Ogród Marty-cz.aktualna
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 10 maja 2012, o 19:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Ogród Marty-cz.aktualna
Ewo! nie mogę u Marty odnaleźć tego przepisu na sprawny kompot!
-- 24 cze 2016, o 13:41 --
Ogród zjawiskowy!Gratuluję!Marto ,wiem ile pracy wkładasz by tak wyglądał! Kasy zapewne!
-- 24 cze 2016, o 13:41 --
Ogród zjawiskowy!Gratuluję!Marto ,wiem ile pracy wkładasz by tak wyglądał! Kasy zapewne!
- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Bożenko tutaj jest i szybko rób kompoty z truskawek http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... t#p4411802
- Daria_Eliza
- Od: 26 lut 2013, o 01:30
I ja dziękuję za przepis i linka do niego! 

- cyma2704
- Od: 5 mar 2013, o 17:31
Martuś drepcze powoli alejkami, bo upał mnie wykańcza. U ciebie przynajmniej można w cieniu przysiąść.
Zestawienie kosmosów z różami cudne,
jakoś nie wpadałbym na to. Pozdrawiam. 

- Ewiczka52
- Od: 1 lut 2012, o 14:52
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Robię te kompoty ale takie ilości jak ma Marta są powalające 

Pozdrawiam Ewula
- Elwi
- Od: 1 lis 2013, o 19:38
Martuś, cudowne masz wejście do domu
Tyle kwiatów i kolorów
No i romantyczna ławeczka pod drzewem - bajka
Obłędnie kwitną Twoje róże, a Semiplena to już chyba przeszła do legendy
Fantastycznie dobrałaś odmiany piwonii, że jeszcze kwitną, kiedy u innych już nawet opadłe płatki nie zostały.

Obłędnie kwitną Twoje róże, a Semiplena to już chyba przeszła do legendy

Fantastycznie dobrałaś odmiany piwonii, że jeszcze kwitną, kiedy u innych już nawet opadłe płatki nie zostały.
-
- Od: 22 sty 2013, o 21:52
Witajcie drogie dziewczynki, mimo wielkiego gorąca zasuwam w ogrodzie nadrabiając nieobecność,już prawie wszystko oplewione ,jutro zasilanie i dokończenie podlewania i mogę spokojnie iść do pracy ,zrobiłam trochę zdjęć ,więc się kręcą ,a ja tymczasem odpiszę .
Marysiu,róże kwitną cudownie ,aż mnie zaskoczyły,a ta o którą pytasz to Bad Birnbach na pniu ,pięknie przetrwała zimę niewiele okryta,pozdrawiam
Dorotko,,każdy może się pomylić ,to nie problem ,ale fajnie ,że ogród sie podoba,
Iwonko,staram się ,żeby ten ogród jakoś wyglądał,dziękuję za miłe słowa,a przetacznikowca zapisz sobie,pozdrawiam
Gosiu,mój ogród ma 30 arów wszystkie pergole w sklepach mają taką szerokość ,moje róże też są na takich,szersze to trzeba zamówić prywatnie,pozdrawiam
Aluś ,też sobie zapisz tego przetacznikowca,pod ogród trzeba teren uporządkować,ale potem to zaprocentuje,mam już ławeczkę dzięki Tobie,bo powiedziałam mężowi ,że Ali mąż zrobił piękną ławeczkę a ja dalej nie mam ,strasznie go to ruszyło,i powiedział,że przecież zaraz mogę mieć ,deskę szorował szczotką ,bo w tamtym roku wygładziłam papierem ściernym ,pomalowałam na biało i na tym się skończyło,wnuki zabrały ją do zabawy ,zdeptały brudnymi gumowcami no bo leżała bezpańsko ,więc ją wyszorował ,zawiózł pod brzozy klocki i deskę ,skręcił śrubami ,ustawił i mówi ,już nie będziesz mówiła ,że koleżance mąż zrobił,bo ja ci też zrobiłem ,w życiu bym nie wymyśliła takiego scenariusza mojej ławeczki,prawie rok czekała na montaż ,a tu proszę w jednym momencie była zrobiona ,tak się zawstydził
,pozdrawiam
Grażynko,z innej planety? mówisz,prawdą jest ,że nie mam ani jednej mszycy,ślimaków mało więc da sie zbierać i idą na popiołek i z powrotem na grządkę
niektóre róże zaczynają dostawać plamki na liściach ,ale niewiele ,róże są u mnie tak ogromne ,że nie wiem jak je okiełzam ,te pnące i parkowe ,reszta w miarę dobra ,ale kwiatów mają mnóstwo i miliony pączków,cieszę sie ,że tak wszystko sobie radzi mimo ,że mnie nie było i ogród był bardzo dosuszony,pozdrawiam
Dario,bardzo dobrze czuję sie po sanatorium,mój kręgosłup jak nowy ,nie wiem na jak długo to będzie ,Busko Zdrój to bardzo przytulne miasteczko,Modrak jest cudny jak kwitnie ,nie mam żadnych gąsienic na nim ,nawet go dzisiaj oglądałam ,piwonie jeszcze są w ogrodzie ,dużo mniej ,ale są ,pozdrawiam
Marysiu,róże kwitną cudownie ,aż mnie zaskoczyły,a ta o którą pytasz to Bad Birnbach na pniu ,pięknie przetrwała zimę niewiele okryta,pozdrawiam

