Nasze 1500 m2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Ola2310
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 maja 2015, o 13:37
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Re: Nasze 1500 m2

Post »

Małgosiu piekną masz tą różę na ostatnim zdjęciu... ;:138
Błękitny Anioł cudny , brawo dla niego. Mój dziś też zaczął się rozwijać. A paków ma duuuużo!
Będziemy wspólnie podziwiać.
Wiesz ty kobieto , że ukorzeniam dla ciebie bluszcz....Wczoraj obcinałam i przeczesywałam z suchych liści i takie fajne odnóżki , same się odrywały....Poszły więc do słoika z wodą...
Awatar użytkownika
stasia_ogrod
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2011, o 16:48

Post »

Gosieńko, sama widzisz, trzeba powojniczkom okazać nieco cierpliwości a na pewno się odwdzięczą. ;:138 ;:138
Jest wiele powojników równie zdrowych i okazałych jak Błękitny Anioł, pamiętasz Mikelite u mnie w zeszłym roku, kwitnął do samych mrozów, to samo Viola , Warszawska Nike czy Kryspina. Dodaj do tego bylinowe i botaniczne i masz całą plejadę gwiazd. ;:215
;:138 Przeczuwałam, że jednak skusisz się na Dolly, czyli zwierzyniec Ci się powiększa i obowiązków przybywa, żeby jeszcze zdrówko dopisywało. ;:168
Awatar użytkownika
wagabunga123
1000p
1000p
Od: 11 lip 2013, o 14:34

Post »

Małgosiu, jaka cudna psinka ;:oj wymiziaj ja proszę ode mnie. Ja mam 11-letniego psa ale coraz częściej przewija się u mnie temat uroczych szczeniaczków. Fajnie było by mieć taką świeżą krew.
Ogród przepięknie Ci zakwitł i domyślam się, że jeszcze cudniej pachnie :D Anioł śliczny, tylko pozazdrościć. U mnie powojniki nie chcą rosnąć :P
Jeśli pot­ra­fisz o czymś marzyć, to pot­ra­fisz także te­go dokonać - Walt Disney
Ciurkadełko wśród róż - moje miejsce na ziemi Tu na razie jest ściernisko ale będzie ... Pozdrawiam, Marlena
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lip 2014, o 15:28
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Aniu Ann specjalistką od powojników niestety nadal nie jestem, jedyne co z własnych doświadczeń mogę ci podpowiedzieć to to, żeby powojniki splecione ze sobą były raczej z tej samej grupy, znacznie ułatwia to ich cięcie. Bo jak wiadomo, każdą grupę tnie się na innej wysokości, a gęstwinie trudno się dopatrzeć, który pęd od którego pochodzi :wink:
Olu ja też jestem zauroczona tą różą ;:108 Na zywo jest jeszcze piękniejsza, a kwiaty ma ogromne :shock: Z tym bluszczem jesteś nieoceniona ;:196 ;:196 Nie chciałam ci już głowy zawracać, a ty sama pamiętałaś ;:196
Stasieńko muszę się dokładniej przyjrzeć tym wymienionym przez ciebie powojnikom, dzięki za typy ;:196 Nie mogłam się oprzeć kudłaczkowi ;:131 Obowiazki są, wiadomo, ale za to nie znam lepszego lekarstwa na smuteczki niż taki kochany sierściuszek ;:167 Same oczy się smieją ;:173
Marlenko Dolly wymiziana ;:108 Taki szczeniaczek potrafi wnieść wiele radości, a i starsza psinka miałby towarzysza :wink: Ogród pachnie cudnie, niektóre roslinki kuszą zapachem już z daleka, inne mniej nachalne cierpliwie czekają, aż wtulę mój nos w ich cudne aksamitne płatki ;:173 A próbowałaś z powojnikami włoskimi? One raczej mało wymagające, radziły sobie u mnie nawet pozostawione same sobie :oops:

Dolly była dzisiaj w odwiedzinach u pozostałej dwójki rodzeństwa, po powrocie do domu nawet jeść nie chciała, dotarła tylko do swojej poduszeczki i od trzech godzin jedyny ruch jaki wykonała, to przewrócenie się z boku na brzuszek :;230
ObrazekObrazek
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Małgosiu, ale Dolly słodka i już sobie ustawia towarzystwo. ;:215 Masz piękny zwierzyniec, :shock: pewnie wszystko na twojej głowie. :) W moim poprzednim domu pies z kotem spali na jednym posłaniu. Piękny ten zakątek z czerwoną różą. ;:138 Słonecznik też chce się pokazać. Maruna już kwitnie. ;:oj Czy to samosiejki. :?: Jaka ja jestem szczęśliwa, że nie mam sąsiadów. Takie straszydło za płotem, które obrzydza ci życie, trzeba chyba trochę utemperować, bo stale stwarza problemy. Jak nawadnianie. :?:
Awatar użytkownika
Ann_85
1000p
1000p
Od: 26 mar 2010, o 14:00

Post »

No tak, to niby oczywiste, a ja o tym nie pomyślałam ;:124 Jak przyszłoby do cięcia, to wtedy bym pomyślała ;:223 Dzięki Małgosiu!

