Ogród Marty-cz.aktualna

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Babciabenia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 maja 2012, o 19:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Ogród Marty-cz.aktualna

Post »

Ewo! nie mogę u Marty odnaleźć tego przepisu na sprawny kompot!

-- 24 cze 2016, o 13:41 --

Ogród zjawiskowy!Gratuluję!Marto ,wiem ile pracy wkładasz by tak wyglądał! Kasy zapewne!
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Bożenko tutaj jest i szybko rób kompoty z truskawek http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... t#p4411802
Awatar użytkownika
Daria_Eliza
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 lut 2013, o 01:30

Post »

I ja dziękuję za przepis i linka do niego! ;:180
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Martuś drepcze powoli alejkami, bo upał mnie wykańcza. U ciebie przynajmniej można w cieniu przysiąść. :wink: Zestawienie kosmosów z różami cudne, ;:oj jakoś nie wpadałbym na to. Pozdrawiam. ;:196
Awatar użytkownika
Ewiczka52
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lut 2012, o 14:52
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Robię te kompoty ale takie ilości jak ma Marta są powalające ;:333
Pozdrawiam Ewula
Awatar użytkownika
Elwi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lis 2013, o 19:38

Post »

Martuś, cudowne masz wejście do domu ;:180 Tyle kwiatów i kolorów ;:215 No i romantyczna ławeczka pod drzewem - bajka ;:170
Obłędnie kwitną Twoje róże, a Semiplena to już chyba przeszła do legendy :wink:
Fantastycznie dobrałaś odmiany piwonii, że jeszcze kwitną, kiedy u innych już nawet opadłe płatki nie zostały.
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witajcie drogie dziewczynki, mimo wielkiego gorąca zasuwam w ogrodzie nadrabiając nieobecność,już prawie wszystko oplewione ,jutro zasilanie i dokończenie podlewania i mogę spokojnie iść do pracy ,zrobiłam trochę zdjęć ,więc się kręcą ,a ja tymczasem odpiszę .

Marysiu,róże kwitną cudownie ,aż mnie zaskoczyły,a ta o którą pytasz to Bad Birnbach na pniu ,pięknie przetrwała zimę niewiele okryta,pozdrawiam ;:196

Dorotko,,każdy może się pomylić ,to nie problem ,ale fajnie ,że ogród sie podoba, ;:196

Iwonko,staram się ,żeby ten ogród jakoś wyglądał,dziękuję za miłe słowa,a przetacznikowca zapisz sobie,pozdrawiam ;:196

Gosiu,mój ogród ma 30 arów wszystkie pergole w sklepach mają taką szerokość ,moje róże też są na takich,szersze to trzeba zamówić prywatnie,pozdrawiam ;:168

Aluś ,też sobie zapisz tego przetacznikowca,pod ogród trzeba teren uporządkować,ale potem to zaprocentuje,mam już ławeczkę dzięki Tobie,bo powiedziałam mężowi ,że Ali mąż zrobił piękną ławeczkę a ja dalej nie mam ,strasznie go to ruszyło,i powiedział,że przecież zaraz mogę mieć ,deskę szorował szczotką ,bo w tamtym roku wygładziłam papierem ściernym ,pomalowałam na biało i na tym się skończyło,wnuki zabrały ją do zabawy ,zdeptały brudnymi gumowcami no bo leżała bezpańsko ,więc ją wyszorował ,zawiózł pod brzozy klocki i deskę ,skręcił śrubami ,ustawił i mówi ,już nie będziesz mówiła ,że koleżance mąż zrobił,bo ja ci też zrobiłem ,w życiu bym nie wymyśliła takiego scenariusza mojej ławeczki,prawie rok czekała na montaż ,a tu proszę w jednym momencie była zrobiona ,tak się zawstydził ;:306 ,pozdrawiam ;:196

Grażynko,z innej planety? mówisz,prawdą jest ,że nie mam ani jednej mszycy,ślimaków mało więc da sie zbierać i idą na popiołek i z powrotem na grządkę :uszy niektóre róże zaczynają dostawać plamki na liściach ,ale niewiele ,róże są u mnie tak ogromne ,że nie wiem jak je okiełzam ,te pnące i parkowe ,reszta w miarę dobra ,ale kwiatów mają mnóstwo i miliony pączków,cieszę sie ,że tak wszystko sobie radzi mimo ,że mnie nie było i ogród był bardzo dosuszony,pozdrawiam ;:196

Dario,bardzo dobrze czuję sie po sanatorium,mój kręgosłup jak nowy ,nie wiem na jak długo to będzie ,Busko Zdrój to bardzo przytulne miasteczko,Modrak jest cudny jak kwitnie ,nie mam żadnych gąsienic na nim ,nawet go dzisiaj oglądałam ,piwonie jeszcze są w ogrodzie ,dużo mniej ,ale są ,pozdrawiam ;:168
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kasiu,ja też mam takie zaległości ,że aż mi z tym źle ,róże cudownie kwitną ,no i ostróżki też moje ulubione,ja też mam pokoszone i bardzo dużo wyplewione ,jeszcze troszkę i ogród będzie dopieszczony ,pozdrawiam ;:196