Dorotko,,każdy może się pomylić ,to nie problem ,ale fajnie ,że ogród sie podoba,

Iwonko,staram się ,żeby ten ogród jakoś wyglądał,dziękuję za miłe słowa,a przetacznikowca zapisz sobie,pozdrawiam

Gosiu,mój ogród ma 30 arów wszystkie pergole w sklepach mają taką szerokość ,moje róże też są na takich,szersze to trzeba zamówić prywatnie,pozdrawiam

Aluś ,też sobie zapisz tego przetacznikowca,pod ogród trzeba teren uporządkować,ale potem to zaprocentuje,mam już ławeczkę dzięki Tobie,bo powiedziałam mężowi ,że Ali mąż zrobił piękną ławeczkę a ja dalej nie mam ,strasznie go to ruszyło,i powiedział,że przecież zaraz mogę mieć ,deskę szorował szczotką ,bo w tamtym roku wygładziłam papierem ściernym ,pomalowałam na biało i na tym się skończyło,wnuki zabrały ją do zabawy ,zdeptały brudnymi gumowcami no bo leżała bezpańsko ,więc ją wyszorował ,zawiózł pod brzozy klocki i deskę ,skręcił śrubami ,ustawił i mówi ,już nie będziesz mówiła ,że koleżance mąż zrobił,bo ja ci też zrobiłem ,w życiu bym nie wymyśliła takiego scenariusza mojej ławeczki,prawie rok czekała na montaż ,a tu proszę w jednym momencie była zrobiona ,tak się zawstydził

Grażynko,z innej planety? mówisz,prawdą jest ,że nie mam ani jednej mszycy,ślimaków mało więc da sie zbierać i idą na popiołek i z powrotem na grządkę

Dario,bardzo dobrze czuję sie po sanatorium,mój kręgosłup jak nowy ,nie wiem na jak długo to będzie ,Busko Zdrój to bardzo przytulne miasteczko,Modrak jest cudny jak kwitnie ,nie mam żadnych gąsienic na nim ,nawet go dzisiaj oglądałam ,piwonie jeszcze są w ogrodzie ,dużo mniej ,ale są ,pozdrawiam