Psinka przesłodka ;:167
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Piękne róże, clemki, lilie.
Dzwoneczki te zwieszone.U mnie one jeszcze dużo mniejsze.I nie kwitną :roll:
Ate pieski to naprawdę uroczę.aż chce się mieć takie ;:108 ;:108
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Soniu sama sobie nazbierałam całe towarzystwo, więc... :wink: Choć muszę przyznać, że em gdy jest w domu trochę pomaga (szkopuł tkwi w słowie "gdy", bo większość czasu spędza w delegacjach...). Maruna w dwóch miejscach taka wyrywna, pozostałe sporo mniejsze. Tę kępkę akurat sama tam posadziłam, ale samosiejek też nie brakuje. Ja uważałam, że przy odrobinie dobrej woli z każdym można się dogadać, już zmieniłam zdanie ;:224 Braku sąsiadów wręcz zazdroszczę 8-) Nawadniania niestety jeszcze nie zamówiłam, bo w tym tygodniu miałam sporo innych spraw na głowie, a i tak nie miałby mi kto pomóc w montażu :( Może w ten weekend wreszcie nad tym siądę :?
Aniu Ann po to jest to forum, żeby uczyć się na błędach (niekoniecznie swoich ;:306 ). Dziękuję w imieniu psinki ;:196 Na żywo jest jeszcze słodsza :D
Aniu anabuko a w czym problem? Dwa są jeszcze do oddania w dobre ręce :lol: Nie wiem od czego to zależy, że jedne roślinki szybciej kwitną u ciebie, a inne u mnie... Roże, clemki i lilie na razie wysłały tylko swoich przedstawicieli :wink: Czekam na pozostałe ;:65
Awatar użytkownika
wagabunga123
1000p
1000p
Od: 11 lip 2013, o 14:34

Post »

Małgoś, napatrzeć się nie mogę na tego Twojego słodziaka, cudna jest a że śpi, wiesz jak to mówią o dzieciach, jak śpi to rośnie :lol:
Z powojnikami dałam sobie spokój, jest tyle innych pięknych roślin ;:333 Będę je podziwiać u Was ;:196
Jeśli pot­ra­fisz o czymś marzyć, to pot­ra­fisz także te­go dokonać - Walt Disney
Ciurkadełko wśród róż - moje miejsce na ziemi Tu na razie jest ściernisko ale będzie ... Pozdrawiam, Marlena
Awatar użytkownika
Ann_85
1000p
1000p
Od: 26 mar 2010, o 14:00

Post »

clem3 pisze:Soniu sama sobie nazbierałam całe towarzystwo, więc... :wink: Choć muszę przyznać, że em gdy jest w domu trochę pomaga (szkopuł tkwi w słowie "gdy", bo większość czasu spędza w delegacjach...).
Oj jak ja Cię Małgosiu rozumiem, oj jak... :wink: Mój też większość tygodnia poza domem :roll: Mamy pole do popisu w struganiu Zosi Samosi ;:306
iga23
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 paź 2008, o 20:26
Kontakt:

Post »

Małgosiu, trafiłam na nową mieszkankę, cudna, ;:138 podobna była moja Viki w tym wieku.
Uściskaj maluszka. ;:196
Awatar użytkownika
beacia0088
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 lis 2013, o 20:18
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Małgosiu najpierw pochwalę ogród bo jest piękny ;:215
Zwierzątka cudne już zadomowione jak i nowa lokatorka ;:167
Masz wesoło w domu z tyloma pupilkami .Ja też się zastanawiam czy nie wziąć jakiejś psinki ze schroniska bo na kotka już się nie zdecyduję choć bardzo bym chciała,ale już mam straszną traumę po stracie moich dwóch kotek i powiedziałam sobie,że już więcej nie bam rady psychicznie znieść takich sytuacji.Życie jest weselsze ze zwierzątkami :)
Awatar użytkownika
iwek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 cze 2014, o 14:05

Post »

