatego u mnie marnie z pustym miejscem na grządkach. I ja Cię pozdrawiam
;:168

Jeszcze kwitną tulipany!
Obrazek

Ale już parzydło zbiera się do kwitnięcia

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Za ogrodzeniem u sąsiadki, której wszystko przeszkadza. Każda gałązka wisząca po jej stronie ;:124
Obrazek

Obrazek

Dobranoc wszystkim odwiedzającym ;:4
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2014, o 13:16

Post »

Marysiu, dziękuję za kolejne kilka słów o bzie koralowym, to dla mnie bardzo ważne informacje.
Wszystko już masz tak ładnie rozkwitnięte co kwitnąć teraz powinno...
No i te słoneczka ;:180
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Bea pokropiło to i roślinki rośną dzielnie! ....chwasty jeszcze lepiej ;:145

Dzisiaj zauważyłam, że bez ma kuleczki i kwitnie jednocześnie. Trochę marne zdjęcie, ale kwiatki ma nieszczególne ;:306

Obrazek
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Widziałam u Ciebie Marysiu ładną skalną roślinkę Bertram marokański szkoda ,ze krótkowieczny lecz ma cudne kwiaty, bo z ciekawości poleciałam szukać :;230 Zachód cudny jak zwykle .Czy orliki mają taki nieziemski błękit czy fotka trochę przekłamuje
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Jadziu bertram mam z siewu nasion. Rok temu wyrósł a w tym będzie kwitł. Jestem ciekawa, bo gdzieś czytałam że zawiódł oczekiwania ;:306 Orlik jest trącony fioletem, ale tak moje obydwa aparaty traktują ten kolor :D
vimen
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 11 sty 2015, o 16:21
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Pewnie u mnie czytałaś, bo mnie zawiódł totalnie. Zdaje się zresztą, ze już zniknął z rabaty... ;:224
Ale muszę powiedzieć, ze Twój się jak na razie nieźle prezentuje, mój leżał całkiem na ziemi - taki mocno płożący był.
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Witam w nowym dniu!

Kolejny dzień zapowiada się pogodny!

Kasiu bertram marokański? to pewnie u Ciebie czytałam o tym zawodzie :D Liście się płożą, ale kwiat niewielki stoi na łodyżce, czekam na rozkwit :D Oczywiście zbiorę nasiona i wysieje od nowa ;:333

Obrazek

Dobrego dnia!
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Witaj Marysiu ;:196 , ja tylko dzień dobry powiem i zmykam podlewać, a i do posadzenia mam co nie co znowu ;:oj
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witaj Marysiu ,ogrody nam wszystkim zdominowały życie ,ja też tylko dzielę ,sadzę i przekładam ,a jak nie mam czasu do niego iść to przekładam wszystko w głowie ,a w tym samym czasie bezmyślnie robię inne czynności ;:306 ,pogoda piękna jest więc znowu coś zrobimy pożytecznego w ogrodzie ,bo jest w nim beczka bez dna ,chociaż ja mam i inne sprawy do załatwienia ,pozdrawiam i miłej pracy ;:196
JagiS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 kwie 2012, o 14:10

Post »

Witaj, słoneczna Marysiu!
Kiedyś naszej pomorskiej Izie (Izaziem) wyrwało się takie westchnienie:

"Rety, jaka ja jestem pazerna to to zielone!!!"

Widzę, że nie tylko ona ;:306. Bo też czegóż to u Ciebie nie ma ;:oj! I jeszcze ten bertram marokański, który wywołał to moje wystąpienie. Też go miałam, wytrzymał jeden sezon. Powtórki nie było, jak i w przypadku tysięcy innych roślin "jednorazówek".
Teraz, przy wydatnej pomocy pogody, skłaniam się ku japońskiej filozofii, że mniej znaczy więcej ;:306.
Ale ciągle gęby ze zdumienia nie mogę domknąć na widok Twojej "pazerności" na to zielone ;:oj.

Kłaniam się nisko z podziwem - Jagi
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Czekam Marysiu na deszcz, wysadzę i ja Twojego mojego bza, nich już pięknie rośnie na swoim miejscu docelowym, nie mogę się doczekać na niego :wit
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2014, o 13:16

Post »

Ooooo, zamówiłam bertram, ale nie dotarł, i troszkę tego żałowałam.
Ale skoro piszecie, jak to z nim jest - to ulga.
Zachód słońca oczywiście piękny, Marysiu.
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

Witaj, Maryś!
Zazdroszczę Ci widoków wschodzącego słoneczka. ;:108 Ja widzę je dopiero, gdy zawędruje na wyższe sfery nieba. :)
Domyślam się, że jesteś przepracowana, ale przecież taka praca to sama przyjemność.
Życzę Ci więc odpoczynku nocnego, byś na jutro nabrała nowych sił dla ogrodu. ;:196
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”