-
Kasiu,ja też mam takie zaległości ,że aż mi z tym źle ,róże cudownie kwitną ,no i ostróżki też moje ulubione,ja też mam pokoszone i bardzo dużo wyplewione ,jeszcze troszkę i ogród będzie dopieszczony ,pozdrawiam
Ewa,fajnie ,że robisz kompociki,są pyszne i warto je zrobić
Bożenko,Marysi już widzę pomogła
Marysiu,Ty jak iluzjonista spod kapelusza wyciągnęłaś przepis i moją spiżarnię
,a ja się zastanawiałam gdzie to jest ,dobra jesteś ,pozdrawiam i pięknych snów życzę
Dario,dobrze,że Marysia taka sprytna i wszystko się znalazło
Soniu,u mnie dużo cienia ,i nawet spacerować można w cieniu,bo drzewa tak super zacieniają ścieżki,tak chciałam docelowo jak je sadziłam i tak jest,a pod katalpami też dużo cienia i można się nawet wyłożyć na łóżeczku ,mnie też ten upał wykańcza,ale sie nie poddaję ,bo muszę jakoś ogarnąć ten ogród ,ja bardzo lubię kosmosy ,one do wszystkich kwiatów pasują ,ta ich prostota jest zniewalająca,pozdrawiam
Ewo,zrób tych kompotów ile chcesz z różnych owoców,zobaczysz jak Ci wystarczy i na następny rok skorygujesz ,pozdrawiam
Eluś,róże chyba i mnie zaskoczyły tą ilością pięknych kwiatów,przed ławeczką ma być położony kamień ,ale oczywiście nigdy nie ma czasu,
piwonie jeszcze kwitną ,co mnie cieszy ,bo już koniec czerwca,ale miło sie czyta takie pochwały ,dziękuję i pozdrawiam

Ewa,fajnie ,że robisz kompociki,są pyszne i warto je zrobić

Bożenko,Marysi już widzę pomogła

Marysiu,Ty jak iluzjonista spod kapelusza wyciągnęłaś przepis i moją spiżarnię

Dario,dobrze,że Marysia taka sprytna i wszystko się znalazło

Soniu,u mnie dużo cienia ,i nawet spacerować można w cieniu,bo drzewa tak super zacieniają ścieżki,tak chciałam docelowo jak je sadziłam i tak jest,a pod katalpami też dużo cienia i można się nawet wyłożyć na łóżeczku ,mnie też ten upał wykańcza,ale sie nie poddaję ,bo muszę jakoś ogarnąć ten ogród ,ja bardzo lubię kosmosy ,one do wszystkich kwiatów pasują ,ta ich prostota jest zniewalająca,pozdrawiam

Ewo,zrób tych kompotów ile chcesz z różnych owoców,zobaczysz jak Ci wystarczy i na następny rok skorygujesz ,pozdrawiam

Eluś,róże chyba i mnie zaskoczyły tą ilością pięknych kwiatów,przed ławeczką ma być położony kamień ,ale oczywiście nigdy nie ma czasu,
piwonie jeszcze kwitną ,co mnie cieszy ,bo już koniec czerwca,ale miło sie czyta takie pochwały ,dziękuję i pozdrawiam

-
MARTO! taaK ... jest nie zawodna!
-
Bożenko,to prawda,ja bym pół dnia szukała ,bo nawet nie pamiętałam w którym roku i w którym wątku,a ona wie wszystko
Teraz obiecane zdjęcia z ogrodu,bo wczoraj bardzo długo się kręciły,nad ranem była wielka burza i deszcz,więc ogród podlany ,szkoda tylko ,że nie wszystko zasilone,ważne są piwonie ,żeby zbierały siły na rok następny i wytworzyły dużo kwiatowych pączków,bo przecież zjadły wszystko co miały

Elmshorn

zaczynają kwitnąć dalie

Aloha

New Dawn

piwonia Bu Te jeszcze kwitnie

piwonia Feather Top

na białej rabacie skądś się wziął biały mak ,sam się wysiał i nigdy nie miałam białych maków,sam wiedział gdzie się usadowić

cynie pod katalpą

jeszcze kwitnie pełnik chiński

Teraz obiecane zdjęcia z ogrodu,bo wczoraj bardzo długo się kręciły,nad ranem była wielka burza i deszcz,więc ogród podlany ,szkoda tylko ,że nie wszystko zasilone,ważne są piwonie ,żeby zbierały siły na rok następny i wytworzyły dużo kwiatowych pączków,bo przecież zjadły wszystko co miały