Pieska kochana masz cudnego oby nie psocił w ogrodzie,ale był pomocnikiem :D
Pozdrawiam Iwona
Moje kwiatki
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Marlenko chyba sporo prawdy w tym powiedzeniu, bo Dolly rośnie w oczach, przynajmniej w szerz ;:306 Ja też już jakiś czas temu pogodziłam się, że jednak wszystkich roślin nie mogę mieć, choć nie przeszkadza mi to cały czas próbować ;:223
Aniu Ann witam towarzyszkę niedoli :wink: W sumie w roli Zosi Samosi zawsze byłam dobra, gorzej jest tylko, gdy zdrowie nie chce czasami współpracować... Całe szczęście, że w takich sytuacjach zawsze mogę liczyć na rodzinkę, inaczej marnie by było :(
Iguś witaj ;:7 Czy Viki to maltańczyk? Śliczna jest. Ciekawe co z mojego czupiradełka wyrośnie :wink:
Beatko potwierdzam, nie ma niczego lepszego na smuteczki niż śliczne ślepka wpatrzone w nas z miłością i futerko podstawione do głaskania :lol: Zawsze bardzo trudno jest mi się pogodzić z ich stratą... A co się stało z twoimi kotkami? :(
Iwonko oj różnie z tą pomocą bywa :wink: Póki co wiele jest jej wybaczane :D

Wczorajsze zdjęcia (ostrzegam będzie sporo ;:131 ). Na początek róże
Papa Geno
Obrazek Obrazek

Papa Meiland moja kolejna różana faworytka, nie dość, że piękna i obłędnie pachnie to jeszcze ma ogromne kwiaty
Obrazek

Pierwsze kwiaty Kronenbourg
Obrazek Obrazek

Pnąca wciąż w rozkwicie
Obrazek

Różowa nn
Obrazek Obrazek

Dołączają do nich lilie
Obrazek Obrazek

Powojniki nic chcą zostać w tyle
Madame Julia Correvon
Obrazek
Błękitny Anioł
Obrazek
Pierwszy kwiat Andromedy nie nabrał rumieńców
Obrazek
Tu w miłosnym uścisku
Obrazek

Do poprzednich ulubieńców dołączają hosty
Obrazek Obrazek

Lawenda posadzona w tamtym roku, w tym rozrosła się już w dość spory krzaczek i powolutku zaczyna kwitnienie
Obrazek Obrazek

Driakiew wieczorową porą :wink:
Obrazek

Czyściec wielkokwiatowy i wiesiołek duży
Obrazek Obrazek

Szarotka
Obrazek

Szałwia
Obrazek

Odrobina rozchodników
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Goździki i macierzanki ciągle szaleją
Obrazek Obrazek Obrazek

Dzwonek brzoskwiniolistny, pierwszy karpacki i skupiony
Obrazek Obrazek Obrazek

Dla zrównoważenia kolorów odrobina bieli: parzydło leśne, biała jasnota, ślazownik, hortensja i kudłatek po zawilcach (Aneczko doczekałam się :heja )
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

A tu rabata biało-zielona wieczorem
Obrazek

Tawuła japońska Goldflame wieczorem i w dzień
Obrazek Obrazek

Szałwia Tricolor nawet przed kwitnieniem ciekawie wygląda
Obrazek

Groszek i tojeść
Obrazek Obrazek

Dziewanna, głowienka i penstemon
Obrazek Obrazek Obrazek

Pierwsze kwiaty rudbekii i słoneczniczka :shock:
Obrazek Obrazek

A już wkrótce ? floksy i mikołajek ;:65
Obrazek Obrazek

Na rabatach różanej i powojnikowej wreszcie zaczyna się coś dziać ;:224
Obrazek Obrazek

Zakątek przy domu
Obrazek

Siłą rzeczy musiała powstać nowa rabatka dla kwasolubów, trafiła tu wreszcie magnolia i zakupy ema: pieris i skimia (jak będziemy kupować na dwie ręce to miejsca zabraknie szybciej niż myślałam ;:223 )
Obrazek

Oczywiście dzień w ogrodzie nie może się obyć bez nowego pomocnika? Dolly najpierw dzielnie pozowała, a potem pod nadzorem starszego kolegi wzięła się za likwidację ślimaków w ogrodzie ;:306
Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
Ola2310
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 maja 2015, o 13:37
Kontakt:

Post »

Ha , ha , ha , to ci się trafił pies na ślimaki... ;:306
Dawaj ją do mnie , po nocnym deszczu pełno ci ich u mnie... ;:173
W ogrodzie tyle pięknych kwitnień. ;:333 Ścianka z powojnikami cudna!
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”