Ewa,fajnie ,że robisz kompociki,są pyszne i warto je zrobić :wit

Bożenko,Marysi już widzę pomogła :wit

Marysiu,Ty jak iluzjonista spod kapelusza wyciągnęłaś przepis i moją spiżarnię ;:306 ,a ja się zastanawiałam gdzie to jest ,dobra jesteś ,pozdrawiam i pięknych snów życzę ;:196

Dario,dobrze,że Marysia taka sprytna i wszystko się znalazło :heja

Soniu,u mnie dużo cienia ,i nawet spacerować można w cieniu,bo drzewa tak super zacieniają ścieżki,tak chciałam docelowo jak je sadziłam i tak jest,a pod katalpami też dużo cienia i można się nawet wyłożyć na łóżeczku ,mnie też ten upał wykańcza,ale sie nie poddaję ,bo muszę jakoś ogarnąć ten ogród ,ja bardzo lubię kosmosy ,one do wszystkich kwiatów pasują ,ta ich prostota jest zniewalająca,pozdrawiam ;:196

Ewo,zrób tych kompotów ile chcesz z różnych owoców,zobaczysz jak Ci wystarczy i na następny rok skorygujesz ,pozdrawiam :wit

Eluś,róże chyba i mnie zaskoczyły tą ilością pięknych kwiatów,przed ławeczką ma być położony kamień ,ale oczywiście nigdy nie ma czasu,
piwonie jeszcze kwitną ,co mnie cieszy ,bo już koniec czerwca,ale miło sie czyta takie pochwały ,dziękuję i pozdrawiam ;:196
Babciabenia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

MARTO! taaK ... jest nie zawodna!
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Bożenko,to prawda,ja bym pół dnia szukała ,bo nawet nie pamiętałam w którym roku i w którym wątku,a ona wie wszystko :heja

Teraz obiecane zdjęcia z ogrodu,bo wczoraj bardzo długo się kręciły,nad ranem była wielka burza i deszcz,więc ogród podlany ,szkoda tylko ,że nie wszystko zasilone,ważne są piwonie ,żeby zbierały siły na rok następny i wytworzyły dużo kwiatowych pączków,bo przecież zjadły wszystko co miały :uszy

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Elmshorn
Obrazek

zaczynają kwitnąć dalie
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Aloha
Obrazek

New Dawn
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

piwonia Bu Te jeszcze kwitnie
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

piwonia Feather Top
Obrazek

Obrazek

Obrazek

na białej rabacie skądś się wziął biały mak ,sam się wysiał i nigdy nie miałam białych maków,sam wiedział gdzie się usadowić
Obrazek

cynie pod katalpą
Obrazek

jeszcze kwitnie pełnik chiński
Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
inka52
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 lis 2009, o 11:54

Post »

Marto ogród masz piękny i taki duży skąd Ty czerpiesz siły , aby to wszystko na czas obrobić , pięknie Ci jeszcze kwitnie Ewelina ? moja tydzień temu zakończyła sezon piwoniowy w moim ogrodzie, Piwonie nie kwitły , tak jak inne lata , a to z powodu ubiegłorocznej suszy .Wilczomlecz G . nie przyjął się piszę się teraz już na sadzonki , napisz kiedy najlepiej pozdrawiam T, ;:3
Awatar użytkownika
Daria_Eliza
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 lut 2013, o 01:30

Post »

Fajna sprawa z tym białym maczkiem, że sam wiedział, gdzie się ma usadowić. :D
Awatar użytkownika
Biedronka641
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 cze 2012, o 17:17

Post »

Witaj Marto.
Pięknie jak zawsze. Kaskadowa szybko Ci już zarosła.A maczek inteligentny to usadowił się odpowiednio dobierając sobie towarzystwo w bieli.. Ostróżki ;:215 Trawnik podlewasz , bo taki zieleniutki. U mnie wypalony. Wyczytałam,że zmobilizowałaś mężusia i ławeczka zrobiona. ;:215 ;:196 :wit
Babciabenia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Marto miło mi że za zaglądłaś do mnie! już myślałam że coś nie tak z moim wątkiem(ami)
O ! Jak u ciebie polało to może w końcu do mnie zawieje!
Tak bardzo podoba mi się twój ogród!
Jak się nazywają te róże o ciemno fioletowym kolorze? jak wołać w sklepie o nią,bardzo ją chcę!
Awatar użytkownika
alicjad31
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lip 2013, o 20:38

Post »

Witaj Martuś .Cieszę sie ,że masz już ławeczkę .Scenariusz ciekawy sprawa ławeczki musiała nabyć mocy urzędowej ;:306
,ale mojemu eM nie powiedziałam ,że to za jego przyczyną ławeczka u ciebie powstała :D
Za bardzo by duma go rozparła ,a i tak w pasie ma dużo cm ;:306 .
Martuś dalie pięknie kwitną ja jeszcze długo muszę czekać na kwiaty ,a jak co roku bywa ,nie wszystkie zdążą zakwitnąć .
Ostróżki śliczne ,a róże przepiękne ,a jak się nazywa ta pnąca biała z żółty środkiem ;:167
Przetacznikowca zapiszę i wiosna zakupię .Myślę ,że do wiosny ogród i ziemia będą gotowe na przyjęcie nowych roślin :D
Pozdrawiam i zdrówka życzę i pochwal swojego eM za ławeczkę ;:196
Pozdrawiam Alicja
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”