Elmshorn

zaczynają kwitnąć dalie

Aloha

New Dawn

piwonia Bu Te jeszcze kwitnie

piwonia Feather Top

na białej rabacie skądś się wziął biały mak ,sam się wysiał i nigdy nie miałam białych maków,sam wiedział gdzie się usadowić

cynie pod katalpą

jeszcze kwitnie pełnik chiński

- inka52
- Od: 5 lis 2009, o 11:54
Marto ogród masz piękny i taki duży skąd Ty czerpiesz siły , aby to wszystko na czas obrobić , pięknie Ci jeszcze kwitnie Ewelina ? moja tydzień temu zakończyła sezon piwoniowy w moim ogrodzie, Piwonie nie kwitły , tak jak inne lata , a to z powodu ubiegłorocznej suszy .Wilczomlecz G . nie przyjął się piszę się teraz już na sadzonki , napisz kiedy najlepiej pozdrawiam T, 

- Daria_Eliza
- Od: 26 lut 2013, o 01:30
Fajna sprawa z tym białym maczkiem, że sam wiedział, gdzie się ma usadowić. 

- Biedronka641
- Od: 5 cze 2012, o 17:17
Witaj Marto.
Pięknie jak zawsze. Kaskadowa szybko Ci już zarosła.A maczek inteligentny to usadowił się odpowiednio dobierając sobie towarzystwo w bieli.. Ostróżki
Trawnik podlewasz , bo taki zieleniutki. U mnie wypalony. Wyczytałam,że zmobilizowałaś mężusia i ławeczka zrobiona.

Pięknie jak zawsze. Kaskadowa szybko Ci już zarosła.A maczek inteligentny to usadowił się odpowiednio dobierając sobie towarzystwo w bieli.. Ostróżki

-
Marto miło mi że za zaglądłaś do mnie! już myślałam że coś nie tak z moim wątkiem(ami)
O ! Jak u ciebie polało to może w końcu do mnie zawieje!
Tak bardzo podoba mi się twój ogród!
Jak się nazywają te róże o ciemno fioletowym kolorze? jak wołać w sklepie o nią,bardzo ją chcę!
O ! Jak u ciebie polało to może w końcu do mnie zawieje!
Tak bardzo podoba mi się twój ogród!
Jak się nazywają te róże o ciemno fioletowym kolorze? jak wołać w sklepie o nią,bardzo ją chcę!
- alicjad31
- Od: 28 lip 2013, o 20:38
Witaj Martuś .Cieszę sie ,że masz już ławeczkę .Scenariusz ciekawy sprawa ławeczki musiała nabyć mocy urzędowej
,ale mojemu eM nie powiedziałam ,że to za jego przyczyną ławeczka u ciebie powstała
Za bardzo by duma go rozparła ,a i tak w pasie ma dużo cm
.
Martuś dalie pięknie kwitną ja jeszcze długo muszę czekać na kwiaty ,a jak co roku bywa ,nie wszystkie zdążą zakwitnąć .
Ostróżki śliczne ,a róże przepiękne ,a jak się nazywa ta pnąca biała z żółty środkiem
Przetacznikowca zapiszę i wiosna zakupię .Myślę ,że do wiosny ogród i ziemia będą gotowe na przyjęcie nowych roślin
Pozdrawiam i zdrówka życzę i pochwal swojego eM za ławeczkę

,ale mojemu eM nie powiedziałam ,że to za jego przyczyną ławeczka u ciebie powstała

Za bardzo by duma go rozparła ,a i tak w pasie ma dużo cm

Martuś dalie pięknie kwitną ja jeszcze długo muszę czekać na kwiaty ,a jak co roku bywa ,nie wszystkie zdążą zakwitnąć .
Ostróżki śliczne ,a róże przepiękne ,a jak się nazywa ta pnąca biała z żółty środkiem

Przetacznikowca zapiszę i wiosna zakupię .Myślę ,że do wiosny ogród i ziemia będą gotowe na przyjęcie nowych roślin

Pozdrawiam i zdrówka życzę i pochwal swojego eM za ławeczkę

Pozdrawiam Alicja